I vazda ugrozenizagortenej wrote:Toliko o nepristrasnostinasa wrote:![]()
Ja bih rekla da neki sanjaju Iran...dobro, sto je babi milo to joj se i snilo...
No, ne sumnjam da su u Iranu moderatori objektivni, da ima neka fetva i za to itd.
I vazda ugrozenizagortenej wrote:Toliko o nepristrasnostinasa wrote:![]()
Ja bih rekla da neki sanjaju Iran...dobro, sto je babi milo to joj se i snilo...
isto tako mozemo reci da mnogi, pa i na ovom forumu, prizeljkuju islamsku drzavu, pa cak tipa isila, samo da se konacno rijese svih 'novotara'-sija, sufija, vanila muslimana, ateista i da mogu rahat zivjeti da im niko ne kvari vjeru. tad bi svi pokazali svoja prava lica. Zato imamo tu vehabije da nas pripremaju za islamsku državu. Pstavljaju nam predavanja al qaidinih sejhova kao nesto sasvim uobičajeno.nasa wrote:I vazda ugrozenizagortenej wrote:Toliko o nepristrasnostinasa wrote:![]()
Ja bih rekla da neki sanjaju Iran...dobro, sto je babi milo to joj se i snilo...![]()
No, ne sumnjam da su u Iranu moderatori objektivni, da ima neka fetva i za to itd.
vulkan777 wrote: Meni kao suniji ne smeta brat šiija (nevažno što ja njegovo vjerovanje smatram diskutabilnim, a i on moje) smeta mi ovaj sunija vehabija koji misli da je samo on pravi musliman i da mu to daje pravo da ubija druge nevine ljude i širi mržnju. Svi muslimani se trebaju boriti protiv takvih samoprozvanih vjernika koji šire mržnju i nemir u svijetu, a šiije i sunije među sobom se nikad neće slagati ali se trebaju poštovati i zajedno boriti protiv onih kori prave razdor među muslimanima.
Selam alejkum braćo, hairli se iftarili.
Pa jel mogucesunceKOtepsija wrote:sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori![]()
znači tebi smetaju šiti jer klanjaju sa pločicom i još neke minorne stvari, smetaju ti tekfirovci, ali ne reče da ti smetaju vehbosi, zašto je to tako ?Coromandel wrote:ok, šalu na stranu...
vidite li vi da ovi šijoberi proturaju tezu - ako si protiv nas, odmah si vehabija
to im je uredno prošlo nakon ataka od strane abdulvehaba prije 200injak godina, pa i sada furaju taj fazon.
oni su i izmislili vehabije da bi se borili protiv islama kojeg propagira ulema elisunneta vel džemata...
sreća pa ste bezopasni i ima vas 20akmeni su veći problem tekfirovci.
a ko su vehbosi? ako su vehbosi oni što nose brade, žene nikabe, drže ruke na prsima...onda si u žestokom dalaletu.jao_situacije wrote:znači tebi smetaju šiti jer klanjaju sa pločicom i još neke minorne stvari, smetaju ti tekfirovci, ali ne reče da ti smetaju vehbosi, zašto je to tako ?Coromandel wrote:ok, šalu na stranu...
vidite li vi da ovi šijoberi proturaju tezu - ako si protiv nas, odmah si vehabija
to im je uredno prošlo nakon ataka od strane abdulvehaba prije 200injak godina, pa i sada furaju taj fazon.
oni su i izmislili vehabije da bi se borili protiv islama kojeg propagira ulema elisunneta vel džemata...
ti baš nisi bio dobar iz bosanskog jezika, na postavljeno pitanje se ne odgovara pitanjem, 2. razred osnovne školeCoromandel wrote:a ko su vehbosi? ako su vehbosi oni što nose brade, žene nikabe, drže ruke na prsima...onda si u žestokom dalaletu.jao_situacije wrote:znači tebi smetaju šiti jer klanjaju sa pločicom i još neke minorne stvari, smetaju ti tekfirovci, ali ne reče da ti smetaju vehbosi, zašto je to tako ?Coromandel wrote:ok, šalu na stranu...
što si agresivanjao_situacije wrote:ti baš nisi bio dobar iz bosanskog jezika, na postavljeno pitanje se ne odgovara pitanjem, 2. razred osnovne škole![]()
ostavi se ti dalaleta, jel ti neko dao certifikat, jesi dobio uputu da govoriš ko je u dalaletu a ko nije ?
apsidejzi wrote:vulkan777 wrote: Meni kao suniji ne smeta brat šiija (nevažno što ja njegovo vjerovanje smatram diskutabilnim, a i on moje) smeta mi ovaj sunija vehabija koji misli da je samo on pravi musliman i da mu to daje pravo da ubija druge nevine ljude i širi mržnju. Svi muslimani se trebaju boriti protiv takvih samoprozvanih vjernika koji šire mržnju i nemir u svijetu, a šiije i sunije među sobom se nikad neće slagati ali se trebaju poštovati i zajedno boriti protiv onih kori prave razdor među muslimanima.
