Okupatorske zastave na Bobovcu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
agent_zero

#301 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by agent_zero »

Black swan wrote:svake godine isto

dosla delegacija katolickih vojnika iz hrvatske na celu s biskupom jezerincem
bilo je i nijemaca Slovaka austrijanaca i nekih skandinavskih jezika
sve vojnici eufora
Čovjek sve objasnio, tema pod katanac...

A napaljenko koji je otvorio ovo bolje da se hvata nečeg pametnijeg.
piupiu

#302 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by piupiu »

vade_mecum wrote: ovdje je problem imovinskog-pravnog karaktera, odnosno ko je pravni nasljednik srednjovjekovne bosne :D
:lol: :thumbup:
nasa

#303 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by nasa »

:lol:

Dobar, promakao mi je...hahaha, istina

Ali istina je I da to nije tako crno kako se cini po temi, niti smatram da Hrvati u BiH nesto problematisu pretjerano oko toga...a popratni folklor je rezultat drugih zuljeva :D
VCorp

#304 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by VCorp »

http://antidayton.com/sa-ljiljanima-na- ... -katarine/

Nakon jučerašnjih falsifikatora koji su na pogrešan datum obilježili dan smrti kraljice Katarine, danas je oraganizovani pohod uradio obilježavanje dva jako važna datuma, ali pod kraljevskim zastavama sa šest zlatnih ljiljana. Akcija obilježavanja godišnjice i pohod organizovani su spontano, te je u kratkom vremenu napravljen konkretan dogovor, koji se pretvorio u iznajmljivanje autobusa za one koji su danas posjetili Bobovac, kao i u pregršt zastava sa ljiljanima. Put ka Bobovcu započeo je u Sarajevu u 8:00 sati ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, te se nastavio preko Vogošće i dalje starim putem preko Ilijaša i Visokog, do Kaknja, a potom dalje do Kraljeve Sutjeske. Određeni broj prijavljenih za ovaj pohod došao je automobilima i drugim vrstama privatnog prevoza. Nakon kratkog okupljanja u Kraljevoj Sutjesci, grupa od pedesetak građana krenula je prema Bobovcu, dok je jedan broj takođe čekao naš dolazak kraj mauzoleja na srednjovjekovnom prijestolnom gradu Bosne.

Image

Svaka čast ljudima, nadam se da ću sljedeće godine biti i sam jedan od učesnika.
Kareem Abdul

#305 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Kareem Abdul »

VCorp wrote:http://antidayton.com/sa-ljiljanima-na- ... -katarine/

Nakon jučerašnjih falsifikatora koji su na pogrešan datum obilježili dan smrti kraljice Katarine, danas je oraganizovani pohod uradio obilježavanje dva jako važna datuma, ali pod kraljevskim zastavama sa šest zlatnih ljiljana. Akcija obilježavanja godišnjice i pohod organizovani su spontano, te je u kratkom vremenu napravljen konkretan dogovor, koji se pretvorio u iznajmljivanje autobusa za one koji su danas posjetili Bobovac, kao i u pregršt zastava sa ljiljanima. Put ka Bobovcu započeo je u Sarajevu u 8:00 sati ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, te se nastavio preko Vogošće i dalje starim putem preko Ilijaša i Visokog, do Kaknja, a potom dalje do Kraljeve Sutjeske. Određeni broj prijavljenih za ovaj pohod došao je automobilima i drugim vrstama privatnog prevoza. Nakon kratkog okupljanja u Kraljevoj Sutjesci, grupa od pedesetak građana krenula je prema Bobovcu, dok je jedan broj takođe čekao naš dolazak kraj mauzoleja na srednjovjekovnom prijestolnom gradu Bosne.

Image

Svaka čast ljudima, nadam se da ću sljedeće godine biti i sam jedan od učesnika.
Čisto sumnjam da bi se itko od njih sjetio posjetiti Bobovac da dan prije Hrvati tamo nisu paradirali. Kao što se nikada do sada nisu sjetili posjetiti Bobovac što Hrvati stalno rade.
nasa

#306 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by nasa »

drunken tiger wrote:Da nije Hrvata u BiH ne bi se znalo za Bobovac. Bošnjaci i ostali ne bi znali ni da je postojao. Srušili bi građevinu i otvorili bezalkoholni restoran.
A da ja tebe pitam nešto. Čemu zastave Turske po BiH? I Turska je izvršila agresiju i okupaciju Bosne. Nanijeli su mnogo zla pa čemu onda njihove zastave??
Da ne shvatis licno onako sam tebe kvotala jer iste ili slicne tvrdnje nisu rijetkost.

