Neznam koliko Sa ima stanovnika...mislim da je veci od Sa...ima oko 700-750k stanovnika i 7 je po velicini grad u Ukr....nisu skupistakasa wrote: Ma naravno, kao u svakom konfliktu. A koliki je taj Lviv, sjecam se da su tu igrali i utakmice Evropskog prvenstva? Fino si mi ga opisao, mozda i posjetim. Je li jeftino?
Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
- spreca
#301 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
- stakasa
#302 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Hvalaspreca wrote:Neznam koliko Sa ima stanovnika...mislim da je veci od Sa...ima oko 700-750k stanovnika i 7 je po velicini grad u Ukr....nisu skupistakasa wrote: Ma naravno, kao u svakom konfliktu. A koliki je taj Lviv, sjecam se da su tu igrali i utakmice Evropskog prvenstva? Fino si mi ga opisao, mozda i posjetim. Je li jeftino?
- pirmin
#303 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
JThomas wrote:tema je razvijeni zvizizam, iz najplodnijeg i najzrelijeg stvaralačkog stadijuma.
yebi ti to, postade on kult ovog foruma.
- Šveđanin
#304 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Vjerovatno sam pisao ali opet i dalje stoji - Bratislava.
Boze ti pomozi na sta ono lici. Ja jos nisam vidio da jedan grad od 400 000 ljudi, sa dobrim polozajem, koji bi trebao biti centar necega - ima toliko malo atrakcija.
A valjda kako dosta ljudi Bratislavu i Bec spoji u jedno putovanje, pa mu onda Bratislava na kraju izgleda jos tuznije i jadnije.
Boze ti pomozi na sta ono lici. Ja jos nisam vidio da jedan grad od 400 000 ljudi, sa dobrim polozajem, koji bi trebao biti centar necega - ima toliko malo atrakcija.
A valjda kako dosta ljudi Bratislavu i Bec spoji u jedno putovanje, pa mu onda Bratislava na kraju izgleda jos tuznije i jadnije.
-
Bodkin
#305 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Bratislava je top za nocni provod dok je bec karina. Inace preko dana je za upucat se. Onaj zamak gore je zanimljiv i to je toŠveđanin wrote:Vjerovatno sam pisao ali opet i dalje stoji - Bratislava.
- animals
#306 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Bodkin wrote:Bratislava je top za nocni provod dok je bec karina. Inace preko dana je za upucat se. Onaj zamak gore je zanimljiv i to je toŠveđanin wrote:Vjerovatno sam pisao ali opet i dalje stoji - Bratislava.
Cuj Bec, karina..
pa Bec zaradi od turizma vise nego sve bivse drzave Jugoslavije..
ali eto, nekom balkancu, je karina..
-
Bodkin
#307 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ajde bolan idi peglaj nekog drugog. Za prosjecnog balkanca bec i jeste vrh.animals wrote:Bodkin wrote:Bratislava je top za nocni provod dok je bec karina. Inace preko dana je za upucat se. Onaj zamak gore je zanimljiv i to je toŠveđanin wrote:Vjerovatno sam pisao ali opet i dalje stoji - Bratislava.
A valjda kako dosta ljudi Bratislavu i Bec spoji u jedno putovanje, pa mu onda Bratislava na kraju izgleda jos tuznije i jadnije.![]()
![]()
![]()
![]()
Cuj Bec, karina..
pa Bec zaradi od turizma vise nego sve bivse drzave Jugoslavije..
ali eto, nekom balkancu, je karina..
A i fino ti pise gore nocni zivot
- Vitezanin
#308 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Beč je fenomenalan grad po aposlutno svim mjerlima. I brojevi pokazuju, a bogme i subjektivni dojam.
Haos grad.
- animals
#309 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ima jedan od najbolji gradski prijevoza na svijetu..Vitezanin wrote:Beč je fenomenalan grad po aposlutno svim mjerlima. I brojevi pokazuju, a bogme i subjektivni dojam.Haos grad.
ima muzeja ko u svim gradvima Balkana..
ima dvoraca, crkvi,stari gradjevina, ma ima sve..
za schoping, skupi i jeftini..
nocni zivot, ne znam sta onaj trazi..
grad ne spava citavu noc..
