Pa niko nije rekao da ljudi odavde idu samo zbog ekonomskog aspekta. Ja licno idem zato sto ne mogu vise smisliti ovaj sistem i "drzavno" uredjenje, onako uopsteno receno da ne nabrajam razloge pojedinacno. To mi je primarno, a naravno i zbog ekonomske sigurnosti, ne trenutno, nego u buducnosti.Radio Sarajevo wrote:
Ja se u Bosni nisam patio, ja sam i tamo imao para, a imam i ovdje. I nikad se nigdje nisam žalio.
Ali ja iz Bosne nisam otišao zbog para, nego iz drugih razloga koji su veoma lični. Ljudi nekad žele vani studirati, osjetiti druge gradove, upoznati nešto van Balkana itd., dakle nisu samo pare razlog. A kao što rekoh, ko je fukara u Bosni, biće fukara i usred Osla ili Minhena.
Ali svakako ima ljudi koji su svjesni da nije svijet samo Bosna i da zivot moze da ponudi puno vise.
Ne znam tvoju definiciju "fukare", ali ako pod time smatras one slabije ekonomske moci, tu definitivno grijesis. U drzavi gdje se biraju podobni prije sposobnih, to nije nikakav pokazatelj. I ljudi koji su ovdje zivjeli, a sposobni su, a nisu imali priliku ovdje da "procvjetaju" od silnih podobnih, oni kad odu na zapad jos su vise motivirani i jako su uspjesni. Poznajem par takvih koji su na zapadu ostvarili veliki uspjeh. Ne mislim samo na finansijskom planu, nego uspjeh u zanimanju kojim se bave.
I ako mogu pretpostaviti po nicku- ti dolazis iz Sarajeva. Ako je tako, moram isto napomenuti da Sarajevo nije cijela BiH. Razlike su ogromne sto u zivotnom standardu, sto milion drugih stvari sa ostatkom BiH.