Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#301 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pretvarati se u vezi cega?
aCme

#302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aCme »

Dnevna doza zanimljivosti
Image
jeza u ledja

#303 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ako Trump postane predsjednik, vise ce drzavljana napustiti zemlju nego ilegalnih imigranata. :D
Gojeni H

#304 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:Ako Trump postane predsjednik, vise ce drzavljana napustiti zemlju nego ilegalnih imigranata. :D
Kud ce, u Evropu? :D
jeza u ledja

#305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kanadu, ko u 60im za vrijeme Vijetnama. :D
Gojeni H

#306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:Pretvarati se u vezi cega?
Pretvarati se u vezi saveznistva, kao sto Clintonka perfektno radi.
Neka se svako brine o sebi i miran sviijet.
Gojeni H

#307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:Kanadu, ko u 60im za vrijeme Vijetnama. :D
Znas i sam da ne volite cekati kod doktora.
Fudo387

#308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Donald for president!
Danas sam cvrsto odlucio da glasam za njega.
Pitaju ga sta ce uraditi glede zastite svojih saveznika, on k'o iz topa veli da ga boli qrac za saveznicima. Dosta smo ih mi stitili i placali njihovu sigurnost, dace svima atomsku bombu i sto se njega tice neka se svi medjusobno potrijebe.
Jebo nenu je budale. :lol:
jeza u ledja

#309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote:
Saveznistva s kim? O cemu tacno pricas?
Gojeni H

#310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:Donald for president!
Danas sam cvrsto odlucio da glasam za njega.
Pitaju ga sta ce uraditi glede zastite svojih saveznika, on k'o iz topa veli da ga boli qrac za saveznicima. Dosta smo ih mi stitili i placali njihovu sigurnost, dace svima atomsku bombu i sto se njega tice neka se svi medjusobno potrijebe.
Jebo nenu je budale. :lol:
:lol: :lol:
Gojeni H

#311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:
Gojeni H wrote:
Saveznistva s kim? O cemu tacno pricas?
Pricam o skoro svim mogucim ratovima radi saveznistva, americkih interesa, bla, bla, ...
Hillary je u ovom majstor i ukoliko pobijedi ocekujem jos vise "zastite americkih i savznickih interesa".

Kao sto Fudo rece, Trump mozda i kaze da ga boli kufer za svijetom, sto je naravno za svijet bolje, jer jadna li mu majka njegova gdje vi Jenkiji dodjete da uvodite demokratiju.

Iako mislim, sto se vanjske politike tice, da su Trump i Hillary u 5 deka.

Ako bih trebao da biram nekoga ko bi zaista mogao napraviti zaokret u vanjskoj politici, onda mislim da je to Cruz.
Fudo387

#312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Jos veli za Nato pakt da to treba razjebat.
Sta ce mu kaze zemlje kojima mi moramo kupovati od pertli do tenka, pa poce nabrajati rumunije i ostalu halasu. :lol:
Onaj Anderson Cooper se sve ibretio.
Gojeni H wrote:Ako bih trebao da biram nekoga ko bi zaista mogao napraviti zaokret u vanjskoj politici, onda mislim da je to Cruz.
Ma grijesis, glede vanjske politike svi pusu u istu tikvu, nema tu puno oscilacija nevezano ko kontrolise Bijelu Kucu.
I ovo sto Donald prica je zabava za mase, sprda se, ma neka sprda kad mu je zapalo, i ja bih isto. :D
MyTao

#313 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Znaci, ne vjerujem... citam ali ne vjerujem

Covjek koji je na pitanje sta treba uraditi sa Bliskim Istokom odgovorio sa "Bomb the hell out of them" je za vas bolji od Hillary Clinton kad je vanjska politika u pitanju :-) :-) :-)

Samo na Kliksu i u Americkim vukojebinama, nigdje drugo...
jeza u ledja

#314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Prvo govoris o "skidanju rukavica", pa onda o "pretvaranju", pa onda o "saveznistvima", a sada o "ratovima radi saveznistva i americkih interesa". Sve mi se cini da nisi bas nacisto sta hoces reci, ali ti dobro zvuci to "skidanje rukavica".

