Dvije minute prije radnog vremena ..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloody

#301 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

topcam wrote:
Funkcionise. Da, ..inace.
Onda si ti sretnik,inace :D
Sephora

#302 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

topcam wrote:
Sephora wrote:
topcam wrote: Svako za se travu pase, nesto ne vjerujem da oni za tog tipa platu zarade, mozda je i obratno ili suprotno.
Falio zarez ili ne.
Izracunaj u jednom mjesecu koliko je radnih dana, x 40 minuta...i dobit ces odgovor...zaraduju mu platu nego sta, dok on kahvenise, drugi rintaju njegove poslove...U svakom slucaju neozbiljan je tip, svakodnevno kasniti, dovoljno govori o njemu..

U firmamam gdje se zakasni 15 minuta, ne plate ti sat vremena...sta mislis zbog cega li su uveli taj sistem ?
Da i ti budes bolje placena, kad dodjes na vrijeme :?
Taj sistem bi trebali uvesti na svim radnim mjestima..
Pravila se moraju postovati,i ona vaze za sve podjednako ...o cemu god da je rijec, tako i za radno vrijeme..zamisli kad bi svi dolazili kako je kome cejf....i u obdanistu postoji vrijeme koje treba postovati dolaska i odlaska djece..

Gdje nema pravila,ni ekipa ne moze funkcionisati normalno..
topcam
Vozim: uzbrdo

#303 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by topcam »

Sephora wrote:
topcam wrote:
Da i ti budes bolje placena, kad dodjes na vrijeme :?
Taj sistem bi trebali uvesti na svim radnim mjestima..
Pravila se moraju postovati,i ona vaze za sve podjednako ...o cemu god da je rijec, tako i za radno vrijeme..zamisli kad bi svi dolazili kako je kome cejf....i u obdanistu postoji vrijeme koje treba postovati dolaska i odlaska djece..

Gdje nema pravila,ni ekipa ne moze funkcionisati normalno..
Kod vas je vjerovatno fiksna plata, dok je kod nas placeno vrijeme prisutnosti (sto mnogi koji misle da su pametni koriste).
Jer ne prave razliku izmedju biti prisutan, i biti aktivno prisutan.
Izracunaj u jednom mjesecu koliko je radnih dana, x 40 minuta...i dobit ces odgovor...zaraduju mu platu nego sta, dok on kahvenise, drugi rintaju njegove poslove...U svakom slucaju neozbiljan je tip, svakodnevno kasniti, dovoljno govori o njemu..
Vidis ovim sto si napisala mogu se i ja posluziti, imas mnosto onih koji dodju ranije i misle niko me tako rano ne kontrolise, ili
dovoljno je sto sam dosao ranije, nemam potrebe raditi.
ho oponopono

#304 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by ho oponopono »

...eh blago njemu, ja radila 8 ili 14 h isto mi se pise, on je bar u prednosti...bio ili ne bio tako mu grah pao... :pusi2:
Sephora

#305 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

Jutros stigla 10 minuta ranije...Navike su čudo ... :D :D
Bloody

#306 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

Dosao-cekirao se-otisao.Kada se vraca-ne zna niko. :-)
nellismo

#307 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by nellismo »

Bloody wrote:Dosao-cekirao se-otisao.Kada se vraca-ne zna niko. :-)
Meni kolegica redovno kasni nekad 20min nekad i sat. I kad dođe fino se kafica pije bar 15min. Za to vrijeme ja radim za dvoje.
I to se dešava iz dana u dan, nema iznimke
Qler

#308 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Qler »

A ti iz dana u dan sutis.... i ja bi kasnio :)
nellismo

#309 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by nellismo »

Qler wrote:A ti iz dana u dan sutis.... i ja bi kasnio :)
Znaju šefovi, zna ona
Jedino da se posvađamo, pobijemo
I opet će kasniti
Qler

#310 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Qler »

Ja bi tu razmotrio dvije opcije...

1. i ja bi kasnio

2. uopste ne bih radio njen dio, tj. radio bih kao da je tu... sve bi joj gomilao da je ceka poslije te kafe...
duminjo

#311 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by duminjo »

Ako sam prva, od 7, kasnim skoro uvijek pola sata ili sat. Kolegica budala me pokrije pa kasnije plaćam kafu i ručak. Imam problem sa budjenjem. Skoro nema alarma za koji sam siguran da ce me probuditi. Jedno vrijeme me djevojka budila u pola 7 pa ustanem i odem u WC da pustim vodu, kako bi ona bila sigurna da sam ustao a ne samo javio na telefon i okrenuo se na drugu stranu.
Ako sam druga, od 15, dodjem ranije.
Bloody

#312 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

nellismo wrote:
Znaju šefovi, zna ona
I opet će kasniti

I da se posvadjas nema koristi,narusavas radnu atmosferu a to ce opet pogoditi vise tebe nego nju.Takva je to sorta :-) Ja cu izdrzati jos do kraja mjeseca a onda kad pocinjemo novi projekat traziti cu da me premjeste u drugi tim, ili njega,i obrazloziti cu sve zasto i zbog cega to trazim.
nellismo

#313 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by nellismo »

Qler wrote:Ja bi tu razmotrio dvije opcije...

