Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#301 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by amar1994 »

amar1994 wrote:
golfiista wrote:Eto sad BH mentalitet..Pa takvi smo i sta? Ovdje neki kao da zive u Japanu jbt. Halo ba, Balkan, mnogo primitivno mjesto sa mnogo primitivnim narodima, mnogo predrasuda, mnogo tvrdoglavih ljudi, to je tako. A sad sto neki zabiju glavu u pijesak i furaju neki svoj fazon kao satro sve znaju, sve cuju, nema teme o kojoj ne mogu srati ovo ono, kao Balkanizma se uzasavaju i svega onog sto ih podsjeca na slicno, pa majku mu kad ste vec tako europejci, izvol'te na trziste pa prodajte to svoje cime se kurcite i pravac Francuska, Pariz ovo ono, citroen ds i sl. Pametnjakovici.

Do tada, shvatite da je Svabo Bog i batina, od igle do lokomotive.
samo shvati da nisu jedini i da nisu aman zaman,stojim iza toga da su precijenjeni,nisu toliko kvalitetni i ne vrijede tih para,ti kako god hoces,vozaj sta hoces,zaboli me,samo nemoj da seres kako znas nesto kad veze nemas,drzse ti golfa,nemoj da te guja ujede da sta drugo kupis ili nedaj Boze da nije njemacko :mrgreen:
golfiista

#302 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by golfiista »

Ma ja, tipicni Balkanloid, " ' ta ce Svabo, znam Ja da su oni precjenjeni, Ja "
golfiista

#303 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by golfiista »

Burazeru samo Golf.
Kupis dvicu za 7000 KM, vozas je 16.g.
Prodas je za 2200.
Gdje si vidio Francuza starog 16.g. u voznom stanju?
Mozda Kia ili Hyundai?
Jok. Nema to.
amar1994

#304 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by amar1994 »

golfiista wrote:Burazeru samo Golf.
Prodas je za 2200.
Mozda Kia ili Hyundai?
Jok. Nema to.
ima zato corolla,civic,samo ih nema puno jer nije bilo tvornice u sarajevu :) :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#305 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by mali_milojica »

Prodas je za 2200.
Mozda Kia ili Hyundai?
Jok. Nema to.
Dok je Balkanloida kao ti i slicnih tebi,to ce biti tako,ali srecom sve vas je manje i manje,sto se moze vidjeti po autima koja se vozaju po Sarajevu. Nikada ovakav broj francuza,koreanaca,japanaca i sl auta se nije vozao po seheru
NediM17

#306 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by NediM17 »

Tacno Milojko.

Neki dan bas obratih paznju od Sarajeva do Mostara sam slovom i brojem vidio JEDNOG- 1og Golfa, najmanje pet C4, 3-4 Cee'd-a i 3-4 i30, P308 sigurno preko 5 komada. Ne znam je li to slucajno tako, ili se ljudi ne usude krenuti sa tim nezagrnutim grobovima van grada, jer ipak kilometraza je tu, pa da je 100x Svabo.

I mogu reci da mi je drago sto je tako, napokon je dobar dio nasih ljudi poceo lagano shvatati da je Golf precijenjen.
amar1994

#307 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:Tacno Milojko.

Neki dan bas obratih paznju od Sarajeva do Mostara sam slovom i brojem vidio JEDNOG- 1og Golfa, najmanje pet C4, 3-4 Cee'd-a i 3-4 i30, P308 sigurno preko 5 komada. Ne znam je li to slucajno tako, ili se ljudi ne usude krenuti sa tim nezagrnutim grobovima van grada, jer ipak kilometraza je tu, pa da je 100x Svabo.

I mogu reci da mi je drago sto je tako, napokon je dobar dio nasih ljudi poceo lagano shvatati da je Golf precijenjen.
imo si srece,prekuce od mostara do sarajeva 5 dimnih zavjesa sam preteko da se ne ugusim,samo kad nalete,sto dvica,audija,mercedesa :-) :mrgreen:
NediM17

#308 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by NediM17 »

Ti si ono Mazdas? :D

Vidio sam i jednu novu 3 sedan, proleti pored mene dolinom Neretve. Mora da je 2.2 dizel sa 190ks, pokusao se neki Passat 2.0 TDI uhvatiti za njom, ali sve je ostalo na pokusaju. :lol:
amar1994