- Vitezanin
#310 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
animals wrote:Ima jedan od najbolji gradski prijevoza na svijetu..Vitezanin wrote:Beč je fenomenalan grad po aposlutno svim mjerlima. I brojevi pokazuju, a bogme i subjektivni dojam.Haos grad.
Mene je Beč oborio s nogu. Baš je nekako "human" grad i najbliži onome za šta ja mislim da je ugodno mjesto za život.
- animals
#311 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Jedan od malobrojni koji nudi sve za kvalitetan zivot..Vitezanin wrote:animals wrote:Ima jedan od najbolji gradski prijevoza na svijetu..Vitezanin wrote:Beč je fenomenalan grad po aposlutno svim mjerlima. I brojevi pokazuju, a bogme i subjektivni dojam.Haos grad.
Mene je Beč oborio s nogu. Baš je nekako "human" grad i najbliži onome za šta ja mislim da je ugodno mjesto za život.
- Šveđanin
#312 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Jedna susta suprotnost, malo skrecem sa teme - Porto.
Kolega na poslu mi je bas dugo pricao svom gradu i glavnom obiljezju tog grada - fudbalskom klubu Porto.
Ovo je bio dakle sportski turizam. Grad mi se mnogo svidio, nesvakidasnji...

U odnosu na to koliko ulazu i iz kakve zemlje dolaze, Porto je bez premca najveci i najuspjesniji evropski fudbalski klub. U gradu koji je manji od Sarajeva (200 000 ljudi, regija jeste velika, ali grad je mali) stanuju 2 pehara lige sampiona i ko zna koliko ostalih pehara.
Uvijek sa najmanjim budzetom i uvijek prave mnogo velike uspjehe.
Grad koji zivi za svoj klub. Sve je plavo bijelo. 123 godine duga tradicija, klub koji ima 120 000 clanova koji godisnje placaju po 50-70 eura za klupsko clanstvo. Polovina budzeta se svake godine napuni od clanskih karti, sezonskih karti i prodaje rekvizita. Stadion su otplatili od transfera davno.. Porto ima klupske izbore, televiziju, novine.... drzava u drzavi...
Za derbi protiv Benfike u novembru stadion je bio rasprodat, 50 000 ljudi je bilo na stadionu. Sjedio sam na najboljim mogucim mjestima, donji prsten sredina, 3-4 red odozdo.... evo slike cuvenog Dragao-a. Porto, u gradu od 200 000 ljudi, ima prosjecnu posjetu 35 000 ljudi!
Pred svaku bitnu utakmicu, sve radnje se zatvaraju, saobracaj staje, grad staje i svi su ili na stadionu ili ispred televizora.

Ovo je mnogo fascinantna prica kada se uzme u obzir da ovo jedan mali grad, da je Portugal zemlja gdje je prosjecna plata 900 eura, a realna radnicka plata sigurno niza...
Da klub iz jedne male zemlje, sa slabasnom ekonomijom i da uprkos svemu uspjeva da se takmici sa mnogo jacima od sebe i da povremeno zablista.... 2 osvojene lige sampiona... a kazu mi... bice ih jos...
2013 godina, Porto daje gol u nadoknadi za osvajanje titule... pogledajte vi ovaj urlik.
Kolega na poslu mi je bas dugo pricao svom gradu i glavnom obiljezju tog grada - fudbalskom klubu Porto.
Ovo je bio dakle sportski turizam. Grad mi se mnogo svidio, nesvakidasnji...

U odnosu na to koliko ulazu i iz kakve zemlje dolaze, Porto je bez premca najveci i najuspjesniji evropski fudbalski klub. U gradu koji je manji od Sarajeva (200 000 ljudi, regija jeste velika, ali grad je mali) stanuju 2 pehara lige sampiona i ko zna koliko ostalih pehara.
Uvijek sa najmanjim budzetom i uvijek prave mnogo velike uspjehe.
Grad koji zivi za svoj klub. Sve je plavo bijelo. 123 godine duga tradicija, klub koji ima 120 000 clanova koji godisnje placaju po 50-70 eura za klupsko clanstvo. Polovina budzeta se svake godine napuni od clanskih karti, sezonskih karti i prodaje rekvizita. Stadion su otplatili od transfera davno.. Porto ima klupske izbore, televiziju, novine.... drzava u drzavi...
