Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

calculator

#301 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by calculator »

karanana wrote:
insomnia78 wrote:
probook wrote:Medijski nametnuta euforija koja ce splasnuti...da su valjali ne bi propali i na dno dosli...
Slazem se za euforiju
Sto se tice kvaliteta Dita ga je uvijek imala
Slazem se za euforiju. Za kvalitetu ne znam jer sam koristio ranije samo 3de i bio je ok koliko se sjecam.
Ali mislim da ova akcija na duge staze nece nista donijeti. Potrosice se par tona ovih zaliha, skupice se par hiljada maraka, platice se radnicima par plata i to je to. Blokada. Stara i pokvarena postrojenja, dugovi, bez sirovine....ovo nije to. Daj boze da nisam u pravu ali ne vidim na duge staze izlaz. A sto neko iznad rece glavni krivci i lopovi presli na druge poslovne avanture.
Euforija, koja ne pokrenuta sa DITA proizvodnjom je vrijednost "pola prodanog proizvoda", kampanja koja se plaća suhim zlatom. A DITA je dobila besplatno. I neka je, potrebna im je, i jedino ako svjesno neko zabrlja, ili perfidno korumpira njihov profit, neće uspjeti potpuno podići proizvodnju i urediti promet svojih proizvoda. Imaju podršku vlasti i politike, imaju podršku kupaca, medija, ne znam čija još im treba da bi ostvarili cilj i profitirali interes.

A BiH tržište za DITA proizvode je još uvijek ogromno, kompletnu proizvodnju mogu mu ponuditi, a nastavkom euforije i kontinuitetom kvaliteta, proizvode mogu prenijeti u prodaju i preko BiH granica...

Čestitam radnicima DITE na pokretanju proizvodnje i prvoj prodaji :thumbup:
g_i_l_i_p_t_e_r

#302 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by g_i_l_i_p_t_e_r »

_BataZiv_0809 wrote:
g_i_l_i_p_t_e_r wrote:
Image
:evil:
cranberries

#303 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by cranberries »

Mislim da se ovdje najmanje radi o Diti kao Diti, vec mislim da su Bosanci i Hercegovci konacno shvatili da ne mogu cekati da neko za njih nesto uradi vec da svojom aktivnosti mogu uticati na nesto, ova situacija je visekorisna ne samo za Ditu vec i za ostale kompanije koje su u slicnoj situaciji kao Dita, ali i za ostale domace kompanije koje nesto nude na BH trzistu.

Jos jedna stvar jeste da ova situacija nema politicki kao ni vjerski predznak, odnosno nema tu kocnicu koja je nazalost jos uvijek bitna ovdje kod nas...
Država

#304 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

cranberries wrote:Mislim da se ovdje najmanje radi o Diti kao Diti, vec mislim da su Bosanci i Hercegovci konacno shvatili da ne mogu cekati da neko za njih nesto uradi vec da svojom aktivnosti mogu uticati na nesto, ova situacija je visekorisna ne samo za Ditu vec i za ostale kompanije koje su u slicnoj situaciji kao Dita, ali i za ostale domace kompanije koje nesto nude na BH trzistu.

Jos jedna stvar jeste da ova situacija nema politicki kao ni vjerski predznak, odnosno nema tu kocnicu koja je nazalost jos uvijek bitna ovdje kod nas...
:thumbup:
blablablabla1235

#305 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by blablablabla1235 »

cranberries wrote:Mislim da se ovdje najmanje radi o Diti kao Diti, vec mislim da su Bosanci i Hercegovci konacno shvatili da ne mogu cekati da neko za njih nesto uradi vec da svojom aktivnosti mogu uticati na nesto, ova situacija je visekorisna ne samo za Ditu vec i za ostale kompanije koje su u slicnoj situaciji kao Dita, ali i za ostale domace kompanije koje nesto nude na BH trzistu.

Misliš da je njihova "aktivnost, to što 3 godine zajebavaju poštenu raju, ne daju da firma ode u stečaj, 3 godine iznuđuju pare iz budžeta, od mene i tebe (ne od SDP-SDA-HDZ-SNSD-...), blokiraju ceste, "marširaju u EU" i slične budalaštine... VIŠEKORISNA...

I nakon 3 godine što je imovina opljačkana (pod budnim okom "radnika" koji su je dan-noć čuvali ko zjenicu oka), ostarjela i obezvrijeđena, odlazak u stečaj, ono protiv čega su se svo vrijeme borili, proglašavaju svojom pobjedom... "Samo u zemlji budala na brdovitom Balkanu"... :run:
Ali iskreno tvoj prijedlog jest vrhunski i pravo ekonomski, i ostale kompanije u BIH bi trebale slijediti DITu u stečaj...

