Povratak

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#301 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by uglavnomja »

Bambi_na_kofeinu wrote:
uglavnomja wrote: vadis iz konteksta :-)

pitanje je bilo zasto studira da bi se dovela u situaciju sa gacama, koje su paradigma za nemanje svojih para, za finansijsku zavisnost od nekoga.

a citava moja prica se vrti oko toga, zavisnosti od nekoga. sad zavisi od roditelja, i planira da zivisi od muza, samo x km daleko, u zemlji sa najnizim standardom u europi i 50% nezaposlenih. korupcijom, nepotizmom, psima, divljim vozacima, itd ...
Provirih kroz prozor, rek'o bi čovjek Ruanda 1994.
Pitam se je li vi to u žaru rasprave ili stvarno iskreno vjerujete u taj čemeran život.

Nema konteksta za polemiku oko jebenih gaća u braku.
Nema fakulteta ni društvenog uređenja koji će ti pružiti stopostotnu sigurnost, otkaz možeš dobiti uvijek, infarkt možeš dobiti uvijek, u nekoj fazi života možeš postati ovisan od bližnjih u bilo kom momentu.
Ponavljam - jebo ulazak u brak sa kalkulacijom šta ako budem u situaciji da mi partner mora kupiti gaće. To je tužniji život od svega tog što si nabrojao(la).
cekaj malo, pa ona zapocinje brak sa kalkulacijom da se ima vratiti kod roditelja ... :-) naravno, ako joj oproste sto je otisla bez njihovog dopustenja.

ako zivi vani ima materijalnu sigurnost da pristojno zivi. ako ostane bez posla ima naknadu za nezaposlene. a bolest ... prije ce ona njegovati njegovu majku nego neko nju, objektivno.

mislim halo ba ruanda :D de malo odvadi ...
dječak sa šibicama

#302 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by dječak sa šibicama »

Sto ne mogu ove levatske guzovanske budzetlijske price "u BiH ima puno posla, ali nece niko da radi".

Jeboteeeeeeeee...
razonoda

#303 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by razonoda »

FreakyStyley wrote:Meni se cini da si ti dosla ovdje samo da te ljudi ohrabre u svojoj odluci, sto je OK i ljudski :D , sto mi opet govori da ni ti sama nisi sigurna.

Ako vec imas drzavljanstvo i garantovanu mogucnost da se, ukoliko se dolazak ovdje ispostavi kao zajeb, vratis tamo gdje jesi - dodji, vidi, probaj. A ako te u tvojoj 26oj godini roditelji mogu sprijeciti da odes ili ostanes, zapitaj se malo i o nekim drugim stvarima. U principu, vjerujem da ti zele samo najbolje i gledaju situaciju realno.
:-) Tipicno 'zbaranjeno voce' ,da su roditelji rekli -tvoja odluka, tvoja zelja kceri, ne bi bilo teme.
:roll:
seoBIH

#304 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by seoBIH »

Država wrote:Ne daj im da čitaju AVAZ. On samo crno piše. Kada bi BiH osvojila zlato na Olimpijskim Igrama, AVAZ to ne bi objavio.

Dobro nam došla (vratila se).

:bih:
http://www.avaz.ba/clanak/158771/taekwo ... c-u-grckoj

http://www.avaz.ba/clanak/146943/samadr ... sporta-bih

http://www.avaz.ba/clanak/136971/heroji ... am-medalja

Sto se tice teme, nevracaj se! Ljudi govore da je u ratu bilo bolje nego sada!
Ridjobrki

#305 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Ridjobrki »

Evo odmah da se ja javim - privatluk i outsourcing za strance.

Nikad marke iz budžeta, niko iz familije ni u jednoj stranci.

Odbijam poslove koji mi se ponude ako sračunam da mi ih se ne isplati pretjerano raditi.

U Bosni.
pink floydd

#306 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by pink floydd »

sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?

Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
ma i ti podsvjesno misliš isto ko i roditelji, al možda ti taj momak/budući muž neki kabadahija, alfa mužjak i ubijedio te pa i ti sad misliš kako će ti biti bolje u Bosni......neće vjeruj mi, lafina je to

ne znam kakva je sad situacija kod tebe, hipotetički govorim (i iz nekog sličnog ličnog iskustva), lijepo vam je sad dok ti imaš svoje pare a on ima svoje. Jednom kad ti dođeš na "njegovu kašiku" drugačije je, nije isključivo ali u većini slučajeva prigovorit će ti nekad nešto, nažalost takav nam mentalitet.
razonoda

#307 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by razonoda »

dječak sa šibicama wrote:Sto ne mogu ove levatske guzovanske budzetlijske price "u BiH ima puno posla, ali nece niko da radi".

Jeboteeeeeeeee...
Mislim da je rekao istinu. Imam prijatelja kojima djeca ne rade. Znam zasto. Ko ima vrijednosti----taj radi.
Ridjobrki

#308 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Ridjobrki »

the_stick wrote: npr. firma u kojoj ja radim stalno trazi, ali ima problem da nadje ljude koji stvarno zele da rade... a kada ih nadje, vremenom ih po zaslugama nagradjuje u vidu promocija, povecanja plata, itd. naravno, daleko od toga da je u BiH sve idealno, ali gdje jeste? na zapadu sigurno nije...
Buraz, ako je posao zanimljiv i neobičan, pliz javi mi o čemu je riječ ako vam uvijek treba ljudi. :)
Bambi_na_kofeinu

#309 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Bambi_na_kofeinu »

uglavnomja wrote:
cekaj malo, pa ona zapocinje brak sa kalkulacijom da se ima vratiti kod roditelja ...
I zato sam rekla da mislim da nije dovoljno zrela za takvu odluku i mislim da nije dobra ideja.

To ne mijenja činjenicu da je totalni i apsolutni bljak to što vi pojedini kao argument protiv spominjete to što bi joj muž kupovo gaće i uloške.
Otkud ti znaš da sutra neće tebi tvoj partner kupovati gaće, jer se te stvari dešavaju, izgubiš posao, izgubiš zdravlje, treba ti pomoć...ako ne računaš s tim onda jebo taj brak.
Sutra ćeš možda morati brinuti s partnerom o nečijoj majci na postelji, mijenjati joj pelene i kupati je, ako ne računaš s tim jebo taj brak.

i da, ovdje se ne živi ni mrvu toliko loše koliko to pokušavate histerično dokazati, i to odgovorno tvrdim.
FreakyStyley

#310 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by FreakyStyley »

Ridjobrki wrote:
FreakyStyley wrote:Meni se cini da si ti dosla ovdje samo da te ljudi ohrabre u svojoj odluci, sto je OK i ljudski :D , sto mi opet govori da ni ti sama nisi sigurna.

Ako vec imas drzavljanstvo i garantovanu mogucnost da se, ukoliko se dolazak ovdje ispostavi kao zajeb, vratis tamo gdje jesi - dodji, vidi, probaj. A ako te u tvojoj 26oj godini roditelji mogu sprijeciti da odes ili ostanes, zapitaj se malo i o nekim drugim stvarima. U principu, vjerujem da ti zele samo najbolje i gledaju situaciju realno.
Pa razumljivo je da traži potvrdu i ohrabrenje ali niko je od ljudi koji je podržavaju ne potiče na to - uglavnom kažu probaj, vidi, doživi, ako ne uspije nije kraj svijeta. Niko ne kaže da je ovdje med i mlijeko ali život k'o život - i ovdje se živi i radi i jede i spava i seksa i putuje i rađa i umire....

S druge strane, kontraargumenti idu do te mjere da je brak međuovisnost dvoje ljudi, da će biti mužev rob te da je ovdje haman ISIL-ova teritorija.
Pa dobro, ima ovih i iz drugog "tabora" koji su isli u krajnost.

Nije da negdje drugo nema vremena za izlaske, kafe familiju, pidzama-radno odijelo, ta prica.
insomnia78

#311 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by insomnia78 »

Bambi_na_kofeinu wrote:
insomnia78 wrote: Pa u ovom slucaju to nije kalkulacija nego izvjesnost
Ona ne radi, studira
Sumnjam da ima nesto puno para
Meni je jedini problem što mi djeluje nezrelo i djeluje mi da za vezu koja traje od 2012. nisu ništa detaljno pretresli, do sada su trebali imati neki plan A i plan B i neke stvari jasno dogovorene. Ne zvuči da imaju i zato sam skeptična.