Najprije da ti kazem da ne vidim problem sto se Hrvati Bave povijesti BiH pa I Bobovcem, Hrvati zive u BiH I trebaju da se bave, BiH je njihova domovina kao I Bosnjacima.

S druge strane ima sigurno i manjina zaludjenika koji bi voljeli da se Bosnjaci odreknu sred.vijeka, ma Bosne generalno ali pusti snovi

pazi ovamo:

Tradicionalno- znaci vise godina se ponavlja :D

pohod na Bobovac, planinarski pohod

Image

Sramota je sto tako pisete, mnogi Hrvati danas rade u kulturno-historijskim institucijama I zajedno s Bosnjacima se suocavaju I nalaze rjesenja za problematiku ocuvanja ovog I drugih spomenika.
VCorp

#307 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by VCorp »

Kareem Abdul wrote:

Image

Čisto sumnjam da bi se itko od njih sjetio posjetiti Bobovac da dan prije Hrvati tamo nisu paradirali. Kao što se nikada do sada nisu sjetili posjetiti Bobovac što Hrvati stalno rade.
Nije tačno. Ja nisam Hrvat pa sam bio tamo tri puta. Uostalom Hrvati obiljezavaju dan prije godisnjicu smrti kraljice Katarine, a Puljic je od ovog događaja napravio svoju privatnu prčiju. Svake godine bude Bosnjaka tamo na pravi datum, samo što se nisu organizovale nikakve kolone ali vjerujem da će od sljedeće godine to biti na jednom višem nivou. I nemoj mi pokusavati svojatati Bosnu sa tim '' Hrvati stalno to rade '', hercegovački Hrvati su izdali i zadnjeg našeg kralja pa ako su to već vaši kraljevi što ga onda izdaste ? :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#308 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Truba »

kardinalko je ovu molitvu pokrenuo da se moli za domovinu BiH prije 14 godina u subotu najbližu datumu smrti kraljice
ali da se obični ljudi susreću sa pripadnicima vojske policije i ministarstva obrane te da zajedno žderu grah kako bi se osjećali svi kako da kažem na istom valnom nivou :D

hrvatski grbovi ( ne grbovi RH) nego hrvatski grbovi su sastavni dio OS BIH
a budući da grah i organizaciju preuzimaju vojne komponente OSa red je da oni nose svoja obilježja koja nose i u drugim dijelovima bih i po tramvajima u sarajevu kada idu na posao
tu su i policajci takodjer sa svojim amblemima
na bobovcu je bila i zastava povratnika općine teslić :mrgreen: :lol: sa sjedištem u studencima

za teologe i vjernike na kraju je prenijet apostolski blagoslov koji pod određenim uvjetima nosi potpuni oprost za grijehe ako se pridrže rečenog

niko ne sprečava druge narode da se na bobovcu mole za domovinu na svoj način... srbi stalno pričaju kako je bosanska povijest srpska a nigdje ih na bobovcu, bošnjaci ne znam vala svašta nešto pišu i pričaju ali je većina prisvajanje :D a nekom drugom to potiču

može se reći da bi se na bobovcu srbi molili za raspad BiH, bošnjaci na unifikaciju mišljenja i sinkretizam zastava prema njihovom nahođenju i želi a hrvati se mole za bih kakva jeste sa svim manama i prednostima da bude bolja :evil: :evil: :evil: :evil:
ćus
cyprus

#309 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by cyprus »

Samo vi (Bošnjaci, Srbi, Hrvati, ostali, whoever...) mašite zastavama raznoraznim... Što više mašete, prije ćemo prerast ovu poganu nacionalističku fazu... Dakle, samo naprijed...
nasa

#310 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by nasa »

Ama prestani te se svadjati oko toga, lijepo je da se Hrvati iz BiH bave Bobovcem, a da je proslo vrijeme I periodi u kojim su Bosnjaci vesla sisali se ne dokazuje napadom na Hrvate i nacionalistickim svojatanjima vec radom i bavljenjem spomenicima generalno te tako i srednjovjekovnim.

