Dobar prijedlog. Samo treba uvesti neke kontra mjere. Recimo, uz dužno poštovanje crkve i crkvenih lica, poskidati sve trobojke sa pravoslavnih crkvi po F.BiH ili barem kantonima gdje su Bošnjaci većina. Proglasiti tu zastavu ratno-huškačkom...itd.155_mm wrote:u najmanju ruku sjednicu vjeca za implementaciju mira i traziti da se opcine doboj, zvornik, bratunac, srebrenica i visegrad izuzmu iz policijskog sistema rs do daljneg. zahtjev jeste pretjran ali se mora reagovati vise.It_is_a_Leclerc wrote:Bakir nije humanitarna organizacija. Njegov zadatak je da ovo politički anulira. Danas je trebalo reagovati sa sazivanjem sastanka svih bošnjačkih predstavnika u Parlamentu BiH i VM BIH (po uzoru na onaj srpski od 27. aprila), tražiti sjednicu Vijeća za implementaciju mira, hitnu sjednicu Vlade NSRS, i slično. Bez obzira što je pretjerivanje. Treba dati vrlo jasnu poruku povratnicima da smo mi iz FBiH, makar na taj način, uz njih.
Plaćati im advokate je vrlo dvosmisleno i nepotrebno jer će i oni biti oslobođeni. Dokaza nema. Pa ljudi su na press donijeli Sufaru kao dokaz inkriminacije. O čem pričamo ?!
Ko to tamo hapsi?
- Drvosjeca iz Dejcica
#301 Re: Ko to tamo hapsi?
-
Trebam te
#302 Re: Ko to tamo hapsi?
chupacabra wrote:Bosnjaci su zauzeti Zvezdama Granda. Suti, dobro je, ne odvode nas, vidi Brene sto je dobra danas. Jebo tamo nekog Muju iz Kozarca, koji se ***ac tamo i vracao. To je nazalost taj balijski mentalitet. Bakir je samo ogledalo svojih biraca.escobar__ wrote:Sramno je ponašanje Bošnjaka uopšte.
Pa i nije, jer svake 4 godine samo su jedni te isti na listama...kad niko drugi nemoze na liste ni doci...ja, ja, j
Glasali bi ljudi za promjene da se donese zakon da nemoze biti niko 100 puta na listi i u 100 stranaka, promijenis svake 4 godine stranku kako bi non stop tu negdje bio...
To je zlo koje nije narod nametnuo, narod prica o tome, ali nece niko od vlastodrzaca da glasa za zakon koji bi ugrozio njihovu vladavinu do smrti!!!
- kritichar
#303 Re: Ko to tamo hapsi?
Dok jedna grupa bošnjačkih političara ne radi ništa, druga odobravajuće kima glavom, a ostali bošnjaci po ulicama gađaju strelovitim pogledima svakoga ko ima bradu
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#304 Re: Ko to tamo hapsi?
kritichar wrote:Dok jedna grupa bošnjačkih političara ne radi ništa, druga odobravajuće kima glavom, a ostali bošnjaci po ulicama gađaju strelovitim pogledima svakoga ko ima bradu
Stockolmski sindrom
- escobar__
#305 Re: Ko to tamo hapsi?
Dobar prijedlog.Drvosjeca iz Dejcica wrote:poskidati sve trobojke sa pravoslavnih crkvi po F.BiH ili barem kantonima gdje su Bošnjaci većina. Proglasiti tu zastavu ratno-huškačkom...itd.155_mm wrote:u najmanju ruku sjednicu vjeca za implementaciju mira i traziti da se opcine doboj, zvornik, bratunac, srebrenica i visegrad izuzmu iz policijskog sistema rs do daljneg. zahtjev jeste pretjran ali se mora reagovati vise.It_is_a_Leclerc wrote:Bakir nije humanitarna organizacija. Njegov zadatak je da ovo politički anulira. Danas je trebalo reagovati sa sazivanjem sastanka svih bošnjačkih predstavnika u Parlamentu BiH i VM BIH (po uzoru na onaj srpski od 27. aprila), tražiti sjednicu Vijeća za implementaciju mira, hitnu sjednicu Vlade NSRS, i slično. Bez obzira što je pretjerivanje. Treba dati vrlo jasnu poruku povratnicima da smo mi iz FBiH, makar na taj način, uz njih.
Plaćati im advokate je vrlo dvosmisleno i nepotrebno jer će i oni biti oslobođeni. Dokaza nema. Pa ljudi su na press donijeli Sufaru kao dokaz inkriminacije. O čem pričamo ?!
-
155_mm
#306 Re: Ko to tamo hapsi?
ovo mi nikako nije jasno. ovamo se sve hapsi sto mirise na bosnju jer je to terosrista a na drugoj strani ovakvo nesto:
http://www.usmilitary.com/33116/bosnia- ... terrorism/
nego sta mislite cije misljenje ima vecu tezinu na svjetskoj politickoj sceni?
