Makedonija

Post Reply
stafi

#301 Re: Makedonija

Post by stafi »

radostan dan wrote:
stafi » 09/05/2015 19:24
radostan dan wrote:
daj ba .ebite se, ne zbunjujte me u odveć konfuznoj situaciji...
jel se makedonci ližu sa srbima, il im srbi rade o glavi?

:mrgreen:

pa prvo ne isključuje drugo :D
aha...ma ja, klasika, ovi ih jebu, a oni ne znaaju da ih jebu pa ih ližu.
a aljbanezima vokri što su makedonci glupi, pa da im učine uslugu i prekinu tu perverziju, i da ih emotivno und ljubaavno- osvijeste
jah...kontam.

:mrgreen:
nisam ni sumnjao da ćeš sve časkom povezati.
junior3

#302 Re: Makedonija

Post by junior3 »

Vele savladali su teroriste, ali se i dalje puca. :lol:
155_mm

#303 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:
155_mm wrote:
ja samo logistika. moja najveca priprema za rat je da sam naucio da kuham one gulase, pasulj, corbe tu sa majstor. hladno da doguram do kuhara bar u komandi brigade ako ne i vise. a ti se ganjaj po brdima prasinaru kad nisi mislio na vrijeme. eto ti ga sad.
:D
i ja mislim da će nam ispunjavati želje, gdje ćemo i kako ćemo...

dobar dan...dobar dan.
ja sam radioteleprinterista, molim jedno mjesto van zone direktnih sukoba, smetaju mi šumovi.
žao mi je, prebukirano, jeste li zainteresovani za moralnopolitički rad, 2500 metara od prve linije?
nisam...
onda ništa, doviđenja, ove godine nećete ići na ratovanje.
pa moras vec sad biti raji poznat da znas kuhati. ides pravis te corbe po tim sjelima, koridama kurcima palcima i da raja zna za tebe. kasno je sad vikat ja znam kuhati.

ja sam tu odluku donio jos devedesetih. imali mi na liniji kuhara koji je prije rata radio u nekoj firmi bio bas kuhar za radnike na terenu. ma hrana ko u majke rodjene. jebiga culo se za njega i odjednom prekomanda njemu u komadu brigade a nama na liniji uvalise negog kazu bio automehanicar prije rata. e tek smo tad vidjeli kakvo je rat sranje.
a ja sam tad skonto onu titinu trebamo se pripremati kao da ce sutra rat. i ja sam se pripremao odmah nakod dejtona mislim to za corbe. a ti sad vidi gdje ces i kako ces kad nisi slusao druga titu. sam si kriv.
Bodkin

#304 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

stafi wrote:
Bodkin wrote:
Sramota! Zasluzuju da im se prepolovi drzava! Cuj da se druze sa srbima. Necuveno!
s kim si, takav si. :D
dobro si. albanci se druze zato izricito sa skandinavcima :thumbup:
junior3

#305 Re: Makedonija

Post by junior3 »

Dobra je i artiljerija, samo nek je sto dalje od linije. :D
stafi

#306 Re: Makedonija

Post by stafi »

sinuhe wrote:Makedonija bolje stoji od BiH kako god da gledas. Koji BeHa treci put?
i mene zanima ovaj treći put, da vidimo ko je ta junačina+poštenjačina.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#307 Re: Makedonija

Post by sabina1 »

sinuhe wrote:Makedonija bolje stoji od BiH kako god da gledas. Koji BeHa treci put?
Manji je standard iako im privreda ni izbliza nije srušena kao nama.

treći put : http://forum.klix.ba/nasa-stranka-sve-s ... 74553.html
Martinez_

#308 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

tvsabina wrote: S obzirom da je vlada srušila milijarde maraka u promjenu izgleda glavnog grada , radi tobožnjeg "naslijeđa" Aleksandrove Makedonije a da se iza brijega valja bježanje od stvarnih državnih problema i naravno pranje para , ništa me ne može iznenaditi od VMRO-a i njenog čela...taj VMRO je u prošlosti usko sarađivao sa najokorjelijim ustašama Ante Pavelića koji je vodio pokret nama u Bosni itekako poznat.....
Gruevski , polumafijaš kao i svi ostali balkanski vlastodržci...nikada mu vlast nije visila o koncu kao danas kada se čeka protest opozicije i slobodnih građana.....velika šteta po Makedoniju je to što ona za razliku od BiH i Hrvatske NEMA organizovan "treći put" , neokaljane političare koji su spremni se uhvatiti s ovime u koštac....isto tako ima problem dviju nacija i NVO u tim uslovima ne može tako lako podizati građansku svijest...

Onog trena kada je pripojena Srbiji 1912 , nije postojao ni u šali priznavanje i obilježavanje zasebnosti makedonske nacije i jezika....sve do dolaska Maršala Tita i Jugoslavije ma kako to neofašistima grozno zvučalo. Tito je bio taj koji jje Makedoncima vratio dostojanstvo i sva građanska , nacionalna i ljudska prava te jezik.

