ISMIR JUSKO ŠVABO
- vješalica
#301 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Kod tebe je po srijedi nesto drugo a ne tema interni akti i kapa na glavi zasmetali ti drotovi bez kape na glavi pa daj da pridodam koji komentar
preca je kapa od profesionalizma,a sigurno da guzicu udomis ne bi je nosio ja ti garantujem
preca je kapa od profesionalizma,a sigurno da guzicu udomis ne bi je nosio ja ti garantujem
-
Nepass
#302 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nidje veze postupak, nije je tramvaj zgazio da odmah mora uci.Dozer wrote:U ovoj zemlji i sistemu - nista nas ne smije iznenaditi...VjecitiStudent wrote:Tako to radi Ćosićeva i Juskova policija ...
(preneseno sa FB)Jučer poslije podne 17:30h dolazimo supruga i ja u ambulantu predajemo zdravstvenu knjižicu i govorimo sestrama što rade da sin ima visoku temp. i osip po tijelu, kažu da izađemo van čekaonice. I tako mi čekamo do 20:00 h kad u jednom trenutku se javi netko s kartoteke i reće da nas doktor neće primiti jer je završio smjenu i ispunio normu za danas. Jedan od roditelja se pobunio i rekao, u redu neka mi netko potpiše da neće primiti dijete poslije dva i pol sata čekanja . U tom trenutku izlazi dr. pedijatar koji kaže da možemo ostati tu ali ćemo biti zaključani do ujutro. Jedan od radnika na kartoteci zove policiju ničim izazvan i policija stiže u rekordnom roku ali to nije samo patrola . Dolazi jedinica za podršku od pet specijalaca i počinju se "kriviti" na nas roditelje djece i tjerati nas napolje zajedno s tom bolesnom djecom. Tada sam ja pukao i pitao ih dali su zaista došli na pedijatriju da istjeraju nas s djecom, ipak jesu. Kaže jedan , nemoj ba da ti bezveze pišem prijavu a ja ga pitam zbog kojeg prekršaja molim te mi reci? I tako smo mi završili na ulici s djecom koja su imala tem. I do 39 stepeni ! I kome čovjek da se žali ???
Nedavno sam tako doveo zenu u O. Maslic, nju pravo boli glava, trigeminus, suze joj same idu... Javili se na kartoteku, rekli joj broj sobe. Pokucam, otvorim, otamo kazu da sacekam (bio neko unutra). OK. Sjeo pored zene. Jos par ljudi se skupilo u cekaonici.
Proslo 5, 10, 15 min, iz sobe izadje neka starija zena, a tamo udje cistacica s kantom i zogerom. Ocito je bio neki slus s tom zenom. OK.
Za to vrijeme, gledamo, jos 2 sobe su u funkciji i u njima su doktori, ali ni u jednu niko niti ulazi niti iz njih izlazi, osim tih doktorica.
Sad je vec proslo skoro 30 min. od kad smo dosli, zeni suze ne prestaju, pokusava se namjestiti, ali znamo da od toga nema nista.
Vec sam prilicno nanerviran. Cistacica je izasla iz one sobe, ja opet krenem da udjem, a prije toga se sasvim pristojno svima izvinim i pitam mogu li prije njih, samo da joj daju injekciju jer znamo sta joj treba, a ona vise ne moze da izdrzi. Ljudi vec vidjeli da fakat jeste tako, i bez problema kazu da ulazimo. Otamo me opet vrate, da sacekamo.
Usput im ja, onako, ni pristojno ni nepristojno, s vrata kazem da se zena raspada od bolova i da ceka vec 40 minuta. Nista... "Sacekajte."
Opet sjednem, ali sad vec kuham...
Nakon 5-6 min. iz sobe izadje prvo jedna doktorica, pa minut kasnije sestra, pa onda jos jedna doktorica, i ta zadnja zakljuca vrata. I sve odose u zajednicku sobu, u koju onda udje i cistacica, ili sta je vec, s dzezvom kafe. I onda otamo krece HIHI-HAHA-HOHO. A 13.30 bilo...
Slusao sam to jedno 2 min., a onda pravo prema onim vratima. Zena za mnom "neka, nemoj..." , ali jok... K'o metak sam stigao tamo, za steku, otvorio, i nimalo tiho im sasuo kamaru svega i svacega, i zalupio ona vrata da sam mislio da ce se sva ona stakla po hodniku sasuti...
Nije proslo 10 sec., eto doktorice i sestre otamo. Mutneeeee, ali ni jedne. Samo rekose - izvolite.
Nisam pobornik sile, ali kod nas ocitogledno samo to pije vode...
A ovo, da mi dijete 2h sjedi pod temp. i ceka da se neki mufljuz tamo smiluje da ga primi...pa vjerovatno bih odlezao nekoga...
Najlakse je mlatiti vratima i prijetiti zenama.
Cuj nebi 2h cekao dijete pod temp. Pa nisu ostala djeca dosla da se igraju.
Trebaju ti izdati neku VIP akreditaciju da se ne zajebu drugi put.
- Dozer
#303 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Imas li pojma sta je neuralgija trigeminusa...? 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#304 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
ode Švabo na državni nivo
sedma kašika mi pokazuje da će kao novi ministar komunikacija i prometa zaključiti da je ministarstvo prometno i slabo opremljeno te odmah izvršiti javnu nabavku...golfova naravno
no morebit, s obzirom da je več razina u pitanju, predže na višu klasu npr. passate
sedma kašika mi pokazuje da će kao novi ministar komunikacija i prometa zaključiti da je ministarstvo prometno i slabo opremljeno te odmah izvršiti javnu nabavku...golfova naravno
no morebit, s obzirom da je več razina u pitanju, predže na višu klasu npr. passate
- O'zone
- Globalni moderator
#305 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nema ova država čovjeka koji će raditi onako kako misli da treba. Samo marionete koje se treskaju na koncima koje u rukama drže šefovi stranaka...JoseMujica wrote:ode Švabo na državni nivo
sedma kašika mi pokazuje da će kao novi ministar komunikacija i prometa zaključiti da je ministarstvo prometno i slabo opremljeno te odmah izvršiti javnu nabavku...golfova naravno![]()
Dobro je ovo za Jusku bio poslušan momak onako da ga Fahro potapše po obrazu i da mu ključ od novog kabineta...Mada Jusko ima veze sa prometom i komunikacijama ko i Fahro sa nevinošću....
Prigodna

- kritichar
#306 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ode čovjek iz resora za koji ima referece, u resor za koji nema, ne znam gdje su oni silni uspješni i obrazovani kadrovi koje je Fahro sjatio.
-
walk_M-A-N
#307 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ima veze k'o dr. Ljubić, isto.. Kad vidiš da prihvate mjesto o kojem nemaju pojma, pada u vodu sva priča "dobar je momak". Ne, nego nerealan i pohlepan. A to što je u MUP-u jedino nabavio golfove i drugu opremu je posebna priča, šta treba i može uraditi ministar.O'zone wrote:Nema ova država čovjeka koji će raditi onako kako misli da treba. Samo marionete koje se treskaju na koncima koje u rukama drže šefovi stranaka...
Dobro je ovo za Jusku bio poslušan momak onako da ga Fahro potapše po obrazu i da mu ključ od novog kabineta...Mada Jusko ima veze sa prometom i komunikacijama ko i Fahro sa nevinošću....]
Možda za početak da nauči samo šta to sve pokriva: infrastrukturu transporta i koridore, dozvole za cestovni promet, sigurnost saobraćaja na cestama, regulator željeznica, plovni putevi, luke, cjevovodi, telekomunikacije, regulator poštanskog saobraćaja, RAK, informatizacija i informaciono društvo, vazduhoplovstvo i regulacija zračnog saobraćaja..
Last edited by walk_M-A-N on 21/04/2016 16:59, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#308 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Sad je i definitivno. Ovo je samo još jedan na dugačkoj ublehaško-uhljebaškoj listi domaćih političara.
Moderator, ključaj temu.
Moderator, ključaj temu.
-
VjecitiStudent
#309 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nakon ljekara, pa novinara, sad je na tom mjestu red na DIFovca.walk_M-A-N wrote:Ima veze k'o dr. Ljubić, isto.. Kad vidiš da prihvate mjesto o kojem nemaju pojma, pada u vodu sva priča "dobar je momak". Ne, nego nerealan i pohlepan. A to što je u MUP-u jedino nabavio golfove i drugu opremu je posebna priča, šta treba i može uraditi ministar.O'zone wrote:Nema ova država čovjeka koji će raditi onako kako misli da treba. Samo marionete koje se treskaju na koncima koje u rukama drže šefovi stranaka...
