Novak20 wrote:kockica_kockica wrote:
I MI smo dio sistema. I MI smo biracko tijelo. I MI smo uzrok i simptom nakaradnog sistema i tumora kako ga nazivas.
SVI MI smo krivi zajedno sa NJIMA sto imamo 16 nivoa vlasti, 11000 budzetlija, 3 predsjednika, u svakom ministarstvu ministra zamjenika sekretara strucnog saradnika, savjetnika i sve to po troje jer je uvijek neko ugrozen i place da je ugrozen preglasan, nadglasan, ostecen.
A MI smo svi osteceni jer jos uvijek zivimo u nekom periodu od 1991 do 1995. I SVI smo krivi, jer sam sigurna da barem 70% ljudi na ovom istom forumu radi, ili neko od njegove rodbine radi, ili prijatelja radi na budzetu. PA eto potaknite ih da daju otkaz i rade za 350 KM kod privatnika s tim da dobiju to hise svako sest mjeseci jer znam neke koji rade vec 7 mjeseci kod privatnika bez marke.
Smijesni ste... Svi.. Sve vam neko drugi kriv... PA kad budu izbori opet cete glasati za iste... i onda ovdje pisati kako su molumni i nepismeni i kako im ni lobotomija ne pomaze...
Promjene nece biti ovdje ni za 100 godina. A kad propadnemo to ce bas biti sa stilom. I oni za koje STE glasali ce prvi pobjeci odavde u svoje dobro izgradjene vile i ranceve po Turskoj, Austriji, Njemackoj i drugim zemljama sa zalihama da prezive do kraja zivota i oni i njihovi potomci. JER to smo im MI SVI omogucili.
Meni su gori oni što ne glasaju od ovih što glasaju taman i naopako.
Nisam glasala....
Zasto?
Zato sto nema apsolutno niko medju onim kandidatima ko je pokazao bilo kakav interes za promjenama. Sve postavljeno ili pro forme ili zato sto je vec uhljebljen ili zato sto mu je to zaostavstina. Za koga da glasam? Ja nemam "svoje" pa makar i naopako.
Prvi onaj ko ponudi:
1. 90% svoje place da se uplacuje umjesto njemu u penzioni fond
2. Ponudi smislen nacin redukcije drzavnog aparata
3. Obaveze se da nece dovesti nikog u drzavni aparat kad zasjedne
4. Ne bude imao veze ni sa jednom strankom u proslosti koja zagovara nebuloze, vjersku i nacionalnu netrpeljivost, izrabljivanje i omalovazavanje ekonomije drzave
5. Ponudi smisleno rjesenje za nezaposlenost i razvitak poljoprivrede i drugih grana koje su zamrle
6. Ne bude u koaliciji sa licmjernim stranakama njihovim bivsim i sadasnjim clanovima
Ima moj glas... Ali tek nakon prvog mandata da dokaze odredjene stavke koje obicno budu samo mrtvo slovo na papiru.
Do sada ni jedan od njih nije nista ponudio osim prazne price do izbora i slaganje para na svojim racunima i svojih najblizih pretvarajuci se da radi zarad dobra drzave, privatno se druzeci sa onima s kojima se preko TVa prepucavaju i navodno mrze. Meni a ni ljudima u BiH ne trebaju shopping centri u kojima rade ljudi od zvijezde do zvijezde za pisljivih 300-500 KM koji nisu dovoljni ni da se hrane prvih 7 dana u mjesecu. Nekoj zeni duze traje menstruacija nego tim ljudima placa. O penzionerima da ne govorim. Da sam na mjestu bagre koja vedri i oblaci ja bih se stidjela, ali oni nemaju obraza, jer znaju da su oni "neciji" i da ce i za koju godinu nakon free koncerta i malo hrane i pica gratis dobiti glas tih istih koji ovdje prodaju suplju o tome kako ne valja nista u drzavi. Jest ne valja ... Ali je to KOLEKTIVNA KRIVICA SVIJU NAS i onih koji GLASAJU uvijek za iste i onih koji NE GLASAJU jer nemaju za koga ili ih nije briga.