Terorizam u nas - Operacija Rez

Post Reply
oridjidji

#301 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Tarzo wrote:
oridjidji wrote:
Pa onda brate nek se Bosnjaci distanciraju od Islama uopste i postanu Krscani, lakse im je. Citav islamski svijet dijeli se na more frakcija u kojem postoji raslojavanje od umjerenog normalnog do nenormalnog i onda nas genije kaze treba se distancirati od ljudi koji ne slijede hanefijski mesheb i maturidijsku akidu jer je taj pravac u Islamu zauzela IZ BiH. U svemu pa i u Islamu postoji i treba da bude demokraticnosti, mi bi trebali forsirati iskljucivosti i parcati se do utancine i ogradjivati se i od onih koji jesu i nisu prijetnja, samo zato sto nisu nas mesheb.

Ubice nas generaliziranje.

Ja sa tim tipovima nemam ništa zajedničko.
Ne zanima me njihova priča, njihov način oblačenja, njihove zajednice.
Najviše od svega ih molim da ne brane Islam u moje ime.

Ne diram ih i biće sve uredu dok ne diraju mene, moju rodbinu i građane moje države.
A oni su već prekršili taj nepisani sporazum.

Glede demokratskog pluralizma koji zagovaraš, je li to po uzoru na ISIL, Al Qaedu, Al Nusru, Sham legion, Ahrar ash-Sham, Jaish al-Fatah, i ostale lučonoše demokratije i slobode govora u sirijskom džehenemu ili pak na demokratski pluralizam u KSA ili Brunejima?
E vidis, ja s njima djelim saf sa svim nasim muslimanima tradicionalnim, sufijama, selefijama, nekad zaluta koji siija obicno u ramazanu, pa opet ih ne napadam niti ne osudjujem, ne komentarisem, s mnogima sam u normalnim i korektnim odnosima i one iskljucive medju svima njima najradije izbjegavam. Jezim se na price ovi vs oni i najradije se ne dovodim u tu pricu.

Ko su ti "oni" koji su prekrsili taj nepisani sporazum? Reko bi se svi se oni trude biti Mevlid ili Ox i otici na strana ratista ratovati.

Po ovome vidim koliko si ti iskljuciv, nepotrebno iskaces i ispadas nezreo. Tebi se ne svidja sto imam razlicito misljenje od tebe, pa mi odmah heftas ideologiju Isila, Al Kaide, Nusre, Sham legiona i drugih jer branim neke od preventivno privedenih.
statixx

#302 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by statixx »

oridjidji wrote:
statixx wrote:Sinoc onaj dedo na FTV-u kuka kako ga je, pri odlasku u dzamiju, jedan zaustavio i prijetio da ce ga ubiti ako ode u dzamiju. Isprepadao se jadan, a bas je pozitiva, rumenih obraza, naivan i dobar. Tuga, kao da narodu nije dosta nasilja.
Gledo, vidio, vjerujem dedi da je bilo tako. Mene ibreti sto ga dedo nakon prijetnji nije prijavio...
Zato i rekoh naivan i dobar.

Ako mene pitas trebao je pasce zaganjati grabljama, jer bile su mu pri ruci, ako se dobro sjecam izjave.
Point.

#303 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Point. »

Ovu nazadnu bagru, sto se poslije rata nakotila u BiH, treba padobranom baciti u Saudijsku Arabiju pa nek tamo serijete koliko hoce. Bosnjaci trebaju jednoglasno i jasno reci da ovi nisu dio naseg naroda i da ne kaljaju obraz Bosnjacima, svojim isisovskim idejama.
DaysleepeR

#304 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by DaysleepeR »

oridjidji wrote:
Boli me neka stvar sto sam nekome naporan. Branim one koji ne zasluzuju takav tretman jer mediji ce opet nesakledive stete napraviti onima koji ni sa preventivno uhapsenim nemaju nikakve veze. Znaci mi smo neinteligentna bagra koji trazimo da jednak tretman drustva imaju svi koji se smatraju pretnjom sistemu? Znaci neko je n.n. lice, neko ime i prezime, a neko teroristicka grupa kad se ni cestitih dokaza nema? Nekoga hapse bez medija, nekog uz pratnju medija. Upadas preventivno, a medije vucaras sa sobom i to snimas, trebali su to staviti u tv prenos, pa da imamo live kladjenje na to sta ce pronaci na pomenutim lokacijama.

