Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shiljak

#301 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by shiljak »

Dozer wrote:Fakat me fasciniras kolicinom izvrtanja i trolanja.
Hajmo ovako - na Discovery Scinece imas ovih dana serijal pos nazivom "Bliski susreti". Imas to veceras, pa u utorak, itd.
Ako vec nw vjerujes meni, hoces li povjerovati jednom takvom kanalu i ljudima koji svjedoce o tome kao direktni ucesnici dogadjaja, kao i analizama strucnjak, doktora i zvanicnim nalazima....

Ah, da...izvinjavm se... Za tebe je sve to fake, namjesteno, nastimano ,CGI, AAE...
Fakat me fasciniraš kolicinom igorisanja. Fino sam napisao za klip i kako meni izgleda tvoj odgovor kad ja kažem da je fake, a ti sad umjesto da komentarišeš klip opet ti sve ignorišeš i OPET nove stvari stavljaš, sad Discovery Science da gledam.. samo nešto novo, samo preskačeš.

Dakle nije stvar u tom jednom klipu, nego na isti način postavljaš beskonačno klipova i emisija i svašta koje su na isti kalup. Kao što nije stvar u jednom čudu (npr piramidi) nego svim čudima koje dodatno nabrojiš. I nije stvar u jednom fake videu jedne kategorije (npr leteći tanjiri), nego u svakom fake videu te kategorije. Tako da ne moram svako čudo objasniti, nego ti govorim općenito za sva ta čuda. Ali valjda ne kontaš nego je tebi svaki "klip" nova kategorija a ne ista.

Pa iz tog razloga staviš klip letećeg tanjira, pa onda staviš još 20 klipova letećih tanjira. Ako kažem da se može montirat, onda je logično da svaki klip može bit montiran (jedne kategorije), pa nema potrebe da mi kao argument daješ novi klip koji ima bolju grafiku i kvalitet - a koji ne izgleda opet toliko realno :D Tako isto postavljaš i "čuda", za koje sam rekao ako se ne zna tačno ima neka sigurno teorija, a i da nema ne znači da je neće biti i ne znač ida su izvanzemaljci - a ti opet samo nadodaješ čuda i tražiš odgovor za svako čudo posebno :D

Za disovery science imaš odgovor od drugog.
Ludzak

#302 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Ludzak »

Od boga nismo sigurno. To nas hodze ispiraju mozak sa glupostima.
Od majmuna smo vjerovatno nastali. Samo pogledajte Gervinha iz Rome jasno ce vam biti da smo evoluirali od majmuna.
E sad ko je donio majmune na Zemlju... To ne znam. A u vanzemaljce vjerujem.
Ludzak

#303 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Ludzak »

Tesla10 wrote:Vanzemaljci moraju postojati, nema druge. Ako je naša vrsta mogla da se pojavi (a koja nije baš super pametna) onda negdje tamo sigurno postoji civilizacija bolja i uspješnija od nas ;) . Samo se postavlja pitanje da li su prijateljski ili neprijateljski raspoloženi :) .
Oni su prijateljski nastrojeni prema ljudima. Ali ljudi su neprijatelski prema njima.
Dozer

#304 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Dozer »

Da, tzv. Peti element je nesto sto mi jos nismo dokucili, kao vrsta, ali je takodjer vrlo interesantan kao teorija.

@Shiljak
Dakle, za tebe su sva moguca svjedocanstva hiljada ljudi o vidjenjima, a onda i autopsijama i potvrdama tih ljudi ko i gdje ih je radio nad njima - fake. Ok... Jos kad bi dao bar jedan jedini razlog zasto bi svi ti ljudi sirom svijeta lagali, bilo bi fakat cool.
Takodjer, sve nejasnoce koje imamo po pitanju visemilenijskih legendi i predanja, a za koja je danas prilicno jasno da spominju nezemaljsku inteligenciju i tehnologiju, za tebe je sve to opet - fake.
Ima li ista sto za tebe nije fake, a vezano za ovu temu?

Da li su danasnje religije za tebe fake, bar u smislu u kojem ih ljudi shvacaju i prakticiraju?
shiljak

#305 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by shiljak »

Recimo zbog novca? :D Zbog neke svoje koristi, zato što se raja lože pa da napraviš nešto. Treba li još?