"Americko saveznistvo" i "americki interesi" su dvije sasvim razlicite stvari.

O kojim ratovima radi saveznistva govoris? Zar se vracamo u doba Vijetnama ili WWII?
jeza u ledja

#315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

MyTao wrote:Znaci, ne vjerujem... citam ali ne vjerujem

Covjek koji je na pitanje sta treba uraditi sa Bliskim Istokom odgovorio sa "Bomb the hell out of them" je za vas bolji od Hillary Clinton kad je vanjska politika u pitanju :-) :-) :-)

Ma ne slusaju uopste sta se govori niti sta se pise. U glavi im vizija necega, a u stvarnosti drugo.
Trump miroljubac koji ce koristiti nuklearna oruzja na ISISu.
Fudo387

#316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Doduse Hillary je puno suptilnija glede upotrebe sile. Ona bi pored batine da koristi i sargarepu.
Mozda ona misli da tako manje boli, haj ti njoj znaj.
Gojeni H

#317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Gojeni H wrote:Ako bih trebao da biram nekoga ko bi zaista mogao napraviti zaokret u vanjskoj politici, onda mislim da je to Cruz.
Ma grijesis, glede vanjske politike svi pusu u istu tikvu, nema tu puno oscilacija nevezano ko kontrolise Bijelu Kucu.
I ovo sto Donald prica je zabava za mase, sprda se, ma neka sprda kad mu je zapalo, i ja bih isto. :D
Najgore je sto znam da si u pravu. Mozes i ti biti predsjednik, ali vanjsku politiku kreira neko drugi.
Gojeni H

#318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:Jos veli za Nato pakt da to treba razjebat.
Sta ce mu kaze zemlje kojima mi moramo kupovati od pertli do tenka, pa poce nabrajati rumunije i ostalu halasu. :lol:
I reci da frajer nije u pravu?

Hoce Evropljani 13-u platu, 2 mjeseca godisnjeg odmora, mir u svijetu, a kad se Putin uskurci, onda "dje nam je saveznik?".
Trump zna sta Americi treba, ili ko joj ne treba. :D
Gojeni H

#319 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:

Ma ne slusaju uopste sta se govori niti sta se pise. U glavi im vizija necega, a u stvarnosti drugo.
Trump miroljubac koji ce koristiti nuklearna oruzja na ISISu.
Trump govori sto njegovi glasaci hoce da cuju. Bas ce baciti nuklearnu bombu negdje, nije lud.
Bitno je izgledati kao vodja i vrhovni komandant.
Gojeni H

#320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Jah, trebam biti slijep. Arapsko proljece, Libija, Sirija, Irak, ...
Ko je bio na vlasti? I sad od one drolje treba ocekivati da ce nesto bolje odraditi?
Znas ti onu o ponavljanju istog a ocekivanju drugacijih rezultata?

Trump hoce vlast, Amerikanci vole covjeka iz kojeg isijava snaga i sposobnost vodje ... svi dobri.
Iako su ga mediji pokopali i nema neke velike sanse da pobijedi, bio bi bolji od Clintonke i za Amerriku i za svijet.
MyTao

#321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Gojeni H wrote:

Jah, trebam biti slijep. Arapsko proljece, Libija, Sirija, Irak, ...
Ko je bio na vlasti? I sad od one drolje treba ocekivati da ce nesto bolje odraditi?
Znas ti onu o ponavljanju istog a ocekivanju drugacijih rezultata?