Mi pricamo o sistemu, a raje ima svakakve, sa razlicitim stavovima prema njima. To vidimo i na forumu.
Svakom prema njegovim standardima. Za hulje koje otvoreno prijete i ponizavaju, vrijedjaju i sikaniraju nema demokratskig tretmana. Nema ni ljudskog kad oni nemaju empatije ka zivotima bilo koga za koga smatraju da je kjafir. Nema sistema za likove koji bi isti rusili. Na silu samo silom. Dosta je terora i zastite kao da su medzedi. I nanjamke se i ovom ljiljanu u dubra, bio si heroj u ratu, to ne znaci da jeniko duzan trpit tvoja sranja u miru. Postuj zakon i uzivaj u beneficijama. Sta imas ti sad utjerivat u suru. Niko ti nije dao pravo da to radis.
zvizdan

#305 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by zvizdan »

DaysleepeR wrote:Oridjidji malo si naporan. Zavrsi pravo pa ih brani. Podrsku iole inteligentnijeg dijela stanovnistva su davno izgubili. Jos malo pa ce poceti i sikaniranja na ulici. I neka ce.
Ma momak je tek prosao kroz fazu "pretpranje mozga". Mozes misliti ove sto im je mozak vec bio na centrifugi od 1200 obrtaja.
oridjidji

#306 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

DaysleepeR wrote:
oridjidji wrote:
Boli me neka stvar sto sam nekome naporan. Branim one koji ne zasluzuju takav tretman jer mediji ce opet nesakledive stete napraviti onima koji ni sa preventivno uhapsenim nemaju nikakve veze. Znaci mi smo neinteligentna bagra koji trazimo da jednak tretman drustva imaju svi koji se smatraju pretnjom sistemu? Znaci neko je n.n. lice, neko ime i prezime, a neko teroristicka grupa kad se ni cestitih dokaza nema? Nekoga hapse bez medija, nekog uz pratnju medija. Upadas preventivno, a medije vucaras sa sobom i to snimas, trebali su to staviti u tv prenos, pa da imamo live kladjenje na to sta ce pronaci na pomenutim lokacijama.

Mi pricamo o sistemu, a raje ima svakakve, sa razlicitim stavovima prema njima. To vidimo i na forumu.
Svakom prema njegovim standardima. Za hulje koje otvoreno prijete i ponizavaju, vrijedjaju i sikaniraju nema demokratskig tretmana. Nema ni ljudskog kad oni nemaju empatije ka zivotima bilo koga za koga smatraju da je kjafir. Nema sistema za likove koji bi isti rusili. Na silu samo silom. Dosta je terora i zastite kao da su medzedi. I nanjamke se i ovom ljiljanu u dubra, bio si heroj u ratu, to ne znaci da jeniko duzan trpit tvoja sranja u miru. Postuj zakon i uzivaj u beneficijama. Sta imas ti sad utjerivat u suru. Niko ti nije dao pravo da to radis.
Primjetna je razlika u mome ophodjenju prema recimo Bilalu Bosnicu i Nusretu Imamovicu i recimo Bilalu Dervisicu ciju smo sliku vidjeli ovdje, to je onaj u uniformije armije BiH.

Ko je pratio sta sam pisao ovdje, zna da prve nisam branio nikada, a drugog evo branim. Primjetno je isto tako da ne branim ostale uhapsene.

Nek institucije rade svoje, meni jedino smeta to medijsko pumpanje ovoga slucaja,a rijec je o preventivnom upadu. Jos mi vise smeta ovaj indijanac recimo, koji ovako komentarise pomenuti slucaj.

http://prijedor24h.com/2015/12/22/galij ... enja-srba/
oridjidji

#307 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

zvizdan wrote:
DaysleepeR wrote:Oridjidji malo si naporan. Zavrsi pravo pa ih brani. Podrsku iole inteligentnijeg dijela stanovnistva su davno izgubili. Jos malo pa ce poceti i sikaniranja na ulici. I neka ce.
Ma momak je tek prosao kroz fazu "pretpranje mozga". Mozes misliti ove sto im je mozak vec bio na centrifugi od 1200 obrtaja.
Kakav kretenski komentar.
Tarzo