-
Yug
#307 Re: Ko to tamo hapsi?
Bas bi bilo super da se sastane Vijece za implementaciju mira.Da bas vidimo sta ce reci ljudi cije drzave se i same bore protiv najvece posasti danasnjice TERORIZMA...Pa koliko treba teroristickih akcija u BiH (da ne spominjemo odlaske u Siriju) da se drzava napokon uozbilji....Na srecu predsjednik drzave Mladen Ivanic i ministar bezbjednosti Dragan Mektic jasno su poslali poruku da vise nema popustanja.155_mm wrote:u najmanju ruku sjednicu vjeca za implementaciju mira i traziti da se opcine doboj, zvornik, bratunac, srebrenica i visegrad izuzmu iz policijskog sistema rs do daljneg. zahtjev jeste pretjran ali se mora reagovati vise.It_is_a_Leclerc wrote:Bakir nije humanitarna organizacija. Njegov zadatak je da ovo politički anulira. Danas je trebalo reagovati sa sazivanjem sastanka svih bošnjačkih predstavnika u Parlamentu BiH i VM BIH (po uzoru na onaj srpski od 27. aprila), tražiti sjednicu Vijeća za implementaciju mira, hitnu sjednicu Vlade NSRS, i slično. Bez obzira što je pretjerivanje. Treba dati vrlo jasnu poruku povratnicima da smo mi iz FBiH, makar na taj način, uz njih.
- bh.tornjak
#308 Re: Ko to tamo hapsi?
ne diraj u Baketove patriotske vratolomije....Bloody wrote:bh.tornjak wrote: Bake ce privedenima platit advokate....prebijenima ce platit lijecenje....a ako koji "preseli" platit ce i dzenazu....
sta bi covjek vise od ovakog dusebriznika...
Sta ima da placa? Zar nema medju bosnjacima pravnih umova,spremnih i poletnih,da se solidarisu i da stanu u prve redove i pro bono brane te ljude?
- bh.tornjak
#309 Re: Ko to tamo hapsi?
belaj u Zvorniku ima s ovim desavanjima samo malo veze.....jbg....poklopilo se cista slucajnost...O'zone wrote:Mile je to i obećao na dan kad je bio belaj u Zvorniku.kamen spoticanja wrote:Kazu da je u pojedinim bošnjačkim mjestima opstenarodni haos...murija totalno neselektivno trkelja po kucama i privodi ...ljudi isprepadani totalnoO'zone wrote:Fino Boga mi, fino.
Sreća pa su hapsili sve teroriste bez obzira na vjeru, naciju ili političko uvjerenje.![]()
Mogu zamislit kako se osjećaju ljudi koji žive na području rs-a. Opet se vrte filmovi u glavi od 92 do 95 čak ih i ja evo vrtim a nisam ni blizu tih ljudi.
Nadam se da je Bake renoviro trezor ili je kupio nekretnine u Turskoj za sigurno povlačenje...
Mile fakat ide na belaj širih razmjera
Nek je ljudima Bog na pomoći jer mi niti "vođe" u nas biti nećemo....
Mile je ovo vec dugo najavljivo.....izmedju redova.....ko je skonto skonto je ...ko nije.....ima sad utakmicu...
-
emillio estevez
#310 Re: Ko to tamo hapsi?
HahahaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dobar prijedlog. Samo treba uvesti neke kontra mjere. Recimo, uz dužno poštovanje crkve i crkvenih lica, poskidati sve trobojke sa pravoslavnih crkvi po F.BiH ili barem kantonima gdje su Bošnjaci većina. Proglasiti tu zastavu ratno-huškačkom...itd.155_mm wrote:u najmanju ruku sjednicu vjeca za implementaciju mira i traziti da se opcine doboj, zvornik, bratunac, srebrenica i visegrad izuzmu iz policijskog sistema rs do daljneg. zahtjev jeste pretjran ali se mora reagovati vise.It_is_a_Leclerc wrote:Bakir nije humanitarna organizacija. Njegov zadatak je da ovo politički anulira. Danas je trebalo reagovati sa sazivanjem sastanka svih bošnjačkih predstavnika u Parlamentu BiH i VM BIH (po uzoru na onaj srpski od 27. aprila), tražiti sjednicu Vijeća za implementaciju mira, hitnu sjednicu Vlade NSRS, i slično. Bez obzira što je pretjerivanje. Treba dati vrlo jasnu poruku povratnicima da smo mi iz FBiH, makar na taj način, uz njih.
Zabraniti ime Jovan,Vojo,Stevan.
Obiljeziti ih sa islamskim polumjesecom,porazbijati im radnje.
Spaliti njihove knjige,zene osisati,djecu prevesti na Islam .........
