Zašto se mrzi turbofolk?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ommadawn

#301 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:Zemo narodnjaci 80tih nisu ni blizu odrona od turbo folk primitivizma 90tih..... porediti Halida, Brenu, Tomu sa Kiki, Viki, Miki, Brzim i slično je kao da porediš Mercedesa i Daciu. Ono je bar na muziku ličilo i imalo kompiziciju. Kao muzika ne smeta mi, nek je sluša ko god hoće, ali kao subkultura i lifestyle ne dao Bog nikome :run:
Ništa manji kičeraj osamdesetih nego danas. Šta misliš šta su ovi današnji pjevači slušali tih godina? Pink Floyd? King Crimson?

Uzmi u obzir da je tih osamdesetih u Južnom Vetru svirali jedni od najboljih pop-rock muzičara u SFRJ: Josip Boček, gitarista, pokojni Vladimir Furduj Furda, bubnjar, te Sava Bojić također gitarista. Šta misliš zašto? Jer se pop i rock ploče daleko manje prodavale nego šundirani narodnjaci.
Šefko Kardumović, nekadašnji pjevač u slovenačkoj hard-rock grupi Pomoranča, pisao pjesme Halidu Muslimoviću.
Nasko Budimlić, bubnjar iz Divljih Jagoda, prešao u narodnjake jer je više bio gladan nego sit.
¤ jelena ¤

#302 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by ¤ jelena ¤ »

Ovaj desno od te trojice fudbalera je Kovačević, a lijevo Ćurčić.

Image :cry: :run:
zg1911

#303 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by zg1911 »

nogometase je uvijek krasio sofisticirani ukus
p206

#304 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by p206 »

_BataZiv_0809 wrote:
Lajavikrelac wrote:Image

Dizelaši made in serbia :mrgreen: izumrlo na kraju 90tih....srećom. Kad se sjetim raje sa utrpanim Nike,Adidas ili Kappa trenerkama, zalizane frizurice, air ljaksericama i kad zahladi nezaobilazna jakna "ševinjonka" :run:
:lol: :lol:

Saša Iličić Đani, Savo Milošević i jeko ovaj treći?
možda Darko Kovačević

meni je kriza bila i tzv. dance scena 90-ih, mislim na tekstove...ali ritam je bio puno bolji nego danas
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#305 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Truba »

savo milosevic bekstritbojs frizura :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#306 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by insomnia78 »

Image
:izet:
beniciodeltoro

#307 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by beniciodeltoro »

Kraj ovoga ne samo da mogu razne Dare Bubamare, Indire i Ćane da se postide nego i razni Chili Peppersi, Eminemi i Metallice.
Ne voljeti jedan stil muzike je u redu ali bar nemati respekt prema ovakvom kralju i ovakvom glasu može samo neko ko mrzi cijeli svijet :thumbup:

vicious

#308 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by vicious »

Koga briga kakav mu je glas kad pjeva ova sranja.
KB9

#309 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by KB9 »

malac je klasicni seljo beljo
dale cooper

#310 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by dale cooper »

beniciodeltoro wrote:Kraj ovoga ne samo da mogu razne Dare Bubamare, Indire i Ćane da se postide nego i razni Chili Peppersi, Eminemi i Metallice.
Ne voljeti jedan stil muzike je u redu ali bar nemati respekt prema ovakvom kralju i ovakvom glasu može samo neko ko mrzi cijeli svijet :thumbup:
Ili nekoga koga boli kurac za raznim "zvjezdama" u pokušaju i njihovim vokalnim "sposobnostima".
Fakat su mi se kurca hitile razne talent show emisije gdje svaki malmaz dobije priliku za 5 minuta slave.
A sve im jedni te isti ljudi pišu kojekakve pjesmuljke za jednokratnu upotrebu.
Ommadawn

#311 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Ommadawn »

beniciodeltoro wrote: Ne voljeti jedan stil muzike je u redu ali bar nemati respekt prema ovakvom kralju i ovakvom glasu može samo neko ko mrzi cijeli svijet ]
Ja mrzim cijeli svijet i to me čini sretnim.
beniciodeltoro

#312 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by beniciodeltoro »

Slušajte sami sebe šta govorite (zadnja 4 forumaša). Je li vam malo poznata ta priča? Da vam pomognem da pogodite, zvučite poput vaših djedova koji su kukali na vašu muziku što je slušate. Stari se šta se može :izet:
dezurni_ucenik

#313 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by dezurni_ucenik »

i Bruce Dickinson ima glas samo takav, i Axl Rose, i Phil Anselmo (dobro on je imaO). Sto onda ne slusas Iron Maiden, Gunse i Panteru ? Freddie Mercury...
dale cooper

