Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nasa

#301 Re: Arapi u Sarajevu

Post by nasa »

Jedini problem koji mi imamo s ovim arapima turistima jeste sto su to jos uvijek sitna buranija, nismo ni arapima s dubljim dzepom posebno zanimljivi...eto to je nasa tuzna stvarnost!
muminovic

#302 Re: Arapi u Sarajevu

Post by muminovic »

nasa wrote:Jedini problem koji mi imamo s ovim arapima turistima jeste sto su to jos uvijek sitna buranija, nismo ni arapima s dubljim dzepom posebno zanimljivi...eto to je nasa tuzna stvarnost!
Za pocetak neka kupe Poljine, mozda dodju potom veci projekti, i vise prosjecno bogatih arapa, a za njima ko zna, mozda i ovi bogati'

Moglo bi se nesto i uradti na nekom 20togodisnjem projektu.
madner

#303 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Jedini problem koji imamo je sto smo rasisti a ovi potvrdjuju stereotipove.

No i nije neki problem, osim za panislamiste.
muminovic

#304 Re: Arapi u Sarajevu

Post by muminovic »

madner wrote:Jedini problem koji imamo je sto smo rasisti a ovi potvrdjuju stereotipove.

Pa to je problem samo tih lica, nikog drugog.
don vito

#305 Re: Arapi u Sarajevu

Post by don vito »

bjelave wrote:
Heartbeats wrote:Svi turisti su dobrodosli i treba da se takom osjecaju. Vec sam jednom pisao post ovdje na ovu temu. Starci mi zive u Luzanima i ja odem za vikend sa malim da se dijete izigra i voza biciklo sa dedom. Ovaj vikend sjeli da sok popijemo u hotele na Ilidzi i bas pitamo konobara sta rade ovoliki arapi - ne generalno, nego konkretno, kad dodju u kao turisti. Kaze konobar da ih ima dosta na lijecenju, Gojaznost i pretilost su jako veliki i stvarno kad pogledas su debeli, i musko i zensko, muski narocito. Kaze da je Budnjo i njihove doktore ubacio u banje tako da malte ne dodju ovdje na tretmane,ali dzaba kad samo kolu, pizzu i chips ljuste. Rekao mu jedan navodno da u Kuvajtu i Kataru McDonalds ima dostavu i da se to masovno koristi. Kaze da su jakooo komotni i da misle da se sve sa parama moze ali i da ostavljaju. Idu na izlete u Jajce i to im je hit destinacija. Samo sjede i gledaju u zelenilo i vodu. Kaze da je bio nedavno incident bas na ilidzi da je ne neki bradonja pobjesnio kad je vidio da se nasi cura momak i ljube na klupi i da je nesto urlikao na njih pa mi je "skrenuta paznja" da ne moze svoje provoditi. Nedavno su mi rekli i u Garden cityju u Konjicu da su imali jednu turu arapa i da vise nikada ne zele i da su sve upite za njih odbijaju jer kazu da ne mozes nacitit za njima - kaze cura na recepciji da zene sjednu u lobi i dignu noge na sto. Kad im se kaze da spuste bune se. Ljudi imaju skroz druge obicaje i to je tako. Ako si spreman to trpiti i cistiti kao turisticki radnik, izvoli - gost je uvijek u pravu, ali treba da szna da je gost.
Ali mi fakat nije jasno kako se povampire u ponoć!? U par kuca sto rentaju tokom ljeta u Luzanima to je haos. Ja starom nisam vjerovao, kontam ters postao s godinama, ali prespavah ovaj vikend i fakat tek oko pola 4 ujutro utihnu. Ne znam je li oni imaju neki obrok u ponoca,ali to tanjiri, viljuske, kasike zveckaju i u petak i u subotu navece.
Ja sam pokusao da ispricam nesto slicno, drugi kontekst, na par strana ranije ali me napadose na pasja preskakala i optuzise da sam rasista sto primjecujem da postoje izvjesne kultoroloske razlike izmedju nas i brace iz zaljeva te da bi to u perspektivi moglo rezultirati izvjesnim problemima i incidentima.