Ma samo se JA SALIM ,Vidim Vi. Mislite ozbiljno.
-
hizo ramidovic
#311 Re: Ko to tamo hapsi?
meni je najveca sega kad neko kaze "bosnjacki politicari"...
- bh.tornjak
#312 Re: Ko to tamo hapsi?
bingov buraz wrote:Smijesno,zamisljam da 1943 neki Jevrejski vodja apeluje na Gestapo da treba zastiti Jevreje od progona
..i da placa advokate....
- bh.tornjak
#313 Re: Ko to tamo hapsi?
ne bi se s time skozio kolega....pi*cke su ih i izabrale...to ne smijemo zaboravitiPoint. wrote:Nasi politicar su najvece picke sto hodaju ovom planetom. Jebem li im sve od do, sve i jednom.
- GeeTnT
#314 Re: Ko to tamo hapsi?
Taj novinar je mogao napisati i da su uhapšenim djelili "čokoladice" pa ih posle snimanja ponovo uzimali...bh.tornjak wrote:bingov buraz wrote:Smijesno,zamisljam da 1943 neki Jevrejski vodja apeluje na Gestapo da treba zastiti Jevreje od progona![]()
![]()
![]()
..i da placa advokate....![]()
![]()
Svejedno..ti bi i na tu priču pao.
- Drvosjeca iz Dejcica
#315 Re: Ko to tamo hapsi?
To su ipak srpske metode, mi se držimo slova zakona.emillio estevez wrote: Hahaha
Spaliti njihove knjige,zene osisati,djecu prevesti na Islam .........![]()
-
emillio estevez
#316 Re: Ko to tamo hapsi?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:To su ipak srpske metode, mi se držimo slova zakona.emillio estevez wrote: Hahaha
Spaliti njihove knjige,zene osisati,djecu prevesti na Islam .........![]()
Ma ja
Kako pise , nebih rekao
- bh.tornjak
#317 Re: Ko to tamo hapsi?
svjetska politicka scena je "kurava" koja se handri danas s jednima sutra s drugima...155_mm wrote:ovo mi nikako nije jasno. ovamo se sve hapsi sto mirise na bosnju jer je to terosrista a na drugoj strani ovakvo nesto:
ono sto je Mile uradio je to da je "odaslata" vijest o teroristima...protuteroristickim akcijama...itd....itd...
sad kontaj koja je steta drzavi i Bosnjacima time napravljena ...
mi mozemo ovde raspravljat i napr*djivat sto godina....ali smo plitki za mnoge stvari.....nismo "im" ni do koljena sto se tice vodjenja politickih igrica i poteza...
- Maharadza
#318 Re: Ko to tamo hapsi?
Ma "vehabije" su svakako za sve krivi! 
- ilkbahar
#319 Re: Ko to tamo hapsi?
Jel se sta konkretno radi ili se samo pusete po forumu?
-
155_mm
#320 Re: Ko to tamo hapsi?
nikakve kontramjere, sta vam je ljudi. na taj nivo se ne smije spustati. nista ne raditi bez uskladjenosti sa medjunarodnom zajednicom. cak se i ovaj problem terorizma ne moze rijesiti bez njih. i vecina zemalja na zapadu imaju taj problem i treba vidjeti sa njima kako da se to rijesi. problem treba dici na europski nivo. traziti da neka europska policijska ustanova izadje na teren u rs.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobar prijedlog. Samo treba uvesti neke kontra mjere. Recimo, uz dužno poštovanje crkve i crkvenih lica, poskidati sve trobojke sa pravoslavnih crkvi po F.BiH ili barem kantonima gdje su Bošnjaci većina. Proglasiti tu zastavu ratno-huškačkom...itd.155_mm wrote:u najmanju ruku sjednicu vjeca za implementaciju mira i traziti da se opcine doboj, zvornik, bratunac, srebrenica i visegrad izuzmu iz policijskog sistema rs do daljneg. zahtjev jeste pretjran ali se mora reagovati vise.It_is_a_Leclerc wrote:Bakir nije humanitarna organizacija. Njegov zadatak je da ovo politički anulira. Danas je trebalo reagovati sa sazivanjem sastanka svih bošnjačkih predstavnika u Parlamentu BiH i VM BIH (po uzoru na onaj srpski od 27. aprila), tražiti sjednicu Vijeća za implementaciju mira, hitnu sjednicu Vlade NSRS, i slično. Bez obzira što je pretjerivanje. Treba dati vrlo jasnu poruku povratnicima da smo mi iz FBiH, makar na taj način, uz njih.
- Drvosjeca iz Dejcica
#321 Re: Ko to tamo hapsi?