#308 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Tarzo »

oridjidji wrote:
Tarzo wrote:
oridjidji wrote:
Pa onda brate nek se Bosnjaci distanciraju od Islama uopste i postanu Krscani, lakse im je. Citav islamski svijet dijeli se na more frakcija u kojem postoji raslojavanje od umjerenog normalnog do nenormalnog i onda nas genije kaze treba se distancirati od ljudi koji ne slijede hanefijski mesheb i maturidijsku akidu jer je taj pravac u Islamu zauzela IZ BiH. U svemu pa i u Islamu postoji i treba da bude demokraticnosti, mi bi trebali forsirati iskljucivosti i parcati se do utancine i ogradjivati se i od onih koji jesu i nisu prijetnja, samo zato sto nisu nas mesheb.

Ubice nas generaliziranje.

Ja sa tim tipovima nemam ništa zajedničko.
Ne zanima me njihova priča, njihov način oblačenja, njihove zajednice.
Najviše od svega ih molim da ne brane Islam u moje ime.

Ne diram ih i biće sve uredu dok ne diraju mene, moju rodbinu i građane moje države.
A oni su već prekršili taj nepisani sporazum.

Glede demokratskog pluralizma koji zagovaraš, je li to po uzoru na ISIL, Al Qaedu, Al Nusru, Sham legion, Ahrar ash-Sham, Jaish al-Fatah, i ostale lučonoše demokratije i slobode govora u sirijskom džehenemu ili pak na demokratski pluralizam u KSA ili Brunejima?
E vidis, ja s njima djelim saf sa svim nasim muslimanima tradicionalnim, sufijama, selefijama, nekad zaluta koji siija obicno u ramazanu, pa opet ih ne napadam niti ne osudjujem, ne komentarisem, s mnogima sam u normalnim i korektnim odnosima i one iskljucive medju svima njima najradije izbjegavam. Jezim se na price ovi vs oni i najradije se ne dovodim u tu pricu.

Ko su ti "oni" koji su prekrsili taj nepisani sporazum? Reko bi se svi se oni trude biti Mevlid ili Ox i otici na strana ratista ratovati.

Po ovome vidim koliko si ti iskljuciv, nepotrebno iskaces i ispadas nezreo. Tebi se ne svidja sto imam razlicito misljenje od tebe, pa mi odmah heftas ideologiju Isila, Al Kaide, Nusre, Sham legiona i drugih jer branim neke od preventivno privedenih.

Kao prvo, ne heftam ti nikakvu ideologiju, samo sam pričao o dvije krajnosti koje se pod plaštom Islama sprovode na BI, a
čiju ovi ideologiju zastupaju i pokušavaju nametnuti nama "kjafirima".
Jedna bolest je na desetine nekakvih frakcija i "jedino ispravnih", a druga krajnost su oni smradovi u KSA i sl.
Karakteristika i jednih i drugih je da su toliko demokratični da zbog različitog mišljenja i ponašanja ne hapse ljude, već
samo skraćuju za glavu.

Drugo, kad spominjem da su prekršili nepisani sporazum, tu prije svega mislim da su pripadnici Selefija već počinili nekoliko
djela terorizma na teritoriji BiH. Dakle, nije ih niko dirao zbog njihovog drugačijeg mišljenja, pa čak ni javnog istupa, sve dok
se nisu mača latili.
A da i javni istup i djelovanje kroz mesdžide i džamije može isto tako biti štetan mislim da ne treba posebno dokazivati.
Regrutovanje tuđe djece i slanje u sirijski džehenem je itekako konkretno djelo.
Ne daj mi Bože da sam ja na mjestu roditelja one dvije tinejdžerice iz Austrije koje je neko ubijedio da ih očekuje ne znam ti šta u Siriji, znaj da bih prekopao i Austriju i Siriju da nađem ko je ta bagra koja se poigrava sa tuđom djecom i tuđim životima.

A priču o zrelosti ostavi za kasnije. Možda nadođeš.
Last edited by Tarzo on 23/12/2015 13:23, edited 1 time in total.
zvizdan

#309 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by zvizdan »

oridjidji wrote:
zvizdan wrote:
Mozda, ali ako odgovara istini, ti trenutno nisi u stanju da to uvidis.
oridjidji

#310 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Tarzo wrote:

Kao prvo, ne heftam ti nikakvu ideologiju, samo sam pričao o dvije krajnosti koje se pod plaštom Islama sprovode na BI.
Jedna bolest je na desetine nekakvih frakcija i "jedino ispravnih", a druga krajnost su oni smradovi u KSA i sl.
Karakteristika i jednih i drugih je da su toliko demokratični da zbog različitog mišljenja i ponašanja ne hapse ljude, već
samo skraćuju za glavu.

