Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#301 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

junior3 wrote:Ništa bez orla i jastreba. Kak'i koji k i F22.
:thumbup:
General War

#302 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by General War »

tututuuuu wrote:
General War wrote:
Jeste, F22 nikad nije bio za ponudu...a doduse nemoze ga niko ni priustit i da hoce, izrael mozda bi, ali da im to ameri doniraju u sklopu pomoci.
a ma jeftiniji je od Eurofightera za nekih 15. 20 mil dolara kako sam uspio naci na netu. al bez obzira, nije na prodaju. eurofighter je vjerovatno ionako bolja opcija, ko ima love. po mnogima najbolji borbeni avion (ne kupuju Arapi srot). uz to nije samo lovac kao F 22, vec je sposoban i za napade po zemlji.

A americke avione razviju samo privatne firme, kakvi Turci. nisu oni nista duzni ustupiti clanici od svog oruzjam sve sto ustupe je cisto njihova dobra volja.
Ne ide tako...privatne firme razviju samo prototip, sve ostalo se ukalkulise drzavni novac i novac drzava zainteresovanih za projekat i njihovih firmi.
Eurofigter i cijena mu nije ni priblizna raptoru (mala serija aviona)
Samprotivsviju

#303 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Samprotivsviju »

I ovi iz CNNa zvanicno pukli

Naslovnica
Is this end of NATO

Novi updejt

Navodno francuzi ce pomoci rusima na granici sirija turska oko sprecavanja ulaska nafte u tursku...nato navodno bijesan zbog ovog sto francuska pomaze rusima
tututuuuu

#304 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tututuuuu »

General War wrote:
tututuuuu wrote:
General War wrote:
Jeste, F22 nikad nije bio za ponudu...a doduse nemoze ga niko ni priustit i da hoce, izrael mozda bi, ali da im to ameri doniraju u sklopu pomoci.
a ma jeftiniji je od Eurofightera za nekih 15. 20 mil dolara kako sam uspio naci na netu. al bez obzira, nije na prodaju. eurofighter je vjerovatno ionako bolja opcija, ko ima love. po mnogima najbolji borbeni avion (ne kupuju Arapi srot). uz to nije samo lovac kao F 22, vec je sposoban i za napade po zemlji.

A americke avione razviju samo privatne firme, kakvi Turci. nisu oni nista duzni ustupiti clanici od svog oruzjam sve sto ustupe je cisto njihova dobra volja.
Ne ide tako...privatne firme razviju samo prototip, sve ostalo se ukalkulise drzavni novac i novac drzava zainteresovanih za projekat i njihovih firmi.
pa nisam ni rekao da financiraju, vec da razvijaju, a narucitelj placa, a narucitelj je SAD, a ne Turska.

A za drugo... ko je imao malu seriju aviona? Kako god je li veci iznos 140 mil. dolara, ili 120 mil. dolara koliko je iznos za F 22? Ti si govorio sta je skupo i preskupo da se uopce i kupi (kao kad bi ga Ameri prodavali), a ja sam ti rekao da su mnoge zemlje kupile i skuplje, sto je Eurofighter. cica mica gotova prica.
oriental

#305 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by oriental »

F-16 ima toliko verzija da je nemoguće samim tim što kažeš F-16 da to ima neki smisao.

F-22 i F-35 još uvijek nisu u masovnoj upotrebi, a postoje čak i ozbiljne sumnje oko njihove upotrebljivosti. Lik koji je učestvovao u dizajnu F-16 aviona tvrdi da je F-35 s*anje od aviona, ali to ćemo još vidjeti.
Samprotivsviju

#306 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Samprotivsviju »

oriental wrote:F-16 ima toliko verzija da je nemoguće samim tim što kažeš F-16 da to ima neki smisao.

F-22 i F-35 još uvijek nisu u masovnoj upotrebi, a postoje čak i ozbiljne sumnje oko njihove upotrebljivosti. Lik koji je učestvovao u dizajnu F-16 aviona tvrdi da je F-35 s*anje od aviona, ali to ćemo još vidjeti.
Slazem se, F22 i F35 su za sada samo mitovi...ni jedan ni drugi avion nemaju ni par sati ukupne akcije iza sebe

Pored toga navodno i sami piloti izbjegavaju da ih lete
http://defensetech.org/2012/05/04/f-22- ... y-the-jet/
155_mm

#307 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

madner wrote:Plavi Turci su tvrdo jezgro Kemalista :D

Znao sam odmah da je nas covjek, nije puno razmisljo. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tututuuuu

#308 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tututuuuu »

oriental wrote:F-16 ima toliko verzija da je nemoguće samim tim što kažeš F-16 da to ima neki smisao.

F 22 je bio u upotrebi i jos je u upotrebi ali se (navodno) vise ne proizvodi, vec na njegovo mjesto stize taj upitni F 35. Dakle, F 22 je vec stvar proslosti sto se tice proizvodnje. Slabo je i koristen jer je to iskljucivo lovac, dakle ne djeluje po ciljevima na zemlji kao F 16. kako god, niti su najskuplji, niti su bez konkurencije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#309 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by pici »

junior3 wrote:Ništa bez orla i jastreba. Kak'i koji k i F22.

simooo odoH ja gore :mrgreen:
AleksoMKD

#310 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by AleksoMKD »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#311 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by pici »

eve ga sHa kaje potparuol SANU medojebaca :mrgreen:

General War

#312 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by General War »

tututuuuu wrote:
General War wrote: Ne ide tako...privatne firme razviju samo prototip, sve ostalo se ukalkulise drzavni novac i novac drzava zainteresovanih za projekat i njihovih firmi.
pa nisam ni rekao da financiraju, vec da razvijaju, a narucitelj placa, a narucitelj je SAD, a ne Turska.

