dobro ti je pitanje, samo sto nisam ja spominjao taj pojam vec neko drugi, a ja sam ga samo kvotao i citirao. narvano da u bankama nema nista ni humano ni solidarnooakville wrote:Kakav solidarni fond, bankarstvo nije humanitarna aktivnost a ni propast banke nije vremenska nepogoda u rangu poplave? Sve i da jeste, što bi Federacija plaćala nepogode u RS-u?
da se mi nebi "hintovali" evo:oakville wrote:Drugo, od ovih 85 miliona koliko su obezbjedile banke iz Federacije a koliko iz RS-a? (hint: odnos je 75:25% u korist federalnih banaka). Sve i da se vraća novac iz stečajne mase (a ne vraća, bar ne kako ti opisuješ , zato se i zove osiguranje depozita), prethodno pitanje je zašto bi federacija uplaćivala novac za spas banke koja se nalazi van teritorije FBiH?
vijest iz decembra
http://ba.n1info.com/a72209/Biznis/Afer ... rpske.html
Biće, obećavaju, osigurane depozite do 50.000 KM isplatiće Agencija za osiguranje depozita BiH, koja je samo u ovoj godini u slučaju propasti Bobara isplatila 85 miliona maraka. Vraćeno joj je 50.
vijest iz januara
http://novovrijeme.ba/bobar-banka-odust ... razivanja/
On je istakao da je Bobar banka do sada Agenciji za osiguranje depozita BiH koja je, nakon što je banka otišla u likvidaciju isplatila 85,2 miliona KM osiguranih depozita, vratila 59 miliona KM.
a sto se tice samog postojanja agencije, to nije pitanje za mene, vec za one koji su je osnovali. u svakom slucaju sve pare (od federanih banaka) koje su isplacene za bobar banku su vec vracene ili skoro vracene sto se vidi iz linkova.
na ovu sprdnju ti mogu samo sprdnjom odgovoriti, ali bolje da se suzdrzimoakville wrote:Da ne bude nesporazuma, protiv sam uplaćivanja novca FBIH u korist tzv zajedničkih institucija, pogotovo za pomaganje RS-u. Kao što sam protiv predloženog osnivanja Agencije za bankarstvo na tzv. nivou zajedničkih institucija BiH, jer bi to bila samo još jedna institucija za zapošljavanje pripadnika srpske dijaspore u BiH pod povoljnim uslovima. Predstavnici srpske dijaspore u BIH će se navodno protiviti osnivanju te agencije, mada vjerovatno već trljaju ruke jer će im to biti "nametnuto" u nekom tihom dogovoru s medj. zajednicom, a oni će kao "nevoljko" da prihvate.