Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#301 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Je li nas cilj euro/atlantske integracije, je li prihvatamo dobrovoljno da smo pod komandom NATOa? Ako je odgovor da na ova pitanja, onda vise ne stoji strano mijesanje i te cake :skoljka:
Drzava BiH nema jedinstven stav oko clanstva u savezu NATO-a.

Sto se tice clanstva u EU tu je manje vise jedinstven stav.

Je li nuzno clan NATO da bi bio clan EU i vice versa, mislim da znamo obojica da nije.

Ovo je naravno generalna opservacija, ne nuzno izraz mog licnog stava.
Alfons Kauders

#302 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Alfons Kauders »

hAZNADAR wrote:
Alfons Kauders wrote:

To rade kriminalci, pojedinci. To ne rade vlade.

Iskreno, ne vidim zasto bi se bilo koji gradjanin bilo koje drzave na Balkanu u kojoj se nabavi oruzje za terorizam trebao osjecati odgovornim.
Vlade imaju odgovornost da to sprijece i da bolje nadziru granice.

A takodjer i nadzor, sprjecavanje ilegalne kupovine u samoj drzavi.

Podsjecam da su u Sarajevu 2005-te uhapseni tek stigli vehbosi iz Svedske i Danske - slucaj Bektasevic-Cesur. Koji su za par dana nabavili silu municije i eksloziva. Uhvaceni su zahvaljujuci informaciji i dojavi koju je nasoj policiji proslijedila svedska policija. Zamisli da nije bilo te dojave. Kako su jedan Sandzo iz Svedske i jedan Turcin iz Danske uspjeli nabaviti to za kratko vrijeme? Ocigledno je lakse nego sto se misli.

Sef CIA moze postrojiti samo odgovorne za taj slobodan protok oruzja - a to su upravo lokalne vlade i policije.

Al radije nebih vise o tome - bar zasad. Druga pretpostavka je Ferhadija i sto vise razmisljam o tome sve mi se vise cini da je to veci razlog. Pretpostavka naravno kao i ostalo. Niko od nas nezna ste se neformalno razgovaralo.
I sta nam to govori? Da su sklepani zato jer su bili glupi, pa odlucili nabavljati oruzje u BiH. :D A danas? Deceniju kasnije imamo neuporedivo jace kapacitete za ove stvari.

Koji crni "slobodan protok" oruzja?!

Ovdje se ne radi o nekom ogromnom prometu naoruzanja. Niko ne naoruzava neku paravojsku, neke gerilce. Ne radi se o desetinama hiljada pusaka, vec samo o desetinama cijevi. Teroristima u Parizu i Briselu nisu trebali kontejneri naoruzanja. Sve sto im je trebalo moglo je stati u gepek jednog auta.

Jednostavno ne postoji nacin da drzava garantuje da niko nece prodati 5-6 pusaka kriminalcima. Ne mislim na BiH, vec na sve drzave. Svo naoruzanje koje je koristeno u teroristickim napadima u EU u proteklih desetak godina bi mogao nabaviti bilo gdje u Evropi, a ne samo u BiH.

Ne mislis valjda da je kriminalcu problem kupiti par automatskih pusaka u bilo kojoj evropskoj prijestolnici? Toga je bilo i prije no sto smo se rodili, kamoli sad. Mislis da na tom crnom trzistu dominira naoruzanje s ovih prostora? Sjeti se malo kakve smo sve kalase mi nabavljali u ratu? Rumunke, Madjarice, Čehinje itd... To oruzje nije padalo s marsa, vecina je i nabavljana po Istocnoj Evropi (dobro, tad je to bilo lakse, ali kad su nasi nesposobnjakovici kupovali stotine i hiljade pusaka, to je dobar znak da ih je dosta bilo na trzistu, i da ih jos ima dosta u opticaju). Da i ne pricamo sta se sve svercalo iz Rusije, pa onda Albanije, pa iz Sjeverne Afrike itd.
archi_a

#303 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by archi_a »

