Kako se zove ta knjiga, volio bih je nabaviti i pročitati.BHF_Manijak wrote:Njegovu knjigu sportskih tekstova sam u jednom dahu procitao
Dežulović Fan Club
Moderator: anex
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#301 Re: Dežulović Fan Club
-
kakavdanakneiskustvu
#302 Re: Dežulović Fan Club
zar treba navoditi tekstove u kojima jedan od osnivaca ferala kritikuje nacioinalizam,je li se to neki ne sjecaju ferala?,ili im ne odgovara kad se boris drzne i "nase" kritikovati?
- Bullet Tooth Tony
#303 Re: Dežulović Fan Club
Znam ja da si ti iz Splita, al’ si vlah, i to karavlah. Ti ćeš znati što te tako zovem.
Nisam siguran na koji način, kroz Mahirovu smrt, vidis Novo Sarajevo kako izrasta iz saudijskih džamija (jedna) , malezijskih tvrdjava (WTF?), turskih škola (jedna), arapskih firmi (brat- bratu, jedno šest), blještavih shopping centara bez krmetine ali sa mesdžidima (dva), a ne vidiš 100 poslovnica Raiffeisen, Sparkasse, Intesa, Unicredit, HypoAlpeAdria, Nove i inih banaka koje su u crno zavile svojim zelenaštvom, bar pola stanovnistva, tog istog Sarajeva o kojem pričas. Prešutiš krvopije iz Hrvatske, Austrije, Njemačke i Italije, kojima je glavni cilj isisati što više kapitala u “majčinske banke” o kojima ćemo kasnije.
Ignorises sve hrvatske Konzume jer imaju krmetinu, pa su po tvom ćeifu, a pogled ti bježi preko svih stotina hrvatskih, srpskih, slovenačkih i austrijskih firmi, ali onih šest arapskih bodu u oči, jel’ de?
Ti jesi vlah, i to karavlah, jer da nisi, ne bi te doticalo što u BBI nema krmetine, isto kao što mene ne dotiče što u Konzumu ima. Ili trebam svijet promatrati tvojim očima, pa se buniti protiv krmetine u Konzumu?
Ti jesi vlah, jer spominješ tobože grad bez alkohola, a ne vidiš Sarajevsku pivaru u sred SARAJEVA. Preskočiš da je legalnim tokovima iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije u prvih devet mjeseci 2015. godine uvezeno 113.392 TONA alkoholnih pića, vrijednosti 150.000.000,00 maraka, vjerovatno u medicinske svrhe, posto smo mi inače zemlja džamija i malezijskih tvrđava (za tvoju informaciju, u malezijskoj tvrđavi teku potoci alkohola, ali ti to već znaš pošto tu kupuješ ženska tijela, radi protiv uroka).
Ti si bolan vlašina, jer nečiju smrt iskoristiš da uz konvertibilnu marku dodaš ” sallallahu alejhi ve sellem”, zanemarujući sve marke, hvalio ih Duh Sveti, odnijete u koferima u KEŠU, od strane gore spomenutih banaka u svoje “majčinske” banke, a kad propadaju, one nemaju ni majke ni majčice, nego su zasebna firma koja samo koristi brend, i nema nikakvih obaveza prema klijentima.
Ti si bolan karavlah, onaj sa dna kace, jer ti smeta kad direktor škole govori arapski ili turski, a zaboraviš spomenuti direktore koji govore engleski i njemački. Jer po tvom rezonovanju, ipak su engleski i njemački jezici, a arapski i turski su samo… ŠTA tacno?
Vlašino, meni ne smeta njemački kulturni centar Gete u sred Sarajeva, niti Hrvatska kulturna društva finansirana iz Zagreba, tebi, vlašino, smeta iranski kulturni centar, jer zaboga, iranci ne mogu proizvesti ni Getea ni Andrica, pa njih možemo nabijati na oklagiju, k’o i iračane, libijce, afganistance, sirijce,…
Da ja tebe upitam vlašino, ima li u Zagrebu ili Splitu ulica Safvet bega Bašagića ili Mustafe Busuladžića? Hoćes da ti ja nabrojim nazive sarajevskih ulica, pa ti meni onda nabroji splitskih i zagrebačkih?
