Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- trcicu trceci
#301 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
leo karan jesi li uzeo nick po karakteru ili si fakat leo karan?
- Capajebo
#302 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Hocel ovo prolom oblaka?

- Ljakan
#303 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Padace veceras cuskije.
- ho oponopono
#304 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
...prolom govana...Capajebo wrote:Hocel ovo prolom oblaka?![]()
-
Walther
#305 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Isti sipak je to. Ceca je imela "karieru" i prije Arkana (4 albuma) a ima i poslije Arkana. I ona je bila sa muslimanom, pa je bila patriota, pa je sad modern multikulturalna. Kao sto je neko drugi pjevao bio ovo ono, svasta nesto. A umjetnicki domet je copy paste pjesmica... Osim toga oboje je problem slusati kad pocnu filozofirati... Kod Dine jer to jos malkice teze jer je feminiziran u 10.KatarinaKosaca wrote:Nitko ne može reći da je Ceca neuspuješna u svom poslu. Međutim, ovdje postoji jedna VELIKA razlika. U vrijeme kad se udala Ceca je bila jedna od pjevačica. Kad se udala njen je muž bio neformalni, a Boga mi i formalni vladar, nije drugi pjevač mogao biti na TV-u, nije se pjesma mogla drugom napisati, dobila je sve privilegije, najbojoe kompozitore i menadžere. Dakle, uspjela je tržišno, ali pšreko štelespinel_ wrote:ExNihilo wrote:
Ceca okupila 200 000 ljudi. Po tvom kriteriju, ista je boginja umjetnosti.
hahaha, pa sta sam ja iznad napisa![]()
![]()
da je i ceca slusana i da to nist ne govori. Dakle, unaprijed znam sta vase odgovore
Nije slujčaj Dine Merlina, nikako.
-
iamx
#306 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Došao i taj dan... da su nam ovakve teme, i ovakva dešavanja vrhunac.
-
Walther
#307 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Khmmm... Bas me zanima ko jos osim tebe vjeruje da je ovo pjesmica o Aliji Miladinu, heroju odbrane Starog GradaKatarinaKosaca wrote:Rahmetli Alija Miladin... heroj obrane Starog Grada, ali nekom ne možeš ućerat u glavu ni .. da ne kažem čim.Moamer wrote:Veceras svi u glas onu multietnicku borca za autorska prava .. samo taj radDa te nije Alijaaa
Hajd, sad još jedan post o toj pjesmi.. Pa, i da je napisana u sred rata prvom Predsjedniku naše mlade države, ne vidim problem, ali nije, nego Aliji Miladinu, koji mu je bio prijatej i čija nas je smrt sve , u to vrijeme, dojmila jako.
Da te nije Alija
Tamo gdje je sunce
tamo gdje su zvijezde
tamo gdje je nebo bez oblaka
gdje se ciste duse gnijezde
gdje se oci odmicu od mraka
Na tu stranu ja okrecem glavu
u te dvore glas me zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
Ref. 2x
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakom
da te nije Alija
Slutio sam rijeci, slutio sam pjesme
mislio da grijeh je, da se ne smije
mislio sam nema ko da slusa
ima kako nema, slusa moja dusa
ima kako nema, cuje moja dusa
Ref. 2x
Da te nije Alija
(3x)
p.s.: inace pjesmica je iz vremena Alija Izetbegovic_SDA_gdje_si_bio_ti_kad_je_bilo_najteze patriotizma (slucajno naravno)
- Ljakan
#308 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Vidis da je mrzio aliju ovaj slino.Cuj da te nije alija.
-
Walther
#309 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
... kad smo vec kvaliteta...
helikopteri, stadioni, 100.000 ljudi, ovo ono... uz Mile voli disko, disko.... a ja kolo sumadijsko....
helikopteri, stadioni, 100.000 ljudi, ovo ono... uz Mile voli disko, disko.... a ja kolo sumadijsko....
- trcicu trceci
#310 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
sve sto je masovno ne govori o kvaliteti, niti kvalitetan muzicar moze biti neko ko napuni stadion.
to je samo dokaz njegove prosjecnosti, jer cim te toliko ljudi razumije, znaci da si prosjecan
to je samo dokaz njegove prosjecnosti, jer cim te toliko ljudi razumije, znaci da si prosjecan
- Capajebo
#311 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
>.<ho oponopono wrote:...prolom govana...Capajebo wrote:Hocel ovo prolom oblaka?![]()
-
todd_smith
#312 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Prodajem 3 karte za teren ko voli neka se javi
- Moamer
#313 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ma Edin napisao iz dosade .. jaranu iz skolske klupe. Nego mi budale ne kontamo dubinuWalther wrote:Khmmm... Bas me zanima ko jos osim tebe vjeruje da je ovo pjesmica o Aliji Miladinu, heroju odbrane Starog GradaKatarinaKosaca wrote:Rahmetli Alija Miladin... heroj obrane Starog Grada, ali nekom ne možeš ućerat u glavu ni .. da ne kažem čim.Moamer wrote:Veceras svi u glas onu multietnicku borca za autorska prava .. samo taj radDa te nije Alijaaa
Hajd, sad još jedan post o toj pjesmi.. Pa, i da je napisana u sred rata prvom Predsjedniku naše mlade države, ne vidim problem, ali nije, nego Aliji Miladinu, koji mu je bio prijatej i čija nas je smrt sve , u to vrijeme, dojmila jako.
