V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
channel10
#301 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Evo šta piše u novoj izmjenjenoj rezoluciji o Srebrenici? - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/185135/evo-st ... tXJc8.dpuf
Treća, izmjenjena varijanta britanske rezolucije o Srebrenici, koja je jučer predata premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, naglašava da postojanje genocida ne smije da se negira, piše "Politika".
Ova verzija rezolucije Britanije o Srebrenici osuđuje genocid, ali priznaje da je i u cijeloj BiH bilo nevinih žrtava na svim stranama.
Kako piše "Politika", izostavljena je prethodna tvrdnja o desetinama hiljada žena, djevojaka, muškaraca i dječaka, žrtava seksualnog nasilja tokom sukoba u BiH, uključujući Srebrenicu. Sada piše da je u genocidu izgubljeno više od 8.000 života, dok su hiljade ljudi raseljene, a porodice i zajednice uništene.
"Politika" navodi da se riječ "genocid" spominje 26 puta, umjesto prethodnih 35, a pomirenje pet umjesto tri puta.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/185135/evo-st ... tXJc8.dpuf
Treća, izmjenjena varijanta britanske rezolucije o Srebrenici, koja je jučer predata premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, naglašava da postojanje genocida ne smije da se negira, piše "Politika".
Ova verzija rezolucije Britanije o Srebrenici osuđuje genocid, ali priznaje da je i u cijeloj BiH bilo nevinih žrtava na svim stranama.
Kako piše "Politika", izostavljena je prethodna tvrdnja o desetinama hiljada žena, djevojaka, muškaraca i dječaka, žrtava seksualnog nasilja tokom sukoba u BiH, uključujući Srebrenicu. Sada piše da je u genocidu izgubljeno više od 8.000 života, dok su hiljade ljudi raseljene, a porodice i zajednice uništene.
"Politika" navodi da se riječ "genocid" spominje 26 puta, umjesto prethodnih 35, a pomirenje pet umjesto tri puta.
- mirsek
#302 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa ovo meni lici na licitiranje i relativiziranje da se udovoljilo Srbiji.channel10 wrote:Evo šta piše u novoj izmjenjenoj rezoluciji o Srebrenici? - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/185135/evo-st ... tXJc8.dpuf
Srbiji i predstavnicima Srba koji negiraju taj isti genocid.
- p206
#303 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
1 genocid mijenjam za 4 pomirenja,navalite narode
-
channel10
#304 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ma ovo je sprdnja od pocetka. Jedna V.Britanija da pise kojekakve rezolucije. Mogla je komotno i Holandija napisati jednu.Podjebavanje od starta.
- and
#305 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
tek sad nakon reakcija onih koji se spominju u rezoluciji i pokušaja negiranja se vidi potpuna ispravnost i potreba da se ova rezolucija donese
- bh.tornjak
#306 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
....a tek kad vidis kakvi se komentari na srbijanskim medijima "lupaju" pod vijestima o rezoluciji....nevjerovatno,citav svijet se urotio protiv njih.....svi ih mrze.....svud u svijetu vlada nepravda i sila protiv neduzne i jadne srbije...and wrote:tek sad nakon reakcija onih koji se spominju u rezoluciji i pokušaja negiranja se vidi potpuna ispravnost i potreba da se ova rezolucija donese
narod po Bosni se kolektivno sam poubijao....zakopao...pa se takvi sami premijestali iz grobnice u grobnicu...
ono treba lijeciti, kolektivne seanse.....(al´da Bog da da to moze pomoci)
-
L u c i f e r
#307 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Meni je to opet naslađi dio cijele ove šarade...bh.tornjak wrote:....a tek kad vidis kakvi se komentari na srbijanskim medijima "lupaju" pod vijestima o rezoluciji....nevjerovatno,citav svijet se urotio protiv njih.....svi ih mrze.....svud u svijetu vlada nepravda i sila protiv neduzne i jadne srbije...and wrote:tek sad nakon reakcija onih koji se spominju u rezoluciji i pokušaja negiranja se vidi potpuna ispravnost i potreba da se ova rezolucija donese
narod po Bosni se kolektivno sam poubijao....zakopao...pa se takvi sami premijestali iz grobnice u grobnicu...
ono treba lijeciti, kolektivne seanse.....(al´da Bog da da to moze pomoci)
- bh.tornjak
#308 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
sad im Sandze uvalise......
ja belaja matero mila....
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1011154
bravo Sandzak...

ja belaja matero mila....
bravo Sandzak...
-
L u c i f e r
#309 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
bh.tornjak wrote:sad im Sandze uvalise......![]()
ja belaja matero mila....![]()
![]()
![]()
bravo Sandzak...![]()
![]()
- moa
#310 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sta je sa Tomasicom, Visegradom...Tipicoti wrote:A poslije rezolucije o Srebrenici, napraviti rezoluciju o Sarajevu, najvecem logoru poslije 2.svjetskog rata i 11.000 ubijenih Sarajlija.
- SmokingMan
#311 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Da nema ovih salonskih novina,ne bih se čemu imao smijati na sabahu...
Ali dajgle ovoga dole,otela ga "islamksa mafija",u sred Bazela...