Trump hoce vlast, Amerikanci vole covjeka iz kojeg isijava snaga i sposobnost vodje ... svi dobri.
Iako su ga mediji pokopali i nema neke velike sanse da pobijedi, bio bi bolji od Clintonke i za Amerriku i za svijet.
Ja se osipam na teorije zavjere... tako da necu nista reci.

ali, sta sad mi treba da uradimo, da vjerujemo u tu ludu ideju da on nebi uradio ono sto govori da ce uraditi i da je to sve da bi zvucao kao jak covjek? Stvarno luda logika

to me posjeti na Louis C.K. kada kaze da je bio sa jednom djevojkom pa poceli sa akcijom, ali kada god on pokusa nesto ona ga odgurne i okrene se kao da nece... on ustane i ode kuci. Slijedeci dan ga ona nazove i pita sto se nista nije desilo sinoc, on kaze pa odgurivala si me, nisi htjela... ona mu kaze, htjela sam, ali ja to tako volim kad je muskarac u kontroli pa me uzme na silu :) on joj kaze "what are you fucking crazy, I am not going to rape you and hope you're into it" :lol:

Eh tako ti je sa Trumpom, izabrati psihopatu i nadati se da se samo pretvara u jednog :)
jeza u ledja

#322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote:
Trump govori sto njegovi glasaci hoce da cuju. Bas ce baciti nuklearnu bombu negdje, nije lud.
Jeste, "lud" je.
Ako pod "ludim" podrazumijevas da neko ne zna sta uopste znaci upotreba nuklearne bombe. Zasto ne bi? Ipak je to ISIS. Ljudi mrze Ameriku, odsijecaju glave, pale ljude u kavezima. Sta fali da i njih malo Amerika sprasi zracenjem?
"Lud" je onaj ko misli da neko poput Trumpa to shvata.

Znaci pazi ovako, necemo da glasamo za nekog ko tvrdi da nece zapocinjati ratove, ali pretpostavljamo da hoce jer to tako rade "u rukavicama", ali cemo glasati za onog ko otvoreno tvrdi da hoce zapoceti jos vece sukobe, jer pretpostavljamo da on to kaze samo da dobije glasove.
Znaci necemo da glasamo za onog ko ne misli sto govori, vec cemo glasati za onog koji govori sto ne misli.

Vau. :-)

:lol: :lol: :lol:

:bih: :bih:
Gojeni H

#323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:
Gojeni H wrote:
Jeste, "lud" je.
Ako pod "ludim" podrazumijevas da neko ne zna sta uopste znaci upotreba nuklearne bombe. Zasto ne bi? Ipak je to ISIS. Ljudi mrze Ameriku, odsijecaju glave, pale ljude u kavezima. Sta fali da i njih malo Amerika sprasi zracenjem?
"Lud" je onaj ko misli da neko poput Trumpa to shvata.

Znaci pazi ovako, necemo da glasamo za nekog ko tvrdi da nece zapocinjati ratove, ali pretpostavljamo da hoce jer to tako rade "u rukavicama", ali cemo glasati za onog ko otvoreno tvrdi da hoce zapoceti jos vece sukobe, jer pretpostavljamo da on to kaze samo da dobije glasove.
Znaci necemo da glasamo za onog ko ne misli sto govori, vec cemo glasati za onog koji govori sto ne misli.

Vau. :-)

:lol: :lol: :lol:

:bih: :bih:
Nikome ne sugerisem za koga da glasa.
Iza Hillary je jak opus, vec ucinjeno, finito.

Trump prodaje zjale koje se dobro kupuju u Chemerici. On bar s druge strane, ukoliko sam dobro razumio, zagovara samoizolaciju. I to je dobro za svijet.
On je takodje haver s Clintonovima. Ne prekida se jaranstvo tako lako.

'Murica and Trump, hack yeah!
jeza u ledja

#324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ne zagovara se samoizolacija tako sto ces bombardovati nekoga.

Te zjale koje prodaje kupuje samo manji dio Amerikanaca, a one bi se mnogo bolje prodavale gotovo svugdje drugo.
Gojeni H

#325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:Ne zagovara se samoizolacija tako sto ces bombardovati nekoga.

Te zjale koje prodaje kupuje samo manji dio Amerikanaca, a one bi se mnogo bolje prodavale gotovo svugdje drugo.
Mozda u trecem svijetu. Pokusaj da zamislis takvu retoriku u Evropi.
Kao sto sam rekao: Americki predsjednik za americkog covjeka. :D
Post Reply