Svaka konkretna akcija forumaša mimo zvaničnih institucija i političara bi samo dolila ulje na vatru a ovi iz RS-a bi to jedva dočekali. Zato po meni treba insistirati na zvaničnu politiku da u okviru zakonskih nadležnosti naprave određene konkretne mjere u cilju zaštite povratnika.ilkbahar wrote:Jel se sta konkretno radi ili se samo pusete po forumu?
- It_is_a_Leclerc
#322 Re: Ko to tamo hapsi?
Jel tebi uozbiljavanje države privođenje 30 ljudi od kojih je 19 odmah oslobođeno (imam informacije da nekima čak nisu ni znali imena, ali su privedeni jer su bili u bošnjačkim kućama), a 11 privedeno pod dokazima poput - iskaznice o uplaćenim obavezama prema Islamskoj zajednici BiH, Sufara, zastava sa ljiljanima, mačeta za kukuruze, lanac za pse (sve prezentovano na današnjem pressu) i ponekom lovačkom puškom (što je i logično, s obzirom da ljudi žive po selima, bave se stočarstvom i ovčarstvom)?!Yug wrote:Bas bi bilo super da se sastane Vijece za implementaciju mira.Da bas vidimo sta ce reci ljudi cije drzave se i same bore protiv najvece posasti danasnjice TERORIZMA...Pa koliko treba teroristickih akcija u BiH (da ne spominjemo odlaske u Siriju) da se drzava napokon uozbilji....Na srecu predsjednik drzave Mladen Ivanic i ministar bezbjednosti Dragan Mektic jasno su poslali poruku da vise nema popustanja.155_mm wrote:u najmanju ruku sjednicu vjeca za implementaciju mira i traziti da se opcine doboj, zvornik, bratunac, srebrenica i visegrad izuzmu iz policijskog sistema rs do daljneg. zahtjev jeste pretjran ali se mora reagovati vise.It_is_a_Leclerc wrote:Bakir nije humanitarna organizacija. Njegov zadatak je da ovo politički anulira. Danas je trebalo reagovati sa sazivanjem sastanka svih bošnjačkih predstavnika u Parlamentu BiH i VM BIH (po uzoru na onaj srpski od 27. aprila), tražiti sjednicu Vijeća za implementaciju mira, hitnu sjednicu Vlade NSRS, i slično. Bez obzira što je pretjerivanje. Treba dati vrlo jasnu poruku povratnicima da smo mi iz FBiH, makar na taj način, uz njih.
Ja sam poznat ovdje po pozivanju na oštriju borbu sa selefijskim pokretom i njihovom političkom ideologijom, ali mi ovdje govorimo o tome da su privedeni muzičari, ljudi koji su obnovili pravoslavne spomenike u svojim selima, 18-ogodišnji dječaci koji su istaknuli zastavu s ljiljanima na facebook profilu.
Svi će, bez daljnjeg i bez imalo sumnje, biti oslobođeni. Bit će urađeno sve da do toga dođe, jer nema ni najmanjeg dokaza. Ovo je zveckanje oružjem, pokušaj da zamirišu uspomene na isto ovo doba prije 23 godine i, kako to piše u PEt ciljeva RS, "pospremanja" Bošnjaka u logore.
P.S. Mladen Ivanić nije predsjednik države, već jedna trećina predsjednika.
- zagortenej
#323 Re: Ko to tamo hapsi?
Obrij bradu i mirna bosnakritichar wrote:Dok jedna grupa bošnjačkih političara ne radi ništa, druga odobravajuće kima glavom, a ostali bošnjaci po ulicama gađaju strelovitim pogledima svakoga ko ima bradu
-
155_mm
#324 Re: Ko to tamo hapsi?
ali od kud potreba da ovi izlaze sa ovakvim tekstom. slucajnost? moguce ali i ne mora.bh.tornjak wrote:svjetska politicka scena je "kurava" koja se handri danas s jednima sutra s drugima...155_mm wrote:ovo mi nikako nije jasno. ovamo se sve hapsi sto mirise na bosnju jer je to terosrista a na drugoj strani ovakvo nesto:
ono sto je Mile uradio je to da je "odaslata" vijest o teroristima...protuteroristickim akcijama...itd....itd...
mi mozemo ovde raspravljat i napr*djivat sto godina....ali smo plitki za mnoge stvari.....nismo "im" ni do koljena sto se tice vodjenja politickih igrica i poteza...
- Drvosjeca iz Dejcica
#325 Re: Ko to tamo hapsi?
Super je tekst samo misliš da će ga naši znati ekplatisati?155_mm wrote:ali od kud potreba da ovi izlaze sa ovakvim tekstom. slucajnost? moguce ali i ne mora.bh.tornjak wrote:svjetska politicka scena je "kurava" koja se handri danas s jednima sutra s drugima...155_mm wrote:ovo mi nikako nije jasno. ovamo se sve hapsi sto mirise na bosnju jer je to terosrista a na drugoj strani ovakvo nesto: