Ma neće svašta, hebem ga ja izbirljivog.spreca wrote: izgleda da je lav bio sit.....haman se Swet vratio![]()
![]()
Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
-
almir90
#301 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
- spreca
#302 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
ma naviko na nejachalmir90 wrote:Ma neće svašta, hebem ga ja izbirljivog.spreca wrote: izgleda da je lav bio sit.....haman se Swet vratio![]()
![]()
-
almir90
#303 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
spreca wrote:ma naviko na nejachalmir90 wrote:Ma neće svašta, hebem ga ja izbirljivog.spreca wrote: izgleda da je lav bio sit.....haman se Swet vratio![]()
![]()
.....a ono haman nesto postaro,,,peMzioner
-
jefff
#304 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
I kao što je to uvijek i bivalo uvijek će ti prije pomoć oni nego tvoji kad me već vučeš za jezik.spreca wrote:Idi leti Miletu na mustuluk....kila zlata je garant tvojajefff wrote:RS može da ide kada to hoće. Njima ne treba referendum ni okolišanje. Dovoljna je odluka skupštine RS o neovisnosti i gotovo.
Ako bi donjeli jednu takvu odluku oni ne bi prekršili niti jednu Daytonsku a niti jednu stavku međunarodnog prava.
Kako?
Pa jednostavno zato što je Daytonom BiH prestala da postoji kao država, istovremeno su se država RS i kantoni uvezani u neku konfederaciju već ranije u Washingtonu udružili u privremeni konfederalni odnos.
Konfederacija nije država a pogotovo ne suverena država. To je privremeno udruživanje suverenih država.
Meni jedino nije jasno ovo okolišanje, te referendum oko totalno nebitne stvari, te ovo, te ono.![]()
![]()
![]()
.....a svasta i postari rade
![]()
![]()
![]()
........ali jebiga ,treba i dupe stisnuti
-
jefff
#305 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nisam ja za njih. Za njih se ne može biti bez obzira jel sam ja desno il lijevo opredjeljen. Principjelno ne mogu biti za njih i za njihovu stvar, ali avaj..., neko je bio za njih pa oni sada imaju sve poluge da ometaju.
Izetbegović stariji i Holbruk da su živi trebali bi dosta da objasne. Clinton i Silajdžić su tu pa ih pitajte njih odakle ovo i kako.
Sve sadašnje političke snage čvrsto stoje na stajalištu da je Dayton dobar bez obzira na ono što sam već naveo na ovoj temi. Vi nećete njima ništa prigovoriti ali meni hoćete.
Izetbegović stariji i Holbruk da su živi trebali bi dosta da objasne. Clinton i Silajdžić su tu pa ih pitajte njih odakle ovo i kako.
Sve sadašnje političke snage čvrsto stoje na stajalištu da je Dayton dobar bez obzira na ono što sam već naveo na ovoj temi. Vi nećete njima ništa prigovoriti ali meni hoćete.
- spreca
#306 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
sad im se oduzujesjefff wrote: I kao što je to uvijek i bivalo uvijek će ti prije pomoć oni nego tvoji kad me već vučeš za jezik.
-
PM72
#307 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Jarane,Pa jednostavno zato što je Daytonom BiH prestala da postoji kao država, istovremeno su se država RS i kantoni uvezani u neku konfederaciju već ranije u Washingtonu udružili u privremeni konfederalni odnos.
Konfederacija nije država a pogotovo ne suverena država. To je privremeno udruživanje suverenih država.
Nemoj cugati patoku.Nemoj ni "frišku" šljivu,neka malo odstoji,ne valja vruću rakiju piti...ili ti je trava neka livadska pa te zajebali i uzeli pare.
Čuj dejtonom BiH prestala da postoji kao država?
Republika Bosna i Hercegovina i njena državnost su dejtonskim sporazumom samo dodatno učvršćeni jer sve do tada bosanski Srbi i Srbija nisu priznali njenu državnost.Pokušali vojno pa ga popušili.Kad napišeš "država RS" ko je od njenih predstavnika potpisao dejtonski sporazum?
