Dva su saveza unutar fsbih... Logicno je da ce se nekako morat fiksirat broj premijerligasa iz rs... Mogu se vremenom uvest filteri tipa teren, stadion... i jos pun klinac drugih... Dejton je cinjenica, nisam ga ja potpisao...shake69 wrote: Ne vidis problem da, recimo u narednoj sezoni, kad ce se eventualno hvatati 'pole position' za smanjenu ligu, u posljednja cetiri, ili dva budu neka Obarska i Radnik, ili Drina i Leotar, i ljudima nikakva frka, jednostavno se ne sekiraju. "Mi ostajemo - Rodoljub se izborio za nas", tako ce ti reci, posto ce se Slavija i Borac vjerovatno ugurati nekako po bodovima!? Zar to nije uzasan primjer neregularnosti prvenstva a po, nazovi 'dejtonskom modelu'?
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
#301 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
-
vryzas
#302 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Kakve veze ima Dejton sa jebenim fudbalomnosara wrote:Dva su saveza unutar fsbih... Logicno je da ce se nekako morat fiksirat broj premijerligasa iz rs... Mogu se vremenom uvest filteri tipa teren, stadion... i jos pun klinac drugih... Dejton je cinjenica, nisam ga ja potpisao...shake69 wrote: Ne vidis problem da, recimo u narednoj sezoni, kad ce se eventualno hvatati 'pole position' za smanjenu ligu, u posljednja cetiri, ili dva budu neka Obarska i Radnik, ili Drina i Leotar, i ljudima nikakva frka, jednostavno se ne sekiraju. "Mi ostajemo - Rodoljub se izborio za nas", tako ce ti reci, posto ce se Slavija i Borac vjerovatno ugurati nekako po bodovima!? Zar to nije uzasan primjer neregularnosti prvenstva a po, nazovi 'dejtonskom modelu'?
Samnji ligu na 8 klubova kroz UEFA standarde i kraj price...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#303 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
To skracivanje lige po principu zastupljenosti ekipa FBiH - RS je debilno. Rezi kako se ko gdje zadesio. Znaci, neko moze biti 10. na tabeli i da opet ispadne iz lige
Neka onda ove nakarade, bolje nego formiranje po tom principu. Bitno je ko je odakle, a to sto nema ni osnovnih uslova za igru....yebo to 
- nosara
#304 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ko ispunjava te standarde trenutno...?vryzas wrote:Kakve veze ima Dejton sa jebenim fudbalomnosara wrote:Dva su saveza unutar fsbih... Logicno je da ce se nekako morat fiksirat broj premijerligasa iz rs... Mogu se vremenom uvest filteri tipa teren, stadion... i jos pun klinac drugih... Dejton je cinjenica, nisam ga ja potpisao...shake69 wrote: Ne vidis problem da, recimo u narednoj sezoni, kad ce se eventualno hvatati 'pole position' za smanjenu ligu, u posljednja cetiri, ili dva budu neka Obarska i Radnik, ili Drina i Leotar, i ljudima nikakva frka, jednostavno se ne sekiraju. "Mi ostajemo - Rodoljub se izborio za nas", tako ce ti reci, posto ce se Slavija i Borac vjerovatno ugurati nekako po bodovima!? Zar to nije uzasan primjer neregularnosti prvenstva a po, nazovi 'dejtonskom modelu'?...90% lige nema za kifle, igra se na oranicama, infrastruktura 0 bodova.
Samnji ligu na 8 klubova kroz UEFA standarde i kraj price...
- jeza u ledja
#305 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ovo za 4 kluba iz RS, radi se samo o prvoj sezoni od 12 klubova.
Moze se naci mozda kompromisno rjesenje da ako se desi da ispada vise klubova iz RS - da liga tu prvu sezonu ostane sa 13 ili 14 timova ili tako nesto.
Znam, idiotski je sta rade, ali mozda moguce rjesenje.
U svakom slucaju da ponovim radi se samo o jednoj sezoni (nakon sljedece), nakon kojeg bi se ispadalo kao i do sad.
Moze se naci mozda kompromisno rjesenje da ako se desi da ispada vise klubova iz RS - da liga tu prvu sezonu ostane sa 13 ili 14 timova ili tako nesto.
Znam, idiotski je sta rade, ali mozda moguce rjesenje.
U svakom slucaju da ponovim radi se samo o jednoj sezoni (nakon sljedece), nakon kojeg bi se ispadalo kao i do sad.
-
vryzas
#306 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Trenutno mozda par klubova ali nije to poenta. Proslo je vrijeme kurcenja i pisanja po FSBiH, a sve u cilju negiranja BiH.
Hoces igrati - evo uslovi koje moras ispuniti, ne zelis - mrs u 3pm i vozdra...ha ja.
Hoces igrati - evo uslovi koje moras ispuniti, ne zelis - mrs u 3pm i vozdra...ha ja.