Drugo, kad spominjem da su prekršili nepisani sporazum, tu prije svega mislim da su pripadnici Selefija već počinili nekoliko
djela terorizma na teritoriji BiH. Dakle, nije ih niko dirao zbog njihovog drugačijeg mišljenja, pa čak ni javnog istupa, sve dok
se nisu mača latili.
A da i javni istup i djelovanje kroz mesdžide i džamije može isto tako biti štetan mislim da ne treba posebno dokazivati.
Regrutovanje tuđe djece i slanje u sirijski džehenem je itekako konkretno djelo.
Ne daj mi Bože da sam ja na mjestu roditelja one dvije tinejdžerice iz Austrije koje je neko ubijedio da ih očekuje ne znam ti šta u Siriji, znaj da bih prekopao i Austriju i Siriju da nađem ko je ta bagra koja se poigrava sa tuđom djecom i tuđim životima.

A priču o zrelosti ostavi za kasnije. Možda nadođeš.
Pa ta pocast "jedino ispravnih" podmazana politikom i interesima, dovela je ta drustva do propasti. Na kraju ratovi uvijek otkljucaju vrata pakla. Kad je kod nas Bosnje politika podijelila na Alijine i Babine, bez uplita ikakvog sektastva, sta ocekivati u buducnosti ako budemo podgrijavali podijele? Mediji u tome prave nesagledivu stetu, ne samo sistemu, vec i zajednici. Ne smatram to skracivanje glavom po arapsko islamskom svijetu nicim demokraticnim.

Jesu i osudjeni su. Neki su osudjeni, pa potom oslobodjeni svih optuzbi, pa im drzava placa ostetu , Neki nisu uradili nista, niti planiraju uraditi, zive svojim zivotima bez pretjerivanja i sa drugim ljudima sasvim normalni i integrisani u drustvu, obicni smrtnici kao i mi. To medijsko predstavljanje istih kao pokret je po meni pokusaj da se isti izravnaju sa RČP jer svakome ko sagleda malo dublje u tu zajednicu vidi da je tu cirkus, ono u stilu kad svi imaju pokret, nek i Bošnjaci imaju jedan. Eto neki dan iz Osvi, lik selefija, na hajatu javno izjavljuje kako njemu prijeti ISIS jer odgovara kako oni kazu raju od dzihada na BI. Kako takve stvari objasniti? Jeli i pomenuti terorista? Ima citava emisija Upitnik, koja je posvecena ovim ljudima, treba je pogledati, pa da cujemo eto kako se sistem i drustvo uopste odnosi prema njima.

Za regrutovanje je uhapsen, procesuiran i osudjen Bilal Bosnic i nek je.

I sta bi da si roditelj, otiso u Fahdovu istrosio rafal na par njih koji nemaju nikakve veze s tim? U ovom boldiranom dijelu samo vidim klasicnu nasu balkansku kurcevitost i bahatost.
oridjidji

#311 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

zvizdan wrote:
oridjidji wrote:
zvizdan wrote: Ma momak je tek prosao kroz fazu "pretpranje mozga". Mozes misliti ove sto im je mozak vec bio na centrifugi od 1200 obrtaja.
Mozda, ali ako odgovara istini, ti trenutno nisi u stanju da to uvidis.
Pa da to neko kaze ko se ponasa ko doktor i donosi zakljucke o ljudima koje ne poznaje.
zvizdan

#312 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by zvizdan »

Doktori se ne bave upoznavanjem ljudi nego prepoznavanjem simptoma.
oridjidji

#313 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

zvizdan wrote:Doktori se ne bave upoznavanjem ljudi nego prepoznavanjem simptoma.
Reko bi da si ljekar sa pocetka one poucne price u uvodu knjige San Tsua.
hajducka travica

#314 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by hajducka travica »

Sarajmen wrote:@Kiki ima ispravan rezon, nismo mi ti koji treba da sude ili da uzimaju pravdu u svoje ruke.
Bi li smo veoma blizu da oni preuzmu pravdu a onda zna se;sjekira,kamen,kanafa malo deblja,sablja dimiskija,kalas, su sredstva do potpunog ostvarenja cilja.Ciscenje terena.
kamberovica polje