Ja ću tebi pokazati Katedralu u Sarajevu, neoštećenu, de ti meni pokaži džamiju u svom Splitu? Znaš li ti, vlašino ustaška, da u Bosni u prosjeku na 1.200 katolika dođe jedna crkva, dok u Hrvatskoj na 63.000 muslimana dođu tri džamije?
Tvoje korištenje rijeci “mladunčad” valjda treba ukazati na to da su oni zivotinjskog porijekla, i da medju tim “mladuncima” ne moze izrasti neki novi Safvet beg, nego se pikaju samo Andrici?
Tebi bi, vlašino, vise pasali red districti od halal kasaba, jel’ de? To ti u svom Splitu provodi.
Ti bi grad okicen pederima, ali dzelebije smetaju, bodu u oči, nekako je previse nenormalno?
Ti bi, vlasino, da se “prisajedinimo” sa Velikom Hrvatskom i jos Vecom Srbijom?
Vlasino, meni ne smeta nijedna crkva, nijedan Konzum u kojem ima krmetine, nijedna Sveta banka koja kamatari po Sarajevu, nijedan Djed Mraz sve dok mi ga ne gurate u kuću iako ga ne želim, sve dok ti istim očima posmatras Džamiju, BBI bez krmetine, dželebiju, moje pravo da ZABRANIM da Djed Mraz MOM djetetu daje paketić (šta će Djed Mraz raditi TVOM djetetu, apsolutno me ne zanima),…
Kad ti vlašino, sarajevsku DJECU, bez obzira ČIJI bili, nazivaš MLADUNČAD, a konvertibilnoj marki dodajes salavat na Božijeg poslanika, onda imamo problem.
Ti možda Kožu smatraš relevantnim, a ja ću ti na svakog Kožu nabrojati 100 Mehmedalija koji su branili Sarajevo, a 1000 Dragana koji su napadali to isto Sarajevo.
Čast Koži, dobar je momak, a ti si đubre vlaško, neotesano.
- aurora313
#304 Re: Dežulović Fan Club
Ne znam gdje to Boris 'pljucka' po muslimanima a da nije u pravu. Pljucka on i po svojim Hrvatima a posebno Hercegovačkim, pa nikom ništa. Nego izgleda mi da tudje govno više smrdi.BHF_Manijak wrote:Nije ovo prvi put da Dezulovic pljucne po muslimanima, upakovano u celofan naravno.
I nije istina da ga ne govitim, pa je to razlog sto serem po ovom njegovom zadnjem clanku, odnosno kolumni. Njegovu knjigu sportskih tekstova sam u jednom dahu procitao, nevjerovatno pise, ali to nije razlog da na svaki njegov tekst slijepo klimnem glavom.
Volio bih da nađem napise nekog satiričara muslimana koji kuži domaću situaciju i izvanredno piše bilo da se radilo o muslimanima ili ne. Rado bih to čitao. Ali mi izgleda da to nekako kod muslimana ne prolazi. Brat bratu ne bi da se zamjeri.
Bilo kako bilo, BD je najveći živući satiričar na području zemalja tranzicije. I nikada nisam naišao da je u stanju da 'popljuje' jedne na uštrb drugih, nego svima podijeli podjednako.
A ko ima komplekse oko toga, fino. Ne treba da ga prati.
-
kakavdanakneiskustvu
#305 Re: Dežulović Fan Club
Bullet Tooth Tony wrote:Znam ja da si ti iz Splita, al’ si vlah, i to karavlah. Ti ćeš znati što te tako zovem.