Btw. turisti bi trebali da postuju red kuce u koju dolaze a ne da namecu svoja pravila jerbo je to malo siledzijski. Ali, cini se da im se moze pored vakih Bosnja.

Probaj ti u Qataru ili Saudiji nametati svoja pravila pa ces vidjet kako ces provesti.
Ma fino ti arapofili objasnili da to sto je mali Arap gadjo tvog cuku nije produkt njihove tradicije nego protest malog Arapa sto vecina vlasnika ne kupi kaku za cukom. Tako ce sutra mali Arap zakamenjat auto koji vozi zena, a arapofili ce ti objasniti da to nije zbog njihove tradicije i shvatanja o hanumama za volanom nego je malog Arapa iznerviralo istrazivanje BIHAMK-a da zene uzrokuju vise udesa od muskaraca.
:D
limeni

#306 Re: Arapi u Sarajevu

Post by limeni »

Henry Chinaski wrote:
limeni wrote: Pa dobro Sarajevo i BiH su u to vrijeme solidno stajali ali kako te nije stid spomenuti vjecnicu, tramvaj i zemaljski?
Vjecnicu smo obnavljali tudjim parama 20 godina, muzeji nam prazni, tramvaj isti kao prije 100 godina smrdi a pruge se raspadaju. Kakva bolnica jadan ne bio u tunguziji imaju siguran sam bolje bolnice.
I meni je Sarajevo lijep grad ali padom osmanskog carstva je poceo i pad ove regije, Sarajevo je u 16. i 17. stoljecu bilo jedan od ljepsih gradova svijeta ali danas smo zaostali u svakom smislu, shodno tome je glupo smijati se ikome pa bili to i arapi.
Mora da se šališ. Sarajevo je doživjelo renesansu dolaskom Austougarske. Uvedena administracija i evidencija stanovništva i zemljišnih knjiga. Izgrađena pruga, putevi i gradovi. Prvi dio turske vladavine je bio dobar ali u drugoj polovici je BiH samo stagnirala. Dolaskom austrijanaca, opet je krenulo naprijed. Realno, Austrija je od Sarajeva napravila grad.
To nije tacno, Bosna je bila nerazvijena zemlja kao i citava ova regija prije Osmanlija. Kaze hrasno da nismo skakali po sumi okretali janje i kola igrali :lol: Pa navedite mi jedan specijalitet koji je bio prije Osmanlija ovdje, jedno jedino dostignuce da smo bili razvijeni ne bi nas zauzeli tako lahko.
Sarajevo jeste bilo jedan od najljepsih gradova svijeta 1550-1700 godine jer je imalo 70.000 stanovnika, bilo je grad najjace imperije u to vrijeme, imali smo kanalizaciju, medrese, ma haos bili smo sila.
Eh kada su Osmanlije padali naravno da smo i mi bili u losoj situaciji, Austro-Ugarska je bila odlicna jer je mnogo napravila ali poslje toga opet nista-nula srpski kraljevi i boljsevizam nas je unistio.
I sad dolaze komunjare da psuju arapima koji ovdje pare ostavaljaju? idite na pale sa bracom guslajte tamo ih nema puno ali ovdje su dobrodosli kod 95% stanovnika.
bjelave

#307 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bjelave »

Don Vito, da bio bio Arapofil prvo nesto moras znati o Arapima.

Ovi ovdje nisu od te fele, pojma oni o Arapima nemaju, nego brane bracu i pjene u inate u inat vlasima pa makar i u korist svoje stete.

Kad i ako skontaju moglo bi biti kasno....Hude Bosnje.

Opet, svi stranci koji ovdje trose su vise nego dobrodosli ali samo kao turisti.