#314 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by dale cooper »

beniciodeltoro wrote:Slušajte sami sebe šta govorite (zadnja 4 forumaša). Je li vam malo poznata ta priča? Da vam pomognem da pogodite, zvučite poput vaših djedova koji su kukali na vašu muziku što je slušate. Stari se šta se može :izet:
Ja slušam gomilu moderne muzike, tako da ti ta teorija ne drži vode.
beniciodeltoro

#315 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by beniciodeltoro »

dezurni_ucenik wrote:i Bruce Dickinson ima glas samo takav, i Axl Rose, i Phil Anselmo (dobro on je imaO). Sto onda ne slusas Iron Maiden, Gunse i Panteru ? Freddie Mercury...
Napisao sam više puta na ovoj temi da slušam sve što valja pa kao što volim poslušati pjesmu gdje ima jak glas kao ova Minelova tako volim isto pjesme gdje je jak, upečatljiv glas od Queen i Guns N' Roses.
Freddie Mercury i Minel Spahović :thumbup: 8)
dale cooper wrote:
beniciodeltoro wrote:Slušajte sami sebe šta govorite (zadnja 4 forumaša). Je li vam malo poznata ta priča? Da vam pomognem da pogodite, zvučite poput vaših djedova koji su kukali na vašu muziku što je slušate. Stari se šta se može :izet:
Da ali gubiš se na domaćoj sceni, samo kukaš na ono šta većina voli da sluša kao neki mrzovoljan djed. Opusti se :)
dale cooper

#316 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by dale cooper »

beniciodeltoro wrote:
dezurni_ucenik wrote:i Bruce Dickinson ima glas samo takav, i Axl Rose, i Phil Anselmo (dobro on je imaO). Sto onda ne slusas Iron Maiden, Gunse i Panteru ? Freddie Mercury...
Napisao sam više puta na ovoj temi da slušam sve što valja pa kao što volim poslušati pjesmu gdje ima jak glas kao ova Minelova tako volim isto pjesme gdje je jak, upečatljiv glas od Queen i Guns N' Roses.
Freddie Mercury i Minel Spahović :thumbup: 8)
dale cooper wrote:
Da ali gubiš se na domaćoj sceni, samo kukaš na ono šta većina voli da sluša kao neki mrzovoljan djed. Opusti se :)
Domaća scena? Nema to veze sa domaćom scenom. Jednostavno ne slušam lošu muziku.
Last edited by dale cooper on 13/12/2015 00:45, edited 1 time in total.
fatamorgana

#317 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by fatamorgana »

Pa zato što su seljoberi dosadni .....
zg1911

#318 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by zg1911 »

ja gledam sve sto valja. najvise volim big brothera i farmu. i pakleni sund.
HAVANA

#319 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by HAVANA »

U svakoj muzici mogu naci nesto lijepo a sve sto mi dodje da odsviram,to mi je super,jedino u tom turbo jos ne nadjoh...ali kad mi vrsni znalci pocnu prevrtat ocima na dzejeve balade,il muharema serbezovskog,sar e roma stare...i od njih mi muka dodje...
muha_sa

#320 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by muha_sa »

mene uspavljivali uz milozvuke Mocarta, Lista, Šopena a sad slušam Tozovca
Ommadawn

#321 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Ommadawn »

HAVANA wrote:U svakoj muzici mogu naci nesto lijepo a sve sto mi dodje da odsviram,to mi je super,jedino u tom turbo jos ne nadjoh...ali kad mi vrsni znalci pocnu prevrtat ocima na dzejeve balade,il muharema serbezovskog,sar e roma stare...i od njih mi muka dodje...
Neka sluša svako šta hoće, pa makar i Kemala Malovčića ali kad je priča o kvalitetu onda je druga stvar.
Džej je imao dobar glas ali trivijalne tekstove koje je pisala Tucakovićka ne smatram kvalitetom.
Serbezovski je tu malo kvalitetniji ali ja ga lično ne volim.
Stara Sar-e-roma je odlična, čak imam jednu ploču od njih.
Ramče je također bio odličan.
muha_sa

#322 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by muha_sa »

Bloo
Globalna šefica

#323 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Bloo »

HAVANA wrote:U svakoj muzici mogu naci nesto lijepo a sve sto mi dodje da odsviram,to mi je super,jedino u tom turbo jos ne nadjoh...ali kad mi vrsni znalci pocnu prevrtat ocima na dzejeve balade,il muharema serbezovskog,sar e roma stare...i od njih mi muka dodje...
:thumbup:

mene u turbofolku najvise smeta tekst, nije da tvrdim da su pop,punk, rock, metal i jazz itd. sada vrhunski knjizevni uradci sa svojim lyrics (Madonnu da prevedeš na lokalni jezik dobio bi Maju Šuput il Severinu), ali brate naježim se na tekstove turbofolka

osim Stoje :D Stoja je institucija
insomnia78

#324 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by insomnia78 »

muha_sa wrote:mene uspavljivali uz milozvuke Mocarta, Lista, Šopena a sad slušam Tozovca
:lol: :lol: :lol:
Post Reply