General War wrote:
archi_a wrote:Image

Ja ne vidim drugu mogućnost osim EU integracija. :D
Zaboli CIA-u za eurointegracije, ako je direktor dosao nenajavljen, je da ispita tj. da se upozna spremnost nasih agencija, izgleda da ce im biti dodjeljena veca uloga nego sto predpostavljamo...da je kakav belaj to se depesom dostavi preko ambasade, ima CIA tamo prilicno osoblja i radnog prostora.
Hajde ba više priča, nenajavljen..... Šta su trebali, dati oglas na tv-u, portalima, štampi, Ovakve stvari se rade ovako kako se rade. Znao je, ko je trebao znati, sastanak je održan i svi oni koji su bili prisutni su znali kad i gdje. Nije čovjek banuo na vrata. :roll:
Isto tako, njegova pozicija je takva da se ne javlja u vijestima gdje i kad dolazi. Nije predsjednik države, a ni papa. :D

P.S. ovo za EU integracije je bio odgovor @detroit-mercy-ju
Last edited by archi_a on 23/04/2016 16:52, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#304 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Znaci da upisem? OK, samo ti nastavi.
Sto me nisi ovoliko vukao za rukav kad je bila prica o otvaranju firme? Tad si se usutio.

Znam ja da je najlakse bacati supljak i voditi imaginarni progon jos imaginarnijih vjestica, ali de ziv bio malo dostojanstva i integriteta.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#305 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by japin_mutapi »

nek je živ i zdrav
General War

#306 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

archi_a wrote:
General War wrote:
archi_a wrote:Image

Ja ne vidim drugu mogućnost osim EU integracija. :D
Zaboli CIA-u za eurointegracije, ako je direktor dosao nenajavljen, je da ispita tj. da se upozna spremnost nasih agencija, izgleda da ce im biti dodjeljena veca uloga nego sto predpostavljamo...da je kakav belaj to se depesom dostavi preko ambasade, ima CIA tamo prilicno osoblja i radnog prostora.
Hajde ba više priča, nenajavljen..... Šta su trebali, dati oglas na tv-u, portalima, štampi, Ovakve stvari se rade ovako kako se rade. Znao je, ko je trebao znati, sastanak je održan i svi oni koji su bili prisutni su znali kad i gdje. Nije čovjek banuo na vrata. :roll:
Isto tako, njegova pozicija je takva da se ne javlja u vijestima gdje i kad dolazi. Nije predsjednik države, a ni papa. :D

P.S. ovo za EU integracije je bio odgovor @detroit-mercy-ju
tako je, slazem se, ko je trebao znati znao je da dolazi...
megaman4

#307 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by megaman4 »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: Je li nas cilj euro/atlantske integracije, je li prihvatamo dobrovoljno da smo pod komandom NATOa? Ako je odgovor da na ova pitanja, onda vise ne stoji strano mijesanje i te cake :skoljka:

Je li nuzno clan NATO da bi bio clan EU i vice versa, mislim da znamo obojica da nije.

Boli Amere briga šta vlasti u BiH misle. Bit će onako kako oni hoće a oni koji se usprotive završit će na smetljištu politike.
hAZNADAR

#308 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
Znaci da upisem? OK, samo ti nastavi.
Sto me nisi ovoliko vukao za rukav kad je bila prica o otvaranju firme? Tad si se usutio.

Znam ja da je najlakse bacati supljak i voditi imaginarni progon jos imaginarnijih vjestica, ali de ziv bio malo dostojanstva i integriteta.
Upisano.