Za sve vise od toga, daleko im lijepa kuca bila.
babanovac

#308 Re: Arapi u Sarajevu

Post by babanovac »

limeni wrote:
Henry Chinaski wrote:
limeni wrote: Pa dobro Sarajevo i BiH su u to vrijeme solidno stajali ali kako te nije stid spomenuti vjecnicu, tramvaj i zemaljski?
Vjecnicu smo obnavljali tudjim parama 20 godina, muzeji nam prazni, tramvaj isti kao prije 100 godina smrdi a pruge se raspadaju. Kakva bolnica jadan ne bio u tunguziji imaju siguran sam bolje bolnice.
I meni je Sarajevo lijep grad ali padom osmanskog carstva je poceo i pad ove regije, Sarajevo je u 16. i 17. stoljecu bilo jedan od ljepsih gradova svijeta ali danas smo zaostali u svakom smislu, shodno tome je glupo smijati se ikome pa bili to i arapi.
Mora da se šališ. Sarajevo je doživjelo renesansu dolaskom Austougarske. Uvedena administracija i evidencija stanovništva i zemljišnih knjiga. Izgrađena pruga, putevi i gradovi. Prvi dio turske vladavine je bio dobar ali u drugoj polovici je BiH samo stagnirala. Dolaskom austrijanaca, opet je krenulo naprijed. Realno, Austrija je od Sarajeva napravila grad.
To nije tacno, Bosna je bila nerazvijena zemlja kao i citava ova regija prije Osmanlija. Kaze hrasno da nismo skakali po sumi okretali janje i kola igrali :lol: Pa navedite mi jedan specijalitet koji je bio prije Osmanlija ovdje, jedno jedino dostignuce da smo bili razvijeni ne bi nas zauzeli tako lahko.
Sarajevo jeste bilo jedan od najljepsih gradova svijeta 1550-1700 godine jer je imalo 70.000 stanovnika, bilo je grad najjace imperije u to vrijeme, imali smo kanalizaciju, medrese, ma haos bili smo sila.
Eh kada su Osmanlije padali naravno da smo i mi bili u losoj situaciji, Austro-Ugarska je bila odlicna jer je mnogo napravila ali poslje toga opet nista-nula srpski kraljevi i boljsevizam nas je unistio.
I sad dolaze komunjare da psuju arapima koji ovdje pare ostavaljaju? idite na pale sa bracom guslajte tamo ih nema puno ali ovdje su dobrodosli kod 95% stanovnika.
Babo, babo, je li Tarzan musliman?
Od svih boljesvickih tekovina, najvise me boli obavezno osnovno obrazovanje. Boli me bogami i srednje, a tek univerziteti... U godini kada je prvi bosanski univerzitet, sarajevski, slavio 60 godina postojanja, univerzitet zaostale Padove je obiljezio 600 godina od osnivanja.
Da je kojim slucajem Kukanjac likvidirao Aliju 1992., zajedno sa Lagumdzijom i hiljadama drugih slobodnomislećih Bošnjaka, a Alijinu malu i brata joj Bakira odveo u Kragujevac na prosvjetljenje (zajedno sa hiljadama drugih), danas bi ti na cirilici ovdje pricao kako je Sv. Karadzic Spasitelj Prvovjencani olicenje dobrote i ljudskog progresa, kako se Big Bang desio 2. maja na mostu Olge i Suade i kako je tog dana nastala svjetska civilizacija. Naravno nikakva civilizacija prije toga, narocito ne osmanska, na ovim prostorima nije postojala. Parking na mjestu bascarsije bi bio dokaz neceg takvog. Parking na ledini.
Tito_i_Partija

#309 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Tito_i_Partija »

nasa wrote:Jedini problem koji mi imamo s ovim arapima turistima jeste sto su to jos uvijek sitna buranija, nismo ni arapima s dubljim dzepom posebno zanimljivi...eto to je nasa tuzna stvarnost!
To je zato sto jos nisu imali prilike da vide Koridu u Cevljanovicima. Ali to kad jednom skuze, trebat' ce nam posebno odjeljenje granicne policije samo da kontrolise masovni ulazak arapa u BiH. :wink:
Korisničkoime