Za derbi protiv Benfike u novembru stadion je bio rasprodat, 50 000 ljudi je bilo na stadionu. Sjedio sam na najboljim mogucim mjestima, donji prsten sredina, 3-4 red odozdo.... evo slike cuvenog Dragao-a. Porto, u gradu od 200 000 ljudi, ima prosjecnu posjetu 35 000 ljudi!
Pred svaku bitnu utakmicu, sve radnje se zatvaraju, saobracaj staje, grad staje i svi su ili na stadionu ili ispred televizora.

Ovo je mnogo fascinantna prica kada se uzme u obzir da ovo jedan mali grad, da je Portugal zemlja gdje je prosjecna plata 900 eura, a realna radnicka plata sigurno niza...
Da klub iz jedne male zemlje, sa slabasnom ekonomijom i da uprkos svemu uspjeva da se takmici sa mnogo jacima od sebe i da povremeno zablista.... 2 osvojene lige sampiona... a kazu mi... bice ih jos...
2013 godina, Porto daje gol u nadoknadi za osvajanje titule... pogledajte vi ovaj urlik.
- Šveđanin
#313 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Nisam bio ponoci, samo po danu.Bodkin wrote:Bratislava je top za nocni provod dok je bec karina. Inace preko dana je za upucat se. Onaj zamak gore je zanimljiv i to je toŠveđanin wrote:Vjerovatno sam pisao ali opet i dalje stoji - Bratislava.
Bec je dobar. Balkancima najbliza metropola, a jos ima i te domace atmosfere.
Jedna losa stvar Beca, u odnosu na broj nasih ljudi u gradu - slabo ima alternativnih mjesta za nase ljude, ko je za milimetar mimo Cece i Seke Aleksic, tesko ce naci nesto za sebe.
Domacin me vodio u ujedno i jedina 2 "alternativna" mjesta u Becu - Kotor (Rakija bar) i Beertija.
Kotor
https://www.tripadvisor.co.uk/Restauran ... ienna.html

A Beertija je vise studentska.
Svi ostali lokali, pogotovo oni po Ottakringu, u 99% slucajeva u vecoj ili manjoj mjeri svi krkanski.
-
Bodkin
#314 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Bio sam u oba. Naravno vodili me nasi na nasa mjesta. Dodjem u bec da slusam bajaguŠveđanin wrote:Nisam bio ponoci, samo po danu.Bodkin wrote:Bratislava je top za nocni provod dok je bec karina. Inace preko dana je za upucat se. Onaj zamak gore je zanimljiv i to je toŠveđanin wrote:Vjerovatno sam pisao ali opet i dalje stoji - Bratislava.
Jedna losa stvar Beca, u odnosu na broj nasih ljudi u gradu - slabo ima alternativnih mjesta za nase ljude, ko je za milimetar mimo Cece i Seke Aleksic, tesko ce naci nesto za sebe.
Domacin me vodio u ujedno i jedina 2 "alternativna" mjesta u Becu - Kotor (Rakija bar) i Beertija.
Kotor
Svi ostali lokali, pogotovo oni po Ottakringu, u 99% slucajeva u vecoj ili manjoj mjeri svi krkanski.
-
Bodkin
#315 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
E cuj grad ne spava cijelu nocanimals wrote:Ima jedan od najbolji gradski prijevoza na svijetu..Vitezanin wrote:Beč je fenomenalan grad po aposlutno svim mjerlima. I brojevi pokazuju, a bogme i subjektivni dojam.Haos grad.
Bec nikad ne spava
- animals
#316 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ko prica o nasim lokalima..kŠveđanin wrote:Nisam bio ponoci, samo po danu.Bodkin wrote:Bratislava je top za nocni provod dok je bec karina. Inace preko dana je za upucat se. Onaj zamak gore je zanimljiv i to je toŠveđanin wrote:Vjerovatno sam pisao ali opet i dalje stoji - Bratislava.
Kotor
- Šveđanin
#317 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Pa ja ih evo pominjem jer pitanje je da li igdje u zapadnoj Evropi ima vise Balkanaca na jednom mjestu u jednom gradu. I da nema vise od 2 lokala gdje nema narodnjaka - cudno. Al ono sto sam cuo u Ottakringu to nisu oni obicni light narodnjaci. Vec oni bas teeeski, sinovi manjace nivo.
