TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
edu

Post by edu »

joj Tile..da vidis sta ti rade sa bivsom republikom..nama je sada puno bolje..nemamo sta jesti..ali sad se zovemo bosnjaci..srbi takodjer nemaju sta jesti..ali imaju svoj entitet..hrvati..pogodi?..takodjer nemaju sta jesti..ali uz malo njihove srece ce dobiti nacionalni kanal..pa je za pretpostaviti da ce se tada svi problemi rijesiti..ovo je sve rijec o nama..obicnom narodu..sa ovim drugim.."neobicnim"..situacija je potpuno druga..oni brane kao nase nacionalne interese..tako kad jedan prne..ostala dvojica potezu pitanje nacionalnog interesa..jer zaboga..oni su ugrozeni..njima se u tom momentu ne prdi..a nije im bilo u interesu da taj bas tada prne..ako im istovremeno naprdjivanje nije zajednicka karakteristika..nesto drugo jeste..a to je..puni dzepovi i handrenje u zdrav mozak obicnog covjeka..mi Tile nismo krivi..obican covjek nije za to kriv..on je samo zaokruzivao one koji su mu dali pola kile kafe dan prije glasanja..a nekako se uvijek potrefi da tu kafu dijele nasi nasima..njihovi njihovima..ta se kafa obavezno mora piti samo sa nasima..jer tako su nam rekli oni odozgo..ako ko bude prekrsio to pravilo..vise nikad nece dobiti ni to po' kile..i tako moj Tile..dok mi u torovima pijemo kafu oni zajedno kupuju najnovija auta..trose stotine hiljada maraka na toalet papir..povecavaju svoje velike plate..valjda kad radis lose djelo onda ga mozes raditi sa bilo kim..a kada radis nesto normalno..onda se zatvori u tor..jer..oni nama kazu..prijatelji vasih "neprijatelja" su nama prijatelji..a vama neprijatelji..iskren da budem moj Tile ja vise niti znam ko mi je prijatelj..niti znam ko mi je neprijatelj..ja samo slusam naredbe..dali su mi spisak imena koje cu zaokruziti..na spisku za izbore su samo nasa imena..hasan..sulejman..bakir..adnan..seada..almasa..dole su mi napisali..bolje zaokruzi dražu nego zlatka..ne znam zasto..ali ja nisam niti jednog niti drugog zaokruzio..ovog prvog nisam ni nas'o na listi..a vala i jeste mi nekako bolji..plahiji onaj nas maticar suljo..nego ovaj zlatko..suljo prica nasim jezikom..sve krene da nesto kaze..pa onda doda.."ne znam ti.."..kaze.."mi smo zadnje izbore dobili sa ne znam ti koliko vise glasova od ovih drugih"..tako da je njega bas volim..ovaj zlatko je najpametniji..to niko ne spori..ali brate nekako nadobudan..i nikad ne kaze lahko..cak nas ni ne poselami kad pocne pricati..on odmah pocne iznositi cinjenice o losem stanju u nasoj drzavi..i kod njega u stranci ima i nasih i njihovih..pa me to malo zbunjuje..ne kradu..a mogu zajedno..onda me moja stranka jos vise zbunila..i oni su ubacili nekoliko njihovih..da vidis kako su lijepi..k'o ikebana..to ti je moj Tile..ne znam ti..evo i ja poc'o pricati k'o suljo..ha ha ha..nije tesko..kad moze suljo..ne znam ti sto ne bih mog'o i ja..a k'o onaj zlatko ne bih mog'o nikad..on sve spominje neke ljude cudnih imena..dži di i pi..ja is'o na drveniju da vidim mozda su neki od onih kineza..ali nisu..barem sam kupio jedan zeleni peskir..da ne idem dzaba..sad nam je nas adnan uveo neki novi porez..rek'o je onaj zlatko da je to porez na sirotinju..ali kaze adnan da nije tako..kaze da u interexu nije nista poskupjelo..ja mu vjerujem..kome cu ako necu njemu..ja sam bio budala sto do sada nisam sve placao u interexu..od marta moj Tile sve cu dole placati..i komunalije..i lijekove..ma sve..ovo sto su ostali poskupjeli sigurno ima neke veze sa tim zlatkom..jer kako je on mogao znati da ce poskupjeti..cak i prije nego sto je taj porez uveden..moj Tile..situacije je zajebana..ali kazu nasi da ce poslije ne znam ti kojeg puta glasanja za nase biti bolje..neki dan mi je jedan komsija koji nije nas htio pomoci..ja mu nisam dao..meni su rekli.."bolje da te nas krade nego da ti njihov daje"..ja u pocetku to nisam dobro shvatio..ali kada sam malo mucn'o glavom..tako i jeste..nas je nas..tako da sam ja odbio pomoc tog tudjina..idi ti kod svojih pa njima pomazi..a ostavi meni da se sam patim..helem moj Tile..ovi nasi mi pricaju da i ti nisi valj'o..ja znam da sam im'o svega dok si ti bio ziv..sad nemam nista..ovi sto pricaju da nisi valj'o..nisu u tvoje doba imali nista..a sad imaju sve..moj Tile..daj mi malo vremena da mucnem glavom..pa da vidim ko je u pravu..iako su mi ovi iz stranke rekli da su oni uvijek u pravu..ja cu ipak malo razmisliti pa na kraju njih poslusati...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nemoj me zahebavat sa pricom, vidis da imam posla :D:D:D:D