Svako selo ima svoju neku legendu nečeg. Nije tačno da je neko dokazao da spominju nezemaljsku inteligenciju (jer naravno krije se to .. :D), nego ima tih ljudi što lažu ili baš misle da su nešto vidjeli zbog raznih tih izmišljotina a nisu. Pored tih izmišljotina, imaš i bile su one konkretne naučne, ali to nije zanimljivo. Ako taj što izmišlja kaže da je njegova izmišljotina tačna, a ovo do sad naučno nije, i on ti dočara svojom šupljom, onda izgleda da je njegovo istina.

Ne reče kako zaključiš da je neki klip pravi :D A nezaboravimo i one kosture džinovske, nije bitno što može svako vrlo lako napravit, i dalje su slike prave?

E sad da bi krenuo tvojim putem, trebao bi početi od recimo da su klipovi pravi, ili da su džinovski kosturi koji se lako prave pravi.. pa da na osnovu tog tražim fake tekstove i da kažem vidiš da se podudara :D
E sad pošto znam da postoje leteći tanjiri u pećinama (ima neki krug što liči na leteći tanjir), a kako bi znali za leteći tanjir tad - znači istina je! Dakle danas ima i raznih klipova, znači da je istina.. onda je definitivno video tačan, pa je pitanje samo šta rade džinovski kosturi, ne treba misliti da je fake slika, jer već znam da postoje izvanzemaljci pa i nije toliko čudno da ima tih ogrominih kostura.
A piramide, niko nije skontao kako će čovjek to napravit u to doba, pa pošto znam sad da ima izvanzemaljaca, nekako je logično da su oni došli i napravili piramide - ko će drugi, možda oni džinovski kosturi.. hmm vidi sve ima smisla sad :D

Valja mi večeras spavat :shock: Ako se ne javim sutra sigurno su me oteli!
KUZNETSOV

#306 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by KUZNETSOV »

od prirode jarane :D

https://www.youtube.com/watch?v=7L7VTdzuY7Y

evo ćikica objasnio sve
cekek

#307 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by cekek »

Čisto da zakuham diskusiju: :evil:

A šta je sa Nazi-UFO teorijom?
Koliko se sjećam bijaše u Poljskoj kompleks gdje su nacisti testirali nakav warp-drive u zvonastoj letjelici što him ga dadoše a ko drugi no vanzemaljci, sve adekvatno dokumentovano na viasat history (bembeli stari svećenik objasnio).
nadžak

#308 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by nadžak »

Pozdrav narode.

@dozer. Evo mene legendo. Pobjego malo bio van grada od ovog užasa.

Vidjeh par stvari u ovim postovima pa da napišem svoje mišljenje.

Hajmo redom. Kako nastadose vanzemaljci?
Gledajuci poznate hemjske elemente na Zemlji, a od nedavno smo ih spoznali i u svemiru, kao i na drugim planetama, sasvim logican odgovor bi bio da su nastali na identican ili slican nacin kao i mi - podudaranjem uslova na nekoj planeti koji su omogucili da se pokrene zivot. Da li je taj oblik zivota isti kao nas? Vjerovatno ne, ali je isto tako vjerovatno slican. To, opet, zavisi i od uslova na samoj planeti, odnosno udaljenoscu od njihovog Sunca, svjetlosti, temperature, vode, zraka, bakterija, virusa, itd.

Prvo, odakle elementi? Kako oni nastadoše?
Ovo za podudaranje uslova mi nikako ne pije vode jer pukim podudaranjem i slučajnostima uz protok vremena ne može nastati nijedna ovako kompleksna mašinerija u univerzumu, počevši od biljaka, životinja do čovjeka pa i duhovnih bića koje uključuju i aliene. Što reče jedan učenjak to vam je kao da je uragan proletio kroz otpad metala i nakon toga,kad se sva prešina slegla nastao jedan Boing 747 glat nov. :D

Zasto smo ubijedjeni ili vjerujemo da postoji to nesto sto se naziva "bog", a cemu se pripisuju razne moci, sposobnosti, itd., kada ne postoji ni jedan jedini dokaz za postojanje toga?