#310 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Jel iko promatrao nase sunarodnjake kao turiste, znaci Boze prosle godine su bile dvije porodice do mene na plazi te isti u kuci do moje. Ja ono ne bi trpio nema tih para ali Hrvati trpe jedini koji je nesto prigovorio bio sam ja Bosnjo jer su mi se popeli na glavu. Na sve to kada su otisli kaze meni gazda kuce u kojoj su bili ma i nisu tako losi da vidis kakvih Poljaka ima ja vas Bosance nikad za iste nebi mjenjao ali sta ces veli ipak su i oni turisti valja ih ugostit.
Pored toga ja vazda govorim da je prica o merhametli Bosnjama prica za malu djecu netrpeljivost prema drugome i drugacijem dominira jos uz to vlada uvjerenje kako smo mi u svemu naj naj iako smo po vecini stvari zadnja rupa i kokuzi teski.
SaPnA

#311 Re: Arapi u Sarajevu

Post by SaPnA »

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausl ... 31912.html

gledam maloprije reportazu o njima na taffu, okupirali ovaj zell am see u austriji, austrijanci naravno jedva docekali, natpisi na arapskom, imena marketa, prodavnica se preimenuju cak dok je njihova sezona, samo bosnjo se zali
muha_sa

#312 Re: Arapi u Sarajevu

Post by muha_sa »

meni život u ovom gradu ne ogadiše Arapi nit drugi turisti vec mi ga ogadiše domaci primitivni bahati krkani
indiana_nije_dzons

#313 Re: Arapi u Sarajevu

Post by indiana_nije_dzons »

SaPnA wrote:http://www.faz.net/aktuell/politik/ausl ... 31912.html

gledam maloprije reportazu o njima na taffu, okupirali ovaj zell am see u austriji, austrijanci naravno jedva docekali, natpisi na arapskom, imena marketa, prodavnica se preimenuju cak dok je njihova sezona, samo bosnjo se zali
Ako ne ulazu-papci ne ulazu, samo dzamije prave, sto ne prave fabrike, ne moze se od dzamije zivjeti. Ako dolaze i pocnu sta ulagati- papci, oni bi da pojeftino kupe sve nase fabrike, zemlju, da se razbaskare ko u svom. Ako idu u Monako-bagra arapska, kockari i kurvari, trose pare na gluposti a Palestinci pate, a nece da dodju u Bosnu, ovako lijepu zemlju. Ako dodju u Bosnu-navala Arapa, jos nam i to fali, rasepurio se u onim pustinjskim pelengacama sa zenom i vode sedmero djece, zakrcili po Ilidze.
nasa

#314 Re: Arapi u Sarajevu

Post by nasa »

madner wrote:Jedini problem koji imamo je sto smo rasisti a ovi potvrdjuju stereotipove.

Sve zajedno, masa argumenata i pro i kontra pokazuje kako mi tumacimo kretanja u svijet, ograniceno...
Moja avlija cijeli svijet...
Hadzi Lojo

#315 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hadzi Lojo »

Izgleda mnogi bi ovdje kao sto rade dalmatinci, da im gosti uplate a ako mogu da i ne dolaze!
Pa da vidite po Evropi kako se pare uzimaju, mozes svasta zanovjetati, ali imas i da platis, pa ko voli nek izvoli!
Za bezobrazne goste ima i policija i sve srede na fini nacin!
A ovi dezurni islamofobi i ostali fobicari sa malim kitama sto dave o zabrani sunecenja i bla bla, okanite se ljudi uzivajte u suncanom danu!
klixlove

#316 Re: Arapi u Sarajevu

Post by klixlove »

hrasno38 wrote:
klixlove wrote:Neka braće, da ih bude sve više i više inšaallah. Kad prigusti, neće francuz i englez stati da brani s nama Bosnu, nego braća.
hahahahhaa ako je sala odlicna je a ako si ozbiljan pa sto nas ne odbranise od 92-95 nego 95 upravo englezi postavise topove po Igmanu a francuzi pocese rokazti sa Mirazima...........meni licno ne smetaju sve dok su turisti ali u svakoj daljnoj varijanti daleko im kuca od ove nase lijepe bosanske!
Kakva bolan šala, vidiš da srbi i srbalije pjene ovdje na forumu odmah. Pogledaj malo RTRS pa ćeš vidjeti koga se najviše plaše srbi. "Vehabija". Sjećaju se oni dobro jedinice el-Mudžahid i znaju da su braća najžešća u odbrani. Samo neka dolaze, a ima ih već mašaallah.
klixlove

#317 Re: Arapi u Sarajevu

Post by klixlove »

muminovic wrote:Ako Bog da da se ovo ostvari :-)

Dodik: 500.000 Arapa stiže u BiH

U BiH se radi na islamizaciji društva.