Image
edu

Post by edu »

ni manje ni vise nego nju?! :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Pa 8 mart je :D
edu

Post by edu »

pa i njoj je..
Image

:D :D :D
Santos

Post by Santos »

Tito je bio zakon red mir disciplina.Zivot jednog gradjanina u Titino doba.Imo stan ili kucu 80%.Iso 2 puta na godisnji 80%.Iso u inostranstvo 80%.Radio negdje znaci bio i osiguran i sve ostalo 80%.Bolio ga racku maltene za sve .Bio nasmijan i raspolozen u vecini slucajeva.Znao za sta zivi imo cilj.Onih 20% sam ostavio jer normalno bilo je i tad siromasnih bilo je i tad kriminala ali 20%.Cini mi se.Sad drota mozes opalit stocom blaga kazna.Titino doba nemas bubrega.Neznam ali puno puno bolje se zivilo i postovali su ljudi jedni druge.
pirmin

Post by pirmin »

edu wrote:pa i njoj je..
Image

:lol: :lol: :lol: kralj :lol: :lol:
edinbug

Post by edinbug »

Tito je kao pobjednik ili bolje rečeno jedan od pobjednika u drugom svjetskom taru, pravio i krojio državu, onako kako je on želio. Takva država kome je smetala imao je tri izbora:
a) Ako je srao imao je Goli otok, ja mu samo zamjeram što nije još tri otvorio;
b) Mogao je otići iz zemlje i tražiti sreću negdje drugo;
c) Mogao je ćutati i čekati povoljnu priliku da napravi rusvaj.

Onaj ko je prihvatio onakvu državu uz sve mane i vrline, imao je pravo na rad, besplatno zdravstvo i školovanje, socijalnu zaštitu ... a ako je kakio ponavljam imao je Goli otok.

Muslimani mu najviše zamjeraju oko nacionalnih pitanja i uloge religije. Mustafa Cerić je priznao da je u doba "mrskog" komunizma ili bolje rečeno socijalizma napravljeno više muslimanskih vjerskih objekata nego za pet stotina godina vladavine Turske imperije.

U mom Bugojnu i šire (G., D. Vakuf i Kupres) do 45-e godine bio je samo jedan Musliman sa završenom Gimnazijom. Danas imate na stotine doktora, inžinjera, pravnika ... E sve je to "mrski" komunizam iznjedrio.

Za mene je Tito jedan od najvećih vladara u istoriji, a na ovim prostorima nije imao ozbiljnig konkuranta, što najbolje pokazuju ankete u Hrvatskoj, Makedoniji, BiH, a u zadnje vrijeme i u SCG.