#309 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:Ti si ono Mazdas? :D

Vidio sam i jednu novu 3 sedan, proleti pored mene dolinom Neretve, nova. Mora da je 2.2 dizel, pokusao se neki Passat 2.0 TDI uhvatiti za njom, ali sve je ostalo na pokusaju. :lol:
jesam,haha,moja 1.6 dizel leti,tu sanjam sa 2.2 185ks da provozam :D
golfiista

#310 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:
Prodas je za 2200.
Mozda Kia ili Hyundai?
Jok. Nema to.
Dok je Balkanloida kao ti i slicnih tebi,to ce biti tako,ali srecom sve vas je manje i manje,sto se moze vidjeti po autima koja se vozaju po Sarajevu. Nikada ovakav broj francuza,koreanaca,japanaca i sl auta se nije vozao po seheru
Nikad više pokindirenih tikvi, skorojevića i Boža Vreća, moram priznati, naravno da će se odraziti i na tržište automobila. Da si normalan znao bi, da je sam pojam "normalno" ono što predstavlja većinu ili većinski obrazac ponašanja, tako da vi što pišate uz vjetar definitivno niste većina. Meni je dovoljno otići na bilo koji taxi štand u Sa i vidjeti kako se tamo isključivo voze Pežovi, Kije, Renoli, Mazde, Hyundaiji, Citroeni i sl. pa da skontam kako su to normalni automobili, al u k.... :skoljka:
sema911s

#311 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by sema911s »

Golfista ti se to ravnas po pakasima tasistima,.,

Dodji do mene u Au, pa da vidis sta taxisti voze,
condy

#312 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by condy »

Auto više posvađa ljude, nego žene :D
golfiista

#313 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by golfiista »

sema911s wrote:Golfista ti se to ravnas po pakasima tasistima,.,

Au nema nijednu zajedničku tačku sa BiH, i nemoj da budeš bezobrazan i da porediš bilo šta između ta dva različita svijeta.
U Au taksisti voze ono što ima najpovoljnije uvjete finansiranja, održavanja i sl. i to veze nema sa kvalitetom automobila, a baš nikako sa prosječnim BH građaninom koji nerijetko gladan liježe, a sit svega ustaje i treba da mu referenca pri odabiru vozila bude austrijski taksista, koji u takvoj zemlji prepunoj mogućnosti, šansi i prilika, nije uspio dogurati dalje od taxi štanda.
I Au nije kod tebe, već kod njih, jer ti tamo jesi kod njih a ne kod sebe, nemoj to zaboraviti, nikada.
madner

#314 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Taksista bez nove E klase je veliki propalitet. :D
sema911s

#315 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by sema911s »

golfiista wrote:
sema911s wrote:Golfista ti se to ravnas po pakasima tasistima,.,

Au nema nijednu zajedničku tačku sa BiH, i nemoj da budeš bezobrazan i da porediš bilo šta između ta dva različita svijeta.
U Au taksisti voze ono što ima najpovoljnije uvjete finansiranja, održavanja i sl. i to veze nema sa kvalitetom automobila, a baš nikako sa prosječnim BH građaninom koji nerijetko gladan liježe, a sit svega ustaje i treba da mu referenca pri odabiru vozila bude austrijski taksista, koji u takvoj zemlji prepunoj mogućnosti, šansi i prilika, nije uspio dogurati dalje od taxi štanda.
I Au nije kod tebe, već kod njih, jer ti tamo jesi kod njih a ne kod sebe, nemoj to zaboraviti, nikada.
A to u Bosni taxisti NE gledaju Sta je jeftino odrzavat, Sta je jeftnije kupit,., razlika u toj nabavci je sto Au taxista moze otic kupit novo a taxi u sarajevu samo polovno, I sto je isti opsjednuti bolesnik Koji zivi za komsiluk,
takista u Sa krade od drzave, nije prijavljen,

Jbga druze nisu svi austrijanci pametni ko ti pa da rade u sipi, grasu, radu,.,
Sta je to lose ako SI taksista, gradjevinac, kada posteno radis, I radis Ono sto najbolje znas,.,

To portir kojeg svako jutro pozdravim nesto losiji od mene Koji ima diplomu, I radi sto radi

