A @Kaca me pitala sta uzeti, pa posto je ona zena, a ima jos zena koje sve ovo vjerovatno zanima, evo neki moj pregled toga sta uzeti.
U zavisnosti za sta se to tacno kupuje - da se ima, onako...jer se voli, ili da se nosa sa sobom, ja bih to podijelio nekako ovako:
Ako je samo da se ima jer se voli, onda se jednostavno uzme ono sta se kome svidja. Simple as that
Ako se uzima radi nosanja, a da moze stati u sve i svasta, i da pri tome ne bude neka tezina i patnja, onda su po meni sljedece varijante dobre za zensku ruku:
ČZ 110 (ne ČZ 100, jer je to model sa SA obaracem, a 110 je sa DA). Nazalost, tesko ga je kod nas naci, ali moze se naci u CG, SRB i HR.
SigSauer P220 Compact
Steyr S-A1
Walther PPS

Naravno, vjecito pouzdani PPK je uvijek opcija.
S&W MPS
S&W MPC .40
Glock 42 ili 43 (SubCompact varijanta)
I, niposto ne smijemo zaboraviti Berettu koja ima fantastican SubCompact model - PX4 Storm. Po meni licno, ovo je jedan od najboljih samoodbrambenih modela za zene i svakodnevno nosanje.
Ovo su sve varijante koje bih ja preporucio zenama. Svaki od ovih modela uredno moze stati u bilo koju tasnicu/torbicu/bubreg, postoje u raznim kalibrima (pri cemu ja nikad ne bih bjezao od varijante .22 LR), veoma su lagani, a definitivno imaju identican ucinak i efekat kao i bilo koji standardni model, samo sto su zenama laksi i pogodniji za nosenje i upotrebu.