Grci joj ni ime ne priznaju....eto oni su potomci plemenitih Helena-Makedonaca...vala imaju veze sa njima isto kao i Estonci....
Bugari...katastrofa...zbog Makedonije su izgubili dva rata i opet nije dosta i nema kraja njihovom šovinizmu.....jadno
Albanci -sve kazuju svojim postupcima , retoriku su odavno zanemarili.
Idealno oruđe u rukama mafijaša Gruevskog...
Daj malo predavanje i o Osmanlijama, što ne i o Vizantiji pa i antičkim vremenima.

Srbija im apsolutno ništa ne spori, čak nije sporila ni ona Miloševićeva, odvojili su se bez problema, jedino postoje sporovi između crkava što običan svet i njihove živote ne dotiče ni najmanje. Dao Bog da BiH ima ''problema'' sa susedima kao što ih ima Makedonija sa Srbijom.

VMRO kakav je takav je, nije to šta mu pakuju mediji po instrukcijama zapada, samo i jedino što gleda malo i na drugu stranu i što brani nacionalne interese Makedonaca. Kako ispada, eto Albanci ništa ne rade, VMRO sam ubija makedonske policajce. Kako da ne.

Zna se dobro ko je spasavao albanske teroriste kod Aračinova 2001 od legitimnih antiterorističkih snaga Makedonije na čijoj vlasti je i onda bio VMRO
sinuhe

#309 Re: Makedonija

Post by sinuhe »

Aha, velis Makedonci ne znaju za slatkorijecivost. :D OK
radostan dan

#310 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

155_mm wrote: a ja sam tad skonto onu titinu trebamo se pripremati kao da ce sutra rat. i ja sam se pripremao odmah nakod dejtona mislim to za corbe. a ti sad vidi gdje ces i kako ces kad nisi slusao druga titu. sam si kriv.
:lol: dobar, odličan. :thumbup:
radostan dan

#311 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

junior3 wrote:Vele savladali su teroriste, ali se i dalje puca. :lol:
sad slave, jbg...
sabina1

#312 Re: Makedonija

Post by sabina1 »

Martinez_ wrote:
Srbija im apsolutno ništa ne spori, čak nije sporila ni ona Miloševićeva, odvojili su se bez problema, jedino postoje sporovi između crkava što običan svet i njihove živote ne dotiče ni najmanje. Dao Bog da BiH ima ''problema'' sa susedima kao što ih ima Makedonija sa Srbijom.

VMRO kakav je takav je, nije to šta mu pakuju mediji po instrukcijama zapada, samo i jedino što gleda malo i na drugu stranu i što brani nacionalne interese Makedonaca. Kako ispada, eto Albanci ništa ne rade, VMRO sam ubija makedonske policajce. Kako da ne.

Zna se dobro ko je spasavao albanske teroriste kod Aračinova 2001 od legitimnih antiterorističkih snaga Makedonije na čijoj vlasti je i onda bio VMRO
Srbija je sve svoje sporove (čak i ona Miloševićeva) odavno završila.

Ne tvrdim da Albanci nisu problem , samo mi malo čudno kako baš sad policijska akcija kada je Gruevski na koljenima.....
stafi

#313 Re: Makedonija

Post by stafi »

tvsabina wrote:

ti se uhljebila kod peleta, ili on kod tebe, a nama bi maglu prodavala?
sabina1

#314 Re: Makedonija

Post by sabina1 »

stafi wrote:
tvsabina wrote:

ti se uhljebila kod peleta, ili on kod tebe, a nama bi maglu da prodaješ?
Prijavila sam ti post.
Grean

#315 Re: Makedonija

Post by Grean »

Bodkin wrote:
stafi wrote:
bhnapoleon1 wrote:Neko je na temi o Zvorniku postavio pitanje da je vadim, mislim da je vrijeme da se ponovi. Hocemo li polako da otkopavamo ? :D :D :D :D :D

Al su fkt makedonci deverli glave,sad ne znam kakva su im bila stanovista za vrijeme agresije na Bosnu, koliko ih treba žaliti ?
tadašnji im predsjednik nije bio loš čovjek. No makedonci su dosta bliski sa srbima, i pored svega što su napravili dosta im drže stranu.
Ovo mišljenje sam formirao na osnovu poznanstva par desetina makedonaca, u međunarodnim misijama, gdje se odmah povežu sa srbima.

Dozvoljavam da nisam u pravu.
Sramota! Zasluzuju da im se prepolovi drzava! Cuj da se druze sa srbima. Necuveno!
Ko god moze sa Srbima ne moze valjat'

Mada Makedonci nemaju nista ni protiv nas.
Martinez_

#316 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

tvsabina wrote:
Martinez_ wrote:

Srbija je sve svoje sporove (čak i ona Miloševićeva) odavno završila.

Ne tvrdim da Albanci nisu problem , samo mi malo čudno kako baš sad policijska akcija kada je Gruevski na koljenima.....
Ako je završila čemu onda stav da i danas rade Makedoncima o glavi?

Jedna vlast na kolenima, organizuje grandiozne antiterorističke operacije, pretvara čitave gradove u bojna polja, ubija svoje policajce....pa ne bi da je Hitler sa sve Vermahtom na vlasti dole
Martinez_

#317 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

Grean wrote:
Ko god moze sa Srbima ne moze valjat'

Mada Makedonci nemaju nista ni protiv nas.

