Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
- jeza u ledja
#301 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja mislim da kad bi Bernie saznao ko je sve od njegovih glasaca glasao za Trumpa, u grobu bi se okretao u novembru. 
-
Idriz
#302 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Vjerovatno te boli ono sto je rekao za muslimane, ali samo neobrazovani baziraju simpatije na osnovu marginalnih pitanja. Treba gledati siru perspektivu.jeza u ledja wrote:E bravo.Idriz wrote: Za Trumpa bez ikakve sumnje.![]()
Eh, vidite kakav je to mentalitet.![]()
I love the poorly educated.
- jeza u ledja
#303 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jeste, to me najvise boli.
Za Trumpa glasaju najvise neobrazovani, exit polls to pokazuju.
Isto vazi i za Sandersa.
Izvinjavam se, ipak postoji neka veza izmedju jednog i drugog.
....a cekaj, tebi to ne smeta? U pitanju je marginalna stvar? Jesi li ti musliman?
Isto vazi i za Sandersa.
....a cekaj, tebi to ne smeta? U pitanju je marginalna stvar? Jesi li ti musliman?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#304 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Za ono kurvanjsko "Wow" kad je gledala smrt drugog ljudskog bica, jebem joj mater.

-
Idriz
#305 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Lako se primas na jeftine fore da je tvoje obrazovanje jako upitno. Rekla raja da za Donija glasaju neobrazovani i odmah mali mujo gdje mu CNN kaze... nek samo sjebe GOP i gdje ce mi bolji motiv od toga.jeza u ledja wrote:Jeste, to me najvise boli.![]()
Isto vazi i za Sandersa.
-
Idriz
#306 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
SVE govori o njoj i njenim pristalicama. Kucka je spremna izazvati WW3. U odnosu na nju, Trump je jebeni Gandi._BataZiv_0809 wrote:Za ono kurvanjsko "Wow" kad je gledala smrt drugog ljudskog bica, jebem joj mater.![]()
- Ja_Ja
#307 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Najopasniji su ovi koji nisu u stanju gledati na politiku i politicka kretanja hladne glave i sa distance. Ljudi prave budale od sebe izvaljujuci gluposti za Ginisa. Tolika strast za politicarom/politicarkom je dobra samo za politicare, jer su umjetnici manipulacije emocijama. Po meni Trump, Cruz, i Rubio manipulisu emocijama nekada konzervativne partije do te mjere da je konzervatizam potisnut u drugi plan a da je ludilo ono po cemu su trenutno poznati. To ce dovesti do velike stete za GOP u narednom periodu, tako da sam ubjedjen da ce im demokrate uzeti i dobar dio sjedista i u kongresu. Tek nakon tog moze se ocekivati jedna vrsta revolucije u GOP-u koja ce za cilj imati ciscenje partije od Tea Party sljama i pokusaja postavljanja stranke na neki novi, zdraviji kolosjek.
S druge strane Sandersova manipulacija siromasnim slojem i u velikom broju slucajeva manje obrazovanim pukom, nekom idejom socijalne jednakosti i brdom socijalnih programa je jednako pogubna. On kao predsjednik nema ingerencije niti nad jednim svojim prijedlogom. Koncept koji on predlaze jos nije ni u povitku, i sanse za uspjehom su ispod nule. Sto dovodi do zakljucka da on prodaje maglu i upitnu populisticku teoriju.
Priznali to neki ili ne, Hillary je najspremnija od njih da vodi Sjedinjene Drzave. Kao sto neko rece 20 godina je pod konstantnim napadima, neke stvari je radila, neke su joj pakovane i opet je sve to politicki prezivila na vrhu. Tokom zadnjih OSAM godina je vrsila pripreme za ovo sto imamo danas i sigurno je najkompaktniji kandidat od svih ponudjenih. Nisam jos cuo da je obecavala kule i gradove, vec samo ono sto i ja mislim da je izvodljivo. Krecem od zdravstva i njene namjere da nastavi tamo gdje Obama stane sa ACA, poveca pritisak na farmaceutske kompanije i uspori rast cijena koje ljudi trenutno placaju. Obrazovanje, i namjere da reformama obrazovanje ponudi po pristupacnim cijenama, te reformom zakona o studentkim kreditima kojim ce smanjiti kamatu. Ekonomija, dizanje minimalne satnice na optimalan nivo ($15 to nije), itd.. da vise ne nabrajam.