Da je prije 3 godine pokrenut stečaj, postupak stečajnog upravnika bi bio isti, uposli kapacitete i pokušaj prodati. Samo što je tada fabrika još bila u funkciji, nisu trebale milijunske investicije, čak je i regionalna situacija bila povoljnija, šanse da opstane velik dio proizvodnje i radnih mjesta bi bio mnogo veći... Danas :(
cranberries

#306 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by cranberries »

blablablabla1235 wrote:

Misliš da je njihova "aktivnost, to što 3 godine zajebavaju poštenu raju, ne daju da firma ode u stečaj, 3 godine iznuđuju pare iz budžeta, od mene i tebe (ne od SDP-SDA-HDZ-SNSD-...), blokiraju ceste, "marširaju u EU" i slične budalaštine... VIŠEKORISNA...

I nakon 3 godine što je imovina opljačkana (pod budnim okom "radnika" koji su je dan-noć čuvali ko zjenicu oka), ostarjela i obezvrijeđena, odlazak u stečaj, ono protiv čega su se svo vrijeme borili, proglašavaju svojom pobjedom... "Samo u zemlji budala na brdovitom Balkanu"... :run:
Ali iskreno tvoj prijedlog jest vrhunski i pravo ekonomski, i ostale kompanije u BIH bi trebale slijediti DITu u stečaj...

Da je prije 3 godine pokrenut stečaj, postupak stečajnog upravnika bi bio isti, uposli kapacitete i pokušaj prodati. Samo što je tada fabrika još bila u funkciji, nisu trebale milijunske investicije, čak je i regionalna situacija bila povoljnija, šanse da opstane velik dio proizvodnje i radnih mjesta bi bio mnogo veći... Danas :(
Da je prije 23 godine izbjegnut rat.... gdje bi mi sada bili...
bach

#307 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by bach »

blablablabla1235 wrote:

Šta ima Harise Abdurahmanoviću?

Kako si?
g_i_l_i_p_t_e_r

#308 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by g_i_l_i_p_t_e_r »

Nakon što su se pojavili prvo na policama marketa Bingo u Tuzli, proizvodi Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle od petka su dostupni i kupcima u Sarajevu, prenosi Anadolu Agency. ...

Dita deterdžente građani Sarajeva mogu kupiti u tri Konzumove prodavnice u Sarajevu, a čim Dita bude imala nove količine Konzum će ih otkupiti i plasirati na police svih prodavnica širom BiH.

"Podržali smo radnike Dite da pokrenu proizvodnju i otkupili smo količinu proizvoda koju su bili u mogućnosti u ovom kratkom roku da nam isporuče. Ovo je samo početak uspješne i dugoročne saradnje koja će rezultirati širenjem proizvodnje i palete proizvoda koju ćemo od Dite otkupljivati u budućnosti. Na ovaj način, zajedno jačamo ekonomiju i otvaramo nova radna mjesta i ono što je najvažnije, omogućavamo našim kupcima da kupuju kvalitetne domaće proizvode", kazao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma, te dodao da radnici Dite mogu računati i na finansijsku pomoć Konzuma u cilju unaprijeđenja proizvodnje i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Predstavnici Konzuma jučer su radnicima Dite donirali i 50 paketa s osnovnim prehrambenim artiklima.

"Borba koja je trajala od 2012. godine, borba u šatorima na minus 25 stepeni, danas je dokaz da to nije bilo uzalud. Pokazali smo svima da 'Dita' može raditi, a smatram da ćemo radom u dvije smjene uspjeti proizvesti 60 hiljada komada proizvoda, koliko je tražio 'Bingo' i za što smo dobili sirovine. Mnogi nam žele pomoći da opstanemo, a osim trgovačkih lanaca, firma 'MF' iz Maglaja donirala nam je mantile i radna odijela. 'Ditu' niko neće zaustaviti da radi i samim time što su velike firme stale iza nas, optimistični smo", poručio je u srijedu, kad su se Ditini proizvodi pojavili na policama Binga u Tuzli, Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata "Dite".

Mehmedović je pozvao sve građane BiH da kupuju domaće proizvode.