Bosnjaci to rade ali ne iskljucuju iz tog rada ni Hrvate, to je jedina istina.Samo po sebi pametnom dovoljno.
VjecitiStudent

#311 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by VjecitiStudent »

Ako se ko sjeti kakvu koridu na Bobovcu da organizuje, eto i Bošnjaka.
VCorp

#312 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by VCorp »

cyprus wrote:Samo vi (Bošnjaci, Srbi, Hrvati, ostali, whoever...) mašite zastavama raznoraznim... Što više mašete, prije ćemo prerast ovu poganu nacionalističku fazu... Dakle, samo naprijed...
Da je meni jednom ovo čuti od Srbina ili Hrvata, ali ne, uvijek naši. Dok se cijeli svijet otima za svoje i pazi na to, uvijek naše balije dolaze sa pričom '' ma pusti, neka im .... ''. Nismo mi džabe kroz historiju ovce za klanje, upravo zbog ovakvih. Je li ti možda krivo što postoje ljudi koji nisu odustali od svoga ? Pun mi je kurac kao Bosnjak biti uvijek neka tampon zona, faktor pomirenja i glas razuma na uštrb samog sebe, svog naroda i države a da zadovoljim dva lešinara koja stoje sa istoka i zapada i samo čekaju trenutak slabosti. Niko ti nije kriv što to ne vidiš, kao i mnogi drugi. Da se takve kao ti šta pita, bilo bi Sarajevo glavni grad Srbije ...
VCorp

#313 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by VCorp »

VjecitiStudent wrote:Ako se ko sjeti kakvu koridu na Bobovcu da organizuje, eto i Bošnjaka.
Upravo o ovakvim govorim u svom proslom postu. Ako ne postujemo svoje, drugi će još manje ili nikako. Balije će ostati balije ...
Kitrona

#314 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Kitrona »

pemanapemani wrote:
Kitrona wrote:
pemanapemani wrote: Prvo su je izdali oni koji su prihvatili katolicanstvo.
Onda su je nekolko stotina godina poslije, izdali oni koji su prihvatili islam.

Pravoslavlje nije postojalo u Bosni do dolaska Turaka. Godine izgradnji pravoslavnih crkava to potvrdjuju.
A napisao sam negdje da je postojalo?
Napisao si da su neki u Bosni prvo presli na katolicanstvo pa na Islam. U Bosni je sve puno arheoloskih iskopina crkva, toponima sa nazivom "crkve", "crkvine", "crkvice" i slicno - pravoslavlje si izostavio. Ako nije bilo pravoslavlja, "patareni nisu nazivali svoje bogomolje "crkvom" - kako su onda mogli "prijeci na katolicanstvo"?
VjecitiStudent

#315 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by VjecitiStudent »

VCorp wrote:
VjecitiStudent wrote:Ako se ko sjeti kakvu koridu na Bobovcu da organizuje, eto i Bošnjaka.
Upravo o ovakvim govorim u svom proslom postu. Ako ne postujemo svoje, drugi će još manje ili nikako. Balije će ostati balije ...
Izvinjavam se, okupljaju se i Bošnjaci, uče se povremeno dove kod Bobovca, šehidima iz okupatorske, otomanske vojske.
Interesantan je podatak da se na obali rjeèice Bukovice, u samoj blizini Bobovca, nalazi mezarje Šehitluci, mezarje šehida izginulih pri osvajanju Bobovca. Na ovom mjestu godinama su održavana dovišta, ali su ovu tradiciju prekinule komunistièke vlasti. Vjernici su dovište prenijeli na brdašce Braniè, takoðer smješteno u blizini Bobovca, ali su komunisti zabranili i ovo dovište.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=18776
cyprus

#316 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by cyprus »