1. i ja bi kasnio

2. uopste ne bih radio njen dio, tj. radio bih kao da je tu... sve bi joj gomilao da je ceka poslije te kafe...
Ja koristim treću opciju kad dođe na radno mjesto izgubim se 30 min
sadie_forever

#314 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by sadie_forever »

duminjo wrote:Ako sam prva, od 7, kasnim skoro uvijek pola sata ili sat. Kolegica budala me pokrije pa kasnije plaćam kafu i ručak. Imam problem sa budjenjem. Skoro nema alarma za koji sam siguran da ce me probuditi. Jedno vrijeme me djevojka budila u pola 7 pa ustanem i odem u WC da pustim vodu, kako bi ona bila sigurna da sam ustao a ne samo javio na telefon i okrenuo se na drugu stranu.
hahaa ,bas problematicno
sumirprimus

#315 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by sumirprimus »

duminjo wrote:Ako sam prva, od 7, kasnim skoro uvijek pola sata ili sat. Kolegica budala me pokrije pa kasnije plaćam kafu i ručak. Imam problem sa budjenjem. Skoro nema alarma za koji sam siguran da ce me probuditi. Jedno vrijeme me djevojka budila u pola 7 pa ustanem i odem u WC da pustim vodu, kako bi ona bila sigurna da sam ustao a ne samo javio na telefon i okrenuo se na drugu stranu.
eee a jesul probali s alarmom na platu?siguran sam da bi iz par pokusaja djelovalo :D
nellismo

#316 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by nellismo »

Bloody wrote:
nellismo wrote:
Znaju šefovi, zna ona
I opet će kasniti

I da se posvadjas nema koristi,narusavas radnu atmosferu a to ce opet pogoditi vise tebe nego nju.Takva je to sorta :-) Ja cu izdrzati jos do kraja mjeseca a onda kad pocinjemo novi projekat traziti cu da me premjeste u drugi tim, ili njega,i obrazloziti cu sve zasto i zbog cega to trazim.
Žalio sam se i šefovima, ali ne pali
duminjo

#317 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by duminjo »

sumirprimus wrote:
eee a jesul probali s alarmom na platu?siguran sam da bi iz par pokusaja djelovalo :D
Još nisam uhvaćen. Bitno je da jedno dodje na vrijeme i da treća smjena može kuci u 7. Ja, kaddodjem u 8, odradim svoj posao i nista me ne fula. Samo je stvar u tome da ostali presute kašnjenje. Nemamo supaka u preduzecu :mrgreen:
Bloody

#318 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

nellismo wrote: Žalio sam se i šefovima, ali ne pali

Nazalost ja i ostali iz tima zavisimo jedni od drugih,pa tako i o njegovom dijelu posla.Evo danas svi cekamo,svako uradio svoje,i besposlicarimo :-)
Bloody

#319 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

I opet ga nema :cekam:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#320 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Matijevic_Vlado »

i na forumu me tracas? sta fali ako malo kasnim i sutra cu
Tomahawk11
Globalni moderator

#321 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Tomahawk11 »

:mrgreen: :lol: Neces vjerovati, imam jednu kolegicu koja, isto tako, jednog dana, nakon mnogobrojnih kasnjenja, izvali: imam problem sa budjenjem!
O, really, pa ko ga nema :D Ne volim ni ja ustajati u 06:30, ali kad se mora....a kraljica dodje u 09:00, 09:30 i izvali ima problem sa budjenjem.
Debeo razlog za kasnjenje :-)
No, to je moglo kod proslog sefa. Sad kod ovog vise nema problem sa budjenjem 8-)
Bloody

#322 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

Matijevic_Vlado wrote:i na forumu me tracas? sta fali ako malo kasnim i sutra cu

Kad dodjes bjezi mi s ociju

Stvarno je crnjak tracati kolegu pa makar i na forumu ali toliko sam bijesna da bih mogla i temu o budali otvoriti. :(
Post Reply