- nosara
#307 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Upravo je to poenta... Malo si se zaletio...vryzas wrote:Trenutno mozda par klubova ali nije to poenta. Proslo je vrijeme kurcenja i pisanja po FSBiH, a sve u cilju negiranja BiH.
Na njihov nacin liga bi se sutra mogla smanjit, a onda lagano "standardizovat" korak po korak... Ako od njihova 4 kluba dva ne mogu ispunit uslove, otpadaju (tako isto i federalci)... Uskoro bi bilo realnih 8-10...
To je jedini nacin...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#308 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
Ako ovi iz RS insistiraju na ovim uslovima, prihvatiti ih za tu prvu sezonu. Nema veze. Ako ne uspije kroz igru i broj bodova ostati 4 kluba iz RS, neka ispadnu svi koji trebaju, radi regularnosti te sezone, a broj neka nadopune klubovima iz Prve lige RS. Pa neka te sezone udje vise klubova, da bi se kvota od 4 popunila.
Kretenski, odvratno....ali bolje i tako tu jednu sezonu, samo da se ovo smanji.
Ako ovi iz RS insistiraju na ovim uslovima, prihvatiti ih za tu prvu sezonu. Nema veze. Ako ne uspije kroz igru i broj bodova ostati 4 kluba iz RS, neka ispadnu svi koji trebaju, radi regularnosti te sezone, a broj neka nadopune klubovima iz Prve lige RS. Pa neka te sezone udje vise klubova, da bi se kvota od 4 popunila.
- shake69
#309 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ama, Libero, ko nije za to, ali gledaj malo na regularnost! Zamisli da ti likovi (bar jedan ili dva kluba iz RS) ne trebaju ni igrati tu godinu jer - ispasti ne mogu zbog kvote!? Mislim na godinu kad se bude smanjivalo. Na sto ce to liciti?-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
Ako ovi iz RS insistiraju na ovim uslovima, prihvatiti ih za tu prvu sezonu. Nema veze. Ako ne uspije kroz igru i broj bodova ostati 4 kluba iz RS, neka ispadnu svi koji trebaju, radi regularnosti te sezone, a broj neka nadopune klubovima iz Prve lige RS. Pa neka te sezone udje vise klubova, da bi se kvota od 4 popunila.![]()
![]()
- karanana
#310 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
da li bi oni vec srezali 4 tima ovu sezonu? odnosno to bi bilo rezanje 6 timova. a 2 bi usla.
i sta bi jadni klubovi iz federalne lige tu prvu sezonu? igrali bi bezveze i gledali kako 2 kluba iz rs-a ulaze a iz federalne niko.
i sta bi jadni klubovi iz federalne lige tu prvu sezonu? igrali bi bezveze i gledali kako 2 kluba iz rs-a ulaze a iz federalne niko.
Last edited by karanana on 05/03/2015 10:20, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#311 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Pa sad u kakvoj drzavi zivimo ovo nije nista novo. Ako bi se to odnosilo samo na prvu sezonu onda ajde moze se i prihvatiti ali ako bi se takmicenje i dalje odvijalo iskljucivo po nacionalnom kljucu tj da uvijek mora biti 4 ekipe iz RS-a onda sa takvom ligom ne treba ni pocinjati. Ispadaju zadnja dva ma odakle bili a popunjava se liga po jednim iz RS-a i F BiH tako bi onda bilo regularno.-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
Ako ovi iz RS insistiraju na ovim uslovima, prihvatiti ih za tu prvu sezonu. Nema veze. Ako ne uspije kroz igru i broj bodova ostati 4 kluba iz RS, neka ispadnu svi koji trebaju, radi regularnosti te sezone, a broj neka nadopune klubovima iz Prve lige RS. Pa neka te sezone udje vise klubova, da bi se kvota od 4 popunila.![]()
![]()
-
vryzas
#312 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ma ne treba vise praviti ni najmanji ustupak...ko ih jebe!-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
![]()
- VigdisAlba
#313 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Zasto kompromis, zasto bi izbaacio Vitez ili Gradacac da igraju klubovi koji su fakticki dno. Ispadne ti Obarska kao posljednja, po pravilima UEFE zadnji mora van ili je ta sezona neregularna, da se liga i prosiruje zadnji mora ispasti. Sa ova 4 mjesta uvjetovana iz RS nema smanjenja lige. To je cinjenica.-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#314 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ako se bude islo po tim principima za prvu sezonu ce ici 4+4+4 sto znaci 4 iz RS-a, 8 iz F BiH gdje bi predpostavljam sigurni bili: Zeljo, Sarajevo, Siroki, Zrinjski, Celik, Sloboda, Velez a osmi klub sami bog zna:). Ovo 4+4+4 sam napisao jer ocekujem da Covic trazi da budu i 4 "hrvatska" kluba!!!!!VigdisAlba wrote:Zasto kompromis, zasto bi izbaacio Vitez ili Gradacac da igraju klubovi koji su fakticki dno. Ispadne ti Obarska kao posljednja, po pravilima UEFE zadnji mora van ili je ta sezona neregularna, da se liga i prosiruje zadnji mora ispasti. Sa ova 4 mjesta uvjetovana iz RS nema smanjenja lige. To je cinjenica.-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
![]()
Last edited by hrasno38 on 05/03/2015 10:31, edited 1 time in total.