VCorp wrote:
cyprus wrote:Samo vi (Bošnjaci, Srbi, Hrvati, ostali, whoever...) mašite zastavama raznoraznim... Što više mašete, prije ćemo prerast ovu poganu nacionalističku fazu... Dakle, samo naprijed...
Da je meni jednom ovo čuti od Srbina ili Hrvata, ali ne, uvijek naši. Dok se cijeli svijet otima za svoje i pazi na to, uvijek naše balije dolaze sa pričom '' ma pusti, neka im .... ''. Nismo mi džabe kroz historiju ovce za klanje, upravo zbog ovakvih. Je li ti možda krivo što postoje ljudi koji nisu odustali od svoga ? Pun mi je kurac kao Bosnjak biti uvijek neka tampon zona, faktor pomirenja i glas razuma na uštrb samog sebe, svog naroda i države a da zadovoljim dva lešinara koja stoje sa istoka i zapada i samo čekaju trenutak slabosti. Niko ti nije kriv što to ne vidiš, kao i mnogi drugi. Da se takve kao ti šta pita, bilo bi Sarajevo glavni grad Srbije ...
E nek me jednom neko na ovom forumu nazvo balijom... Hvala nebesima :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#317 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

VCorp wrote:
Pa sta cekas koji kurac???? Evo mi neki smo od 92-96 obezbjedili pola BiH u pravom smislu a ti evo sad povedi mase pa obezbjedi i drugu polovinu BiH da imamo napokon cjelovitu zemlju bez entiteta, kantona, nacionalnih preseravanja, raznoraznih zastava, Bosnjaka, Srba i Hrvata....obezbjedi nam da kao prvo budemo Bosanci i Hercegovci. Sa mo prije svega toga zaviri u svoje pantalone i vidi imas li sve potrebno za taj poduhvat. Lako je mlatiti po tastaturi a kad treba guzove ispred vrelog zelejza staviti...kud koji mili moji!!!!
Kareem Abdul

#318 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Kareem Abdul »

VCorp wrote:
Kareem Abdul wrote:

Image

Nije tačno. Ja nisam Hrvat pa sam bio tamo tri puta. Uostalom Hrvati obiljezavaju dan prije godisnjicu smrti kraljice Katarine, a Puljic je od ovog događaja napravio svoju privatnu prčiju. Svake godine bude Bosnjaka tamo na pravi datum, samo što se nisu organizovale nikakve kolone ali vjerujem da će od sljedeće godine to biti na jednom višem nivou. I nemoj mi pokusavati svojatati Bosnu sa tim '' Hrvati stalno to rade '', hercegovački Hrvati su izdali i zadnjeg našeg kralja pa ako su to već vaši kraljevi što ga onda izdaste ? :lol:

Puno više ih slavi uništenje srednjovjekovne Bosanske države.

Kao na ovoj paradi u Sanskom Mostu u čast sultana Mehmeda Fatiha. E tada sudjeluju i vjerski i politički lideri u Bošnjaka a ne samo revoltirani aktivisti okupljeni oko nekoliko stranica na internetu.

https://www.youtube.com/watch?v=M_eDj0fbHsI
https://www.youtube.com/watch?v=Pruk5LwSdSM

Sve vrvi grbovima Kotromanića i motivima ljiljana :lol:

Ima i okupljanje u istom gradu u spomen obljetnice bitke na Galipolju kojoj prisustvuje i Bihaćki muftija.

http://bosnjaci.agency/sanski-most-obil ... anakkaleu/

Image
Image

Nigdje okupatorskih zastava. Sve srednjovjekovna obilježja dobrijeh Bošnjana :lol:
Bodkin

#319 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bodkin »

VjecitiStudent wrote:
VCorp wrote:
Izvinjavam se, okupljaju se i Bošnjaci, uče se povremeno dove kod Bobovca, šehidima iz okupatorske, otomanske vojske.
Interesantan je podatak da se na obali rjeèice Bukovice, u samoj blizini Bobovca, nalazi mezarje Šehitluci, mezarje šehida izginulih pri osvajanju Bobovca. Na ovom mjestu godinama su održavana dovišta, ali su ovu tradiciju prekinule komunistièke vlasti. Vjernici su dovište prenijeli na brdašce Braniè, takoðer smješteno u blizini Bobovca, ali su komunisti zabranili i ovo dovište.
:izet:
Bodkin

#320 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bodkin »

VCorp wrote:
sta cekas, na tenk i pravac banja luka i mostar :thumbup:
hrasno38

#321 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:
VCorp wrote:
Upravo kao i u svim sferama zivota "Jebe Lud Zbunjenog". Bosnjaci koji se evo kao kunu Bobovcem uce dove za one koji su ga sravnili sa zemljom!