Za kraj teksta nevuci za *******. Tema je auta

Jopet glas za insigniu al bemzin

Izvinite za gramatiku
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#316 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:
Prodas je za 2200.
Mozda Kia ili Hyundai?
Jok. Nema to.
Nikad više pokindirenih tikvi, skorojevića i Boža Vreća, moram priznati, naravno da će se odraziti i na tržište automobila. Da si normalan znao bi, da je sam pojam "normalno" ono što predstavlja većinu ili većinski obrazac ponašanja, tako da vi što pišate uz vjetar definitivno niste većina. Meni je dovoljno otići na bilo koji taxi štand u Sa i vidjeti kako se tamo isključivo voze Pežovi, Kije, Renoli, Mazde, Hyundaiji, Citroeni i sl. pa da skontam kako su to normalni automobili, al u k.... :skoljka:
:pisnuo:
Reci da se zajebavas
Ne mogu vjerovati sta je frajer napisao
U ovom gradu je malo toga normalnog jer po njemu hoda vecina sabana koji razmisljaju kao ti,koji misle da su Boga povukli za muda,koji misle da je taxista u Sa nesto u sta se treba ugledati i to gledaju kao uspjeh,ali kazem,srecom sve vas je manje i manje.
ado-šampion

#317 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote: Nek je tebi srećno što god da kupiš, ali reći da ti neće biti toliko žao ako ga ukradu za mjesec dana jer si uživao predstavlja vrhunac šuplje priče. Ljudima je krivo kad im neko mazne 50 KM, a ti ne žališ za 15000 jer si se nauživao. Smanji ribu.

Drugo, ako već imaš taj novac, tako lako zarađuješ te sume za kratko vrijeme, a toliko želiš to auto, vrlo mi je čudno da ovoliko dugo ne možeš pronaći primjerak za sebe.
Nemam potrebu da se pravdam bilo kome, ali znam da tebi kao Titinom pioniru koji je navikao poceti raditi za jednu platu i penzionisati se s istom tom platom, vrlo cudno da danas u kapitalizmu neko ko prije 5 godina radio za 1000 KM, danas ima 20-25 hiljada za auto, kesa. Hint: plata u kapitalizmu raste, sposobni se traze, pa i ucjenjuju za platu. Pa nekima i zena pocne raditi i unositi kes u kucu. Nekima se desi i jedno i drugo. :D Jbg, nemate bas svijet u malom prstu koliko mislite da imate (puno vas) i ne znate bas svakog ko sto mislite da znate. :-)

Naravno, ovo moje gore za sta si se uhvatio je bilo karikiranje, naravno da bi mi bilo zao, jer mi pare nisu pale s neba. Ali sigurno i kad bi se tako nesto desilo ne bi grizao prste i gubio san kontajuci da cu morati otplacivati odvajajuci od usta nesto cega vise nema, nego bih nastavio zivjeti kako i sad zivim, jer sam te pare imao i dao, nisam odvojio od zivotnih potreba.

A vidi se kako se na ovoj temi okupilo pacenika, vrlo lako se mogu prepoznati, pa pisaju i pljuju po Audiju, Golfu i slicno. A interesantno ne pisaju oni koji su za novac koji su dali mogli kupiti slican Golf, Audi, nego oni koji nisu, cast izuzecima. :-) Ali najjace Golf precijenjen. :-) Kako moze biti precijenjeno nesto sto ide ko halva? Precijenjeno je nesto sto ima visoku cijenu a ne prodaje se.
Ne bih rijec rekao nikome ko je kupio Kiju i slicno, jarane tvoje pare, tvoja pamet, imas pravo da radis sta hoces, ne mora znaciti da to tvoje nije ispravno a da moje jeste. Ali kad vidim koliko su ti ljudi zapravo optereceni drugim autima, uglavnom onim koje ne mogu priustiti, koliko se upale kad se prica o njima, a da pri tome pricaju o balkanskom mentalitetu... drama. :-) Svabo kad kupi Kiju, Mazdu i slicno zaboravi na Golfa, njenu njegova Kija, drugim njihov Golf. A Balkanac kad kupi Kiju uvijek je to da popljuje Golfa, a zelio bi da izadje iz balkanske koze i poziva se na Svabu. Pa ne ide to tako sine brute. :-)
madner

#318 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Insignia benzin nije opcija covjeku.

Mada meni nikako nije jasno kako moze biti dilema izmedju ova dva auta, totalni druge potrebe zadovoljavaju.
ado-šampion

#319 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

madner wrote:Insignia benzin nije opcija covjeku.