Dobro je ovo za Jusku bio poslušan momak onako da ga Fahro potapše po obrazu i da mu ključ od novog kabineta...Mada Jusko ima veze sa prometom i komunikacijama ko i Fahro sa nevinošću....]
Možda za početak da nauči samo šta to sve pokriva: infrastrukturu transporta i koridore, dozvole za cestovni promet, sigurnost saobraćaja na cestama, regulator željeznica, plovni putevi, luke, cjevovodi, telekomunikacije, regulator poštanskog saobraćaja, RAK, informatizacija i informaciono društvo, vazduhoplovstvo i regulacija zračnog saobraćaja..
Kako ono bješe, svi za SDA ...Na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, Ismir je Diplomirao i Magistrirao na temama koje su vezane za Borilačke vještine. Trenutno radi kao Asistent na istom fakultetu na predmetu Samoodbrana.
http://bushido-akademija.com/o-nama/treneri
- JThomas
#310 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
ko šuša dobije fotelju

- O'zone
- Globalni moderator
#311 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Još malo atlete će nam da vode sve....
- Streptokok
#312 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Pa skoro da vec i vode. Napravit ce vecu stetu nego sam rat.O'zone wrote:Još malo atlete će nam da vode sve....
- JThomas
#313 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
ma ovo je svakako zadnja faza raspičkavanja apsolutno svega...
- Jolpaz
#314 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
O znalci svega i svacega, onanisete na sam spomen ovog lika
Pa hebem mu misha, toliko vrijedno paznje i potcjenjivanja covjeka?
Koji s njegovi grijehovi kao ministra KMUP-a, sta je trebao uraditi pa zapelo?
Hebu nas 20 godina i sad kao svi iznenadjeni napredovanjem u stranackoj hijerarhiji koja kao "savrsena"masina gura svoje ljude kroz sistem, povecavajuci svoj uticaj u vlasti.
Prava situacija, sjedim na minderu, pisam po svemu i svacemu...
Pa hebem mu misha, toliko vrijedno paznje i potcjenjivanja covjeka?
Koji s njegovi grijehovi kao ministra KMUP-a, sta je trebao uraditi pa zapelo?
Hebu nas 20 godina i sad kao svi iznenadjeni napredovanjem u stranackoj hijerarhiji koja kao "savrsena"masina gura svoje ljude kroz sistem, povecavajuci svoj uticaj u vlasti.
Prava situacija, sjedim na minderu, pisam po svemu i svacemu...
- Tercius
#315 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Znaci ipak nije u cilju uamjeravati policiju da se upgreduje i da joj na celu bude neko ko zna sta radi,a vidim vecini je to sasvim ok.Nego gdje ima parkiranih auta po trotoaru,pa jbt kakvi klocevi bokte mazo.
- Streptokok
#316 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Tako je, dif vam je najjace zanimanje u sluzbi.Tercius wrote:Znaci ipak nije u cilju uamjeravati policiju da se upgreduje i da joj na celu bude neko ko zna sta radi,a vidim vecini je to sasvim ok.Nego gdje ima parkiranih auta po trotoaru,pa jbt kakvi klocevi bokte mazo.
- ovo_malo_duse
#317 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nema prijatelju ovo ti je jedna od tih, zaboli ih (klit...). Njima je bitno da radno vrijeme prodze uz kaficu i trac ko je komsinicu Semsu otreso sinoc jeli je dovezao Pasat ili Audi, a to sto ljudi cekaju i padaju u nesvijest napolju to ih ne tangira.Dozer wrote:Imas li pojma sta je neuralgija trigeminusa...?
Ja da sam bio umjesto ovih ljudi odlezao bi nekoga, za dijete bi ih naslagao ko kebab i nece ovdje bit hajra dok ne se ne pocne rokat po njima. A onda ce pocet aman kme kme, nesiguran posao bla bla. Stoka je to.
-
VjecitiStudent
#318 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Sve su učestaliji napadi na strane turiste, ali i razbojništva nad bh. građanima. U posljednjih mjesec dana u tri napada opljačkano je sedam stranih turista. Razbojnici, među kojima ima i maloljetnika, uglavnom prijete nožem i ponavljaju krivična djela.