A to što bi oni dogovorno živjeli od njegove plate, to što bi oni dogovorno odlučili da organizuju svoj život tako da je cura kući posvećena porodici, to što će on finansirati gaće i uloške, to je toliko minorno i nikakav znak da bi taj brak bio loš i nesretan.
Nespojivi su mi termini brak i kalkulisanje ko zavisi od koga, to nije brak i takvi ljudi ne bi trebali da se ubračuju jer će ih život sjebati prije ili kasnije...pa taman i da oboje zarađuju preko 2000km.
Pa ako ti je prvi argument na temi bolji provod u BiH nego u EU onda to nekako ne djeluje k'o odgovornost i planiranje
Vise kao stihijski, nacicu ja pos'o, valjda
Ne znam samo koliko ce joj biti zabavno sjediti sa svekrvom po citav dan dok muz radi

A naravno da ne mozes niti trebas kalkulisati
Evo ja prvi sam u ovo pet godina sa ovom svojom im'o periode kad smo zivjeli samo od njene plate a i periode, ko npr njeno neplaceno zbog bebe, u kojima smo zivjeli samo od moje
Jbg c'est la vie, sto bi reko svabo
rootman

#312 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by rootman »

Pustite je da dodje. neka derneci po citav dan i neka radi 8 -10 sati u konzumu za 250 eura. ova djevojka samo cita i komentarise na pozitivne komentare jer je davno napravila odluku a ovdje samo trazi da je neko osokoli u odluci kao ovaj momak sto pise da je 8 godina ovdje i da napreduje u poslu i da mu plata raste.

sta je sa momentom da su ti roditelji rekli "ako odes zaboravi na nas"? znaci od povratka ti i nema bas neke fajde ako ces se vratiti u zemlju gdje nemas nista sto si sama stekla.

evo ti par crtica iz zivota koje su realne 100%, a to pitaj bilo koga i potvrdit ce ti:

u bosni se svaka tema svodi na srbin musliman i hrvat, pa makar se pricalo i o biciklistickoj stazi;
ovo je zemlja koja propada slobodnim padom i oni pojedinci koji imaju solidan ili dobar posao su na meti onih koji nemaju nista da izgube;
ovdje se lopov pusta sutra dan nakon sto ti obije kucu, ukrade ti auto, puca na tebe;
ovdje normalan i uspjesan roditelj ne smije pustiti dijete do skole da ide sam do kraja osnovne skole;
svake godine se zatvori po 50.000 ziro racuna firmi, jer ljudi ne uspjevaju odrzati ni minimum u poslu, sto dovodi do otpustanja ogromne kolicine radnika;
ovdje je svaka druga osoba ne zaposlena.
kada napunis dovoljno radnog staza za penziju, dobijes 200 - 250 dolara penziju.
opsta sigurnost je na tako niskom nivou da se normalna osoba boji za sigurnost.
policija je nemocna po pitanju kriminala, jer tuzilastvo pusta svaku vrstu kriminalca na slobodu odmah sutradan.
cijene hrane su skuplje nego u americi, a plate su u prosjeku od 290 - 500 dolara.platu preko 1000 dolara ima veeeeoma mali procenat ljudi.

ne zaboravi i ovaj detalj: ako ti muz recimo bude imao nadprosjecnu platu, a ti budes u kuci i cuvas djecu, vecina ljudi iz tvoje bliske okoline ce te mrziti bez ikakvog razloga, nazivat ce te dijasporkom koja se dosla "kurciti ovdje"...

ja smatram da treba malo vise da postujes svoje roditelje jer njima dugujes sve sto imas u zivotu. ovdje su ankete takve da bi 95% stanovnistva otislo da imaju ikakve sanse za odlaskom, pa cak i oni koji imaju solidna primanja. papanluk i neobrazovanost su na tako visokom nivou da su ljudi sa imalo kulture i morala totalna manjina. samo u sarajevu imas preko 400 kladionica u kojima omladina visi dan i noc nadajuci se rijesenju problema... hej, grad koji je kompletan dug 20 kilometara ima 400 kladionica?! grad u kojem ima 15 hiljada pasa lutalica za koje svakoga boli ona stvar sto ujedaju okolo... ma nemas pojma o cemu uopste razmisljas! kakav crni zivot u bosni djevojko, uozbilji se...
zunazu

#313 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by zunazu »

sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?

Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
Ne bih da osjetiš da je usmjereno protiv tvojih roditelja, daleko bilo, ali radi se generalno o generaciji koja nema puno dodira sa realnošću, nažalost. Oni koji su otišli iz Bosne misle i dalje da je rat, a oni koji su ostali još nisu shvatili da je jedna država umrla prije 25 godina a njen "utemeljitelj" još prije 35 godina. Mladi su nada, ali ne u onom ispranom smislu nego su nama zaista jedina nada.

Naravno da ljudi žive normalno, kao i svugdje u svijetu. Neki su siromašniji, neki bogatiji, neki vedriji a neki depresivniji, neki zanimljivi i neki dosadni... i sve ostalo što čini neko društvo. Da je stanje nesigurno to ne smatram, to su sve političke igre za budale. Jednostavno treba živjeti i kao što neko reče ne čitati Avaz, odnosno ne pratiti puno politiku po medijima. Oni puno više prosipaju crnilo nego što ga ima. Politici to odgovara jer uplašeni narod je najlakše kontrolisati. Treba se otrgnuti od straha.

Ako dođeš želim ti svu sreću i dobro došla.
Ridjobrki

#314 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Ridjobrki »

FreakyStyley wrote:

Nije da negdje drugo nema vremena za izlaske, kafe familiju, pidzama-radno odijelo, ta prica.
Ma i to je standardna šuplja, što jes jes. Ja sam svom bivšem šefu samo jednom rekao da "nemam vremena" za nešto. Lik mi hladno reče "ako nemaš vremena znači da si loše organiziran" - više nikad pred njim nisam ponovio da nemam vremena.

Sve se stigne, kad skontaš šta radiš, koliko radiš, na šta trošiš vrijeme.... Sve se stigne. :)
pink floydd

#315 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by pink floydd »

razonoda wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sto ne mogu ove levatske guzovanske budzetlijske price "u BiH ima puno posla, ali nece niko da radi".

Jeboteeeeeeeee...
Mislim da je rekao istinu. Imam prijatelja kojima djeca ne rade. Znam zasto. Ko ima vrijednosti----taj radi.
Djelimično je istina, zavisi sve od sredine. Ne možeš porediti Sarajevo i Teslić recimo
Bambi_na_kofeinu

#316 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

insomnia78 wrote: Pa ako ti je prvi argument na temi bolji provod u BiH nego u EU onda to nekako ne djeluje k'o odgovornost i planiranje
Vise kao stihijski, nacicu ja pos'o, valjda
Ne znam samo koliko ce joj biti zabavno sjediti sa svekrvom po citav dan dok muz radi

A naravno da ne mozes niti trebas kalkulisati
Evo ja prvi sam u ovo pet godina sa ovom svojom im'o periode kad smo zivjeli samo od njene plate a i periode, ko npr njeno neplaceno zbog bebe, u kojima smo zivjeli samo od moje
Jbg c'est la vie, sto bi reko svabo
Pa ja se slažem s tobom, mislim da autorica ne zvuči zrelo za ovu situaciju, to sam joj i rekla.

Ali iz toliko drugih razloga koji ne uključuju ni ko ima platu, ni život sa svekrvom, ni ko će kome kupovati gaće.
Da su oni stvari posložili na zdravim osnovama ništa od toga ne bi bila prepreka, čak imaju sasvim solidnu odskočnu dasku za mlad par...on ima poso, ona ima državljanstvo, imaju vremena organizovati i izgraditi život u bilo kom smijeru.
uglavnomja

#317 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by uglavnomja »

Bambi_na_kofeinu wrote:
uglavnomja wrote:
cekaj malo, pa ona zapocinje brak sa kalkulacijom da se ima vratiti kod roditelja ...
I zato sam rekla da mislim da nije dovoljno zrela za takvu odluku i mislim da nije dobra ideja.

To ne mijenja činjenicu da je totalni i apsolutni bljak to što vi pojedini kao argument protiv spominjete to što bi joj muž kupovo gaće i uloške.
Otkud ti znaš da sutra neće tebi tvoj partner kupovati gaće, jer se te stvari dešavaju, izgubiš posao, izgubiš zdravlje, treba ti pomoć...ako ne računaš s tim onda jebo taj brak.
Sutra ćeš možda morati brinuti s partnerom o nečijoj majci na postelji, mijenjati joj pelene i kupati je, ako ne računaš s tim jebo taj brak.

i da, ovdje se ne živi ni mrvu toliko loše koliko to pokušavate histerično dokazati, i to odgovorno tvrdim.
promasila si poentu ...
jedno je kad se "stvari dese" i kad neams izbora, da tebi neko nesto radi ili ti nekome

a drugo kad cura ide svjesno u tu situaciju, i to iz zemlje u kojoj ima perspektivu da zivi ekstra dobro i nezavisno. ne znam kome je problem da cura ima svoje pare a ida stovremeno bude sretna u braku.

a slazem se sa tobom, ne samo da je nezrela, nego izgleda da nije u zivotu samostalno donijela ni jednu odluku :skoljka:

a to da se ne zivi lose ... pa mozes sa brkom, havanom i jos par % ljudi koji nisu u prosjeku. ali ostatak :-)

i ne histerisem, mislim vise je histerije na strani "vas" sto pokusavate dokazti nedokazivo.
razonoda

#318 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by razonoda »

@rootman
Hvala na detaljnom opisu stanja u BIH. Ima ih uspjesnih , zadovoljnih, pogotovo ako ima se zivot svodi na kretanje od Bezistana do BBI, I avionom negdje na god.odmor. Sve ostalo je propast.
sadie_forever

#319 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sadie_forever »

uglavnomja wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:
uglavnomja wrote:

promasila si poentu ...
jedno je kad se "stvari dese" i kad neams izbora, da tebi neko nesto radi ili ti nekome

a drugo kad cura ide svjesno u tu situaciju, i to iz zemlje u kojoj ima perspektivu da zivi ekstra dobro i nezavisno. ne znam kome je problem da cura ima svoje pare a ida stovremeno bude sretna u braku.

a slazem se sa tobom, ne samo da je nezrela, nego izgleda da nije u zivotu samostalno donijela ni jednu odluku :skoljka:

a to da se ne zivi lose ... pa mozes sa brkom, havanom i jos par % ljudi koji nisu u prosjeku. ali ostatak :-)

i ne histerisem, mislim vise je histerije na strani "vas" sto pokusavate dokazti nedokazivo.
Nemas izbora i kad ti muz kaze da nece napustit posao koji je dobio ,i koji nikada nebi opet dobio da ga napusti i ode vani(pa se opet bude morao vratiti)..ili mislis da je to razlog za prekid braka
Bambi_na_kofeinu

#320 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

uglavnomja wrote: jedno je kad se "stvari dese" i kad neams izbora, da tebi neko nesto radi ili ti nekome

Nikakav problem.
Nikakav problem nije i da se par dogovori da jedno ne radi, ako to žele i ako su u mogućnosti.
Pustite ljude da organizuju svoje živote kako oni žele i ne ulazite u to ko je s kojom odlukom sretniji.
Jebo vas gaće i ulošci.
FreakyStyley

#321 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by FreakyStyley »

Ridjobrki wrote:
FreakyStyley wrote:

Ma i to je standardna šuplja, što jes jes. Ja sam svom bivšem šefu samo jednom rekao da "nemam vremena" za nešto. Lik mi hladno reče "ako nemaš vremena znači da si loše organiziran" - više nikad pred njim nisam ponovio da nemam vremena.

Sve se stigne, kad skontaš šta radiš, koliko radiš, na šta trošiš vrijeme.... Sve se stigne. :)
Ma pravo da ti kazem, a ne bih da zvucim bezobrazno, po ovome sto je autorica teme pisala i po tome koliko se o nekome moze saznati iz forumskih postova, ja bih rekao da bi joj vise odgovarao nacin zivota i mentalitet ovdasnjih ljudi. Kazem, sve je individualno i moze joj u BiH bit 10 puta bolje nego negdje drugo, ali, u principu, sanse da joj tako bude su 10 puta manje nego negdje drugo. I to je cinjenica.