Ali dajgle ovoga dole,otela ga "islamksa mafija",u sred Bazela...

- bh.tornjak
#312 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
...Prijedor...Gorazde...Brcko....moa wrote:Sta je sa Tomasicom, Visegradom...Tipicoti wrote:A poslije rezolucije o Srebrenici, napraviti rezoluciju o Sarajevu, najvecem logoru poslije 2.svjetskog rata i 11.000 ubijenih Sarajlija.
-
Juliuscezar
#313 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
To ti je ovaj AID uradio u kordinaciji sa MI6, CIA, NSA i ostalim anti-srpskim organizacijama. Operacija nadgledana iz Londona i hotela Tuzla .SmokingMan wrote:Da nema ovih salonskih novina,ne bih se čemu imao smijati na sabahu...
Ali dajgle ovoga dole,otela ga "islamksa mafija",u sred Bazela...![]()
- BHCluster
- Danguba
#315 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

ako ovo ne ojaca drzavu ne znam sta ce.
...a i diplomatijom se svako bavi.
p.s. majstori spina
- Ludzak
#316 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/evrop ... e=facebook
Šta sam ja vama govorio i to odmah na početku ?? Od rezolucije nema ništa. Ljudi moji, da ikako ima pravde kao što je nema, i Europa bi se trebala kazniti jer su i oni zajedno sa dogovorom sa četnicima radili na ubijanju. Europa je ta koja nam je uvela embargo na oružje i sada očekujete da ta ista licemjerna Europa uvede rezoluciju o Srebrenici hahahahaha... ma dajte ba !
Europa koja je bila na strani Srba da vam uvode rezoluciju ?? Ma bjež'te tam !
Šta sam ja vama govorio i to odmah na početku ?? Od rezolucije nema ništa. Ljudi moji, da ikako ima pravde kao što je nema, i Europa bi se trebala kazniti jer su i oni zajedno sa dogovorom sa četnicima radili na ubijanju. Europa je ta koja nam je uvela embargo na oružje i sada očekujete da ta ista licemjerna Europa uvede rezoluciju o Srebrenici hahahahaha... ma dajte ba !
Europa koja je bila na strani Srba da vam uvode rezoluciju ?? Ma bjež'te tam !
-
dezurni_ucenik
#317 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Previse je to dobro izgledalo da bude istinito.
- oldtajmer
#318 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
na kraju moramo biti sretni da ne usvoje rezoluciju o genocidu nad srbima,jbg tako je to vazda smo donji
- Ludzak
#319 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ja sam to znao još od početka. Vratite samo moje komentare, vidjet ćete. Dobijao sam uvrede tipa da sam Srbin, da sam ovo, da sam ono ... Ali sad se tek vidi ko je u pravu. Samo vidite od koje države ta rezolucija dolazi, sve vam je jasno.
Ja da se ikako pitam, ali nažalost se ne pitam, zabranio bih dolazak Europljana na godišnjicu genocida.
Prije će se usvojiti rezolucija genocida nad Srbima, nego nad nas, to nek vam je jasno.
Ja da se ikako pitam, ali nažalost se ne pitam, zabranio bih dolazak Europljana na godišnjicu genocida.
Prije će se usvojiti rezolucija genocida nad Srbima, nego nad nas, to nek vam je jasno.
- and
#320 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
a šta si to znao od početka?Ludzak wrote:Ja sam to znao još od početka. Vratite samo moje komentare, vidjet ćete. Dobijao sam uvrede tipa da sam Srbin, da sam ovo, da sam ono ... Ali sad se tek vidi ko je u pravu. Samo vidite od koje države ta rezolucija dolazi, sve vam je jasno.
- Ludzak
#321 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
da se rezolucija neće usvojiti...and wrote:a šta si to znao od početka?Ludzak wrote:Ja sam to znao još od početka. Vratite samo moje komentare, vidjet ćete. Dobijao sam uvrede tipa da sam Srbin, da sam ovo, da sam ono ... Ali sad se tek vidi ko je u pravu. Samo vidite od koje države ta rezolucija dolazi, sve vam je jasno.
Code: Select all
Postby Ludzak » 11/06/2015 15:23
Je li ono Rusija priprema zabranu o rezoluciji Srebrenici ??
Ja sam ubjeđen da se neće donijeti rezolucija, neće biti većine.
A mi smo inače nejak i malobrojan narod sasvim nebitan svijetu i zapadu.- and
#322 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
niko još nije rekao da se neće usvojitiLudzak wrote:da se rezolucija neće usvojiti...and wrote:a šta si to znao od početka?Ludzak wrote:Ja sam to znao još od početka. Vratite samo moje komentare, vidjet ćete. Dobijao sam uvrede tipa da sam Srbin, da sam ovo, da sam ono ... Ali sad se tek vidi ko je u pravu. Samo vidite od koje države ta rezolucija dolazi, sve vam je jasno.
Code: Select all
Postby Ludzak » 11/06/2015 15:23 Je li ono Rusija priprema zabranu o rezoluciji Srebrenici ?? Ja sam ubjeđen da se neće donijeti rezolucija, neće biti većine. A mi smo inače nejak i malobrojan narod sasvim nebitan svijetu i zapadu.
- Danguba
#323 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
pusti ga u svojoj zabludi...vidis da mu je godra.
-
valensija
#324 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nikolić: Putine, molim vas da Rusija stavi veto
Predsednik Tomislav Nikolić zamolio je ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija uloži veto na britansku rezoluciju o Srebrenici, potvrđeno je za B92.