Uz tradicionalno bosanskohercegovačko gostoprimstvo još je nešto postalo tradicija - napadi na strane turiste. U posljednjih mjesec u Sarajevu je to doživjelo sedam stranih turista. Dva, od tri napada bila su na olimpijski poznatom Trebeviću. Polovinom marta razbojnik je nožem napao dvoje turista. U nedjelju, opet nožem, napadnuti su turisti iz Izraela, Poljske i Mađarske. Ostali su bez novca i mobilnih telefona.
"Ovdje nije bilo napada, ali je bila prijetnja. Prijetnja nožem i to je veliko uznemirenje. Imamo naše patrole koje povremeno obilaze te lokalitete u policijskim uniformama, a imamo i pripadnike kriminalističke policije koji u građanskim odijelima budu gore", rekao je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.
Napadi na Trebeviću ponovo su učestali. Iz sarajevske policije kažu da čine sve što mogu. U augustu prošle godine u blizini bob staze napadnuti su članovi sankaškog tima iz Slovačke.
"Išli smo na trening sa djecom iz našeg kluba. Nakon prvog spuštanja, iz šume su se pojavili razbojnici. Pokazali su rukama kako će nas ubosti. Onda su prislonili nož mojoj supruzi na vrat i samo su rekli - novac, novac”, izjavio je Jan Čeh, trener slovačkog sankaškog tima.
U centru Sarajeva prije dva dana napadnut je Norvežanin. Dan ranije Amerikanac. A nasrtaja na turiste bilo je i uoči šestog aprila, na rođendan Sarajeva - ujedno i Dan policije. Jedna turistkinja je kazala kako su njoj i suprugu ukrali sve dokumente u autobusu.
Promovišući Sarajevo iz turističke zajednice navode da je siguran grad. Preduslov je to za dobar imidž grada i zemlje i svakako – bolju posjećenost.
"Ono što smo mi proteklih godina stalno upozoravali da je neophodno veće prisustvo pripadnika uniformisane policije na terenu upravo zbog osjećaja veće sigurnosti kako građana tako i stranih turista i preventivnog djelovanja na terenu", naglasila je Asja Hadžiefendić Mešić, portparolka Turističke zajednice KS.
Situacija sa tri napada na strane turiste u mjesec dana za sarajevsku policiju još uvijek nije toliko alarmantna da bi na Trebeviću ili u drugim dijelovima grada bili prisutni - konstantno. No, samo u Sarajevskom kantonu u tri mjeseca bilo je 157 razbojništava – uglavnom onih koji su i ranije činili takva djela. Među njima ima i maloljetnika.
http://ba.n1info.com/a92195/Vijesti/Vij ... ajevu.html
- Thorgerson
#319 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Hahaha...
Jebo majku, bas me zanima kakav je to mentalni sklop da se fatas posla o kojem blage veze nemas...
Mada u jednu ruku, eto za ovaj je i bio kao skolovan, pa nismo vidjeli nekakav ultra napredak...
Jebo majku, bas me zanima kakav je to mentalni sklop da se fatas posla o kojem blage veze nemas...
Mada u jednu ruku, eto za ovaj je i bio kao skolovan, pa nismo vidjeli nekakav ultra napredak...
- Streptokok
#320 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
dif? trčanje za loptom?Thorgerson wrote:Hahaha...
- Jolpaz
#322 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Streptokok wrote:dif? trčanje za loptom?Thorgerson wrote:Hahaha...
vjerovatno si ultra hiper ober turbo doktor atomske fizike kada nastupas ovako sa sirokim spektrom znanja i poznavanja nama nepoznatog.
Tvoje predrasude vise govore o tebi...
- Streptokok
#323 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
jos jedan difovac?Jolpaz wrote:Streptokok wrote:dif? trčanje za loptom?Thorgerson wrote:Hahaha...
vjerovatno si ultra hiper ober turbo doktor atomske fizike kada nastupas ovako sa sirokim spektrom znanja i poznavanja nama nepoznatog.
- Jolpaz
#324 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Na tvoju zalost nisam, ali se iz tvojih trauma moze zakljuciti da si pokusao na difu ali ni prvu godinu nisi prosao.Streptokok wrote:jos jedan difovac?Jolpaz wrote:Streptokok wrote:
dif? trčanje za loptom?
Predlazem da poradis na gramatici i procitas nesto vise od Avaza, jer su ti postovi zalosni i vecinom se svode na olajavanje drugih i drugacijih.
Ne ulazeci u tvoju privatnost, ako nije problem naravno, koje je tvoje najvece zivotno dostignuce?