Sto se tice price o tome kako je tamo i kako je 'vamo, ljudi koji je pricaju imaju identican mentalni sklop. Oni koji ovdje misle da u inostranstvu pare s grane padaju se varaju jednako onoliko koliko se varaju ovi koji svoju sliku o zivotu u BiH steknu u 2 mjeseca koliko provedu ovdje godisnje.

Spominje autorica teme da bi radila u prodavnici. Evo meni bliska osoba je radila u jednom od ovih vecih trgovinskih lanaca godinama (a svi su, sto se tice odnosa prema radniku u pet deka). Dakle bukvalno po nekoliko mjeseci bez ijednog jedinog slobodnog dana za 600 (tada 400) KM, da ne govorim o svemu ostalom sto jedan takav posao nosi sa sobom u BiH i o vezama koje se moraju povuci da bi se uopste dobio.

Eto, jedan fin i plastican primjer, ilustracija toga zasto je ovdje ovako, a negdje drugo bolje.
Ridjobrki

#322 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Ridjobrki »

Ja sam toliko osjetljiv na priču "nema posla" da je to čudo jedno, vazda me huja uhvati.

Danas mi na kafi predsjednik jednog malog lokalnog sportskog kluba nudi da mu radim kao neki sekretarski posao u klubu, da se ja brinem o papirologiji koje nema puno a da on samo trenira djecu. Meni crnjak prihvatiti, imam svoga posla, ne treba mi da se bakćem sa tim i predložim mu par ljudi kojima bi 100-200 KM mjesečno dobro došlo. Kaže on meni - nudio im i neće!!! Kao to je neka odgovornost, kao ko će te uplatnice popunjavati, kao ne znaju oni to, kao malo im 100-200 KM.... A jedan od tih dečkih koje sam mu spomenuo... Ne možeš Fejs otvoriti od pljuvačine po državi koja mu ne da posao! Jarane, samo da podigneš pare sa računa, poplaćaš troškove, sačuvaš račune, dogovoriš termine treninga sa direktoricom srednje škole i na kraju godine od knjigovođe pokupiš završni račun! Nemaš ništa sa sportskim dijelom, utakmicama, sportskim savezom i ligom... Pa ja bih to volonterski radio da pomognem prijatelju! OK, sad kad je ponudio pare ne bih - nek' je 100 KM mjesečno, eto meni ljetovanja u Turskoj.
uglavnomja

#323 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by uglavnomja »

sadie_forever wrote:
Nemas izbora i kad ti muz kaze da nece napustit posao koji je dobio ,i koji nikada nebi opet dobio da ga napusti i ode vani(pa se opet bude morao vratiti)..ili mislis da je to razlog za prekid braka
:?

kao prvo jos ti nije muz.

kao drugo zasto je on vazniji od tebe? brak postavljen na takvim osnovama :roll:

zasto je njogov posao vazniji od tvog? zato jer je u zemlji gdje samo provodi i pije kafa 24/7?

vrtimo se u krug, tebi je cilj da pobjegnes od roditelja, i to je to. sve ostalo je suplja ...
Bambi_na_kofeinu

#324 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Sadie ti sebi moraš da daš odgovor, da sjedneš i razmisliš najiskrenije, da li bi više žalila zbog eventualnog prekida i gubitka tog momka iz života ili zbog situacije (koja nije nimalo lagana ne zavaravaj se) da ne nađeš posao ovdje i živiš u zajednici u drugačijem društvenom uređenju.
U oba slučaja završi faks.
U oba slučaja porazgovaraj iskreno i otvoreno s roditeljima.
Mislim da bi pomoglo i da tvoj momak porazgovara s tvojim roditeljima.
Eto.

Ako nas trolaš želim ti ispucale vrhove i okrnjen lak na noktima :D
razonoda

#325 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by razonoda »

uglavnomja wrote:
sadie_forever wrote:
:?

kao prvo jos ti nije muz.

kao drugo zasto je on vazniji od tebe? brak postavljen na takvim osnovama :roll:

zasto je njogov posao vazniji od tvog? zato jer je u zemlji gdje samo provodi i pije kafa 24/7?

vrtimo se u krug, tebi je cilj da pobjegnes od roditelja, i to je to. sve ostalo je suplja ...
:roll: Tacno ovdje nesto ne stima. Cini mi se da je mladozenja ---politicar''kifla'' sve ukazuje na to. :zoka:
Post Reply