Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#301 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

relativno84 wrote: Covjek ga ubacio u vic :-) :D
Oprosti, neznadoh!
It_is_a_Leclerc wrote:Tekst je klasično pretjerivanje. Boga pitaj iz kojih je razloga ovaj čovjek bio ovako ogorčen da je napisao ovakvo nešto.

No, meni je zanimljivo kako pojedinci ovdje ustrajavaju na tome da je Sarajevo "grad različitosti", a ne mogu istrpjeti ni slova kritike, pa makar i neosnovane, na njegov račun.
Za kritiku lično jesam, ali zašto da trpim/o neosnovanu?
It_is_a_Leclerc

#302 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel Budimpešti, New Yorku, Oslu, Melbournu ili Beču bitno šta o njemu misle pojedinci ? To je razlika između metropole i, budimo realni, globalno gledano, kasabe. U kasabi je bitno šta se priča iza tarabe. U metropoli, ozbiljnom gradu, i ne baš.
trcicu trceci

#303 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by trcicu trceci »

Za ovaj grad su bili pogubni njeni studenti: Karadzic, Seselj, Kusturica i sada ovaj se pojavljuje Becanovic. Pokazalo se da ako zivis u nekom gradu ne mora znaciti da mu zelis dobro, tako da ja ovo shvatam kao prijetnju.

Njegova je krivica, pogrijesio je i treba se izviniti ako je imalo pametan.
Danguba

#304 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Danguba »

Ovakvi bi ga sutra i rusili. Onako iz mrznje.
Grean

#305 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Grean »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel Budimpešti, New Yorku, Oslu, Melbournu ili Beču bitno šta o njemu misle pojedinci ? To je razlika između metropole i, budimo realni, globalno gledano, kasabe. U kasabi je bitno šta se priča iza tarabe. U metropoli, ozbiljnom gradu, i ne baš.
To je banalizovanje.

Covjek izvrce istoriju i podmece kako su Bosnjaci istrijebili Jevreje. Presucene lazi postaju istine, kao i ona da su Ravnogorci antifasisti....danas je to i oficijelna istina, kako u Beogradu tako i za ove pritajene petokolonase.
StupskaBitanga

#306 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Grad čine ljudi oni su dusa prostora a ne scc avaz Bristol i kojekakve gradjevinske megalomanije
Ono sto je ostalo i cini Sarajevo je
Novokomponvani gradjani koji nece i ne žele prilagoditi se civiliziranim uslovima života
Tzv visoko društveni sloj koji se radi sitnih jeftinih interesa prodao i utopio u bari a oni koji nisu mogli i dobili cijenu za dupe kokodaču kao puška bez metaka
Sta dobijemo?
Grad koji leluja izmedju prošlosti i budućnost koja je vise siva nego zrak u januaru
Juni

#307 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Juni »

No, meni je zanimljivo kako pojedinci ovdje ustrajavaju na tome da je Sarajevo "grad različitosti", a ne mogu istrpjeti ni slova kritike, pa makar i neosnovane, na njegov račun.[/quote]

Za kritiku lično jesam, ali zašto da trpim/o neosnovanu?[/quote]

izvini, molim te, a sta je alternativa?
Coromandel

#308 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Coromandel »

zateznistub wrote:
Coromandel wrote:vuče vuče, zašto su ti tolike oči (upita crvenkapica)?
zar ne vidiš da serem :shock:

čovjek na očigled javnosti sam iznosi svoje mahane, jad, bijedu i čemer svoje duše.

rodih se ovdje, odrastoh, borih se, završih školu, počeh raditi, zasnovah porodicu i ne mrzim nikog. ja samo mogu nekog da sažalim, a u ovom slučaju sažalijevam ovog lika; lika kojem izgleda nema pomoći jer je ovo jedan od rijetkih šizofreničarskih tekstova napisan sa ubjeđenjem, ponosom i hrabrošću.

negdje u sarajevu, u tamnoj sobici sjedi i čita naše komentare, jede sendvič sa salamom i smije se...hinjski.

ali ovo je samo jedan od kratkih hitaca u vis koji nam pomaže da vidimo sa kakvim nerealizovanim osobama dijelimo suživot.
Odličan post!
hvala. nikakva mudrost, svako daje ono sto ima...

tako i vuk bacanovic. on da ima imalo postovanja prema normalnim ljudima u ovom gradu (kojih je vecina samo sto ta vecina ne galami pa se stice pogresan utisak), nikada ne bi ovako nesto napisao.

sto kazu...ne pada snijeg da pokrije brijeg, vec da svaka zvijer pokaze svoj trag.

ne razumijem forumase koji pozdravljaju ovakav nastup, jer su ti isti strpani u vukov kos...gospodo on vas mrzi i vjerujem da vas jos vise mrzi...jer sada podriguje nakon salame i razmislja u sebi - kakvi su ovo ljigavci, ja ih mrzim, a oni me brane.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#309 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by japin_mutapi »

Juni wrote:izvini, molim te, a sta je alternativa?
alternativa je začepit prljavu gubicu svakom mrzitelju i lažljivcu i ukazati i javno prokazati prikrivene petokolonaše i izdajnike
Last edited by japin_mutapi on 26/08/2015 23:43, edited 2 times in total.
zateznistub

#310 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel Budimpešti, New Yorku, Oslu, Melbournu ili Beču bitno šta o njemu misle pojedinci ? To je razlika između metropole i, budimo realni, globalno gledano, kasabe. U kasabi je bitno šta se priča iza tarabe. U metropoli, ozbiljnom gradu, i ne baš.
Kao nekog cije pisanje jako uvazavam, jedno pitanje:

- Otkud znas da u tim navedenim gradovima njihovim stanovnici nije stalo do toga sta o istom neko pise?
zateznistub