U BiH se radi na islamizaciji društva. Postoje ozbiljni projekti da se iz islamskog sveta u BiH naseli između 300.000 i 500.000 Arapa, tvrdi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Postoji tačan plan i tu bi dolazio najniži sloj iz arapskog sveta, rekao je u intervjuu za "Blic", predsednik Republike Srpske. On je ukazao na to da projekat islamizacije BiH predvodi Bakir Izetbegović. "Samo Kuvajt plaća 30.000 stanova u Sarajevu, a to je 100.000 ljudi", kaže Dodik i dodaje da ga nisu iznenadile izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo". "U Sarajevu je rekao i da je Sarajevo Turska, a Turska Sarajevo. Kada smo to saopštavali bivšem rukovodstvu Srbije, oni su samo nemo gledali u nas. Pa, mi se pet godina tučemo sa Turskom i njihovom politikom. Evo, sada se sve razotkriva. Nismo imali razumevanja donedavno čak ni u Srbiji oko toga", dodao je Dodik. Dodik je rekao da je redovno u kontaktu sa Aleksandrom Vučićem, prvim potpredsednikom Vlade Srbije, i da razmenjuju mišljenja o svim važnim pitanjima. "Naravno da je u prošlosti bilo nekih stvari i onda smo seli i te neke stvari raščistili. Nisu ni oni bili nežni prema Miloradu Dodiku u prošlosti. Kao odgovorni ljudi smatramo da treba da sarađujemo za dobrobit obe države, i to i činimo. To činimo na kvalitetniji način nego što je to bilo u prošlosti", rekao je Dodik.

Izvor BN
Amin. :thumbup:
supercali

#318 Re: Arapi u Sarajevu

Post by supercali »

da uputimo i angeli savjet da zabrani bosnjama naseljavanje i socijale i da postanu gasterbajteri nego samo nek dolaze kao turisti
sve iz njemacke vratiti u vukojebine od bihaca do trebinja i od bijeljine u neuma
bosna bosancima njemacka nijemcima kao sto neko napisa ovdje ili na zakljucanoj temi
krater

#319 Re: Arapi u Sarajevu

Post by krater »

klixlove wrote:
muminovic wrote:Ako Bog da da se ovo ostvari :-)

U BiH se radi na islamizaciji društva.

U BiH se radi na islamizaciji društva. Postoje ozbiljni projekti da se iz islamskog sveta u BiH naseli između 300.000 i 500.000 Arapa, tvrdi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Postoji tačan plan i tu bi dolazio najniži sloj iz arapskog sveta, rekao je u intervjuu za "Blic", predsednik Republike Srpske. On je ukazao na to da projekat islamizacije BiH predvodi Bakir Izetbegović. "Samo Kuvajt plaća 30.000 stanova u Sarajevu, a to je 100.000 ljudi", kaže Dodik i dodaje da ga nisu iznenadile izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo". "U Sarajevu je rekao i da je Sarajevo Turska, a Turska Sarajevo. Kada smo to saopštavali bivšem rukovodstvu Srbije, oni su samo nemo gledali u nas. Pa, mi se pet godina tučemo sa Turskom i njihovom politikom. Evo, sada se sve razotkriva. Nismo imali razumevanja donedavno čak ni u Srbiji oko toga", dodao je Dodik. Dodik je rekao da je redovno u kontaktu sa Aleksandrom Vučićem, prvim potpredsednikom Vlade Srbije, i da razmenjuju mišljenja o svim važnim pitanjima. "Naravno da je u prošlosti bilo nekih stvari i onda smo seli i te neke stvari raščistili. Nisu ni oni bili nežni prema Miloradu Dodiku u prošlosti. Kao odgovorni ljudi smatramo da treba da sarađujemo za dobrobit obe države, i to i činimo. To činimo na kvalitetniji način nego što je to bilo u prošlosti", rekao je Dodik.