Najvazniji dio cijele slike jeste da promjene koje ona bude donosila nisu tektonske prirode i nesto su cemu svoju podrsku mogu dati i republikanci. Osim, ako ne odluce da i u slijedecem mandatu koriste Dodikovsku (moj termin, ne diraj ga
) politiku opstrukcije koju su koristili tokom citavog mandata Obame.
Za nas njeno predsjedovanje moze da bude pozitivno jer vraca Bila u politiku, a Bosna mu je ako ne najveci onda jedan od najvecih uspjeha u karijeri.
S druge strane Sandersova manipulacija siromasnim slojem i u velikom broju slucajeva manje obrazovanim pukom, nekom idejom socijalne jednakosti i brdom socijalnih programa je jednako pogubna. On kao predsjednik nema ingerencije niti nad jednim svojim prijedlogom. Koncept koji on predlaze jos nije ni u povitku, i sanse za uspjehom su ispod nule. Sto dovodi do zakljucka da on prodaje maglu i upitnu populisticku teoriju.
Priznali to neki ili ne, Hillary je najspremnija od njih da vodi Sjedinjene Drzave. Kao sto neko rece 20 godina je pod konstantnim napadima, neke stvari je radila, neke su joj pakovane i opet je sve to politicki prezivila na vrhu. Tokom zadnjih OSAM godina je vrsila pripreme za ovo sto imamo danas i sigurno je najkompaktniji kandidat od svih ponudjenih. Nisam jos cuo da je obecavala kule i gradove, vec samo ono sto i ja mislim da je izvodljivo. Krecem od zdravstva i njene namjere da nastavi tamo gdje Obama stane sa ACA, poveca pritisak na farmaceutske kompanije i uspori rast cijena koje ljudi trenutno placaju. Obrazovanje, i namjere da reformama obrazovanje ponudi po pristupacnim cijenama, te reformom zakona o studentkim kreditima kojim ce smanjiti kamatu. Ekonomija, dizanje minimalne satnice na optimalan nivo ($15 to nije), itd.. da vise ne nabrajam.
Najvazniji dio cijele slike jeste da promjene koje ona bude donosila nisu tektonske prirode i nesto su cemu svoju podrsku mogu dati i republikanci. Osim, ako ne odluce da i u slijedecem mandatu koriste Dodikovsku (moj termin, ne diraj ga
Za nas njeno predsjedovanje moze da bude pozitivno jer vraca Bila u politiku, a Bosna mu je ako ne najveci onda jedan od najvecih uspjeha u karijeri.
- It_is_a_Leclerc
#308 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Sad mu nije ništa. Ubio ga je John kao zeca.
Naravno da podržavam Hilary Clinton. Ona je, uz Cruza i Rubia, jedini - ozbiljan - kandidat za mjesto predsjednika US.
-
Idriz
#309 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
ti si forumas iz ruralne sredine?It_is_a_Leclerc wrote:
Sad mu nije ništa. Ubio ga je John kao zeca.
Naravno da podržavam Hilary Clinton. Ona je, uz Cruza i Rubia, jedini - ozbiljan - kandidat za mjesto predsjednika US.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#310 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
John Oliver odličan
-
megaman4
#311 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Izbori u Americi su cirkus i ništa drugo. Ko god pobijedi, radit će po naređenju elite koja vlada iz sjene i kojom upravlja Antihrist/Dedžal.
-
jefferson
#312 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Colbert je i dalje tu na CBS-u, malo drugaciji format, ali i dalje ujeda.Chmoljo wrote:![]()
John Oliver odličanšteta što nema više John Stewarta i Colberta. Trumpova kandidatura bi im dala toliko inspiracije
- It_is_a_Leclerc
#313 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
A Jevreji und Masoni ? Rockfeler i "Trojka" ? Gusteri i dzini iz stapa Sulejmana Alejhiselama ?megaman4 wrote:Izbori u Americi su cirkus i ništa drugo. Ko god pobijedi, radit će po naređenju elite koja vlada iz sjene i kojom upravlja Antihrist/Dedžal.