Ma čudo jebote.
Moraju se što pre opredeliti: Srbi ili Bošnjaci, inače načisto propadaju
stafi

#318 Re: Makedonija

Post by stafi »

tvsabina wrote: Prijavila sam ti post.
očekivano mudar potez.
radostan dan

#319 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Region | subota 9.05.2015 | 19:37 -> 20:20
Albanci iz MKD beže u Srbiju

Preševo -- Veliki broj Albanaca u koloni automobila i 12 autobusa, svi sa kumanovskim registracijama, prelazi danas popodne na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.

Image
Last edited by radostan dan on 09/05/2015 20:51, edited 1 time in total.
red evil

#320 Re: Makedonija

Post by red evil »

Aljbanci tvrd orah. Ali su im žene opasne, bio u Ulcinju, tamo ih ima kolk'o ho'š, u nekom stanu, čo'ek ne smije mrdnuti. :D
bh.tornjak

#321 Re: Makedonija

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:
General War wrote:
155_mm wrote: ali znas sta je belaj i toma diploma ke kod putna. mada i to nije ono najgore.
najvise me zabrinjava da je i preCednik isto kod putina na paradi. sta ce ameri reci na to.
...I Ivanic ispred troglavog preCednisstva bi end ejdz :-)

jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.

koji ce nam qur*ac plin.....imamo mu cumura...
fuj plin....fuj....fuj.... :lol: :lol: :lol:
radostan dan

#322 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

koliko sutra pofatat ove što voze na plin...il da predaju auta,ili u zatvor.
Danguba

#323 Re: Makedonija

Post by Danguba »

radostan dan wrote:
Region | subota 9.05.2015 | 19:37 -> 20:20
Albanci iz MKD beže u Srbiju

Preševo -- Veliki broj Albanaca u koloni automobila i 12 autobusa, svi sa kumanovskim registracijama, prelazi danas popodne na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.

Image
Ivana M ‏@NoteBgd 49 min49 minuten geleden

@DembaVranjanac @MDCDG
Ja ne mogu da verujem da ćemo ih pustiti da uđu u Srbiju.
0 retweets 4 favorieten
opasna igranka na tom prostoru. :-)
valensija

#324 Re: Makedonija

Post by valensija »

KOLONA SPASA: Albanci iz Makedonije beže u Srbiju!

Malo ko od njih je raspoložen da govori, ali navode, ne predstavljajući se, da se sklanjaju od sukoba.

PREŠEVO - Veliki broj Albanaca u koloni automobila i 12 autobusa, svi sa kumanovskim registracijama, prelazi danas popodne na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.

Malo ko od njih je raspoložen da govori za medije, javlja izveštač sa lica mesta, ali navode, ne predstavljajući se, da se sklanjaju od sukoba.

Makedonski mediji javili su popodne da policija u Kumanovu pomaže u evakuaciji stanovnika dva naselja u tom gradu, gde pretežno žive Albanci, a u kojima od jutros traju sukobi pripadnika policije i naoružane grupe.

U Kumanovu je danas došlo do obračuna pripadnika policije sa naoružanom terorističkom grupom, koja je, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije, došla iz jedne susedne zemlje i koja je imala za cilj da napadne državne institucije.

U sukobima su poginula trojica policajaca, a ima i ranjenih civila, javili su makedonski mediji.

Bezbednosna situacija na području Preševa, Bujanovca i Medveđe je stabilna i nema nikakvih naznaka o mogućem proširenju sukoba iz Makedonije na jug Srbije, izjavio je predsednik Koordinacionog tela za te opštine Zoran Stanković.

Osim toga, analitičar Dušan Janjić ocenjuje da su sukobi u Makedoniji još u okviru političkih rešenja i da je zato veoma važno kako će reagovati makedonske vlasti, ali i EU.
sabina1

#325 Re: Makedonija

Post by sabina1 »

Martinez_ wrote: Ako je završila čemu onda stav da i danas rade Makedoncima o glavi?

Jedna vlast na kolenima, organizuje grandiozne antiterorističke operacije, pretvara čitave gradove u bojna polja, ubija svoje policajce....pa ne bi da je Hitler sa sve Vermahtom na vlasti dole
To što zvanična Srbija zvanično ne ruši Makedoniju ne znači da Srbi u većini ne misle da su Makedonci - Srbi ("so teškata govornata manata" kao što kaže vic).

To nikako nije "prijateljsko okruženje" , čak ni Grčka ne dovodi u pitanje opstanak Makedonije nego joj drsko , samovoljno i bezobrazno ničim izazvana nameće ime a narod je smatra "sjevernom Grčkom" ili neka slična glupost....
Bugari makedonski jezik smatraju varijacijom - bugarskog dakle nigdje ovdje niko zvanično ne radi ništa ali joj nimalo nije ugodno sa takvim "susjedima"

Hitler bi uradio baš sve , kao što bi to uradio balkanski političar-polumafijaš kome se trese stolica.....

Baš me zanima rekacija Sjedinjenih Država.
Post Reply