Ubjeđeni smo zato što postoje razumski i naučni dokazi da postoji. Drug de mi reci iskreno jesi li pročitao jednom, dvaput prevod Kurana onako kao knjigu, kao enciklopediju?
Što se tiče nauke evo npr ovo : zakon biogeneze, "Omne vivum ex vivo" "Živo nastaje samo od živog"

Astronomi kažu da je univerzum na "ivici noža". Znači svi zakoni po kojima funkcioniše ovaj univerzum su tako precizni da ako bi se samo jedan od njih za malo poremetio čitav sistem bi se urušio. Dakle, takav sklad i besprijekornost ne može nastati slučajno. Sad, ti ćeš možda reći da je sve ovo što mi znamo uistinu stvoreno ali od strane neke druge sile. Malo mi to zvuči prevelik zalogaj za neku vanzemaljsku silu. Ovoliki univerzum i sve ovo ostalo uz njega!

Da stvar bude još fascinantnija je to da je i taj isti univerzum, zajdeno sa nama u stvari HOLOGRAM ! Ovo je sad zbrka za objasnit ali ko hoće može se malo potrudit i naći objašnjenje bolje od moga. Dakle kao što kaže Morfeus u Matrixu sve je u glavi. Sve je niz električnih impulsa koje mi doživljavamo kao čula. Kad gledaš neki predmet on je u stvari samo u tvojoj glavi. Njegov stvarni oblik je niz kodova koje se neprestano odašilju sa nekog mjesta u univerzumu :-) . to važi za sve što mi znamo. Dakle iz jednog mjesta u kosmosu se emituje SVE nama znano i neznano. Najbliži primjer je TV. Antena predajnika emituje električno polje koje se u našem TV aparatu dekodiura i mi kao vidimo sliku.Ovo kad čovjek shvati i prelomi u glavi stvari su druagčije. ( Crvena i plava pilula iz Matrix-a)

Izvor svemira može biti samo Stvoritelj-Bog. Toliko savršenstvo u svemiru postoji i nema šanse da potiče iz drugog izvora. Čovjek je toliko kompleksna mašina da je to fenomen. Opet se vraćam na ovo da je nemoguće da je pukim protokom vremena i slaganjem slučajnosti nastalo ovo što imamo.

Usput, jaaaako puno pratim ove stvari o alieima i sl nadljudske pojave. Ima i na Youtube jako dobrih stvari. Kome se da neka pogleda par videa na ovom kanalu. https://www.youtube.com/channel/UCyX8H5 ... u9tAXW7vTQ

pozz
Ramzess Veliki

#309 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Ramzess Veliki »

nadžak wrote: Da stvar bude još fascinantnija je to da je i taj isti univerzum, zajdeno sa nama u stvari HOLOGRAM !
Yashta nego hologram.
Najbolje pojašnjenje je sami atom.
Energija čestica koje kruže oko centra.
Same čestice unutar atoma su toliko sitne da su sa međusobnom distancom u srazmjeri sa planetima koji kruže oko sunca, znači atom je 99,999% prazan prostor.
Atom predstavlja energetsko polje, a mi kažemo da je materija sačinjena od atoma.
Jašta je. Najprije je iz ovoga i materija kakvu spoznajemo samo očitavanje energije.
Redefinisanje materije kao energije bi dovelo do revolucije u poimanju i shvatanju postojanja i međusobnih odnosa unutar našeg postojanja, ali ako počnem sa iznošenjem argumenata propašće mi godišnji i ništa od pive pored plaže.
A ako nastavim razmišljati na ovaj način shvatiću da je i pivo samo iluzija i projekcija djelovanja moga uma pa mi više neće biti interesantno.
Jeb... spoznaju, udri po pivu. :D
nadžak

#310 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by nadžak »

@Ramzess Veliki

:D :D

Dobro sad baš ne ide moja praksa i piva al eto. Da je Bogdom svijetu najveći problem piva gdje bi nam kraj bio. :janpi:
nadžak

#311 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by nadžak »