Nisam siguran na koji način, kroz Mahirovu smrt, vidis Novo Sarajevo kako izrasta iz saudijskih džamija (jedna) , malezijskih tvrdjava (WTF?), turskih škola (jedna), arapskih firmi (brat- bratu, jedno šest), blještavih shopping centara bez krmetine ali sa mesdžidima (dva), a ne vidiš 100 poslovnica Raiffeisen, Sparkasse, Intesa, Unicredit, HypoAlpeAdria, Nove i inih banaka koje su u crno zavile svojim zelenaštvom, bar pola stanovnistva, tog istog Sarajeva o kojem pričas. Prešutiš krvopije iz Hrvatske, Austrije, Njemačke i Italije, kojima je glavni cilj isisati što više kapitala u “majčinske banke” o kojima ćemo kasnije.
Ignorises sve hrvatske Konzume jer imaju krmetinu, pa su po tvom ćeifu, a pogled ti bježi preko svih stotina hrvatskih, srpskih, slovenačkih i austrijskih firmi, ali onih šest arapskih bodu u oči, jel’ de?
Ti jesi vlah, i to karavlah, jer da nisi, ne bi te doticalo što u BBI nema krmetine, isto kao što mene ne dotiče što u Konzumu ima. Ili trebam svijet promatrati tvojim očima, pa se buniti protiv krmetine u Konzumu?
Ti jesi vlah, jer spominješ tobože grad bez alkohola, a ne vidiš Sarajevsku pivaru u sred SARAJEVA. Preskočiš da je legalnim tokovima iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije u prvih devet mjeseci 2015. godine uvezeno 113.392 TONA alkoholnih pića, vrijednosti 150.000.000,00 maraka, vjerovatno u medicinske svrhe, posto smo mi inače zemlja džamija i malezijskih tvrđava (za tvoju informaciju, u malezijskoj tvrđavi teku potoci alkohola, ali ti to već znaš pošto tu kupuješ ženska tijela, radi protiv uroka).
Ti si bolan vlašina, jer nečiju smrt iskoristiš da uz konvertibilnu marku dodaš ” sallallahu alejhi ve sellem”, zanemarujući sve marke, hvalio ih Duh Sveti, odnijete u koferima u KEŠU, od strane gore spomenutih banaka u svoje “majčinske” banke, a kad propadaju, one nemaju ni majke ni majčice, nego su zasebna firma koja samo koristi brend, i nema nikakvih obaveza prema klijentima.
Ti si bolan karavlah, onaj sa dna kace, jer ti smeta kad direktor škole govori arapski ili turski, a zaboraviš spomenuti direktore koji govore engleski i njemački. Jer po tvom rezonovanju, ipak su engleski i njemački jezici, a arapski i turski su samo… ŠTA tacno?
Vlašino, meni ne smeta njemački kulturni centar Gete u sred Sarajeva, niti Hrvatska kulturna društva finansirana iz Zagreba, tebi, vlašino, smeta iranski kulturni centar, jer zaboga, iranci ne mogu proizvesti ni Getea ni Andrica, pa njih možemo nabijati na oklagiju, k’o i iračane, libijce, afganistance, sirijce,…
Da ja tebe upitam vlašino, ima li u Zagrebu ili Splitu ulica Safvet bega Bašagića ili Mustafe Busuladžića? Hoćes da ti ja nabrojim nazive sarajevskih ulica, pa ti meni onda nabroji splitskih i zagrebačkih?
Ja ću tebi pokazati Katedralu u Sarajevu, neoštećenu, de ti meni pokaži džamiju u svom Splitu? Znaš li ti, vlašino ustaška, da u Bosni u prosjeku na 1.200 katolika dođe jedna crkva, dok u Hrvatskoj na 63.000 muslimana dođu tri džamije?
Tvoje korištenje rijeci “mladunčad” valjda treba ukazati na to da su oni zivotinjskog porijekla, i da medju tim “mladuncima” ne moze izrasti neki novi Safvet beg, nego se pikaju samo Andrici?
Tebi bi, vlašino, vise pasali red districti od halal kasaba, jel’ de? To ti u svom Splitu provodi.
Ti bi grad okicen pederima, ali dzelebije smetaju, bodu u oči, nekako je previse nenormalno?
