Ubistvo Blaža Kraljevića

Post Reply
das auto

#301 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

sinuhe wrote:Ubili covjeka u avgustu 1992, kako je on to stigao zaduziti Bosnjake za bilo sta. :?
Ko je Blaz Kraljevic?
evo jos jednog satelita koji je izletio iz dodik covic centrifuge. svjez naspavan.dok prva postava odmora rezrva je dosla da crpi snagu i zivce.
mogao bi cijelu temu procitati za pocetak
Leons

#302 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

Ima i dobrih cetnika. :)

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#303 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

Pa sad, nije bas da se Bosnjacima nije nista nudilo sa srpske strane. Aliji je ponudjeno mjesto premijera nove Jugoslavije. Sam cin odbijanja i poziv da se ne odazivaju na pozive u vojsku su dobrano pomogli Hrvatima.
das auto

#304 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Leons wrote:
das auto wrote:
JohnnyS wrote:HOS ko Navy Seals, da ih Tuđman nije obezglavio, Hrvatska bi bila ne do Drine već do Oba...
uopste nije rijec o tome gdje bi bila hrvatska nego iskljucivo i jedino gdje bi bila i kako bi izgledala Bosna.
Ako je suditi po razmisljanjima foumasa sr hr nacionalnosti da Blaz nije ubila puska ubile bi ga seoske babe
vilama, grabljama i lopatama.
Suma summarum
vecina hrvata i srba jednostavno ne zeli cjelovitu ravnoparavnu gradjansku biH nego njene ociscene dijelove
u sastavu svojih matica.
meni je to odavno jasno.
kome nije nek se smije
i neka ceka milost
a za milostinju mozes dobiti jedino 1 marku da kupis hljeb.
drugo nista
Genije Blaza su smaknuli jer je najblaze receno bio kreten. On je zaista vjerovao da ce takvi kao ti zeljeti biti dio Velike Kroejse i izjasnjavati se Hrvatom.
Jel vidis sad kako je mahnit bio? Kakva Bosna i ljubav prema istoj, ustaska emigracija koja je docekala svojih pet minuta. Covjek kojem 2sr nikad nije stao.
Sa svojom skupinom bandita je bio samo pain in the ass onima koji su imali realniju viziju Hrvata BiH.

Ali dobro bitno je da smo skontali da nije problem u ustasama i cetnicima ni ideologiji
vec sto nisu za Bosnu te ojebine
. Mozda nekog cetu nekad privolis ko ovog vastasu. :izet:
u tom je sva prica.Ja bi svog rodjenog brata tupom stranom sjekire spuco medju rogove kada bi on bio protiv jedinstvene cjelovite , jednakopravne gradjanske ...jednostavno kada bi bio protiv BOSNE! Ako je moj komsija Milutin zmajenio petokraku sa kokardom i odlucio da unisti moju zemlju i moj narod zasto ja kao partizansko dijete, anacinalista, po nacionu Bosanac ne bi prihvatio Blaza i njegovu sahovnicu ako je on je za opstnak Bosne i opstanak mog bosanskog naroda.U pitanju je bio i ostao goli opstanak. Blaza su ubili oni koji su zeljeli da ja nestanem. Zar toj logicnoj sintezi treba nesto dodati i objasnjavati.
Last edited by das auto on 06/08/2015 12:55, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#305 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

Aplauz za logiku. Bolje dobar neprijatelj nego rdjav prijatelj.
gurabija78

#306 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by gurabija78 »

_BataZiv_0809 wrote:Pa sad, nije bas da se Bosnjacima nije nista nudilo sa srpske strane. Aliji je ponudjeno mjesto premijera nove Jugoslavije. Sam cin odbijanja i poziv da se ne odazivaju na pozive u vojsku su dobrano pomogli Hrvatima.
da je bilo više pameti, ispostavilo se da je možda takav poziv trebalo i prihvatiti, obzirom da su nam ga hrvati složili do balčaka... možda ne bi bilo 100 hiljada ljudi pod zemljom.... a i danas je retorika i odnos prema BiH gora sa strane Hrvatske nego Srbije..... nemojte samo odgovarati tipa bili bismo građani II ili III reda...
Last edited by gurabija78 on 06/08/2015 12:57, edited 1 time in total.
sinuhe

#307 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by sinuhe »

po nacionu Bosanac ne prihvatio Blaza i njegovu sahovnicu ako je on je za opstnak Bosne i opstanak mog bosanskog naroda.
Sreca pa ste se nasli

Image

Foca 1991.
das auto

#308 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Ja ne znam sta ovdje nije jasno. Da je tudjman napravio savez sa alijom danas bi imao soju ulicu u sarajevu.
da je blaz napravio pakt sa cetnicima danas bi o njemu pricali kao o tudjmanu.
sta nije jasno.
ili je neko glup ili bezobrazan pa podjebava.
das auto

