TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Dozer

#301 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

Naravno.
Zaitsev

#302 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Zaitsev »

Mozete li argumentovati to? Vama je lakse pojasniti zasto niste nego meni zasto jeste...
savsvoj

#304 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by savsvoj »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Preskocimo i ovo, jer cemo uci u raspravu koja ukljucuje mnoge tehnicke detalje i kalkulacije, a to je ljudima jos manje poznato od fizike :D
Plus, neki nece moci ucestvovati u toj diskusiji jer nemaju blage veze o cemu bi se pricalo :D
Nema se sta preskakat problem je opce poznat, evo par linkova
https://www.ietf.org/rfc/rfc2626.txt
http://2038bug.com/index.php
http://www.unix.org/version2/whatsnew/year2000.html
http://h71000.www7.hp.com/2038.html

Na svim tim se spominje problem 2038, HP je cak rijesio problem 98-e na VMS-u.
artime

#305 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by artime »

Odmah se pragmaticari i tech fizicari javljaju. :skoljka:
Dozer

#306 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

Zaitsev wrote:Mozete li argumentovati to? Vama je lakse pojasniti zasto niste nego meni zasto jeste...
Paaa, ja sam "optuzen", dakle na optuzbi je da dokaze da sam kriv i da ponudi argumente za to, a onda cu se ja braniti i dokazivati da nisam :D
Valjda je to logika, a ne obratno, da se optuzeni brani na osnovu optuzbe bez dokaza... Od cega onda da se branim, i sta da pojasnjavam, kada uopste nisu ponudjeni detalji koji me inkriminiraju?

Ovo je, izgleda, po onoj semi - ja cu reci da si kriv za kradju 3 kokoske, a ti opisi kako si ih ukrao, iako one kod tebe nisu nadjene. :D
Zaitsev

#307 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Zaitsev »

Dozer wrote:
Zaitsev wrote:Mozete li argumentovati to? Vama je lakse pojasniti zasto niste nego meni zasto jeste...
Paaa, ja sam "optuzen", dakle na optuzbi je da dokaze da sam kriv i da ponudi argumente za to, a onda cu se ja braniti i dokazivati da nisam :D
Valjda je to logika, a ne obratno, da se optuzeni brani na osnovu optuzbe bez dokaza... Od cega onda da se branim, i sta da pojasnjavam, kada uopste nisu ponudjeni detalji koji me inkriminiraju?

Ovo je, izgleda, po onoj semi - ja cu reci da si kriv za kradju 3 kokoske, a ti opisi kako si ih ukrao, iako one kod tebe nisu nadjene. :D
Naaaah... I nije vam neka filozofija. Vama je dakle potrebno tudje misljenje da biste iznijeli svoje. Vama se mora nesto nesto napisati da biste to demantovali. (To ste i dokazali u vise navrata). Ako to nije egocentricnost...
Dozer

#308 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

:roll:
Da nisi malo zamijenio teze...? (nema potrebe za persiranjem, ovo je, ipak, forum)

Zar ne rece ti meni da sam egocentriK? Jesi.
I na moje pitanje "po cemu sam to egocentrik", ti sad od mene trazis da je to tebi kazem? :D
Odlican :thumbup:
Zaitsev

#309 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Zaitsev »

Dakle, niste u mogucnosti dati misljenje ukoliko nije demant?

P.S. Ni sarkazam Vam nije bogznasta...
Drvosjeca iz Dejcica

#310 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

@Zaitsev

Nije mi jasno zašto persiraš Dozera? Na forumu su svi jednaki bez obzira na godine, spol, političko i vjersko opredjeljenje. Slobodno pređi na Ti, ne boli. :mrgreen:
ExNihilo

#311 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by ExNihilo »

U RL individue persiraš iz poštovanja. Mislim da je ovdje riječ o persiranju iz nepoštovanja. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#312 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

ExNihilo wrote:U RL individue persiraš iz poštovanja. Mislim da je ovdje riječ o persiranju iz nepoštovanja. :lol:

:lol: Moguće

Nego vezano za temu, nešto kontam baš bi bilo dobro pogledati na filmu ovu priču o Johnu a da režisira Spilberg ili Ridley Scott. :thumbup:
ExNihilo

#313 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by ExNihilo »

Sjedi lik za kompjuterom cijeli film i trola? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#314 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

ExNihilo wrote:Sjedi lik za kompjuterom cijeli film i trola? :D
Baš nemaš mašte jarane. :mrgreen:
Zaitsev

#315 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Zaitsev »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:@Zaitsev

Nije mi jasno zašto persiraš Dozera? Na forumu su svi jednaki bez obzira na godine, spol, političko i vjersko opredjeljenje. Slobodno pređi na Ti, ne boli. :mrgreen:
Mozes li to naucno dokazati? :D

@ExNihilo

Znas da mi Zenicani nismo takvi. Pogotovo kad su Visocaci u pitanju... :D

Sto se tice Džona pajde, meni cak i trolanje nije na nekom nivou. Vise mi se cini da je neko sam sebe nafurao da putuje satro kroz vrijeme. Od nekog iz buducnosti ocekujem vise kreativnosti pri odabiru nicka. Cuj evo ja iz buducnosti "TimeTravel"... Vjerovatno mu je i password bio u fazonu "soldierfromthefuture123". Bolji je gospodin Dozer kandidat za tajm travelera jos samo da nauci trolat :D
Dozer

#316 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

Zaitsev wrote:Dakle, niste u mogucnosti dati misljenje ukoliko nije demant?