- supercali
#315 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ako to bude jedini uslov pa nek i urade jbg ionako ce se filtrirati to kroz iduce sezone
Jeste da bi bilo neposteno al jbg
Jeste da bi bilo neposteno al jbg
- karanana
#316 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
nema popustanja.
samo ne treba to da se desi da recimo na kraju ove sezone ispadaju timovi.
nek se od samog pocetka sezone zna kako je i sta je i onda neka svi krenu od 0 bodova. ali onda je pitanje hoce li biti shtimaljki i guranja da se to nacionalno zadovolji.
samo ne treba to da se desi da recimo na kraju ove sezone ispadaju timovi.
nek se od samog pocetka sezone zna kako je i sta je i onda neka svi krenu od 0 bodova. ali onda je pitanje hoce li biti shtimaljki i guranja da se to nacionalno zadovolji.
- shake69
#317 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Pa, to ja govorim sve vrijeme ovdje!VigdisAlba wrote:Zasto kompromis, zasto bi izbaacio Vitez ili Gradacac da igraju klubovi koji su fakticki dno. Ispadne ti Obarska kao posljednja, po pravilima UEFE zadnji mora van ili je ta sezona neregularna, da se liga i prosiruje zadnji mora ispasti. Sa ova 4 mjesta uvjetovana iz RS nema smanjenja lige. To je cinjenica.-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
![]()
- Logovan
#318 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ma Libero ima veze, itekako ima veze. Vazda neki kompromisi sa kretenima iz rs-a, udovoljavanje njima, donošenja odluka na osnovu toga da li se njima sviđa ili ne. Jebo to više, vazda se rade neki kompromisi. Kroje nam ligu već godinama i godinama. Prihvati njihovu odluku za ovu prvu sezonu i tako će ti biti i u narednim sezonama.-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#319 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova
Legitiman stav. Prihvatam.Logovan wrote:Ma Libero ima veze, itekako ima veze. Vazda neki kompromisi sa kretenima iz rs-a, udovoljavanje njima, donošenja odluka na osnovu toga da li se njima sviđa ili ne. Jebo to više, vazda se rade neki kompromisi. Kroje nam ligu već godinama i godinama. Prihvati njihovu odluku za ovu prvu sezonu i tako će ti biti i u narednim sezonama.-LIBERO- wrote:Idemo u off, ali to je neka, ipak, aktuelna prica. Neophodno je da se liga smanji. Po meni idealno 10, al eto hajde i 12.
![]()
Sta je alternativa? Da ostanemo vjecno na 16 klubova? Jer tesko da se moze odrezati liga tek tako, bez dizanja ruku i ovih iz saveze RSa....i onda smo u pat poziciji zauvijek. UEFA se nece petljati u ovo, mozemo mi ligu od 24 kluba napraviti
Zato i kazem, pregrmiti tu jednu prelaznu sezonu, a onda ce se kroz teren i kvalitet, vec kroz sezonu-dvije, sve to posloziti kako treba.
Neminovnost je smanjenje lige, ako zelimo bilo kakjav boljitak. Pa barem minimalni.
- alchak.ba
#320 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova
moze li mi neko link na tu odluku ili misljenje fsrs?
hvala
hvala
- Sarajevski-Seljak
#321 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova
Hrvatska 10 klubova4-kružno
Slovenija 10 klubova4-kružno
Ovo je jedini spas za PL BiH !
Jebo nacionalni kljuc i sve ostalo...
- karanana
#322 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova
smanjenje lige sa 16 na 12 je precijenjeno. ne mislim da bi to donijelo bog zna koliko kvalitetnije prvenstvo.
eno primjer hrvatske. oni svake godine nesto promjene. jesu sad na 10? opet isto ko sto je i bilo.
eno primjer hrvatske. oni svake godine nesto promjene. jesu sad na 10? opet isto ko sto je i bilo.
-
megaman4
#323 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova
partiš li VELEŽ koliko ga ja pratim?karanana wrote:smanjenje lige sa 16 na 12 je precijenjeno. ne mislim da bi to donijelo bog zna koliko kvalitetnije prvenstvo.
- Lim Meng Kwong
#324 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova
Kako moze biti isto, dva gluba igraju grupe, jedan dodje do zadnje stepenice, ispada od Torina, Hajduk je tu uvijek.karanana wrote:smanjenje lige sa 16 na 12 je precijenjeno. ne mislim da bi to donijelo bog zna koliko kvalitetnije prvenstvo.
- Sarajevski-Seljak
#325 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova
karanana wrote:smanjenje lige sa 16 na 12 je precijenjeno. ne mislim da bi to donijelo bog zna koliko kvalitetnije prvenstvo.
Kako je sve isto ?
Pa Hrvatska liga je trenutno najjaca liga Balkana...