Vidi poredjenja, Ceda i Hasim_BataZiv_0809 wrote:Smatram da mi je prosjecan Srbin po svemu blizi od prosjecnog Albanca. Npr. Ceda Jovanovic mi je drazi od Hasima Tacija. O ubojicama, silovateljima i pljackasima imam nagore misljenje bez obzira kojem narodu pripadali.Stjui wrote:
evo i ja nisam nikakav ljubitelj albanaca.kažete nisu nas zadužili,nisu nas branili,ok.sem ovih što žive sa nama i nisu.ali,opet ne razumijem logiku da su vam opet draži srbi.znači,više zamjerate albancima za njihovu neutralnost,nego srbima za direktno ubijanje,silovanje,pljačkanje,protjerivanje?doviđenja zdravoj pameti...
U ratu smo bili sa idejama i ideologijama, a ne sa narodima.
I naso Cedu koji nije ni census presao a presjednik drzave deklarisani cetnik i vojvoda kojem mainstream daje podrsku.
Nije problem u Cedi, Ceda imas par procenata, problem je u mainstream-u koji tebe i tvoj narod ne dozivljava kao sebi ravne nego te vidi kao podvrtsu, genetsku gresku, izdajice, prodane duse i koji jos epitet od tog mainstream-a nisi dobio i koji ti svako malo ispostavi racun za nesto.
Ali bitne su ideje, kao sto ti rece.