E vidis, ja s njima djelim saf sa svim nasim muslimanima tradicionalnim, sufijama, selefijama, nekad zaluta koji siija obicno u ramazanu, pa opet ih ne napadam niti ne osudjujem, ne komentarisem, s mnogima sam u normalnim i korektnim odnosima i one iskljucive medju svima njima najradije izbjegavam. Jezim se na price ovi vs oni i najradije se ne dovodim u tu pricu.Tarzo wrote:oridjidji wrote:
Pa onda brate nek se Bosnjaci distanciraju od Islama uopste i postanu Krscani, lakse im je. Citav islamski svijet dijeli se na more frakcija u kojem postoji raslojavanje od umjerenog normalnog do nenormalnog i onda nas genije kaze treba se distancirati od ljudi koji ne slijede hanefijski mesheb i maturidijsku akidu jer je taj pravac u Islamu zauzela IZ BiH. U svemu pa i u Islamu postoji i treba da bude demokraticnosti, mi bi trebali forsirati iskljucivosti i parcati se do utancine i ogradjivati se i od onih koji jesu i nisu prijetnja, samo zato sto nisu nas mesheb.
Ubice nas generaliziranje.
Ja sa tim tipovima nemam ništa zajedničko.
Ne zanima me njihova priča, njihov način oblačenja, njihove zajednice.
Najviše od svega ih molim da ne brane Islam u moje ime.
Ne diram ih i biće sve uredu dok ne diraju mene, moju rodbinu i građane moje države.
A oni su već prekršili taj nepisani sporazum.
Glede demokratskog pluralizma koji zagovaraš, je li to po uzoru na ISIL, Al Qaedu, Al Nusru, Sham legion, Ahrar ash-Sham, Jaish al-Fatah, i ostale lučonoše demokratije i slobode govora u sirijskom džehenemu ili pak na demokratski pluralizam u KSA ili Brunejima?
Ko su ti "oni" koji su prekrsili taj nepisani sporazum? Reko bi se svi se oni trude biti Mevlid ili Ox i otici na strana ratista ratovati.
Po ovome vidim koliko si ti iskljuciv, nepotrebno iskaces i ispadas nezreo. Tebi se ne svidja sto imam razlicito misljenje od tebe, pa mi odmah heftas ideologiju Isila, Al Kaide, Nusre, Sham legiona i drugih jer branim neke od preventivno privedenih.