Sta ono rece, podsjecas da nece cijela zemlja u NATO. Bas dobro da si se toga sjetio?
insomnia78

#309 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by insomnia78 »

Opet Baticu provalilo?
:lol:
Gojeni H

#310 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

155_mm wrote:
insomnia78 wrote:Image
"Oj Alija crno ti se pise. Ne pomazu ni arapi vise"
Ovog podhitno treba na forum
Ako vec nije tu
ja mislim da vec odavno jeste. ili kako drugacije objasniti ovoliki broj pristalica njegovih ekspertiza.
Naravno da jeste. Ono pismo prije par stranica, odnosno onaj govor, neodoljivo podsjeca na pisanje jednog forumasa koji cirkulise na temi o Siriji, i slicnim, o opstanku srps... ljudskog roda bitnim temama.
nosara

#311 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by nosara »

megaman4 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Boli Amere briga šta vlasti u BiH misle. Bit će onako kako oni hoće a oni koji se usprotive završit će na smetljištu politike.
Saraju oni... Sjebu ponekog satelita, a nekog ko im se usprotivi podignu iz mrtvih, po vaznosti valjda... :D
nosara

#312 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:

Bit ce tu svega, s obzirom na to kako su zapadnjaci poletni da uskoce kad zagusti... :run:
Drinski

#313 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Drinski »

Ili se negdje priprema drzavni udar ili je covjek zaista dosao u usputnu posjetu
Gojeni H

#314 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

Je l' ovo fakat neko misli da je direktor Centralne obavjestajne agencije najmocnije zemlje na planeti dosao u Bosnu radi 5 kalasnjikova iz Bosne koji su se pojavili u kriminalnim ili teroristickim rukama? :shock:
Gojeni H

#315 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Daleko da je mutav, Bato Ruse podržava zbog toga jer su pravoslavci mada on to neće nikada priznati.
Naravno. I kad mu ukazes zasto silji prema Srbadiji i Rusima onda mu vokri. A mene stiiiid ... :D
limeni

#316 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by limeni »

Tri najmocnije sile su danas SAD, Rusija i Kina.
Lahko se more desiti da ovi prvi gube kontrolu nad Europskoj (Ne)Uniji, europa je razjedinjena i ako dodju desnicari na vlast koji suruju sa Rusima moze biti belaja.
Gdje smo mi tu? Pa BIH je i danas za neke "srpska zemlja", u slucaju raspada EU ovi zele svoj komad pripojiti srbiji.
Smatram da je lik dosao licno da dodiku i ostaloj raji zadnji put upozori, NE Seri ili cu proci krozate!
Srbi moraju prestati surovati sa rusima jer BIH za amere nema alternative!
Haos u Europi znaci 3. rat.
General War

#317 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

limeni wrote:Tri najmocnije sile su danas SAD, Rusija i Kina.
Lahko se more desiti da ovi prvi gube kontrolu nad Europskoj (Ne)Uniji, europa je razjedinjena i ako dodju desnicari na vlast koji suruju sa Rusima moze biti belaja.
Gdje smo mi tu? Pa BIH je i danas za neke "srpska zemlja", u slucaju raspada EU ovi zele svoj komad pripojiti srbiji.
Smatram da je lik dosao licno da dodiku i ostaloj raji zadnji put upozori, NE Seri ili cu proci krozate!
pliz.
Kad poredis SAD pa rusiju i kinu, bogati stavi tri tacke, ovako mi izgleda da su tu negdje bare bare, a ni blizu. Upotreba nuklearnog oruzja sa bilo koje strane je kraj svima...a za konvencionalno oruzje, ekonomsku moc i politicki uticaj te dvije nabrojane zemlje su i vise od tri tacke daleko od SAD a mrsko mi da nabrajam.
detroit-mercy

#318 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:

Velis, koliko znam stav oko NATOa je bio prilicno usaglasen, to sto se sad neki prave ludi ili se ko nesjecaju sta je predsjednistvo potpoisivalo je drugi par opanaka :skoljka:. Ako si vec tako zabrinut oko konsenzusa po pitanju ulaska u NATO, je li izrazavas istu zabrinutost i oko konsenzusa po pitanju drzave, jer da se neki pitaju ni drzava ne bi bilo ili i o tome nemas stava. Na kraju, sta je tvoj stav, stalno nesto pises i iznosis, da bi na kraju utvrdio kako to nije tvoj stav, al hajde nek se nabije jos koji post, malo ih li je :mrgreen: .
Na kraju, moj stav je da je za nas clanstvo u NATOu u istoj mjeri ako ne i znacajnije nego clanstvo u EU. Koji je tvoj stav, da cuvamo neutralnost sa komsijama nam :mrgreen:
General War