"KRALJEVA SUTJESKA

Džamija u Kraljevoj Sutjesci je smještena u dijelu zvanom Prijeko na lijevoj obali rijeke Trstionice. Prema narodnom predanju , džamija je sagrađena 1463. godine i to za samo nekoliko dana. Na tom mjestu u Sutješkoj kotlini je sultan Mehmed Fatih odmarao sa svojom vojskom prilikom osvajanja Bobovca. Prilikom obavljanja namaza usadio je štap (sùtru) koja se postavlja prilikom obavljanja namaza na otvorenom. Tokom obreda primijetio je mrava kako se u vidu spirale uspinje na vrh štapa i vraća nazad. S obzirom na učenost i nadahnuće, što je bilo primjetno u slučaju ovog velikana, kao i činjenicu da je bio okružen uglednicima i intelektualcima, shvatio je to kao znak da na ovom mjestu treba da sagradi džamiju. On je to i učinio.

"Na Bobovcu postoje dva šehitluka. Jedan je iznad Bobovca, na mjestu zvanom Meterizi, a drugi je ispod Bobovca, na Sastavcima. Nije poznato od kada se dove uče na «Sastavcima pod Bobovcem», ali se zna da je ta dova učena “u nedjelju prije zadnjeg petka u augustu”, kada je učena i dova u Kraljevoj Sutjesci. Tako je bilo sve do 1947. god. kada je okupljanje i učenje dove zabranjeno. Prema kazivanju najstarijih mještana sela s tog prostora , dvije-tri godine poslije 1947. dovište je premješteno na Meterize, iznad Bobovca, a zatim je i ta trdaicija prekinuta.
Nekada su se ovdje nalazile kubúre s nišanima različitih oblika, a danas, nakon skoro pedeset godina, što prestankom postojanja tog dovišta, što zbog zuba vremena ili nesavjesnog odnosa pojedinaca koji su među kuburama napravili krečanu, više nema nema nijednog nišana. Jedna glava nišana, koja se dugo pomicala po livadi, prenesena je u mezarje Poljane kako bi bila sačuvana. Posljednjih nekoliko godina nekolicina vjernika entuzijasta iz sela Mijekovići i Dragovići, na čelu sa svojim imamom Rasim-ef. Gljivom, dolazi na šehitluke i uči dovu.
Imami medžlisa IZ Kakanj su prošle godine, zajedno s imamima medžlisa IZ Kakanj i Vareš, te te džematlijama s prostora navedenih medžlisa, održali prigodan program uz podne-namaz, proučen je i kelime-i- tewhid, akraću prigodnu poruku uputio je glavni imam Medžlisa IZ Vareš prof. Sadžid ef-Ramić.
bach

#322 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by bach »

nasa wrote:
bach wrote:Vjerujem da 99 posto Bošnjaka nama pojma gdje Bobovac, ni šta tamo ima ni kako se do njega može doći.

Btw, prije dvije i godine sam jednij osobi pomagao da napravi važan seminarski rad iu historije. Tema Kulin ban. Obišao važnije biblioteke, listao bibl. kataloge, tražio autore, rovio po internetu sve što ima o banu Kulinu. Našao sam jedno veliko raočarnje. Jedan veliki koorac. Naime, skoro sva literatura o tom važnom čovjek napisana je u Srbiji i Hrvatskoj. I neka je, baš me briga. Ali zašto do dana našnjeg, niti jedan bošnjački mudrac, publicita, historičar, filozof itd, nije napisao NEŠTO iole značajno o Kulinu. Kada sam krenuo u potragu za literaturom očekivao sam da ću naći makar jednu knjugu napisanu u ovj zemlju na temu Kulina, Kotromanića, Tvrtka, Bobovca. Osim onoga što je napisao M. Imamović i simpatičnih teorija luckastog Ibrahima Pašića. NIŠTA.