#315 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by kamberovica polje »

Ovo je dobro dok se kozojebi ne krenu vraćati s sirijskog bojišta s iskustvom onda smo najebali.
sarajevoxxxx

#316 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

DaysleepeR wrote:
oridjidji wrote:

Koliko je samo mega krađe odrađeno od strane ljudi koji su se zaklanjali iza toga što su bili u Armiji RBiH ili su dobitnici zlatnog ljiljana ili drugih ratnih priznanja.Pa narod realno stenje ispod ljudi koji ubiše pričom o svojoj borbi u ratu.Mislim da su sva ta odlikovanja do maksimuma obezvrijeđena.SDA je na priči o Armiji RBiH, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida, redovno dobijala izbore, a kasnije niti je njima bilo dobro osim pojedincima, a niti narodu.

Borba za državu nije prestala potpisivanjem mira i prestankom rata.U miru se boriš tako što plaćaš porez, poštuješ zakone, ukazuješ na nepravdu, korupciju.

Mislim, smiješno je danas čitati da reis izjavi ''mora se poštovati zakon'' a institucija u kojoj radi simbol nepoštivanja zakona, nepotizma, korupcije.O kojem on zakonu govori?
costacurta

#317 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by costacurta »

DaysleepeR wrote:
oridjidji wrote:

Slažem se. Svakome prema zaslugama i kažnjavati prema učinjenim ili planiranim djelima ali ovo i jeste problem. Hapse se konstantno isti ljudi ali dokaza nikakvih nema. U čemu je fol?
Koliko su puta pretresali Maoču i sta su našli?
Bosnića su optužili zbog hutbe i to nazohor.
Kažeš dosta je terora, prijetnji ko ti je to bolan prijetio? Jesil kome prijavio? Imaš li saznanja, bujrum u MUP.
Sto ja nemam problema sa njima i sto me niko od njih u džamiji ne pokuša odvratiti od "stila klanjanja" koji sam učio s mojim alarahmetile djedom i nenom?
Skuliraj. Prihvati različitosti.
Nemas pravo kao ateista srati po vjeri i različitim tumačenjima i shvatanjima. Pozivas na sukob i zigoses ljude zbog drugačijeg looka, shvatanja i poimanja vjere iako konkretnih dokaza nema.

Čill bro!
sarajevoxxxx

#318 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

Bilal Dervišić - jedan od uhapšenih u zadnjoj akciji

Image

Image

Image

Image
oridjidji

#319 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

sarajevoxxxx wrote:
DaysleepeR wrote:
oridjidji wrote:

Koliko je samo mega krađe odrađeno od strane ljudi koji su se zaklanjali iza toga što su bili u Armiji RBiH ili su dobitnici zlatnog ljiljana ili drugih ratnih priznanja.Pa narod realno stenje ispod ljudi koji ubiše pričom o svojoj borbi u ratu.Mislim da su sva ta odlikovanja do maksimuma obezvrijeđena.SDA je na priči o Armiji RBiH, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida, redovno dobijala izbore, a kasnije niti je njima bilo dobro osim pojedincima, a niti narodu.

Borba za državu nije prestala potpisivanjem mira i prestankom rata.U miru se boriš tako što plaćaš porez, poštuješ zakone, ukazuješ na nepravdu, korupciju.

Mislim, smiješno je danas čitati da reis izjavi ''mora se poštovati zakon'' a institucija u kojoj radi simbol nepoštivanja zakona, nepotizma, korupcije.O kojem on zakonu govori?
Jbg ispasce IZ BiH gora od politicara ovih probosanskih i bosnjackih.

Pored operacije "Rez" prodje recimo hladno informacija da su poslanici SDA u RS glasali za Radovanovu krerku da bude podpresjednica NS RS.
sarajevoxxxx

#320 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

oridjidji wrote:
sarajevoxxxx wrote: Koliko je samo mega krađe odrađeno od strane ljudi koji su se zaklanjali iza toga što su bili u Armiji RBiH ili su dobitnici zlatnog ljiljana ili drugih ratnih priznanja.Pa narod realno stenje ispod ljudi koji ubiše pričom o svojoj borbi u ratu.Mislim da su sva ta odlikovanja do maksimuma obezvrijeđena.SDA je na priči o Armiji RBiH, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida, redovno dobijala izbore, a kasnije niti je njima bilo dobro osim pojedincima, a niti narodu.