Vlasino, meni ne smeta nijedna crkva, nijedan Konzum u kojem ima krmetine, nijedna Sveta banka koja kamatari po Sarajevu, nijedan Djed Mraz sve dok mi ga ne gurate u kuću iako ga ne želim, sve dok ti istim očima posmatras Džamiju, BBI bez krmetine, dželebiju, moje pravo da ZABRANIM da Djed Mraz MOM djetetu daje paketić (šta će Djed Mraz raditi TVOM djetetu, apsolutno me ne zanima),…
Kad ti vlašino, sarajevsku DJECU, bez obzira ČIJI bili, nazivaš MLADUNČAD, a konvertibilnoj marki dodajes salavat na Božijeg poslanika, onda imamo problem.
Ti možda Kožu smatraš relevantnim, a ja ću ti na svakog Kožu nabrojati 100 Mehmedalija koji su branili Sarajevo, a 1000 Dragana koji su napadali to isto Sarajevo.
ko ovo napisa dezulovicu da je ustasa???
- piupiu
#306 Re: Dežulović Fan Club
A, ovaj odgovor je primjer onoga o čemu je Dežulović pisao u kolumni o Mahiru. 
I nije vrijedan komentara.
- ultima_palabra
#307 Re: Dežulović Fan Club
Ko je ono pisao, Fatmir?
-
kakavdanakneiskustvu
#308 Re: Dežulović Fan Club
ultima_palabra wrote:Ko je ono pisao, Fatmir?
vjerovatno,on ili neko iz saffa
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#309 Re: Dežulović Fan Club
Nema ovdje napretka ni za 700 godina
-
hhaarree
#310 Re: Dežulović Fan Club
piupiu wrote:A, ovaj odgovor je primjer onoga o čemu je Dežulović pisao u kolumni o Mahiru.
Ali jbg, kako ono rece chmoljo neki dan, satira i glasacki listic nije za svakog
- asurbanipal
#311 Re: Dežulović Fan Club
piupiu wrote:A, ovaj odgovor je primjer onoga o čemu je Dežulović pisao u kolumni o Mahiru.
Tačno.
I dotični, što je pisao ovaj odron od teksta kontra Dežulovića neka malo obiđe temu u Vlasima. Nisu male mogućnosti da je i on sam vlaškog porijekla. Pogotovo ako je iz Hercegovine ili Sandžaka...
A što se tiče Dežulovića, ubo je u sridu.
-
calculator
#312 Re: Dežulović Fan Club
Ovakav tekst može kreirati i napisati samo psihički bolesnik ili fašist veći od Hitlera.Bullet Tooth Tony wrote:Znam ja da si ti iz Splita, al’ si vlah, i to karavlah. Ti ćeš znati što te tako zovem.
- JThomas
#313 Re: Dežulović Fan Club
sve možeš reći, ali da ne tuče i po "svojima"...
-
kakavdanakneiskustvu
#314 Re: Dežulović Fan Club
zna li se ko je ovo napisao?
- asurbanipal
#315 Re: Dežulović Fan Club
kakavdanakneiskustvu wrote:zna li se ko je ovo napisao?
Stil pisanja je sličan Fatmirovom, mada ima još kandidata...
-
hhaarree
#316 Re: Dežulović Fan Club
I mene interesuje. Ko je linkovao moze li reci odakle je tekst? Bas me interesuje profil dijabole koja ovo pomisli pa onda i objavi. Jos me vise interesuje ako je osoba povezana sa nekom publikacijom ili nazovi portalomkakavdanakneiskustvu wrote:zna li se ko je ovo napisao?
-
hhaarree
#317 Re: Dežulović Fan Club
A ko je fatmir?
Mozda je i bolje sto ne znam odgovor i nikad prije nisam naletio na doticnog
- piupiu
#318 Re: Dežulović Fan Club
http://forum.klix.ba/fatmir-vs-velic-t140693.htmlhhaarree wrote:A ko je fatmir?Mozda je i bolje sto ne znam odgovor i nikad prije nisam naletio na doticnog
-
kakavdanakneiskustvu
#319 Re: Dežulović Fan Club
hhaarree wrote:A ko je fatmir?Mozda je i bolje sto ne znam odgovor i nikad prije nisam naletio na doticnog
alispahić
-
hhaarree
#320 Re: Dežulović Fan Club
uh boze me oprosti bolje da nisam pitaopiupiu wrote:http://forum.klix.ba/fatmir-vs-velic-t140693.htmlhhaarree wrote:A ko je fatmir?Mozda je i bolje sto ne znam odgovor i nikad prije nisam naletio na doticnog
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#321 Re: Dežulović Fan Club
Dežulović i Šarli Ebdo, koliko vidim, smetaju istim ljudima.