SMRT FAŠIZMU -!
mostarac

Post by mostarac »

a i ovo se slabo zna:
Sa Djilasom se Tito oprostio na dostojanstven nacin - razgovorom nakon kojeg je Djilas podnio ostavku
Sa Rankovicem isto tako
Od 5 sudija koji su ga osudili 1928. godine u "Bombaskom procesu", trojica su dobivali penziju u komunistickoj Jugoslaviji i mirno zivjeli.

On svoje najozbiljnije politicke protivnike nije ubijao niti im se svetio.

Tito je bio legenda, koja ce svoju pravu afirmaciju tek da dozivi.
Crni_Leptir

Post by Crni_Leptir »

VRATINAM SE MARSALE....................................!
mostarac

Post by mostarac »

Crni_Leptir wrote:VRATINAM SE MARSALE....................................!
necu nisam lud :lol: :lol:

(ovo je neko postavio bio na forumu)
horns&drums

Post by horns&drums »

edu wrote:pa i njoj je..
Image

Podsjeca me na jednu forumasicu :D:D:D Ah, pa to je ona :shock: :shock: :D
edu

Post by edu »

zasto je ova tema prebacena na bez cenzure?
edu

Post by edu »

matere mi sam poceo halucinirati.. :-)
danas

Post by danas »

sta ovo sad opet kacite, doci ce muatez da nas sve pokolje... :roll:
Mr_M

Post by Mr_M »

Drug Tito je bio svetli lik
Drug Tito je post'o spomenik
Drug Tito nije bio ljudski stvor
Drug Tito je im'o beli dvor

Drug Tito je bio dobar drug
I nije on napravio dug
Drug Tito je im'o plavi voz
Drug Tito se zove Josip Broz

Ja znam u kom grmu lezi zec
Pa idem u mali Kumrovec
Jer Druga Tita i ostalu decu
Radjaju u tom Kumrovecu

Drug Tito je nas najveci sin
I nije on bio dusmanin
Na Neretvi bio diverzant
Na prstu je im'o brilijant

On je bio lovac
Lovac, ribolovac
Pijanista, humanista
I nikada onanista
Splavar, travar, kravar
Tito masinbravar
Ranar, lekar, vidar
I slobodni zidar

Tito je vas
I vi ste titovi
I ja vam nisam za to kriv. :D
senada

Post by senada »

Prije desetak godina, mladi ljudi su se u velikom broju izjašnjavali za jugoslovenstvo. Bila je to, mislim, jednim dijelom reakcija na pojave nacionalizma, a i težnja da se naglasi značaj i duh našeg bratstva i jedinstva i pripadanja jedinstvenoj socijalističkoj samoupravnoj zajednici. Meni se to svidjelo... Razumije se, niko u našoj zemlji ne treba da se odriče svoje nacionalne pripadnosti. Ali, svi smo mi, u isto vijeme, i Jugosloveni... -Tito
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

ne znam da li ce i jedan lik u buducnosti dozivjeti ono sto je dozivio Tito.Ili smo bili toliko glupi,ili su nam isprali mozak,ili nas je neko omađijao Titom..........
Zamislite sebe na njegovom mjestu?
Da li bi vas bilo sramota da vam pjevaju pjesmice:Druze .... mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo?
Da li bi vas bilo sramota da narucujete carape u Londonu i bacite ih poslije prve upotrebe,dok neka djeca nemaju sta da jedu......(to je radio Tito,a ta ista djeca su bila njegovi pioniri i pjevali su mu pjesme)....
Fakat....sa cime je uspio da omađija toliki svijet....i da li je stvarno zasluzio da ima raj na zemlji....Brione.......onako prvorazredan zivot....i prvorazrednu sahranu........
Pitam se samo jedno....da li ga je bilo stid? :roll:
senada

Post by senada »

on je zivio JAVNO kao bogatas, dok se "demokrate90" JAVNO "poubijase" oko povecanja plata, dnevnica, glumeci da su spali na te JAVNE prihode, praveci dimnu zavjesu iza koje kriju TAJNA basnoslovna bogatstva "zaradjena svojim radom i borbom za svoj narod" - samo jedan veliki Bo., Sr. i Hr. do rata bio osoba NN i NK sa kreditom za vratom a s ratom od svakog velikog nacionaliste izrodise se sve sami prof.-ovi, dr.-ovi, mr.-ovi, doc.-ovi, boss-ovi, biznismeni ... o njihovom bogatstvu gadi mi se i gnusa...
novel