#309 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

odustajem. sretno vam bilo.
eto mate boban je bio bolji od blaza
Naslovnica

#310 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Naslovnica »

das auto wrote:odustajem. sretno vam bilo.
eto mate boban je bio bolji od blaza
Za Bosnu i Hercegovinu nije valjao ni jedan ni drugi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#311 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

gurabija78 wrote: da je bilo više pameti, ispostavilo se da je možda takav poziv trebalo i prihvatiti, obzirom da su nam ga hrvati složili do balčaka... možda ne bi bilo 100 hiljada ljudi pod zemljom.... a i danas je retorika i odnos prema BiH gora sa strane Hrvatske nego Srbije..... nemojte samo odgovarati tipa bili bismo građani II ili III reda...
Iskren da budem, ne volim nagadjanja ŠBB KBB, mislim da je to bio izbor izmedju dva zla. Da smo ostali u Jugoslaviji sa Srbima i Crnogorcima, vjerovatno bi moj otac bio poslat na Okučane. Sa druge strane, mislim da bi savezništvo sa Srbima moglo polučiti dugoročno bolje rezultate. Mislim da oni ne bi tako lako zaboravili kao Njofra, mada sa lisicama poput Slobe se nikad ne zna. Heben izbor.

Ovako smo ipak ratovali za sopstvenu državu, najebali ko žuti i opet nemamo skoro ništa.

Zaista težak izbor.

Alija je jednom izjavio da bi Bosnjaci bili topovsko meso da smo ostali u Jugoslaviji. Kao da ovako nisu bili :-)
PM72

#312 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by PM72 »

das auto wrote:Ja ne znam sta ovdje nije jasno. Da je tudjman napravio savez sa alijom danas bi imao soju ulicu u sarajevu.
da je blaz napravio pakt sa cetnicima danas bi o njemu pricali kao o tudjmanu.
sta nije jasno.
ili je neko glup ili bezobrazan pa podjebava.
Ti nikako da nam pojasniš onaj detalj oko HOS-a i Nevesinja.Pravo me kopka još kad si mi napisao da sam živio još 300 godina ...prosvjetili me!

Alija,da je bio pametniji (kao što sam do sada rekao bar 100 puta) trebao je ući u savez sa Srbima.Ostao bi mu narod,teritorija a ne bi se sad slavila godišnjica Oluje.Ovako su ga oba naguzila.Hajd što su njega nego su sve nas ostavili bez budućnosti.Mislim na one koji su pukom srećom preživjeli.

A Balž je bio ekstrem i ustaša koji je ionako trebao zalijepiti 1972 na Raduši.
karanana

#313 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by karanana »

Naslovnica wrote:
das auto wrote:
Naslovnica wrote:Na stranu HDZ, i njihova sorta, sve ovo nikako ne mijenja činjenicu da je Blaž bio za veliku Hrvatsku, u kojoj bi BiH bila samo dio te tvorevine.
Što se tiče ustaštva, samoproklamovani ustaša, šta se tu ima pametovati. Isto kao i četnici sa druge strane.
Zlo i naopako.
to je nastrebana definicija iz doba ante pavelica
okolnosti i situacija se promijenila.
Blaz je toga bio svjestan.
Niti ima hitlera niti sila osovine niti Japana i Muslonija
on je bio realan
znao je da ako stane na stranu BiH i bosnjaka da ga bosnjaci nikada nece zajebati.
Bosnjaci su 91 stali na hrvatsku stranu listom
Blaz im je expresno vratio 92.
Još samo da mi je znati na koji su način "Bošnjaci stali 1991 uz hrvatsku stranu"? Prije bih rekao da su većinom bili neutralni. Ili za Jugoslaviju. Najmanje za Hrvatsku.
Plus, izgleda da u ustašinoj jednačini nije bilo Srba, pretpostavljam da mi se njih gonilo iz Velike Hrvatske preko Drine, u Srbiju?
8-)
pa dobro, mogla bi se napisati citava analiza uz koga su bosnjaci bili a uz koga nisu bili. vazda su nazalost bili neciji priljepak, valjda zbog malog broja i zavisnosti.
recimo za ovaj domovinski rat, ja bih rekao da su zaista bili uz hrvatsku o cemu govori broj poginulih bosnjaka u hrvatskim snagama u hrvatskoj. od oko 8.000 poginulih hrvatskih vojnika, oko 1.100 je bosnjaka sto je oko 14%, a bosnjaci cini mi se cine 4-5% ukupnog stanovnistva hrvatske.
PM72

#314 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by PM72 »

Čisto sumnjam da je svaki osmi poginuli hrvatski vojnik Bošnjak iliti Musliman.Gledao sam spiskove,možda svaki 50-ti da je imao neko muslimansko ime i prezime.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#315 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote: Ti nikako da nam pojasniš onaj detalj oko HOS-a i Nevesinja.Pravo me kopka još kad si mi napisao da sam živio još 300 godina ...prosvjetili me!