- Maharadza
#308 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Pih, kasno pajdo, do tada neće imati ko da glasa u šumskoj!U-zap wrote:Pa eto izgleda da za 10ak godina ce i to da se desi.hizo ramidovic wrote: osim sto vrsim oplodnju jos i.sanjarim da jednoga dana odguslam nesto u desetercu pred jednim i jedinim precednikom i da za nagradu dobijem pasos rs i uramljenu sliku sa posvetom zmaja od laktasa...
Rođeni Umrli Razlika
2009. 10.198 13.501 -3.303
2010. 10.147 13.517 -3.370
2011. 9.561 13.658 -4.097
2012. 9.978 13.796 -3.818
2013. 9.648 14.403 -4.755
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ana/238813
Ovo gore je za RS, ali iskreno nije ni u federaciji ništa bolje ali ako zagusti možemo uvijek nekako nagovoriti i "nafatati" naivnih izbjeglica iz Sirije i ovdje ih naseliti!
-
almir90
#309 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Republiko Šumska, nikom' te ne damo.

-
jefff
#310 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Čuuuu ti to. E nisam znao da je tolko dobro. Selamet.PM72 wrote:Jarane,Pa jednostavno zato što je Daytonom BiH prestala da postoji kao država, istovremeno su se država RS i kantoni uvezani u neku konfederaciju već ranije u Washingtonu udružili u privremeni konfederalni odnos.
Nemoj cugati patoku.Nemoj ni "frišku" šljivu,neka malo odstoji,ne valja vruću rakiju piti...ili ti je trava neka livadska pa te zajebali i uzeli pare.
Čuj dejtonom BiH prestala da postoji kao država?Šta izvali i ostade živ.Zvorničanin opet jaše .Na vrijeme se obezbjedio i registrovao još nekoliko nick-ova.
Republika Bosna i Hercegovina i njena državnost su dejtonskim sporazumom samo dodatno učvršćeni jer sve do tada bosanski Srbi i Srbija nisu priznali njenu državnost.Pokušali vojno pa ga popušili.Kad napišeš "država RS" ko je od njenih predstavnika potpisao dejtonski sporazum?Koja država RS?
Znaš li ti ,nesretniće jedan,da je Alija Izetbegović u ime svih nas potpisnik tog sporazuma? Bosanskih Srba nema ni u potpisu niti u ugovoru.Očigledno da nemaš pojma ni šta je država ni šta je suverenost.RS je entitet.Bio i ostaće.
Kad je Cigo hvalio Nasrihudin hodžinu kravu na pijace Nasrihudin hodža se odlučio da kravu ne proda kad je tako dobra.
Valjda bih ja sada isto trebao zaključiti kad mi ti nahvali Dayton, Aliju, a valjda ni Holbruku nije mane a tek onaj Šaćirbej, ja jes on zorli.
Čuuu, pregovarao Alija u ime svih nas sa Miloševićem? A o ćemu to? A o ćemu to? Da nije možda o Valjevu i Negotinu?
- Danguba
#311 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
K'o proljev si dosadan. Fino ti se objasnjava a ti opet po svome. Poznat si im odnekuda.jefff wrote:Čuuuu ti to. E nisam znao da je tolko dobro. Selamet.PM72 wrote:Jarane,Pa jednostavno zato što je Daytonom BiH prestala da postoji kao država, istovremeno su se država RS i kantoni uvezani u neku konfederaciju već ranije u Washingtonu udružili u privremeni konfederalni odnos.
Čuj dejtonom BiH prestala da postoji kao država?Šta izvali i ostade živ.Zvorničanin opet jaše .Na vrijeme se obezbjedio i registrovao još nekoliko nick-ova.
Republika Bosna i Hercegovina i njena državnost su dejtonskim sporazumom samo dodatno učvršćeni jer sve do tada bosanski Srbi i Srbija nisu priznali njenu državnost.Pokušali vojno pa ga popušili.Kad napišeš "država RS" ko je od njenih predstavnika potpisao dejtonski sporazum?Koja država RS?
Znaš li ti ,nesretniće jedan,da je Alija Izetbegović u ime svih nas potpisnik tog sporazuma? Bosanskih Srba nema ni u potpisu niti u ugovoru.Očigledno da nemaš pojma ni šta je država ni šta je suverenost.RS je entitet.Bio i ostaće.