#311 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

Juni wrote:No, meni je zanimljivo kako pojedinci ovdje ustrajavaju na tome da je Sarajevo "grad različitosti", a ne mogu istrpjeti ni slova kritike, pa makar i neosnovane, na njegov račun.
Za kritiku lično jesam, ali zašto da trpim/o neosnovanu?[/quote]

izvini, molim te, a sta je alternativa?[/quote]
Alternativa za sta?
animals

#312 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by animals »

zateznistub wrote:

- Otkud znas da u tim navedenim gradovima njihovim stanovnici nije stalo do toga sta o istom neko pise?
Evo meni se jebe sta neko pise o Becu :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#313 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by japin_mutapi »

na kraju balade imam samo jedno reći - i ovog vuka nabijem na qooratz
animals

#314 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by animals »

japin_mutapi wrote:
alternativa je začepit prljavu gubicu svakom mrzitelju i lažljivcu i ukazati i javno prokazati prikrivene petokolonaše i izdajnike
Ovo me podsjeti na KPJ..
zateznistub

#315 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

animals wrote:
zateznistub wrote:

Evo meni se jebe sta neko pise o Becu :D
+1
ali me jako žulja kad neko javno piše da mrzi grad iz kojeg sam i ja lično.
zateznistub

#316 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

animals wrote:
japin_mutapi wrote:
Ovo me podsjeti na KPJ..
Lijepa vremena kad nije moga svako raditi ono sto je mislio da je ok
mirza_15

#317 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by mirza_15 »

A sta znaci "trpiti neosnovanu kritiku"? Naglasak na rijec trpiti. Kako se to ona istrpi ili neistrpi? Ako je prepoznam i kritikujem onda je nisam istrpio. A ako pognem glavu, priznam je i prihvatim i po mogucnosti istoj aplaudiram onda sam je istrpio. Pri svemu tome je istrpiti pozeljna reakcija. Jel to?
dezurni_ucenik

#318 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by dezurni_ucenik »

I tako, zahvaljujuci nama forumasima, Saffu i Uskoku, levat dobi medijsku paznju nicim zasluzenu.
animals

#319 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by animals »

zateznistub wrote: ali me jako žulja kad neko javno piše da mrzi grad iz kojeg sam i ja lično.
Ja ne mrzim Sarajevo, u stvari ne mrzim ni jedan grad..
i ne vjerujem da je Sarajevo nesto gori grad od Beograda ili Zagreba..
smeca ima svugdje, pa i u Sarajevu nazalost..
Leons

#320 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Leons »

trcicu trceci wrote:Za ovaj grad su bili pogubni njeni studenti: Karadzic, Seselj, Kusturica i sada ovaj se pojavljuje Becanovic. Pokazalo se da ako zivis u nekom gradu ne mora znaciti da mu zelis dobro, tako da ja ovo shvatam kao prijetnju.

Njegova je krivica, pogrijesio je i treba se izviniti ako je imalo pametan.
Sto Kusturica?
Ripicipi

#321 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Ripicipi »

Ima li Tokic pravo pljuvati po Banjaluci?
VjecitiStudent

#322 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

animals wrote:
japin_mutapi wrote:
Ovo me podsjeti na KPJ..
Priznati se mora, "mračno doba" je bila demokratija skandinavskog tipa u odnosu na ovo.
Verbalni delikt ko fol više ne postoji u zakonu, a u stvarnosti, pogromaške horde čuvara patriotske čistoće vrebaju iza svakog ugla.

Eh, kako smo samo nisko pali, Banjaluka i Mostar nam postaše zvijezde vodilje.
Patriotska_Liga

#323 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Patriotska_Liga »

DaysleepeR wrote: netačno. možete obarati njegove argumente, a diskreditovati njega lično radi njegovog mišljenja je neprimjereno i u pitanju je ugrožavanje ljudskih prava
Gdje to tačno piše? Idi ti malo pročitaj Europsku konvenciju o ljudskim pravima pa se onda pozivaj na istu.

Ako ja kažem da je on najobičniji salonski provokator to nije ugrožavanje ljudskih prava.
animals

#324 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by animals »

VjecitiStudent wrote:
Eh, kako smo samo nisko pali, Banjaluka i Mostar nam postaše zvijezde vodilje.
I to su gradovi u BIH, iako je BIH specificna zemlja..
nesto kao Sirija u malom..svi protiv svih..
TheMule

#325 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by TheMule »

Grean wrote:
TheMule wrote:Koji supak, pogotovo u vezi ARBiH, roditelji trebaju ici direktoru i traziti smjenu...
Od ovog vezano za Armiju BiH su mi gore i bezocnije insinuacije kako su toboz Bosnjaci ocistili Sarajevo od Jevreja i postrojavali Crnu legiju.

I ne, takva prica ne podpada pod slobodu govora jer je cista propaganda u stilu Gebelsa, to ja za dobrog degeneka.
Ma kakva sloboda govora, moze on reci sta hoce, ali imaju i drugi pravo da kazu sta misle o tome i da kazu "Nece mi djecu ovaj Gebels poducavati"

It_is_a_Leclerc wrote:Tekst je klasično pretjerivanje. Boga pitaj iz kojih je razloga ovaj čovjek bio ovako ogorčen da je napisao ovakvo nešto.

No, meni je zanimljivo kako pojedinci ovdje ustrajavaju na tome da je Sarajevo "grad različitosti", a ne mogu istrpjeti ni slova kritike, pa makar i neosnovane, na njegov račun.
Neko u njegovoj poziciji nema. Izmisljeni zlocini, etnocko ciscenje, i cetnicka propaganda se ne smije tolerisati. On sa svoje pozicije siri mrznju i to treba izbaciti
Locked