Pored operacije "Rez" prodje recimo hladno informacija da su poslanici SDA u RS glasali za Radovanovu krerku da bude podpresjednica NS RS.
Islamska zajednica u BiH je vjerovatno najkorumpiranija zajednica u državi, nema se tu šta mnogo filozofirati.Druga stvar što manipulišu narodom, što iskorištavaju vjerska osjećanja kod naroda, pa im može proći priča kako su bitni, kako ovo ono.
jao_situacije

#321 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:
oridjidji wrote:
sarajevoxxxx wrote: Koliko je samo mega krađe odrađeno od strane ljudi koji su se zaklanjali iza toga što su bili u Armiji RBiH ili su dobitnici zlatnog ljiljana ili drugih ratnih priznanja.Pa narod realno stenje ispod ljudi koji ubiše pričom o svojoj borbi u ratu.Mislim da su sva ta odlikovanja do maksimuma obezvrijeđena.SDA je na priči o Armiji RBiH, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida, redovno dobijala izbore, a kasnije niti je njima bilo dobro osim pojedincima, a niti narodu.

Islamska zajednica u BiH je vjerovatno najkorumpiranija zajednica u državi, nema se tu šta mnogo filozofirati.Druga stvar što manipulišu narodom, što iskorištavaju vjerska osjećanja kod naroda, pa im može proći priča kako su bitni, kako ovo ono.
savo šta je po tvom mišljenju primjer korupcije u iz bih
sarajevoxxxx

#322 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

Recimo da lokalni muftija iz samo njemu poznatih razloga desetak ili petnaest godina podržava lokalnog ministra, premijera kantona za kojeg je poznato da je opustošio kanton, da su preko njega rasprodane nekada velike firme za sitne pare, eto jedan primjer.
Tomahawk11
Globalni moderator

#323 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Tomahawk11 »

Bolje je biti iskreni ateista, nego vjernik licemjer.
Upravo ono sto propagira vehabizam je licemjerstvo.
Dzihad - sveti rat, raznosenje na javnim mjestima, ubijanje neduznih ljudi, teror u sredinama u kojima imaju moc odlucivanja prema neistomisljenicima, objasnjavanje Islama i Kur'ana onako kako njima odgovara (a ne onako kako jeste), vrsenje namaza onako kako njima odgovara, a ne kako je propisano i kako se klanja stoljecima na ovim prostorima, odredjivanje ljudima u njihovoj okolini sta ce i kako raditi (uz primjenu sile) - npr. ganjaju omladinu po parkovima :-)
Ne, to nije Islam, ja to nikad necu prihvatiti. To je konzervativna sekta. To je, gospodo, dzehenemski put na ovom svijetu.
oridjidji

#324 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

sarajevoxxxx wrote:
oridjidji wrote:

IZ BiH ne napadam, iako ne tvrdim da nema mana, to je institucija koju postujem, kao i izabranog reisa.
sarajevoxxxx

#325 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

Sarajmen wrote:
sarajevoxxxx wrote: ....

Meni njegova izjava, i to onaj dio koji se odnosi u vezi uhapšenih u operaciji ''Rez'' , nije smiješna već sasvim adekvatna i univerzalna. A prije svega mjerodavna. Pojednostavljena ona je jasna poruka za sve one koji su državljani BIH da u njoj vladaju važeći zakoni koji se moraju poštovati. Na koga se odnosila ta izjava, dovoljno je sačekati reakcije u sudskom procesu od strne dijela onih što će tvrditi da ne priznaju zakone i institucije BIH. A to je sasvim očekivati od indoktriranih lica u tzv eksteritorijalnim prostorijama. Realnost je sasvim drugačija i to će im , bez namjere da im unaprijed sudim, postati vrlo jasno.
Ti svojim komentarom zapravo ne vrijeđaš vjerskog autoriteta već i čitavu instituciju. Golemo je to da bih ti prešao preko toga. I ovi ''eksteritorijalci '' to isto pokušavaju , pa izbalansiraj svoj stav.
Za mene su važnija državna ministarstva, sudovi, i državne institucije. IZ BiH jeste najkorumpiranija institucija ili zajednica u državi.
Post Reply