Image
Image
Drinski

#311 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drinski »

Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
StupskaBitanga

#312 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

zaliha materijala da tj sirovine a za nabavku nove Bingo je obezbjedio da se to nastavi do 30. juna kada će biti ta skupština povjerilaca ko komee i koliko duguje
m_l

#313 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by m_l »

Država wrote:

:thumbup:

https://www.facebook.com/DignimoAgrokomerc?fref=ts

:bih:
cranberries

#314 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by cranberries »

Drinski wrote:Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
Zalihe koje je Bingo obezbjedio su već u krugu Dite. ..dakle nove zalihe skroz
SSemir

#315 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by SSemir »

Drinski wrote:Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
nije istina
RT18

#316 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by RT18 »

Ne znam koliko ima istine u tome ali ja mislim da ce DITA biti privatizirana jer nema drugog nacina ovo je vlada kao nesto otvorila novi racun jer stari racuni DITE su blokirani mislim da je ovo sve put ka nekoj privatizaciji a mislim da ce to biti BINGO ako ce to dovesti da se radnici vrata na svoje mjesta i prime zaostale plate i pocnu primati novu platu ja sam za neka se privatizuje.
StupskaBitanga

#317 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

cranberries wrote:
Zalihe koje je Bingo obezbjedio su već u krugu Dite. ..dakle nove zalihe skroz
Tako treba
Država

#318 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

Ja bio juče u Bingu na Pofalićima. Kad sam uš'o, kontam nešta dijele džabe. Milion ljudi, ocam. Ne bi mi mrsko, pređem cestu i uđem u Konzum na Koreji. K'o da je racija bila, niĐe nikoga...

:sax:
saiks

#319 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by saiks »

Država wrote:Ja bio juče u Bingu na Pofalićima. Kad sam uš'o, kontam nešta dijele džabe. Milion ljudi, ocam. Ne bi mi mrsko, pređem cestu i uđem u Konzum na Koreji. K'o da je racija bila, niĐe nikoga...

Kakve to veze ima s ovom temom??
To na onaj nacin radis da sto vise ljudi vidi da je konzum prazan

Nego,zasto nisi prenio na onoj temi o BiH kako je konzum stavio na police ditine proizvode,guz*ce bi dao za bingo
Država

#320 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

Akcenat je bio na kupovini domaćeg proizvoda, proizvedenog u domaćim fabrikama, kupljenog u domaćem trgovinskom lancu. Eto kakve ima veze...

Država

#321 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

saiks wrote:
Nego,zasto nisi prenio na onoj temi o BiH kako je konzum stavio na police ditine proizvode,guz*ce bi dao za bingo
Kad se tema bude zvala 'Dobre vijesti iz Hrvatske', ja ću na toj temi napisati da je hrvatski trgovinski lanac u svojoj ponudi ponudio DITA-ine proizvode i na taj pokušao da proda muda pod bubrege...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
karanana

#322 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by karanana »

zar zaista mislite da ce ovakav nacin proizvodnje na duge staze kada splasne euforija i merhametluk imati buducnost?
Image
Image
Image
pa jucer gledam, u konzum dopremaju robu iz caddija iznose deterdjente u onim shoping najlon kesama.

realno, ovo sto sada rade na duge staze nema perspektivu.
zasto gospodin bingo ne kupi firmu?
saiks

#323 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by saiks »

Država wrote:
saiks wrote:
Kad se tema bude zvala 'Dobre vijesti iz Hrvatske', ja ću na toj temi napisati da je hrvatski trgovinski lanac u svojoj ponudi ponudio DITA-ine proizvode i na taj pokušao da proda muda pod bubrege...

Zasto si onda prenio vijest da je Bimal ulje ide na trziste kine kad ta kompanija nije nasa??
U biti koja je razlika izmedju firme Bimal i Konzuma?? Obe firme posluju u BiH ali su im strani vlasnici
:lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#324 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:zar zaista mislite da ce ovakav nacin proizvodnje na duge staze kada splasne euforija i merhametluk imati buducnost?
Image
Image
Image
pa jucer gledam, u konzum dopremaju robu iz caddija iznose deterdjente u onim shoping najlon kesama.

realno, ovo sto sada rade na duge staze nema perspektivu.
zasto gospodin bingo ne kupi firmu?
Zato ce se u procesu stečaja firma prodati u vidu kapaciteta i svega da bi se namirili dugovi a uz to budući vlasnik ce biti rasterećen dugova i moći ce od starta krenuti i ulagati
To moze biti bingo ili bilo koji drugi strateški partner
Država

#325 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

saiks wrote:
Država wrote:
saiks wrote:

Zasto si onda prenio vijest da je Bimal ulje ide na trziste kine kad ta kompanija nije nasa??
U biti koja je razlika izmedju firme Bimal i Konzuma?? Obe firme posluju u BiH ali su im strani vlasnici
:lol: :lol: :lol:
Nisam znao da Bimal nije naša firma. I ne kontam šta je smiješno.

Što se Konzuma tiče, Todorićeve prodavnice doživljavam kao privremeno okupiranu teritoriju i tamo ne kupujem. Iskreno se nadam da će brzo te njegove objekte kupiti neko naš i da će novac od prometa u tim objektima ostajati u BiH.

Šta je smiješno?
Locked