Šta rade silni odsjeci za historiju, filozofski fakulteti, institutu za historiju, profesori doktori iz područja historije????

NIšta.

Toliko Bošnjake zanima vlastita historija i prošlost zemlje u koju se kunu.

Eh eto i ja pomagala za seminarski i tvrdim da nije istina ovo sto pises.Nemoj shvatiti kao napad, razumijem da nisi upoznat s tematikom,

Prvo, objektivan posmatrac kad bi posegnuo za literaturom sred.vjekovne bosanske drzave ne bi mogao da ne primjeti ono sto si naveo- da su se historicari susjednih drzava dobro bavili Bosnom- pa bi onda malo se zadubio u literature I pokusao odgovoriti ZASTO su se bavili Bosnom? Ne mozes ostati samo pri tome da su se bavili kao da je to samo po sebi dovoljno.Neki su se bavili iz naucnih razloga kao sto su npr.Vjekoslav I Nada Klaic, a mnogi iz politickih ....

Drugo, kad vec dodjes do bh.autara onda se moze analizirati u kojim periodima pisu, u kojim manje o sred.vjek.Bosni I opet zasto je to tako.Razlozi su mnogobrojni.Nije tema za analizu toga ali ono to je vazno jeste da to nikako nije, kako se cini iz tvog komentara, jednako nula,
Osim toga, ne znam sta uzimas kao bh.autore jer npr.Truhelka nije rodjen u BiH ali je u BiH dobio priliku da bude kustos u I da pise, mislim da ga mozemo I zbog posla koji je obavljao I zbog doprinosa smatrati I bh.historicarem.Ali nebitno imao si recimo hercegovca Vegu koji se pocetkom 20.st. bavi itd I jos mnogi da ne bude da drzim predavanje....

Trece, evo da dodjemo do savremenog doba ili preciznije nakon rata devedesetih kada se ponovo, mozda zesce nego ikad, pokrecu pitanja povijesti BiH.Tu se ti pitas sta radi odsjek za historiju, historicari....Pa recimo samo Lovrenovic ili Imamovic ali ne Mustafa vec Enver koji je sigurno veci dio svog zivota posvetio Bosni i njenoj historiji i koji je na sve moguce nacine, koristeci modern nacine prezentacije i razlicite zanimljivosti, pokusao pribliziti historiju srednjeg vijeka....Usput receno, nema silnih odsjeka vec po jedan i pri istom po jedan za sred,vijek.

Pravo pitanje je sta rade nasi ljudi koji to i ne znaju i mahom ih ne ineteresuje te im je najlakse komotno popljuvati bilo ciji rad
i zakljuciti ma kakvi mi, sta mi, luckasti i sl. a da se i ne osvrnu na uslove, poticaje i sl. u kojim se ti ljudi fakat bave historijom i kojim mozemo zahvalitti sto je ista sacuvana od zaborava.

:bih:
Priznaj da si studirala historiju, pa ti malo krivo jer sam bocnuo u bolno mjesto. NIsam ja kriv jer vam struka ništa ne radi.

Ćiro Truhelka (Osijek, 2. veljače 1865. - Zagreb, 18. rujna 1942
Zar mi nemamo nikakvog mlađeg, novijeh Truhelku koji je objavio nešto na temu Kulin ba, u periodu 1992 - 2015?
Banksy

#323 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Banksy »

Nikada niko nije prisvojio ništa naše, a da se mi, prethodno, toga već nismo odrekli.
Hrvati (ili bilo ko drugi) zapišavaju već napušten teritorij.
Pravo pitanje je zašto je napušten i imamo li pravo da se bunimo kad ga drugi napuštenog zapišavaju.
itekako

#324 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by itekako »

drazi Fatih od Katarine a Ferdinand od Gavrila.
tuga!
hrasno38

#325 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

itekako wrote:drazi Fatih od Katarine a Ferdinand od Gavrila.
tuga!
E sad je opet tu masa stvari nejasna.....drazi je Ferdinand od Gavrila jer je kao Gavrilo bio terorista ali nije drazi Ferdinand od Hadzi Loje koji je godinama rasturao AustroUgare i borio se za svoju zemlju kao svaki pravi patriota. To se inace u zivotu zove DVOLICNOST.
Post Reply