Uputi nas.
-
L u c i f e r
#314 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Štucmegaman4 wrote:Izbori u Americi su cirkus i ništa drugo. Ko god pobijedi, radit će po naređenju elite koja vlada iz sjene i kojom upravlja Antihrist/Dedžal.
- sigh
#315 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ne sporim da nisu bili napadani, ali Hillary nikad kao sto bi bila ako bude kandidat demokratske partije. Ja ti kazem da ankete govore da joj ljudi generalno ne vjeruju, da recimo njene brojke u anketama za bilo koju poziciju nikad nisu rasle vec su stagnirale ili opadale, da ima nevjerovatno mnogo materijala za napad da ce to sigurno imati veliku ulogu ako dodje do nacionalne bine.jeza u ledja wrote:I tebi slicno pitanje, je li ti pratis americku politiku od prije par mjeseci ili...?sigh wrote:@ jefferson @ relativno84
Ma treba biti realan i u vezi Hillary, kad su je to toliko sjebavali ? Ona vazda odgovara kako republikanci kuju neku zavjeru protiv nje i naravno da su negativno uvijek gledali na nju, ali mislim da ona nikad nije bila u poziciji da osjeti svu moc njihovih napada, malo vise nego prosjecni demokrata.Pa samo Goldman Sacks i transkripti su joj dovoljni za nocne more.
![]()
Clintonovi su u zizi napada Republikanaca ima vec 20 godina. Prije 8 godina je vecina lobi-dolara bila usmjerena upravo protiv nje, ne protiv Obame.
Bengazi, emailovi i slicne gluposti su N E B I T N I. To malo koga interesuje, a nikoga relevantnog. Sam slucaj da se o tome toliko prica govori ti koliko e vec trosilo na nju. To je tako vec godinama.
No izgleda imamo ljude koji prate americku politiku tek od nedavno, a ovdje iznose dubiozne analize.![]()
Evo jednostavno pitanje, za tebe i sve navijace Sandersa: Ako u novembru bude Trump vs Clinton, za koga cete glasati?
A glasati ne mogu jer ne zivim tamo a da mogu u tom slucaju ne bih glasao ni za jedno od njih
-
handžar88
#316 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
evo ako nekog zanima Bernijev govor od prije nekih sat-dva https://www.youtube.com/watch?v=U3Qf5UOZ9xY cini mi se od 1:21:30 on prica
- jao_situacije
#317 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
colbert već pola godine pere trumpa na rukeChmoljo wrote:
John Oliver odličanšteta što nema više John Stewarta i Colberta. Trumpova kandidatura bi im dala toliko inspiracije
uživaj
- Chmoljo
#318 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
jefferson wrote:Colbert je i dalje tu na CBS-u, malo drugaciji format, ali i dalje ujeda.Chmoljo wrote:![]()
pa znam da je počeo umjesto Lettermana, ali nisam znao da će se baviti omiljenim temama. super! hvala!jao_situacije wrote:colbert već pola godine pere trumpa na ruke![]()
-
Idriz
#319 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Zadnji poll pokazuje da Trump ima 49% podrsku.
Izbor je vrlo jednostavan, ako zele da Trump izgubi moraju nominovati Sandersa, ako zele da Trump pobjedi nominovace Clinton.
Ljudi jednostavno vise mrze Hillary nego Trumpa, glupacu koja je izmedju ostalog slagala da su na nju pucali u Bosni 96.
Nju izgleda osim goldman sachsa najvise vole bosnjaci. Njima nikakva laz i đon obraz ne smeta samo ako umisle da ce iz nekog cudnog razloga ukinuti RS, napasti Rusiju, bmbardovati Kurde

Izbor je vrlo jednostavan, ako zele da Trump izgubi moraju nominovati Sandersa, ako zele da Trump pobjedi nominovace Clinton.
Ljudi jednostavno vise mrze Hillary nego Trumpa, glupacu koja je izmedju ostalog slagala da su na nju pucali u Bosni 96.