Kad je Cigo hvalio Nasrihudin hodžinu kravu na pijace Nasrihudin hodža se odlučio da kravu ne proda kad je tako dobra.
Valjda bih ja sada isto trebao zaključiti kad mi ti nahvali Dayton, Aliju, a valjda ni Holbruku nije mane a tek onaj Šaćirbej, ja jes on zorli.
Čuuu, pregovarao Alija u ime svih nas sa Miloševićem? A o ćemu to? A o ćemu to? Da nije možda o Valjevu i Negotinu?
-
PM72
#312 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Poznat je on mnogima
Po onoj harisovoj "poznaću te i po mraku,po blentači i po smradu..."
- spreca
#313 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
daj ba nemoj zajebavati....ljepse ti stoji kokardajefff wrote:
Čuuuu ti to. E nisam znao da je tolko dobro. Selamet.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#314 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Šumska nije država,već državetina.Tako je izjavio Guardian-Zlatko,i tako ima da bude.Nek se jebu svi koji misle drugačije! 
-
BAK-eV
#315 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Iskreno receno, mozda ne krsi nikakvu.jefff wrote:Nastojim da mi stavovi ne budu politički nego što bliže istini i činjenicama.
To što je Srbima prpa ili nije prpa da nešto urade ili ne urade meni nije neka nada i utjeha.
I zato ja bih volio da mi neko kaže koju klauzulu Daytona krši RS ako sutra proglasi neovisnost. Koju klauzulu međunarodnog prava krše, odnosno koja prva i ko ima da ih sankcioniše?
Mozda si u pravu 100%.
Ali izgleda, da nije u klauzuli problem, vec reakcija Bosnjaka!
Sta ti mislis?
-
jefff
#316 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Hmmm jako teško pitanje al i tu moram biti pesimističan. Neko je rekao da su naši u Daytonu Bošnjački faktor sveli na trećinu a kao mogli smo imati cijelu BiH.BAK-eV wrote:Iskreno receno, mozda ne krsi nikakvu.jefff wrote:Nastojim da mi stavovi ne budu politički nego što bliže istini i činjenicama.
To što je Srbima prpa ili nije prpa da nešto urade ili ne urade meni nije neka nada i utjeha.
I zato ja bih volio da mi neko kaže koju klauzulu Daytona krši RS ako sutra proglasi neovisnost. Koju klauzulu međunarodnog prava krše, odnosno koja prva i ko ima da ih sankcioniše?
Mozda si u pravu 100%.
Ali izgleda, da nije u klauzuli problem, vec reakcija Bosnjaka!
Sta ti mislis?
Moje je mišljenje da nema ni te trećine i da su Bošnjaci suštinski brisani jer kao što rekoh, nema te neke centralne Vlade u pravom smislu te riječi koja bi Bošnjacima nešto garantirala na teritoriji cijele države. Postoji RS a znamo šta je i kako je tamo, i imaju kantoni. Uzgred Vlada federacije je neustavna po Ustavu federacije. Znači samo kantoni kao sljedeči stupanj organizacije a što hoće reči da je to isto kao što Srbi što smatraju da je njihova Srbija, Vojvodina, Kosovo, RS, Crna Gora pa i Makedonija tako isto i Bošnjaci mogu da se pohvale da žive u više kantona kao država i k tomu još u RS, čak.
To znači da nema ustavnopravnog okvira za djelovanje. Izvan ustavnopravnog okvira su Romi i baš su nekako simpatični, jako utjecajni i tako to.
-
PeppermintSA
#317 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Ja se nadam da ste svjesni da ovaj referendum nema apsolutno ikakav značaj. Glupi Bosnjo se odmah napali čim čuje "RS" + "referendum". Nevjerovatna je opsjednutost Bošnjaka RS-om. Mene lično zaboli neka stvar za istu. Imamo svojih problema.
- Point.
#318 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Pa za neke je Bosna nesto vise od Bascarsije i Cengic VilePeppermintSA wrote:Ja se nadam da ste svjesni da ovaj referendum nema apsolutno ikakav značaj. Glupi Bosnjo se odmah napali čim čuje "RS" + "referendum". Nevjerovatna je opsjednutost Bošnjaka RS-om. Mene lično zaboli neka stvar za istu. Imamo svojih problema.
-
BAK-eV
#319 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Za malobrojne!Point. wrote:Pa za neke je Bosna nesto vise od Bascarsije i Cengic VilePeppermintSA wrote:Ja se nadam da ste svjesni da ovaj referendum nema apsolutno ikakav značaj. Glupi Bosnjo se odmah napali čim čuje "RS" + "referendum". Nevjerovatna je opsjednutost Bošnjaka RS-om. Mene lično zaboli neka stvar za istu. Imamo svojih problema.
Postavio sam konkretno pitanje o mogucnosti referenduma u federaciji.
I bezveze postove dobio.
To i jeste problem probosanskih ljudi - samo reaguju (uglavnom kasno i nedjelotvorno) bez ikakve inicijative.
O inicijativi nisu spremni ni govoriti.
Jadan mentalitet!
- Mr.Sojic
#320 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nemaju ljudi slobodnog vremena da se bave sa onim sto treba jednostavno pustiti nizBAK-eV wrote:Za malobrojne!Point. wrote:Pa za neke je Bosna nesto vise od Bascarsije i Cengic VilePeppermintSA wrote:Ja se nadam da ste svjesni da ovaj referendum nema apsolutno ikakav značaj. Glupi Bosnjo se odmah napali čim čuje "RS" + "referendum". Nevjerovatna je opsjednutost Bošnjaka RS-om. Mene lično zaboli neka stvar za istu. Imamo svojih problema.
Postavio sam konkretno pitanje o mogucnosti referenduma u federaciji.
I bezveze postove dobio.
To i jeste problem probosanskih ljudi - samo reaguju (uglavnom kasno i nedjelotvorno) bez ikakve inicijative.
O inicijativi nisu spremni ni govoriti.
Jadan mentalitet!
Uzivaj bolan jer od tog nema nista
Haj ž
- seln
#321 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Poluge ima Guardian....jefff wrote: oni sada imaju sve poluge da ometaju.

- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#322 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Polugu je Guardianu u džep ubacio onaj poturica Milinić koji sada ljaga Guardiana-Zlatka u tzv Sudu BiH,u svojstvu "svjedoka".A tu polugu
mu je dao Bakir(Alijin mali
),samo da namjeste Guardianu navodnu korupciju pred odlučujući referendum...
Bakir je opet tu polugu dobio od britanske MI6,imperijalisti ne žale resurse da zausave Guardiana u borbi za slobodu šumske.Samo ima
nas kojima je jasno o čemu se ovdje radi....
Evo tek pristigla fotografija sa jučerašnjeg "svjedočenja" izdajnika Milinića u tzv Sudu BiH.

mu je dao Bakir(Alijin mali
Bakir je opet tu polugu dobio od britanske MI6,imperijalisti ne žale resurse da zausave Guardiana u borbi za slobodu šumske.Samo ima
nas kojima je jasno o čemu se ovdje radi....
Evo tek pristigla fotografija sa jučerašnjeg "svjedočenja" izdajnika Milinića u tzv Sudu BiH.
-
putokaz1
#323 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Referendum će biti i to krajem 9 mjeseca 2016,u toku predizborne kampanje,99,99% glasača će reći da ''ocjepljenju'' ali dejstvo istog će nastat tek kad 100000 ljudi bude jelo zlatnim kašikama
-
channel10
#324 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Pitali Wigemarka u vecerasnjem dnevniku FTV-a hoce li biti referenduma i dobijeni odgovor je zapoceo sa : mi ne zelimo referendum......
Valjda je sad svima jasno...
Valjda je sad svima jasno...
-
PM72
#325 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Ja sam prije neki dan nudio opkladu onom početniku iz Zvornika (dobio drugi žuti pa ga Chmoljo poslao u svlačionicu) da od tog referenduma nema ništa.Mile je već počeo kenjati da će se on boriti za to i ako mu zabrane.Dakle,već nastupa faza "narode ja bih ali mi ne daju"...