Da te nije Alija
Tamo gdje je sunce
tamo gdje su zvijezde
tamo gdje je nebo bez oblaka
gdje se ciste duse gnijezde
gdje se oci odmicu od mraka
Na tu stranu ja okrecem glavu
u te dvore glas me zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
Ref. 2x
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakom
da te nije Alija
Slutio sam rijeci, slutio sam pjesme
mislio da grijeh je, da se ne smije
ima kako nema, slusa moja dusa
ima kako nema, cuje moja dusa
Ref. 2x
Da te nije Alija
(3x)
![]()
p.s.: inace pjesmica je iz vremena Alija Izetbegovic_SDA_gdje_si_bio_ti_kad_je_bilo_najteze patriotizma (slucajno naravno)
Idmo svi, srbi, hrvati, bosanci, crnci, gorci ...
- trcicu trceci
#314 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
dupllllllliiiiiiiiii
Last edited by trcicu trceci on 25/07/2015 17:05, edited 1 time in total.
- trcicu trceci
#315 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
kolko su ti 2 karte?todd_smith wrote:Prodajem 3 karte za teren ko voli neka se javi
-
todd_smith
#316 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
50 obje ako ti pase, posto ce mi treca propasti ondatrcicu trceci wrote:kolko su ti 2 karte?todd_smith wrote:Prodajem 3 karte za teren ko voli neka se javi
- trcicu trceci
#317 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ufftodd_smith wrote:50 obje ako ti pase, posto ce mi treca propasti ondatrcicu trceci wrote:kolko su ti 2 karte?todd_smith wrote:Prodajem 3 karte za teren ko voli neka se javi
- Moamer
#318 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Za 50 KM dobar izlazak u carsiju ili dobar rostilj okrenut.
Ili Edinu plagijatoru dati novac za renoviranje vikendice .. hmmm dilema, sta da roooodim ?!
Ili Edinu plagijatoru dati novac za renoviranje vikendice .. hmmm dilema, sta da roooodim ?!
-
merlinka37
#319 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ja odoh polako, vidimo se gore.

-
todd_smith
#320 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
45 je najnize sto mogu, sad pitaotrcicu trceci wrote:ufftodd_smith wrote:50 obje ako ti pase, posto ce mi treca propasti ondatrcicu trceci wrote: kolko su ti 2 karte?nista, sretno, puno mi stvarno
-
todd_smith
#321 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Zipa nickmerlinka37 wrote:Ja odoh polako, vidimo se gore.![]()
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#322 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Kad mu je taj koncert? 
-
merlinka37
#323 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ponesite kišobrane, izgleda da bi mogao naletiti pljusak.
Da mi je samo bar na tren
da svratim malo nocas u tvoj san
da mi je samo malo do tebe
makar grmilo i sijevalo
Da mi je pola jastuka
malo kise ispod starog oluka
da mi je samo da me pokrije
ona bogda tvoje spavacice
Ref.
Ma nek', neka padaje cuskije
neka me sevdah opije
dzaba srce bez tebe ne umije
Da mi je samo bar na tren
da svratim malo nocas u tvoj san
da mi je samo malo do tebe
makar grmilo i sijevalo
Da mi je pola jastuka
malo kise ispod starog oluka
da mi je samo da me pokrije
ona bogda tvoje spavacice
Ref.
Ma nek', neka padaje cuskije
neka me sevdah opije
dzaba srce bez tebe ne umije
- trcicu trceci
#324 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ja konto karte po 15, ali preko dati je previse
- ExNihilo
#325 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
To nije puna istina. Merlin je, zapravo, davao kontradiktorne izjave po pitanju posvete u pjesmi "Da te nije Alija". Nekada je bila za Miladina, nekad za Izetbegovića Valjda kako mu je već odgovaralo u datom trenutku. I to ne krije. Što je još jedan dokaz kolika je slina od čovjeka.KatarinaKosaca wrote:Rahmetli Alija Miladin... heroj obrane Starog Grada, ali nekom ne možeš ućerat u glavu ni .. da ne kažem čim.Moamer wrote:Veceras svi u glas onu multietnicku borca za autorska prava .. samo taj radDa te nije Alijaaa
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 0510.shtml
DANI: Možemo li razjasniti još nešto: 1994. godine izjavili ste da Vam je na prijemu Alija Izetbegović rekao "da ste ga previše pohvalili u pjesmi"; četiri godine kasnije hladno ste izjavili da tu pjesmu niste posvetili njemu, nego svom komšiji Aliji Miladinu. Licemjerje?
MERLIN: Niste u pravu. Prva izjava, koju možemo provjeriti, bila je u Slobodnoj Bosni 1993. godine, a naslov intervjua je otprilike glasio: Ja sam Vladimir Nazor bošnjačke borbe za slobodu. Tu jasno piše da sam tu pjesmu posvetio Aliji Miladinu. Kasnije sam rekao da se Izetbegović može naći u tome.