Nju izgleda osim goldman sachsa najvise vole bosnjaci. Njima nikakva laz i đon obraz ne smeta samo ako umisle da ce iz nekog cudnog razloga ukinuti RS, napasti Rusiju, bmbardovati Kurde
- It_is_a_Leclerc
-
Idriz
#321 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Clinton tops Sanders handily as the candidate who would be more effective at solving the country's problems and can better handle the responsibilities of being commander-in-chief, but Sanders fares better than Clinton on honesty, 59% say he is more honest and trustworthy vs. 36% who say Clinton is. Overall, voters are split on whether Clinton or Sanders better understands the problems facing people like you, 49% say Clinton, 48% Sanders.It_is_a_Leclerc wrote:http://www.realclearpolitics.com/epolls ... -5491.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Nationwid ... tion,_2016
http://edition.cnn.com/2016/02/29/polit ... day-looms/
Bilo bi jako zanimljivo, da je istinito.
tolika podrska sistema, najvise para, svi mediji i ovakav ucinak?
ko ima i mrvu mozga jasno mu je da ona nema sanse da sa ovako losim kredibiltetom uzme trumpa.
trump ljetos nije imao ni 3% podrske svi tzv eksperti su mu se smijali, jer budale ne kontaju kako funkcionise populizam.
-
jefferson
#322 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Otkud ti to da je mrze vise nego Trumpa? Rekla hatidza sa 5-tog sprata?Idriz wrote:Zadnji poll pokazuje da Trump ima 49% podrsku.
Nju izgleda osim goldman sachsa najvise vole bosnjaci. Njima nikakva laz i đon obraz ne smeta samo ako umisle da ce iz nekog cudnog razloga ukinuti RS, napasti Rusiju, bmbardovati Kurde![]()
52% generalnih biraca nevjeruje Clintonovoj i to nakon godina konstantnih napada. 70% generalnih biraca nevjeruje Trumpu i to prije nego su bilo kakvi ozbiljni napadi krenuli na njega.
35% ljudi koji kazu da im se Trump svidja kazu da ne bi za njega nikad glasali.
-
Idriz
#323 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Otkud ti to da je mrze vise nego Trumpa? Rekla hatidza sa 5-tog sprata?jefferson wrote:Idriz wrote:Zadnji poll pokazuje da Trump ima 49% podrsku.
Nju izgleda osim goldman sachsa najvise vole bosnjaci. Njima nikakva laz i đon obraz ne smeta samo ako umisle da ce iz nekog cudnog razloga ukinuti RS, napasti Rusiju, bmbardovati Kurde![]()
52% generalnih biraca nevjeruje Clintonovoj i to nakon godina konstantnih napada. 70% generalnih biraca nevjeruje Trumpu i to prije nego su bilo kakvi ozbiljni napadi krenuli na njega.
35% ljudi koji kazu da im se Trump svidja kazu da ne bi za njega nikad glasali.[/quote
kakvih jadan napada... to su dokazi da laze, krsi federalni zakon. nju podrzava sistem i sa takvom podrskom bi trebala da mete sve pred sobom.
- Chmoljo
#324 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
eto nek Trump mete sa svojim malim prstićima 
-
jefferson
#325 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Dokazi da laze? Pa i Collin Powel i Rice su imali svoje servere? Svi e-mail koji su bili na serveru su u tom trenutku bili OK, nisu bili strogo povjerljivo. Tek nakon nekoliko godina su retroaktivno dobili oznaku strogo povjerljivo.kakvih jadan napada... to su dokazi da laze, krsi federalni zakon. nju podrzava sistem i sa takvom podrskom bi trebala da mete sve pred sobom.
Kongres drzi saslusanja u vezi bengazija hama svakog ponedjeljka kada se okupe jer je 4 ljudi poginulo, dok skoro 4300 americkih vojnika poginu u Iraku, i preko 100,000 iracana zbog Busha pa nikom nista.
Dovodili je ko svjedoka pred Kongres, direktan prenos na TV, cijela zemlja gleda, pitaju je: jel sama isla u krevet ili je neko bio s njom i slicne gluposti, i sta bi? Kevin McCarthy kaze da poslije saslusanja Clinton nece imati sanse, priznavajuci da je sve organizovano kako bi je diskreditovali prije izbora, i ti pitas koji napadi?