Ovaj video je jedan od najboljih koji ima na Youtube. Za one koji vole paranormalnu tematiku evo poslastice.
@dozer. Ovo ti je moj odgovor na onu tvrdnju da su sva božanstva kroz ljudsku historiju lažna. Ona su u stvari demoni-šejtani kako se u stvari zovu. S obzirom da su stvoreni mnogo prije nas i da im je priroda nastanka drugačija, imaju mogućnost činiti stvari nama nemoguće. Svrha demona-šejtana je uništenje čovjeka u svim mogućim vidovima...

shiljak

#312 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by shiljak »

Je li neko čuo za riječ madžioničar?
simonese

#313 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by simonese »

KUZNETSOV wrote:od prirode jarane :D

evo ćikica objasnio sve
ciko vanzemaljac samo mu omot u raspadnom stanju
KUZNETSOV

#314 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by KUZNETSOV »

simonese wrote:
KUZNETSOV wrote:od prirode jarane :D

evo ćikica objasnio sve
ciko vanzemaljac samo mu omot u raspadnom stanju
ne valja mu limarija :lol: :lol: :lol:
SpecialOffer

#315 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by SpecialOffer »

Eto NASA ce danas nesto znacajno objaviti na preskonferenciji u 18:00h po nasem vremenu.
nadžak

#316 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by nadžak »

SpecialOffer wrote:Eto NASA ce danas nesto znacajno objaviti na preskonferenciji u 18:00h po nasem vremenu.
I ja čekam to. Samo se nadam da neće biti tresla se gora, rodio se miš.

Šta li su smislili? Nije valjda došlo vrijeme i za ovo:

Partijaner

#317 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Partijaner »

Otkrivanje planete slicnoj nasoj gdje bi se mogao zamisliti zivot na istoj.
nadžak

#318 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by nadžak »

Evo još ovo postavim i neću više. Ovim želim da kažem, za one koji ne znaju, da postoji plan lažne invazije aliena na planetu Zemlju.

Adriatic

#319 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Adriatic »

Partijaner wrote:Otkrivanje planete slicnoj nasoj gdje bi se mogao zamisliti zivot na istoj.
I ja mislim da je to ali opet zar to već nije otkriveno?
I malo mi je to, s obzirom na ovoliku halabuku (čeka se 1000 godina :-) )
shiljak

#321 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by shiljak »

NASA najavila objavu velikog otkrića: Ovo smo čekali hiljadu godina
Image

NASA otkrila Kepler 452B planet najsličniji Zemlji
:sad:

NASA: Na Kepler 452B mogla bi putovati naša djeca
Image

On je otkrio i da se Kepler 452B nalazi 1400 svjetlosnih godina od nas

Znači priznaju da mogu ići brže od svjetlosti :run:
MyTao

#322 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by MyTao »

shiljak wrote:NASA najavila objavu velikog otkrića: Ovo smo čekali hiljadu godina
Image

Image

:run: Ko bolan "priznaje" da se moze putovati brze od svjetla?

Tema je za :-) :-)

Odlican primjer sta se desi kad se neuki ljudi pocnu baviti naukom.
realna do boli

#323 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by realna do boli »

Mislim da je isto...nemamo pojma kako je nastao zivot u svemiru, to predpostavljamo, ali nemamo pojma kako je nastao Bog..pa valjda i on ima nekakvo porijeklo.
A nemamo ni pojma kako popraviti covjeka...sami smo sebi misterija....vazno je da znamo popraviti i napraviti oruzje....mozda nam je to neki zaostali gen..samo ...ciji...
shiljak

#324 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by shiljak »

MyTao wrote:
shiljak wrote:NASA najavila objavu velikog otkrića: Ovo smo čekali hiljadu godina
Image

Image

:run: Ko bolan "priznaje" da se moze putovati brze od svjetla?

Tema je za :-) :-)

Odlican primjer sta se desi kad se neuki ljudi pocnu baviti naukom.
Piše da je udaljeno 1400 svjetlosnih godina, a da bi našadjeca mogli otići tamo, tako stoji u članku.
Niemand

#325 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Niemand »

Na stranu sve teorije, al sto se uvijek konta da postoji neka "naprednija" civilizacija od nas a ne obrnuto :cekam:
Post Reply