Selam alejkum braćo, hairli se iftarili.![]()
Da je vise takvih kao ti, manje bi bilo zla na planeti. Nazalost, manjina si... i to prava manjina...
samo ti pokazujem kako nastupaš na ovoj temi i sinoć i večeras, vrlo nadmeno i tendenciozno, a ustvari si naučio nekoliko floskula i bježiš od direktnih odgovora da se ne otkriješCoromandel wrote:što si agresivanjao_situacije wrote:ti baš nisi bio dobar iz bosanskog jezika, na postavljeno pitanje se ne odgovara pitanjem, 2. razred osnovne škole![]()
ostavi se ti dalaleta, jel ti neko dao certifikat, jesi dobio uputu da govoriš ko je u dalaletu a ko nije ?
promijeni dilera, ubiće te to smeće što koristiš...
kad se središ, nastavljamo sa temom
vidim da si promijenio dilera, odmah se lakše sa tobom može komuniciratijao_situacije wrote:samo ti pokazujem kako nastupaš na ovoj temi i sinoć i večeras, vrlo nadmeno i tendenciozno, a ustvari si naučio nekoliko floskula i bježiš od direktnih odgovora da se ne otkriješCoromandel wrote:što si agresivanjao_situacije wrote:ti baš nisi bio dobar iz bosanskog jezika, na postavljeno pitanje se ne odgovara pitanjem, 2. razred osnovne škole![]()
promijeni dilera, ubiće te to smeće što koristiš...
kad se središ, nastavljamo sa temom
kad mi odogovoriš na pitanje, bujrum možemo nastaviti o čemu god hoćeš, ali tek kad odgovoriš na postavljeno pitanje
i jedan mali savjet, islam se ne širi mačem i strijelom nego perom i lijepom rječju, ljudi koji su nevezani za islam i koji apsolutno pojma nemaju o islamu saudove pijune i udarnike gledaju kao obične nasilnike i krajnje nekulturne osobe i to je problem za ostale muslimane
Ma nije on manjina, nego su ovi što unose nered glasniji i agresivniji, pa se misli da ih je puno više.apsidejzi wrote:vulkan777 wrote: Meni kao suniji ne smeta brat šiija (nevažno što ja njegovo vjerovanje smatram diskutabilnim, a i on moje) smeta mi ovaj sunija vehabija koji misli da je samo on pravi musliman i da mu to daje pravo da ubija druge nevine ljude i širi mržnju. Svi muslimani se trebaju boriti protiv takvih samoprozvanih vjernika koji šire mržnju i nemir u svijetu, a šiije i sunije među sobom se nikad neće slagati ali se trebaju poštovati i zajedno boriti protiv onih kori prave razdor među muslimanima.
Selam alejkum braćo, hairli se iftarili.![]()
Da je vise takvih kao ti, manje bi bilo zla na planeti. Nazalost, manjina si... i to prava manjina...
Sta velis, bil on pomogao smirivanju tenzija?!Kikibombona wrote:Pa jel mogucesunceKOtepsija wrote:sta kaze na 03.00 "sejhu nekom tamo, koji nema vremena da se osisa da hoda normaalno ko insan" za Kukavicu govori![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Salik, mojne provocirati raju avatarom Homeinija!![]()
Meni je islamski svijet oduvijek zanimljiv, nekada sam dosta citao... Perzijanci su objektivno najveci islamski narod i normalno je da ih muslimani diljem svijeta simpatisu. Tako je i kod nas u Bosni. Simpatije spram Irana uglavnom nemaju veze sa simpatijama prema siitskom ucenju.

It_is_a_Leclerc wrote:Kad vidim komentare pojedinih, vrlo lako mogu sebi objasniti zašto je tzv. "arapsko-islamski" svijet trenutno najjadniji, najsiromašniji i najprimitivniji dio planete zemaljske. O, koja je to samo militantna terminologija u upotrebi...Pa vi bi se išli sad pobiti do krvi sa vlasnikom neke tv kuće jer on, njegovi urednici ili gosti ne spominju ljude koje vi želite da spomenu.. I ovo kukavičko kolektiviziranje stvari. Kao - eto - došao on na forum da odbrani sve Bošnjake od "šitske propagande", a propaganda se sastoji u pričama level Nasrudin hodža i pčela.
a šta si uopće pitaosumirprimus wrote:a meni niko ne odgovori na moje pitanje?
sta je vaznije?
to ti je izjava koja se može naću u medijima, ne znam koji puta ti moram reći, ne služimo se obmanom kao nekisalik79 wrote:To je "tvoja izjava", odnosno "tvoja interpretacija" izjave. Naravno da oni koji sebe nazivaju selefijama nisu i ne mogu biti selefijama. Od samog osnivanja pokreta. Zna se ko su bili selefi salihin (prve generacije muslimana) i taj naziv je samo zloupotrijebljen kao i naziv "Islamska Drzava". Veze oni sa salihinima nisu imali, a osnovani su upravo iz razloga kojeg je Reis i naveo. Zato vas ja nikada ne zovem selefijama, nego pravim imenom - vehabije.kritichar wrote:moja izjava je novijeg datuma
pa kolko se svadjate i ne vidite druge oko sebe...a postite,vecina bar..jelte..jao_situacije wrote:a šta si uopće pitaosumirprimus wrote:a meni niko ne odgovori na moje pitanje?
sta je vaznije?
ja sam pokušavao da smirim situaciju ali ne idesumirprimus wrote:pa kolko se svadjate i ne vidite druge oko sebe...a postite,vecina bar..jelte..jao_situacije wrote:a šta si uopće pitaosumirprimus wrote:a meni niko ne odgovori na moje pitanje?
sta je vaznije?