Alija,da je bio pametniji (kao što sam do sada rekao bar 100 puta) trebao je ući u savez sa Srbima.Ostao bi mu narod,teritorija a ne bi se sad slavila godišnjica Oluje.Ovako su ga oba naguzila.Hajd što su njega nego su sve nas ostavili bez budućnosti.Mislim na one koji su pukom srećom preživjeli.

A Balž je bio ekstrem i ustaša koji je ionako trebao zalijepiti 1972 na Raduši.
Kad borac koji je skupa sa svojim drugovima dao ime jednom trgu u Sarajevu, ovo kaze, onda nemam sta dodati :thumbup:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#316 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by A1fa »

Leons wrote:
A1fa wrote:
Mal ti ne rekoh šta imaš... :lol: :lol: ovo nije vidjelo države...ovdje si građanin trećeg a ne drugog reda...
Eto jarane rekoh ti, ima drugih drzava , fino odes i zivis tamo a ne da se zalazes za neke lazne konfederacije sa dojucerasnjim dzelatima.
Ne zalažem se, samo žalim. Vjeruj mi da intezivno radim na tome da se ispalim iz ove šprdačine. Odoh negdje u neku zemlju koja nije u amanet ostavljena Erdoganu... :run:
BHCluster

#317 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by BHCluster »

Image
gurabija78

#318 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by gurabija78 »

_BataZiv_0809 wrote:
gurabija78 wrote: da je bilo više pameti, ispostavilo se da je možda takav poziv trebalo i prihvatiti, obzirom da su nam ga hrvati složili do balčaka... možda ne bi bilo 100 hiljada ljudi pod zemljom.... a i danas je retorika i odnos prema BiH gora sa strane Hrvatske nego Srbije..... nemojte samo odgovarati tipa bili bismo građani II ili III reda...
Iskren da budem, ne volim nagadjanja ŠBB KBB, mislim da je to bio izbor izmedju dva zla. Da smo ostali u Jugoslaviji sa Srbima i Crnogorcima, vjerovatno bi moj otac bio poslat na Okučane. Sa druge strane, mislim da bi savezništvo sa Srbima moglo polučiti dugoročno bolje rezultate. Mislim da oni ne bi tako lako zaboravili kao Njofra, mada sa lisicama poput Slobe se nikad ne zna. Heben izbor.

Ovako smo ipak ratovali za sopstvenu državu, najebali ko žuti i opet nemamo skoro ništa.

Zaista težak izbor.

Alija je jednom izjavio da bi Bosnjaci bili topovsko meso da smo ostali u Jugoslaviji. Kao da ovako nisu bili :-)
baš tako
PM72

#319 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by PM72 »

:thumbup: :kiss:
Nisam mu ja dao ime nego ovi poslije mene...ja sam bio samo jedan od 50 koji je odbranio taj dio grada.Moj doprinos je mali,maltene zanemarljiv ali sam bio tu i nikad nisam ustuknuo ni milimetar.
BHCluster

#320 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by BHCluster »

PM72 wrote:Čisto sumnjam da je svaki osmi poginuli hrvatski vojnik Bošnjak iliti Musliman.Gledao sam spiskove,možda svaki 50-ti da je imao neko muslimansko ime i prezime.
Gledao si ti da ne kazem sta...
Po riječima predsjednika Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske Muharema Tahirovića, u Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 25.000 Bošnjaka, od kojih je 1100 poginulo u Hrvatskoj vojsci, a "Josip i Jusuf i Mehmed i Ivan zajedno su stali na branik domovine da bismo sada živjeli u slobodi".
Ima i ovo...
Last edited by BHCluster on 06/08/2015 13:16, edited 1 time in total.
Drinski

#321 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Drinski »

Svako ko se borio za cjelovitu BIH treba biti poštivan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#322 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote::thumbup: :kiss:
Nisam mu ja dao ime nego ovi poslije mene...ja sam bio samo jedan od 50 koji je odbranio taj dio grada.Moj doprinos je mali,maltene zanemarljiv ali sam bio tu i nikad nisam ustuknuo ni milimetar.
Da malo preformulisem-ti i drugovi ste svojim doprinosom dali povod i razlog da se trg nazove tako kako se nazvao :thumbup:

