Može, ali original mi je draži.VjecitiStudent wrote:
Može li ova, naslovnica The Time-a, iz oktobra 1944. , izašla otprilike u isto vrijeme kada je i Himmler dao onaj opis.

Može, ali original mi je draži.VjecitiStudent wrote:
Može li ova, naslovnica The Time-a, iz oktobra 1944. , izašla otprilike u isto vrijeme kada je i Himmler dao onaj opis.

Deder nam onda napiši i nazive popratnih tekstova.Fudo387 wrote:Znaci, to sto budes na naslovnoj strani Time magazina odmah od tebe napravi sveca.
Da vidimo,
Otkud sad to, ja mislio vi danas ganjate postere pa samo velim da tih postera ima raznih dezena i boja.VjecitiStudent wrote:Deder nam onda napiši i nazive popratnih tekstova.Fudo387 wrote:Znaci, to sto budes na naslovnoj strani Time magazina odmah od tebe napravi sveca.
Da vidimo,
Fudo387 wrote:Da, hoda uspravno.sinuhe wrote:Provokativan neki covjek taj Tokic, reklo bi se u rubrici Djevojka dana.
U moru beskicmenjaka sasvim je ocekivano da ga se dozivljava kao provokatora.
Ne znam, pravo da ti kazem i ne zanima me.VjecitiStudent wrote:Ima li gdje Sejfudinov poster, vidim da ti je to idol modernog doba.
Fudo387 wrote:Da, hoda uspravno.sinuhe wrote:Provokativan neki covjek taj Tokic, reklo bi se u rubrici Djevojka dana.
Fudo387 wrote:Da, hoda uspravno.VjecitiStudent wrote:Ima li gdje Sejfudinov poster, vidim da ti je to idol modernog doba.
Provokativan neki covjek taj Tokic, reklo bi se u rubrici Djevojka dana.Fudo387 wrote:
Ok to je njegova stvar, al' ti si meni bona Tito!tvsabina wrote:Fudo bolan..... ...pa Sejfi je Tito bio Tito....
madner wrote:Koji su to lideri?
Fudo bolan......Fudo387 wrote:Ok to je njegova stvar, al' ti si meni bona Tito!tvsabina wrote:Fudo bolan..... ...pa Sejfi je Tito bio Tito....![]()
Ta se vrsta tersluka pokupi u kuci, recimo za razliku od njega ti si to pokupila od Tite, al' zato dalje od foruma ne smijes A progovorit.tvsabina wrote:Fudo bolan......Fudo387 wrote:Ok to je njegova stvar, al' ti si meni bona Tito!tvsabina wrote:Fudo bolan..... ...pa Sejfi je Tito bio Tito....![]()
....pa ko nam je Sejfu naučio da hoda uspravno
?
Ne moze se reci da Adolf Hitler, Josif Visarionovic Dzugasvili, ili 2 Kim-a nisu uspjesno izgradili kult licnosti.VjecitiStudent wrote:Himmler je izgleda prvi nanjušio Titov potencijal u ovoj oblasti. A nije da je bio početnik ...Banksy wrote:VjecitiStudent wrote:
Da bi postojao bilo kakav kult ličnosti, prvo mora postojati ličnost, od koje će se onda praviti marketinški proizvod.
Uz sva dostignuća modernog marketinga, ne mere se pita od govana praviti, pa onda poslije ko pita prodavati, ko što neki i dan-danas pokušavaju sa nekim drugim našim nesretnim vođama.
![]()
„Moram reći da je on stari komunista, taj Herr Josip Broz, da je veoma čvrst čovjek. Nažalost on je naš protivnik. On je zaista zaslužio titulu maršala. Kada ga uhvatimo, streljaćemo ga... On je naš neprijatelj... Ali ja bih volio da imamo desetine takvih kao što je Tito u Njemačkoj, ljudi koji bi bili vođe i koji bi imali takvu odlučnost i tako čvrste živce da se nikada ne predaju, iako su potpuno opkoljeni. Taj čovjek ne raspolaže ničim, apsolutno ničim. Bio je između Rusa, Engleza i Amerikanaca… Engleze i Amerikance je nadmudrio na najkomičniji način. On je čovek Moskve… Uvijek je bio opkoljen, ali taj čovjek je uvijek našao način da se probije. Nikad nije kapitulirao...”
http://derblaueritter.de/heinrich-himml ... broz-tito/
https://www.youtube.com/watch?v=8U0i294GEKY
Fudo387 wrote:tvsabina wrote:Ta se vrsta tersluka pokupi u kuci, recimo za razliku od njega ti si to pokupila od Tite, al' zato dalje od foruma ne smijes A progovorit.Fudo387 wrote:
Fudo bolan..........pa ko nam je Sejfu naučio da hoda uspravno
?
Ne mogu, zaljubio sam se u tebe.tvsabina wrote:Fudo...ostavi se ti mene , mog tersluka i mog "progovaranja"....tema je Tito....
Ovaj zadnji lik, poznat kao "afrički luđak" bio je prisan Titin prijatelj, svaka mu čast na izboru : zbljuvGojeni H wrote:
ronnie wrote:
prisan Titin prijatelj
Based on the number of attending politicians and state delegations, it is still regarded as the largest state funeral in history.
They included four kings, 31 presidents, six princes, 22 prime ministers and 47 ministers of foreign affairs.
They came from both sides of the Cold War, from 128 different countries out of 154 UNO members at the time.

Ma ne.Sarajmen wrote:Znači, nema dalje. Sahrana je pokazala koliko je JBT bio cijenjen u svijetu.
Diplomatski protokol.Sarajmen wrote:Znači, nema dalje. Sahrana je pokazala koliko je JBT bio cijenjen u svijetu.
Titu nije klanjana dženaza.Fudo387 wrote:Diplomatski protokol.Sarajmen wrote:Znači, nema dalje. Sahrana je pokazala koliko je JBT bio cijenjen u svijetu.
Pola tih sto su mu dosli na dzenazu jedva su docekali da odapne.
Kekonen je opet nista drugo nego bljeda kopija Marsala.Gojeni H wrote:madner wrote:Koji su to lideri?![]()
Hajd' ne zajebavaj kad znas.
Moj licni favorit, s obzirom da nismo kolektivisticka rasa/nacija tipa korejske, bi vjerovatno bila Finska i njeni lideri u Zimskom ratu, te 50-ih godina proslog vijeka.
Ne slazem. Neuporedivo.madner wrote:Kekonen je opet nista drugo nego bljeda kopija Marsala.Gojeni H wrote:madner wrote:Koji su to lideri?![]()
Hajd' ne zajebavaj kad znas.
Moj licni favorit, s obzirom da nismo kolektivisticka rasa/nacija tipa korejske, bi vjerovatno bila Finska i njeni lideri u Zimskom ratu, te 50-ih godina proslog vijeka.
I pazi sad, ima licni kult oko njega.![]()
Ne moze ti Tito biti suspektan a Keko kralj, ista skola.
Ko?Sarajmen wrote:Ni te činjenice se ne trebaju zaobilaziti. Mada je po meni pokret Nesvrstanih pozitivni dio svog tog državničkog svijeta.
Karteru pobjegao avion.tvsabina wrote: Na prste jedne ruke se mogu nabrojati zemlje koje nisu imale delegaciju na Titovoj sahrani.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Smrt_i_dr ... uneral.svg
Uobičajena stvar u državnom protokolu da cijela planeta dođe na sahranu.
Srdačan pozdrav.