Izvor BN
Amin. :thumbup:
:thumbup: :D
madner

#320 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

nasa wrote:

Sve zajedno, masa argumenata i pro i kontra pokazuje kako mi tumacimo kretanja u svijet, ograniceno...
Nema se nista pretjerano tumaciti, ovo je klasicni kultur shock za Bosance koji su navikli da im gosti dolazi iz civilizacijski blizih krugova.

Svako ko je radio sa Arapima zna vrlo dobro zasto su tu gdje jesu, samo vecina nije imala privilegiju viditi ta plemena u akciji.
HAVANA

#321 Re: Arapi u Sarajevu

Post by HAVANA »

hrasno38 wrote:
Braca su ti jaka ko i cetnici kad treba klati nejac i one bey pusaka a kad nalete na puske sobiju po sred njuske. Ko i ovi ISIL ovci sto snagu pokayauju na civilima sa sveyanim rukama na ledjima. prave ljudske picke!!!!!
Ma pusti bolan, to cetnika na slici vidjelo a arapa na ilidzi, il eventualno kakav klip onog sto je ignoriso semafore pa se smota oko bandere.Neka arapa,uzmajte im pare kako znate i umijete.Malo jebu ovi sto ih vodaju,puno se ugradjuju a nista ne ulazu.Al moze se namotat.
Boateng

#322 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Boateng »

Hadzi Lojo wrote:Izgleda mnogi bi ovdje kao sto rade dalmatinci, da im gosti uplate a ako mogu da i ne dolaze!
Pa da vidite po Evropi kako se pare uzimaju, mozes svasta zanovjetati, ali imas i da platis, pa ko voli nek izvoli!
Za bezobrazne goste ima i policija i sve srede na fini nacin!
A ovi dezurni islamofobi i ostali fobicari sa malim kitama sto dave o zabrani sunecenja i bla bla, okanite se ljudi uzivajte u suncanom danu!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#323 Re: Arapi u Sarajevu

Post by japin_mutapi »

dodik je u pravu ali i krivu
naime takav plan postoji samo što se radi o turcima i cifra je između 30.000 i 50.000
doduše samo za sarajevo
nasa

#324 Re: Arapi u Sarajevu

Post by nasa »

madner wrote:
nasa wrote:

Nema se nista pretjerano tumaciti, ovo je klasicni kultur shock za Bosance koji su navikli da im gosti dolazi iz civilizacijski blizih krugova.

Svako ko je radio sa Arapima zna vrlo dobro zasto su tu gdje jesu, samo vecina nije imala privilegiju viditi ta plemena u akciji.
Ma bjezi tamo @madner :D nema to veze s tim nego s nama ...bas kao da ovi dolaze da nama prave sistem, da objasnjavaju vjeru, mijenjaju kulturu, rade kod nas ...prosjecni turisti, malo tamo reklamirali BiH, ljudi dosli, imaju para nista manje neho prosjecni svabo, nigdje problema osim u nasim glavama... treba da bude 5 tema sta mi mozemo ponuditi turistima I gdje I kako privuci bogatase....
Heartbeats

#325 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Heartbeats »

E jbg. Kazes da su peksini i da bacaju smece i sa imaju drugacije adete, odmah si islamofob. Tuzno je vrlo heterogenu religiju svoditi na grupu ljudi iz par zemalja zaljeva i njihove obicaje. Ja sam recimo odusevljen Tunisom i generalno tunizanima. Dok su recimo Bejrut, Damask bili metropole, Dubai, Doha ili neka slicna novokomponovana gradina je bila u nivou Brista ili Drasnica 45-e - citaj dva magarca i tri parangala.
Locked