#319 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

nosara wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Bit ce tu svega, s obzirom na to kako su zapadnjaci poletni da uskoce kad zagusti... :run:
Na primjeru sirije ni braca nesto nisu hitra da uljete, a kad uljete, jos brze izljete :D
detroit-mercy

#320 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by detroit-mercy »

Velis Rusija povecava kontrolu nad EU :mrgreen: , Rusija ne moze da kontrolise patuljke oko sebe a kamoli zemlje koje se ekonomski za nju giganti :skoljka: , jah sta sve ljudi nece izvaliti :skoljka:
insomnia78

#321 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by insomnia78 »

S-600 na Palama, Bulave u Kalinoviku
Gojeni H

#322 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

detroit-mercy wrote:
Velis Rusija povecava kontrolu nad EU :mrgreen: , Rusija ne moze da kontrolise patuljke oko sebe a kamoli zemlje koje se ekonomski za nju giganti :skoljka: , jah sta sve ljudi nece izvaliti :skoljka:
Rusi udjose u Ukrajinu, pripojise Krim, a da niko ku.com nije maknuo. Neki u Evropi su konacno poceli kontat da Ameri umjesto njih nece ratovati, barem ne dok Rusi ne dodju blizu Berlina.
Rusi ne moraju nista kontrolisati, dovoljno je da imaju nivo uticaja koji moze stvoriti dilemu medju generalnom populacijom, sto opet njima moze omoguciti da intervenisu.

Najveca ubleha prije Ukrajine je bila da ce SAD intervenisati u slucaju napada na clanicu NATO-a. Pametnijim u Evropi je sada jasno da su to pusti snovi. Evropljani se moraju naoruzati i shvatiti da je doba mira i prosperiteta bila utopija omogucena Hladnim ratom odnosno interesima SAD i SSSR-a u Evropi.
detroit-mercy

#323 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by detroit-mercy »

Gojeni H wrote:
detroit-mercy wrote:
Rusi udjose u Ukrajinu, pripojise Krim, a da niko ku.com nije maknuo. Neki u Evropi su konacno poceli kontat da Ameri umjesto njih nece ratovati, barem ne dok Rusi ne dodju blizu Berlina.
Rusi ne moraju nista kontrolisati, dovoljno je da imaju nivo uticaja koji moze stvoriti dilemu medju generalnom populacijom, sto opet njima moze omoguciti da intervenisu.

Najveca ubleha prije Ukrajine je bila da ce SAD intervenisati u slucaju napada na clanicu NATO-a. Pametnijim u Evropi je sada jasno da su to pusti snovi. Evropljani se moraju naoruzati i shvatiti da je doba mira i prosperiteta bila utopija omogucena Hladnim ratom odnosno interesima SAD i SSSR-a u Evropi.
Uticaj Rusije ti je i kao uticaj Srbije u nasem regionu, gdje je bilo Srba, Srbija je pokusala ostvariti svoje interese. Bez Rusa u Ukrajini, kurku bi tek tako isli. nego znaju da je remetilacki faktor na koji se mogu pozvati tu :mrgreen: . A i taj jebeni Krim, koliko ja znam vazda bio dio Rusije I onda sekretaru Hruschovu naumpadne da je od danas to Ukrajina :skoljka:
calculator

#324 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by calculator »

Gojeni H wrote:Je l' ovo fakat neko misli da je direktor Centralne obavjestajne agencije najmocnije zemlje na planeti dosao u Bosnu radi 5 kalasnjikova iz Bosne koji su se pojavili u kriminalnim ili teroristickim rukama? :shock:
Pretpostavljam da je nešto u vezi s Iranom...
megaman4

#325 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by megaman4 »

Drinski wrote:Ili se negdje priprema drzavni udar ili je covjek zaista dosao u usputnu posjetu
šta je god u pitanju nije dobro. ne dolazi šef CIA-e tek tako. sigurno se nešto sprema. :-) :roll:
Post Reply