Auto kozmetika

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kabal1337

#301 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

eto gdje ce bolje :thumbup:
kabal1337

#302 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

brisi dupli post greskom :S
Travnički Noćni Šetač

#303 Re: Auto kozmetika

Post by Travnički Noćni Šetač »

I ja na brzaka uletio na popust da obnovim zalihu :

Image
Throttle

#304 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

:thumbup: :thumbup:
Radi li posao ovaj cistac tapacirunga, jesi li koristio već na tkanini? Kod mene cijeli presvucen tkaninom nekom, premijum bi pozavidio :lol:
Losa strana je sto ne smijem bas cistit na mokro da se ne bi pocelo raspadat il odljepljivat pa samo prebrisem vlaznom krpom,
nisam koristio nikakva sredstva
Travnički Noćni Šetač

#305 Re: Auto kozmetika

Iskoristio sam do sada jednu bocu.... u mene je tkanina na sredini a koža sa strane.... koristio sam samo na tkanini za kožu imam.drugo...
postupak koji meni ocisti odlicno sjedista je : naspricam komplet tkaninu, ostavim par minuta, istrljam dobro i jako mikrofiber krpom, ostavim desetak minuta i onda usisivacem dobro prodjem sve redom i pokupim .... sjediste se jos suši nekih par sati i to je to.... sve bude kao novo... presvlake ne koristim....
Throttle

#306 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

Ma mene zanimaju tapacirunzi na vratima, za sjedista kroz sredinu po platnu koristim ono nazovi dubinsko, bilo je na praonici jednoj, baca sampon i odmah ga usisavas. Za par markica baš izvuče sve iz sjedišta.
Renovirao stan, u gepeku vozio gradjevinski materijal, prosula se neka tečnost za nešto, za 3KM oprao podni tapacirung, ko nov :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#307 Re: Auto kozmetika

Meni su tapacirunzi kombinacija drugih materijala ( koza, plastika, gumirani dijelovi )i ne koristim za njih ovo...
Throttle

#308 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

KOd mene sav platneni, sranje za održavat, plastika zakon :evil:
JavierBosnia

#309 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Jel ko probao ili ko sta misli o ciscenju motornog prostora sa antisilom/antisilikonom
Jel nagriza to sta, znam da se koristi za odmascivanje prije farbanja, bil moglo za to? :D

Ili da investiram u ovaj sonaxov
Throttle

#310 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

Ma nista to, ako je do love, imas po Bingu belifove cistace motora za 3-3,5KM, rade posao, ja sam cistio na proslom autu i ok je, nista posebno al bez trljanja skine vecinu masnog, sa ispiranjem pod manjim pritiskom i sa malo vece udaljenosti. Ako ima kablova, onda naspricaj i nekom cetkom izribaj i isperi vodom bez pritiska, spast ce sve
amar1994

#311 Re: Auto kozmetika

Post by amar1994 »

Throttle wrote:KOd mene sav platneni, sranje za održavat, plastika zakon :evil:
+1 pozutilo od mene,valjda kako se znojim puno :-)

Kupio sam americki,pjena opasna neka,probao na cilimu u kuci,skida fleke i ne ostavlja trag :D
kabal1337

#312 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

Za osjetljive tapacirunge nemojte natapati ih direktno, vec na cetkicu za relativno mekanim dlakama naspricate proizvod, pa utrljate pomocu nje na dio tapacirunga. Nakon toga odmah pokupiti sa mikrofiberom. Proizvod mozete cak razrijediti jer zna da osteti boju. Uvijek probaj na nekom nevidljivom dijelu.
JavierBosnia

#313 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Throttle wrote:Ma nista to, ako je do love, imas po Bingu belifove cistace motora za 3-3,5KM, rade posao, ja sam cistio na proslom autu i ok je, nista posebno al bez trljanja skine vecinu masnog, sa ispiranjem pod manjim pritiskom i sa malo vece udaljenosti. Ako ima kablova, onda naspricaj i nekom cetkom izribaj i isperi vodom bez pritiska, spast ce sve
Ma nije do love nego do ucinkovitosti, mislio da antisil nije jaci..
Belif me iznevjerio sa crnilom za gume, tako da njih ne uzimam. Jel to ovaj sonaxov motor + kalt reiniger za to?
Throttle