Nikolić je, osim Putinu, pismo povodom britanske rezolucije o Srebrenici uputio i svim šefovima država članica Saveta bezbednosti UN. U pismu Nikolić ističe da ovakva rezolucija ne doprinosi pomirenju i krivicu svaljuje samo na jednu stranu.
Nikolić je pismo uputio i Generalnom sekretaru Ban Ki Munu.
U četvrtak se pojavio četvrti predlog britanske rezolucije o Srebrenici, koji je približen ruskom nacrtu, ali su srpski zvaničnici ocenili da je i taj četvrti predlog neprihvatljiv, jer je reč samo o kozmetičkim promenama.
Savet bezbednosti će predlog rezolucije o Srebrenici razmatrati na sednici koja će najverovatnije biti održana 7. jula, za koju Srbija zvanično još nije dobila poziv.
Predsednik Tomislav Nikolić zamolio je ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija uloži veto na britansku rezoluciju o Srebrenici, potvrđeno je za B92.

Nikolić je, osim Putinu, pismo povodom britanske rezolucije o Srebrenici uputio i svim šefovima država članica Saveta bezbednosti UN. U pismu Nikolić ističe da ovakva rezolucija ne doprinosi pomirenju i krivicu svaljuje samo na jednu stranu.
U četvrtak se pojavio četvrti predlog britanske rezolucije o Srebrenici, koji je približen ruskom nacrtu, ali su srpski zvaničnici ocenili da je i taj četvrti predlog neprihvatljiv, jer je reč samo o kozmetičkim promenama.
Savet bezbednosti će predlog rezolucije o Srebrenici razmatrati na sednici koja će najverovatnije biti održana 7. jula, za koju Srbija zvanično još nije dobila poziv.
- and
#325 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
malo nejasne reakcije?valensija wrote:Nikolić: Putine, molim vas da Rusija stavi veto
imamo činjenice potvrđene presudom suda u hagu da se u srebrenici dogodio genocid.naravno da su tu bile dvije strane.jedna koja je počinila genocid i jedna nad kojom je počinjen genocid.kako sad svi ovi što im je nejasno žele da izjednače te strane?
ove kao i reakcije iz manjeg bh entiteta pokazuju da ništa nije učinjeno da se slične stvari ne ponove,jer šta očekivati kada i dan danas imamo negiranje činjenica i negiranje stvari koje su se dogodile.
kako da budemo sigurni da se nešto neće ponoviti,ako se negira ono što se desilo?
nešto se treba učiniti da se izbjegne mogućnost ponavljanja ovakvih stvari,a prvo bi trebalo biti da se poštuju činjenice i da se zločin osudi.
ako to nije moguće u bih i okruženju onda je to svijetu sigurno alarm i da se tu nešto treba uraditi
i naravno nešto nedostaje u svim ovim činjenicama i stvarima vezano za srebrenicu.
koja je kazna ako počiniš genocid??????