Lijep vam je grad. Porediti sa Londonom ili Berlinom, ipak ne, nivo je ispod, ali za Balkanca koji ce raditi, zaraditi, da ima sve mogucnosti i da je na lokaciji da je kuci za par sati autom - boljeg grada nema.
Lijep vam je grad. Porediti sa Londonom ili Berlinom, ipak ne, nivo je ispod, ali za Balkanca koji ce raditi, zaraditi, da ima sve mogucnosti i da je na lokaciji da je kuci za par sati autom - boljeg grada nema.
- animals
#318 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Nismo se razumjeli.Šveđanin wrote:Pa ja ih evo pominjem jer pitanje je da li igdje u zapadnoj Evropi ima vise Balkanaca na jednom mjestu u jednom gradu. I da nema vise od 2 lokala gdje nema narodnjaka - cudno. Al ono sto sam cuo u Ottakringu to nisu oni obicni light narodnjaci. Vec oni bas teeeski, sinovi manjace nivo.![]()
ja pricam o ljepoti grada i kulturnim mjestima
O kvalitetu zivota za sve stanovnike
Kome su nasi lokali ogledalo Beca onda nemamo sta pricati..
I sigurno je bolji grad za zivot od Berlina..
- Point.
#319 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Sto se na nasem kaze Bec a na skoro svim drugim Wien, Vienna?
-
Bodkin
#320 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Pogledaj madjarskiPoint. wrote:Sto se na nasem kaze Bec a na skoro svim drugim Wien, Vienna?
- ultima_palabra
#321 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ne vidim logiku doci u Bec i zavlaciti se u balkanske bircuze... ako ti je do toga onda si trebao doci u Beograd, Sarajevo, Zagreb, Podgoricu itd
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#322 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Vala bas. Doci negdje turisticki i traziti nase kafaneultima_palabra wrote:Ne vidim logiku doci u Bec i zavlaciti se u balkanske bircuze... ako ti je do toga onda si trebao doci u Beograd, Sarajevo, Zagreb, Podgoricu itd
- graue_maus
#323 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
sve je to subjektivno .........
uvijek mi naumpadne Turbe ........ kao dijete bila par puta sa roditeljima kod neke oceve tetke ,ono zima, snijeg od pola metra i svi sjede kuci ,bljak .....
poslije sam par puta busom prolazila kroz mjesto i nije se bas nesto posebno dopalo , uglavnom misljenje ostalo isto ........
elem jednom u drustvu prica cura o gradu i ljepoti
, bas mi se dopalo , ali kad spomenu kupanje na lasvi , nesto bi ja to morala znati i ja sam tamo visila dugo .......
upoznam se sa curom i pitam je o kojem mjestu je pricala , kaze ona Turbe ,i poce cura o carsiji da prica o kaficima itd .......
sljedeceg ljeta maksuz sam prosla kroz Turbe , nijgdje tog sjaja i kafica bolji nego u travniku ili sarajevu , cisto bosanska kasaba , meni pomalo siva i prasnjava ,bez ikakvog sjaja ........
uvijek mi naumpadne Turbe ........ kao dijete bila par puta sa roditeljima kod neke oceve tetke ,ono zima, snijeg od pola metra i svi sjede kuci ,bljak .....
poslije sam par puta busom prolazila kroz mjesto i nije se bas nesto posebno dopalo , uglavnom misljenje ostalo isto ........
elem jednom u drustvu prica cura o gradu i ljepoti
upoznam se sa curom i pitam je o kojem mjestu je pricala , kaze ona Turbe ,i poce cura o carsiji da prica o kaficima itd .......
sljedeceg ljeta maksuz sam prosla kroz Turbe , nijgdje tog sjaja i kafica bolji nego u travniku ili sarajevu , cisto bosanska kasaba , meni pomalo siva i prasnjava ,bez ikakvog sjaja ........
- pirmin
#324 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Vitezanin wrote:Beč je fenomenalan grad po aposlutno svim mjerlima. I brojevi pokazuju, a bogme i subjektivni dojam.Haos grad.
https://www.youtube.com/watch?v=OmGmZChJv1Q
- pirmin
#325 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Meni je zimi svaki grad, malo je reci, ruzan.
Dok se u proljece, ljeto, u svakom moze naci tracak romantike.
Dok se u proljece, ljeto, u svakom moze naci tracak romantike.