#314 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

Belif je onako budzet varijanta, to za gume ja ne koristim, mada sam mazao nekad davno belif, ne znam ni ja sto, kupio pa da potrosim :lol:
Ovaj za motor ti je ok za tu cijenu a i taj sonaxov je za to,hladni cistac motora
Nemoj prskat po elektronici, akumulatoru, kablovima vodom pod pritiskom a ako imas vremena najbolje bi bilo naspricat i onda istrljat. Mada ja ne pridajem paznju toliko motoru, prebrisem nekad vezni lim i plastiku ispod sajbe i vozdra.
meni bilo masno kad je pustao semering bregaste pa se umastio po plastikama i skinuo je sve bas taj belifov
JavierBosnia

#315 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Ja sam to nekad cistio u maju prosle godine, eto haman godina pa ti vidi :D
Mada ono i nije nesto masno, ulje kad sam dosipao malo kapne oko poklopca nista strasno.

Mislio sam ja to cetkicom nekom pa malo i istrljati cime i preci vlaznom krpom. Ne bih se igrao sa vodom sekunde s obzirom da mi je i pored poklopca prije koji mjesec otisla tabla osiguraca, a niti sam sta cistio unutra, jedino praonica..
JavierBosnia

#316 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Viđoh maloprije liku na zadnjoj polici, Airwick stoji :lol:
Kad smo kod mirisa, ko sta koristi? Ja onu Lilu uzimam zadnjih pola godine, samo mi se cini da mirise malo dok se poprska i tjt ili sam navikao samo na miris..
Travnički Noćni Šetač

#317 Re: Auto kozmetika

JavierBosnia wrote:Viđoh maloprije liku na zadnjoj polici, Airwick stoji :lol:
Kad smo kod mirisa, ko sta koristi? Ja onu Lilu uzimam zadnjih pola godine, samo mi se cini da mirise malo dok se poprska i tjt ili sam navikao samo na miris..
Ja koristim eterično (mirisno) ulje lavande... kupio naprijed onaj jedan miris platneni sto dolazi kao smajli ili medo ili patikice a nazad desno i lijevo dvije jelkice isto od lavande.... i kad su izlapile onda svake sedmice par kapi iz ove bocice nakapam ulja i po sedmicu mirise auto na lavandu.... ova mala bocica kosta u DM oko 5,5 KM i traje mi mjesec ( par dana gore dole ) .... sve ostalo mi nije uspijevalo, a ovi mirisi sto se kace na ventilaciju kod mene ne mogu se zakaciti jer nisu resetkice na ventilaciji...
...
Image
JavierBosnia

#318 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Kako mozes izdrzati da ti to visi sve :D
_Astra_

#319 Re: Auto kozmetika

Post by _Astra_ »

Image
Jeste poskup, ali meni traje mjesec-mjesec i po, i bas doziran miris, jer je na ventilaciji, a ista mi manje-vise radi uvijek...
Travnički Noćni Šetač

#320 Re: Auto kozmetika

JavierBosnia wrote:Kako mozes izdrzati da ti to visi sve :D
Pa naprijed na retrovizoru jedno kao i kod svakoga a nazad na vratima na onim zakackama od zavjesa po jelkica lijevo i desno... nista neobicno u odnosu na druge... bocica je u ladici naslona za ruku ne klepece tapacirano je....
nepass1

#321 Re: Auto kozmetika

Post by nepass1 »

ja u dm uzmem automiris, imam i lilu ali to naprskam da se,ne osjete cigare
Throttle

#322 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

Meni je Lila bila super, dok zeni nije pocelo smetat u trudnoci. Ja kupujem u Bingu sad one Dr Marcus vanilija za ventilaciju, izgledaju kao zvucnik. Imam i one stapice wunderbaum sto se zakace na resetke ventilacije, isto vanilija. Kupovao sam one areon u gelu u konzervi, mirise dan-dva i gotovo a skoro 7KM :-)
Throttle

#323 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

Bakire poyy :mrgreen:

Image
JavierBosnia

#324 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

:thumbup:
Cije je to sredstvo, nisam upratio
Qler

#325 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

Ja sinoc otisao u FIS u halilovocima ali ne bi nista od sonaxa unutra...
Post Reply