A za drugo... ko je imao malu seriju aviona? Kako god je li veci iznos 140 mil. dolara, ili 120 mil. dolara koliko je iznos za F 22? Ti si govorio sta je skupo i preskupo da se uopce i kupi (kao kad bi ga Ameri prodavali), a ja sam ti rekao da su mnoge zemlje kupile i skuplje, sto je Eurofighter. cica mica gotova prica.
Jebi ga drug:

Haters cite "unit cost," which includes development and production spending divided by the number of jets built. F-22 production and development, including currently approved upgrades, totals $74 billion, resulting in a unit cost of $377 million.

jesi li sad siguran da je eurofighter ipak skuplji?

Ama...je li ti stvarno mislis da Lockheed and Marten proizvode sve komponente za avion :-) ili trolas, jer je sasvim lako naci info na netu.
Samprotivsviju

#313 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Samprotivsviju »

Znaci 10 sukoja mozes kupiti za 1 f22 kojije upito pouzdan
tututuuuu

#314 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tututuuuu »

General War wrote:
tututuuuu wrote:
General War wrote: Ne ide tako...privatne firme razviju samo prototip, sve ostalo se ukalkulise drzavni novac i novac drzava zainteresovanih za projekat i njihovih firmi.

Jebi ga drug:

Haters cite "unit cost," which includes development and production spending divided by the number of jets built. F-22 production and development, including currently approved upgrades, totals $74 billion, resulting in a unit cost of $377 million.

jesi li sad siguran da je eurofighter ipak skuplji?

Ama...je li ti stvarno mislis da Lockheed and Marten proizvode sve komponente za avion :-) ili trolas, jer je sasvim lako naci info na netu.
jesam, po onom sto sam ja nasao. a nasao sam i tu stranicu s koje ti kvotas, pa se tako kaze i ovo:
By contrast, the F-35′s unit cost should stabilize at around $157 million, owing to a massive 2,443-plane production run. That's assuming the Joint Strike Fighter doesn't get canceled or curtailed following revelations of new design flaws.
I to je vijest iz 2011.

Evo ti ovdje usporedbe aviona (imas i cijene nekih, pa tako i Raptora).

http://planes.axlegeeks.com/compare/161 ... -22-Raptor

sve ovisi kako je i sta je ugovoreno, kako god. ameri nisu duzni nikom nista dati, sve je njihova dobra volja, osim ako sta ranije nisu dogovorili, ugovorili, a to priznati cu pojma nemam, niti pratim... moja poetna, u citavoj ovoj sagi je bila ta da F 18 nije najnoviji i najbolji americki avion, da se taj avion slobodno moze kupiti, da F 22 je avion koji ne prodaju te da taj F 22 (i 35) ima alternativu u Eurofigtheru (i vjerujem u jos nekim) koji se moze kupiti te da je taj Eurofigther bitno skuplji od F 16 kojim je Turska srusila onaj avion i da je cijenom tu negdje sa Raptorima 8negdje ga navode skupljim itd...) i to je to, ne da mi se vise, briga me i za raptore i fajtere dosta za danas gubljenja vremena na gluposti. :D
Sanjarko

#315 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Sanjarko »

Prodajem Ideje kako napraviti Avione 6 i 7 Generacije.
Cijena 1 Milijarda Dolara po Generaciji.
Način Plačanja: Keš na Ruke.

:mrgreen:

PS. Ozbiljan sam. Naumpale su Mi ove Ideje prije 7 godina,
odmah poslije izbijanja Svjetske Ekonomske Krize-Tete Recesije.
General War

#316 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by General War »

tututuuuu wrote:
briga me i za raptore i fajtere dosta za danas gubljenja vremena na gluposti. :D
posteno :D
sjedi 1

#317 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by sjedi 1 »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1067176
Čekalo se izgleda da se sazna sudbina pilota...
spreca

#318 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by spreca »

Demonstranti razbili prozore na turskoj ambasadi u moskvi
Kikibombona

#319 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kikibombona »

spreca wrote:Demonstranti razbili prozore na turskoj ambasadi u moskvi
Ma to su Rusi namjerno pustili rulju da porazbija da se dodatno zaostri.

Igre bez granica.
Drvosjeca iz Dejcica

#320 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Divljaci, policija nije ni pokusala reagovati.
salik79

#321 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by salik79 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Nisu nepismeni daltonisti k'o Turci :mrgreen: :skoljka:
spreca

#322 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by spreca »

Navodno je bilo oko 500 demonstr. a policija je 10 uhapsila
Kikibombona

#323 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kikibombona »

A zasto su Turci neki dan razbili ambasadu Holandije, imas li info?
spreca

#324 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by spreca »

izgleda
Tito_i_Partija

#325 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Tito_i_Partija »

Isto k'o i u republici smrdskoj kad se desi neki napad na Bosnjake. Policija samo stoji i gleda.
Post Reply