P.S. Ni sarkazam Vam nije bogznasta...
Image
Sta reci... :roll:
Ovo jos nisam vidio, al' fakat...

Neko te optuzi za nesto, pri tome ne da nikakvu potvrdu, opis, citat ili argument za tu optuzbu, i onda jos od tebe trazi da ti sam obrazlozis zasto te on za to optuzio :lol: :lol: :lol: :lol:
I onda, ako zatrazis da ti pojasni, jos te optuzi za sarkazam :lol: :lol: :lol:
Zaitsev

#317 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Zaitsev »

Eto vidite... Iz posta u post dokazujete... Iako ja od Vas nisam trazio da obrazlozite zasto ste egocentrik... Trazio sam da obrazlozite zasto smatrate da niste, tj. tvrdite suprotno...

Nisam ja Vas "optuzio" ni za sta niti iko ovdje treba dokazivati ikakve "optuzbe". Iz Vaseg pisanja iskljucivih postova (sto konstantno pokazujete i dokazujete) sam zakljucio da ste egocentrik. Nije to tesko toliko "pojasniti" kako ste trazili, ali je puno interesantnije pustiti Vas da pisete i potvrdjujete moje misljenje o Vama. Uostalom, obrazovan ste covjek i smatram da Vam se ne mora bas nesto crtati i pojasnjavati.

Ni na jednoj temi na ovom forumu niste prihvatili tudje misljenje. S najvise forumasa ste se upravo Vi "zakacili".

Na kraju, sta reci za nekoga ko misli da ono sto je nauka dokazala ne mora nuzno biti tacno, osim da je egocentrik. Da ne koristim grublje rijeci... I da, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nema nekog "pametnog" niti "ucinkovitog" efekta...

:ginisovac: :odustajem:
Dozer

#318 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

OK :thumbup:

Eto vidis kako smo se lako slozili :D
TheMule

#319 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by TheMule »

Ne znam da li bi reko da je Dozer egocentrik. Kad sam mu ja reko da vozac kamiona ima bijelu majcu, a onaj sto izadje tamnu, Dozer je reko, "Dobro, upravu si, pogrijesio sam u vezi ovog". Bar je tako nesto reko, ako me sjecanje ne vara.
sizifinho

#320 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by sizifinho »

TheMule wrote:Ne znam da li bi reko da je Dozer egocentrik. Kad sam mu ja reko da vozac kamiona ima bijelu majcu, a onaj sto izadje tamnu, Dozer je reko, "Dobro, upravu si, pogrijesio sam u vezi ovog". Bar je tako nesto reko, ako me sjecanje ne vara.
nije, već ti je napisao tri posta uvjeravajući te da nije tako iako je očito da si bio upravu, plus je lijepio slike sa frameovima dokazujući da nisi upravu.
Da li je poslije priznao, ne znam, prestao sam čitat šta on piše budući da sam shvatio neke stvari (hvala mudrijim forumašima)

provjerit se može na 5. stranici teme
itekako

#321 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by itekako »

Zaitsev wrote: Na kraju, sta reci za nekoga ko misli da ono sto je nauka dokazala ne mora nuzno biti tacno, osim da je egocentrik.
cinjenica da postoji mogucnost da ono sto je danas naucno utemeljeno u buducnosti vise ne bude zbog novih naucnih spoznaja, ostavlja nam prostor da danas sumnjamo i konstatno propitujemo.
Dozer

#322 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

Ma jok, ba... sve je to zabetonirano.
Zaitsev

#323 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Zaitsev »

Pa čujete li vas dvojica sebe svega vam eto?
sizifinho

#324 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by sizifinho »

Ma ne možeš ti dokazati ništa nekom ko je zabetoniran iza cementnih zidova sa tapetama na kojima je nacrtana livada- pa misle da su otvorenog uma i slobodni.
Prvo, neznanje je čovjekov najveći neprijatelj što se jasno može vidjeti na ovoj temi, ali je veći neprijatelj kad čovjek ne zna koliko ne zna, čak što više, smatra da zna.
E to je najgora vrsta ljudi.

Ponovo ću napisati, iako je sto puta napisano.

Ovo nije srednji vijek da se mijenjaju otkrića kao pelene. Neće niko doći i reći da se Zemlja ne okreće oko Sunca, niti će reći da pankreas ne proizvodi inzulin, nit će reći da gravitacija ne postoji.
Ali neki još uvijek tamo žive, žao mi vas je.
Nije mi žao što ne znate, ni ja ne znam puno toga, glup sam za svašta... ali kad se nađem licem u lice s nekim ko zna, saslušat ću ga i usvojiti znanje. Što se ne može reći za pojedince.
itekako

#325 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by itekako »

Zaitsev wrote:Pa čujete li vas dvojica sebe svega vam eto?
nemoj bolan pametovati. pitanje je vrlo jednostavno i jasno.
postoji li mogucnost?!?
Post Reply