Mada meni nikako nije jasno kako moze biti dilema izmedju ova dva auta, totalni druge potrebe zadovoljavaju.
Ma covjek zna sta hoce, samo hoce da cuje misljenja. Ne cilja na A3 neko ko ima porodicu niti nego ko udara relacije po 1000 km. To je standardno, svidja ti se mali auto a vidis da za te pare mozes uzeti vece pa hoces da cujes misljenja. I onda naravno drustvo kakvo jeste uvijek te nagovara na vece. Vece = bolje.
Ned071

#320 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Ned071 »

Vidim ovdje veselo bilo sinoc :mrgreen:

Svabo je tito... Opel i Ford su egzotika... :P

Majke mi ko da Bahine postove citam
madner

#321 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Kako ne cilja, imas bruku raje koja konta da ce preci na vece tacno kada im bude trebalo.
Evo ja znam jednog planira familiju a gleda BMW keca. :D

Kontam da neko razmislja
Insignia/Mondeo/Mazda 6/Pasat/A4/BMW 3/ C klasa/i40/Accord itd

onda mozes covjeku reci ovo ti je bolje ovo losije, no ne vidim kako ti neko moze nesto reci o ovim autima da te prelomi. Ako ne znas da je lakse uparkirat A3 nego Insigniu, no zato treba 10 minuta dok se zastitat ne postavi nema pomoci. :D
madner

#322 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Ned071 wrote:Vidim ovdje veselo bilo sinoc :mrgreen:

Koln i Frankfurt su inace pokrajine Tahitija. :D
golfiista

#323 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by golfiista »

Reci da se zajebavas
Ne mogu vjerovati sta je frajer napisao
U ovom gradu je malo toga normalnog jer po njemu hoda vecina sabana koji razmisljaju kao ti,koji misle da su Boga povukli za muda,koji misle da je taxista u Sa nesto u sta se treba ugledati i to gledaju kao uspjeh,ali kazem,srecom sve vas je manje i manje.
Pazi sad, većina šabana, kontam, ono, ma neću, niej važno, drugo boldirano, takvu konstrukciju rečenice može sastaviti samo duboko isfrustrirana osoba, neizivljena, neshvaćena, odbačena od svih društvenih tokova, jer da je suprotno, ta osoba bi znala da Bog nema muda i da Bog jeste razlog tvog bivstvovanja i da se istom moliš i da u istog vjeruješ i nikako ga ne vučeš za muda. Dakle, osoba koja ne poštuje Boga, kako onda da poštuje čovjeka? Treće, ne i manje važno, kada nešto čitaš pročitaj do kraja, taksista nije mjera ničega do samo i isključivo mjera za odabir automobila, jer ako taksista preferira neki automobil, može se uzeti kao mjera za kvalitet, prostrranost,pouzdanost, dobar omjer cijene i kvaliteta i sve drugo što jedan automobil čini poželjnim za prosječnog vozača.
A posebno su mi dragi pljuvači na sve i svašta, mada znaju da ovaj grad jeste normalan, posebno ako sa ove vremenske distance pogledamo unatrag, pa se sjetimo šta je sve preživio, ko je po njemu hodio i na rubu čega je bio, sa tog aspekta, boljeg i ljepšeg nema, a ti ako se ne osjećaš u ovom gradu kako bi htio, put pod noge, učini nam svima uslugu.
ado-šampion

#324 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Haha, naso si me. :D Pa valjda oni koji kontaju preci na vece tacno kad im bude trebalo imaju plan kako da predju na vece. Ja konkretno znam da imam. :D Ima posla sa strane da se zaradi jos para ako bude falilo. :D

A opet, mozes ti planirati porodicu pa poderati 2 auta dok je dobijes, ili je ne dobiti nikad. Svako ima svoju nafaku. :-)

Elem, ima jos jedan detalj, a to je da svaki Audi drzi cijenu, pa i A3. Ako skonta da je mali u nekom trenutku uvijek ga moze prodati i uzeti Insigniju karavan slicnog godista za te pare. Problem nastaje ako hoce veci Audi. :D
golfiista

#325 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by golfiista »

Ned071 wrote:Vidim ovdje veselo bilo sinoc :mrgreen:

Eto nisu, a jesu koliko i Kia.
Post Reply