Nije meni mrzak ni Pero Kosoric, ali sa njim nisam forumasio :) Sala mala :sax:
Naslovnica

#323 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Naslovnica »

karanana wrote:
Naslovnica wrote:
das auto wrote:quote="Naslovnica"]Na stranu HDZ, i njihova sorta, sve ovo nikako ne mijenja činjenicu da je Blaž bio za veliku Hrvatsku, u kojoj bi BiH bila samo dio te tvorevine.
Što se tiče ustaštva, samoproklamovani ustaša, šta se tu ima pametovati. Isto kao i četnici sa druge strane.
Zlo i naopako./quote]

to je nastrebana definicija iz doba ante pavelica
okolnosti i situacija se promijenila.
Blaz je toga bio svjestan.
Niti ima hitlera niti sila osovine niti Japana i Muslonija
on je bio realan
znao je da ako stane na stranu BiH i bosnjaka da ga bosnjaci nikada nece zajebati.
Bosnjaci su 91 stali na hrvatsku stranu listom
Blaz im je expresno vratio 92.
Još samo da mi je znati na koji su način "Bošnjaci stali 1991 uz hrvatsku stranu"? Prije bih rekao da su većinom bili neutralni. Ili za Jugoslaviju. Najmanje za Hrvatsku.
Plus, izgleda da u ustašinoj jednačini nije bilo Srba, pretpostavljam da mi se njih gonilo iz Velike Hrvatske preko Drine, u Srbiju?
8-)
pa dobro, mogla bi se napisati citava analiza uz koga su bosnjaci bili a uz koga nisu bili. vazda su nazalost bili neciji priljepak, valjda zbog malog broja i zavisnosti.
recimo za ovaj domovinski rat, ja bih rekao da su zaista bili uz hrvatsku o cemu govori broj poginulih bosnjaka u hrvatskim snagama u hrvatskoj. od oko 8.000 poginulih hrvatskih vojnika, oko 1.100 je bosnjaka sto je oko 14%, a bosnjaci cini mi se cine 4-5% ukupnog stanovnistva hrvatske.
Ne računam na Bošnjake koji su poginuli u hrvatskoj vvojsci u toku domovinskog rata (osim ako ne smatraš da je većina tih poginulih Bošnjaka dobrovoljno otišla iz BiH i borila se na strani HV, mada mislim da je takvih bio zanemarljiv broj).
Govorim o Bošnjacima u BiH i njihovoj perepciji rata u Hrvatskoj (a prije toga u Sloveniji).
Last edited by Naslovnica on 06/08/2015 13:24, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#324 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by mali_milojica »

karanana wrote: pa dobro, mogla bi se napisati citava analiza uz koga su bosnjaci bili a uz koga nisu bili. vazda su nazalost bili neciji priljepak, valjda zbog malog broja i zavisnosti.
U HV za vrijeme Domovinskog rata bilo je 25 000 Bosnjaka. Sluzbeni podatak. Ne znam stvarno koliko ih je tacno poginulo.
Ne znam sta bih mislio o Blazu Kraljevicu. Mozda bi zajedno sa ARBiH pogurao Srbe u Drinu,a mozda bi nas zajebao vise nego Mate & co. Cudni i prevrtljivi su ljudi kad dobiju moc. Jednostavno je smaknut jer nije bio poslusan i jer je bio otuđen od zvanicnog Zagreba koji je u tom momentu provodio dogovor iz Karađorđeva. Kasnije kad je trebalo zajebali su i Slobu,pokrenuli Oluju i napravili traktorijadu.
PM72

#325 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by PM72 »

BHCluster wrote:
PM72 wrote:Čisto sumnjam da je svaki osmi poginuli hrvatski vojnik Bošnjak iliti Musliman.Gledao sam spiskove,možda svaki 50-ti da je imao neko muslimansko ime i prezime.
Gledao si ti da ne kazem sta...
Po riječima predsjednika Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske Muharema Tahirovića, u Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 25.000 Bošnjaka, od kojih je 1100 poginulo u Hrvatskoj vojsci, a "Josip i Jusuf i Mehmed i Ivan zajedno su stali na branik domovine da bismo sada živjeli u slobodi".
Ima i ovo...
a što ne objave spisak tih 1100 poginulih Bošnjaka u HV? Imam rođaka koji je brigadir HV,rođen u Splitu i završio vojnu akademiju JNA i pridružio se hrvatskoj vojsci.Baš mi je on pričao kako u splitskoj brigadi nije bilo puno Muslimana.Bilo ih je više u Puli,Rijeci ,Zagrebu i Dubrovniku a ja nigdje ne pročitah taj spisak poginulih.
Post Reply