A ovaj "odgovor" ne zasluzuje ni komentar.
A ovaj "odgovor" ne zasluzuje ni komentar.
- aurora313
#322 Re: Dežulović Fan Club
Možda neko iz daleke Sirije? U svakom slučaju, ne bih ga volio ni sresti na ulici.asurbanipal wrote:Stil pisanja je sličan Fatmirovom, mada ima još kandidata...kakavdanakneiskustvu wrote:zna li se ko je ovo napisao?
- BHF_Manijak
#324 Re: Dežulović Fan Club
Naravno da me nerviraju stvari koje su u tekstu napisane, a koje ne stoje i koji su maliciozno napisane.Bloo wrote: Ne interesuje to njega, on se našao prozvan jer ovaj spominje muslimane, pa ide logikom muslimanskog križara (oksimoron?), mi smo braća, vrijeđda on i mene lično i personalno.
Uostalom, bila je nedavno tema jako aktivna, kada je brat vam Dezul pljunuo po necemu drugom, pa Boga mi pola Klixa usta na noge da mu jebe majku, ne znam samo gdje ste bili tad da ga branite. Ah da, tad je "barnuo" u stvari koje vecini smetaju. Bas onako dosljedno, bosnjacki.
Ja prvi bi ti sad mog'o nabrojati 100 stvari koje mi smetaju kod muslimana, kod IZ, ali to nije razlog sa sklepam ovakve bljuvotine, kakve na papir Dezulovic prenese.
Evo u ovom gore citiranom tekstu par stvari je nabrojano koje me nerviraju kod Dezulovica.
Spmenuo sam u proslom postu, smeta mu skola u koje guzonjska djeca idu, a sta je onda tom logikom rahmetli Mahir majke ti? On ne spada u tu grupu djece, kako li vec?
Smetaju mu jebeni BBI i SCC, jer nema krmetime i alkohola, dok drugih milijardu trznih centara i granapa po gradu posjeduje te iste artikle. Ali jok, Sarajevo je Teheran jer ima dva trzna centra u kojima nema svinjetine i alkohola. Valjda ljudi u privatnom trznom centru imaju pravo diktirati koja ce se roba prodavati?
Konzumu ne smeta, ali zato velikom Dezulu smeta.
Kao da po zapadnoj Evropi nema centara u kojima ne mozes naruciti alkohol. Ali jebo to, to je tamo moderno.
Eto to su neke crtice iz teksta koje mi paraju oci. Smetaju Arapi, Turci i bilo ko ko iz islamskog svijeta dolazi, ali zato neka zapadnjaka, oni su ultra moderni, nisu kozojebi i nazadluci k'o ovi lijevi.
I na kraju, postiranje njegovih clanaka kako dere Crkvu mi nista ne znaci, covjek je ateista. Isto da mi postavis tekst navijaca Zeljeznicara kako popljuje FK Sarajevo.
Ljevicar, koji kritikuje i po hrvatskoj one stvari koje ne odgovaraju njegovoj ljevicarskoj ideji, tako da mi ne morate postirati da kritikuje "i njih".
- Bloo
- Globalna šefica
#325 Re: Dežulović Fan Club
Nit se sjecaju Ferala, nit bi oni to i skontali.kakavdanakneiskustvu wrote:zar treba navoditi tekstove u kojima jedan od osnivaca ferala kritikuje nacioinalizam,je li se to neki ne sjecaju ferala?,ili im ne odgovara kad se boris drzne i "nase" kritikovati?
Bogumili, a i vragu nisu mrski ftw