Post by novel »

velikog nacionaliste izrodise se sve sami prof.-ovi, dr.-ovi, mr.-ovi, doc.-ovi, boss-ovi, biznismeni ... o njihovom bogatstvu gadi mi se i gnusa...
bogami ja do sada o "VOZACU" nista "ruzno" nisam cuo :? ...osim nekih gluposti....amanet i to.....
senada

Post by senada »

uz zaista duzno postovanje prema tebi Novel, svi smo imali mogucnost gledati Mirnesove izjave da je on samo sofer.... isto tako svi smo ga gledali dok se okomio na tadasnjeg presjedavajuceg parlamentarne skupstine Envera Kresu kresuci bas njemu na direktnu i otvorenu adresu SDA-ovaca , kako su SVI LOPOVI i sl., .... poslije pobjede SDP-a, naglo je sve svoje kapacitete usmjerio protiv SDP-a i isto tako naglo glasno se izjasnio da je diplomirao Pedagosku akademiju a sada je jedan od buducih dipl.i dr.prava...
pa kome taj njegov kurs naglih skretanja nije jasan u smislu koja "pokretacka energetska sila" stoji iza njegovih ledja?
... imas na politickom podforumu temu "Mirnes Ajanovic"..... vjeruj mi nije vrijedan neke diskusije ali ipak treba samo znati ko je ta "elitna licnost"... opet mi muka....
bpsang

Post by bpsang »

Za sve koji znaju ,kako nam je bilo DOBRO,nekad....
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU
Image
taxi_driver

Post by taxi_driver »

kriticarka_nikova wrote:ne znam da li ce i jedan lik u buducnosti dozivjeti ono sto je dozivio Tito.Ili smo bili toliko glupi,ili su nam isprali mozak,ili nas je neko omađijao Titom..........
Da li bi vas bilo sramota da vam pjevaju pjesmice:Druze .... mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo?
Da li bi vas bilo sramota da narucujete carape u Londonu i bacite ih poslije prve upotrebe,dok neka djeca nemaju sta da jedu......(to je radio Tito,a ta ista djeca su bila njegovi pioniri i pjevali su mu pjesme)....
Fakat....sa cime je uspio da omađija toliki svijet....i da li je stvarno zasluzio da ima raj na zemlji....Brione.......onako prvorazredan zivot....i prvorazrednu sahranu........
eh da mi je znati koja to djeca u to vrijeme nisu imala sta da jedu.
i stvarno nas je hipnotisao ni dejvid koperfild mu nije ravan.sramota
nego kriticarko mani se pametovanja ne umijes ti to.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

kriticarka_nikova wrote:ne znam da li ce i jedan lik u buducnosti dozivjeti ono sto je dozivio Tito.Ili smo bili toliko glupi,ili su nam isprali mozak,ili nas je neko omađijao Titom..........
Nece, niko u buducnosti nece dozivjeti sto je on dozivio.
Bio je mag, .... zato smo bili pod hipnozom.
Pjesmice su se uvijek pjevale velikim ljudima, a .... bogami i puno manjim od njega.
Lazete za narudzbe carapa iz Londona, ... "Kljuc"-Sarajevo - mu je pravio najbolje carape na svijetu i to je cesto isticao po Bliskom Istoku, ... a, od tamo su stizale narudzbe za ogromne kolicine carapa, .... to "Kljuc" nije mog`o "osvojit`".
Djeca su imala vishe i zdravije za jesti nego sada.
Zasluzio je mnogo vishe od Briona, prvorazredan zivot i sahranu kakvu je i imao. Nije se imao puno cega stiditi. Pitaj tatu i mamu, ... pusti politicke komesare iz mejtefa i svih drugih sorti casova vjeronauka. Sto ga vishe oponasaju, vise lazu o njemu. :oops: :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Zbog tog lupetanja, marš u čošak i stidi se gluposti svoje...
Post Reply