Ljetovanje 2015

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Rockefeller

#301 Re: Ljetovanje 2015

Post by Rockefeller »

Nisrin wrote:
Naslovnica wrote:
Rockefeller wrote:Jeko bio u Neumu, kakve su cijene smještaja :mrgreen:
Bio ja. Apartman na plaži, 4 kreveta, 50km.
Za mene kako popriličnog kokuza odlična solucija.
Mi zadovoljni.
Da imam para išao bih u Tučepe, jbga.

sestra rezervisala u sezoni za 4 osobe odmah na plazi, ispod hotela neum 120KM---i nije kokuz, ima love pa cesto skokne do turske, tucepa, splita itd, ali jedmostavno voli neum, a najvise joj odgovara zbog djece...tako da, bitno je otici :D
Bila sam ja tri godine u neumu, ja ne volim neum zbog ruznih plaza, hladne i mutne vode i sto imam osjecaj da plivam u jezeru :D i naravno, zbog guzve- jedno na drugo :D
To mi reci. Lijepo lijepo. Voda nije bitna i gužva nije bitna. Bitna je cijena :izet:

Zadovoljan sam odgovorom. Trebalo bi se nekad poslije Bajrama putovati, znači krajem jula. Jedno 4-5 dana ne bi bilo loše.
Naslovnica

#302 Re: Ljetovanje 2015

Post by Naslovnica »

Nije Neum toliko loš koliko je raja napravila famu oko toga. Meni lično smeta malo plaža, većinom je tonbe, i puno ježeva. Sa mojim svojedobno omiljenim Tučepima i Makarskom se ne može nikako porediti, ali kada su finansije u pitanju, može se fino odmoriti za relativno malo para. Ja našao smještaj preko pik-a i nisam se pokajao sekunde.
Plus ima Bingo, cijene kao u Sarajevu, šta bi bošnjo više poželio?!
Kome je da možda vidi mira jeftinije ima ove opcije tipa Sutomore, Dobre vode, ali ja nisam bio u mogućnosti ići van granica. 8-)
Naslovnica

#303 Re: Ljetovanje 2015

Post by Naslovnica »

[quote="Rockefeller"

To mi reci. Lijepo lijepo. Voda nije bitna i gužva nije bitna. Bitna je cijena :izet:

Zadovoljan sam odgovorom. Trebalo bi se nekad poslije Bajrama putovati, znači krajem jula. Jedno 4-5 dana ne bi bilo loše.[/quote]
Neće ti biti slobodnog kreveta u Neumu poslije Bajrama. Ganjaj sada, rezerviši, plati predujam, jedino tako.
Rockefeller

#304 Re: Ljetovanje 2015

Post by Rockefeller »

Naslovnica wrote:Nije Neum toliko loš koliko je raja napravila famu oko toga. Meni lično smeta malo plaža, većinom je tonbe, i puno ježeva. Sa mojim svojedobno omiljenim Tučepima i Makarskom se ne može nikako porediti, ali kada su finansije u pitanju, može se fino odmoriti za relativno malo para. Ja našao smještaj preko pik-a i nisam se pokajao sekunde.
Plus ima Bingo, cijene kao u Sarajevu, šta bi bošnjo više poželio?!
Kome je da možda vidi mira jeftinije ima ove opcije tipa Sutomore, Dobre vode, ali ja nisam bio u mogućnosti ići van granica. 8-)
:thumbup:
golman

#305 Re: Ljetovanje 2015

Post by golman »

budza wrote:bio u egiptu krajem marta 8 dana u okolini hurgade.
3 lica za 1300 evra pun smestaj/klopa + let + transfer (aerodrom/hotel)... sve u toj ceni.
hotel je na netu opisan kao da ima 4* a mislim da je bio sa 3.
klopa bila super. vreme takodje (do 37 stepeni). cistoca na zavidnom novou. osoblje jako usluzno.
isao sam o licnoj reziji par puta do hurgade, sto taksijem sto busem. nisam osetio nikakvu nelagodu.

toplo preporucujem egipat jer turska, spanija i hrvatska u spici sezone su gadljivi.

cujem da je albanija isto atraktivna ali jos nisam stigao obici.
...ti si zreo za Jagomira :D
budza

#306 Re: Ljetovanje 2015

Post by budza »

golman wrote:
3 lica za 1300 evra pun smestaj/klopa + let + transfer (aerodrom/hotel)... sve u toj ceni.
klopa bila super. vreme takodje (do 37 stepeni). cistoca na zavidnom novou. osoblje jako usluzno.
isao sam o licnoj reziji par puta do hurgade, sto taksijem sto busem. nisam osetio nikakvu nelagodu.

toplo preporucujem egipat jer turska, spanija i hrvatska u spici sezone su gadljivi.

`ajde!
golman

#307 Re: Ljetovanje 2015

Post by golman »

budza wrote:
golman wrote:

`ajde!
ajde ti u "atraktivnu" Albaniju a nemoj u "gadljivu" Španiju ili Tursku... :okac:

:zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
agent_zero

#308 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

Maloprije gledam booking, brela ništa privatno nema slobodno, tučepi i baška voda ima nešto malo još ali u pizdićima.
rio5

#309 Re: Ljetovanje 2015

Post by rio5 »

Bio pocetkom juna u Tunisu, upravo u hotelu gdje se desio pokolj od prije par dana. Uff. Ne znam da cu ikad vise u taj Tunis otic. I ne samo u Tunis, bliski istok i ostatak afrike ne dolazi u obzir.
Elem, platili smo 1100e ukupno, hotel Palm Marina, all inclusive, avion, takse, sve u toj cijeni. Hrana je tamo li-la, uglavnom jednolicno. Suha piletina i tjestenina svaki obrok. Malo voca, kolaca ajmo reci dovoljno, dorucak mrsav, voda iz pipe nije cista tako da zube peres s flasom vode, hoteli od 5* su prljavi, sobe solidno sredjene, barem smo imali tu srecu. Bilo je ljudi koji su prijavljivali kvarove u kupatilu itd..More je ok, plaza solidna, pijesak ne toliko vruc ali ne bas cist. Dosta smeca i crnila nekakvog, meni lici na govna od kamile.
Moze to puno bolje.
rio5

#310 Re: Ljetovanje 2015

Post by rio5 »

Odmor-mašine mogu na urlaubsguru.at na facebooku mogu naci vrlo povoljna ljetovanja i izlete, ako neko vec nije cuo za tu stranicu.
Progressive House

#311 Re: Ljetovanje 2015

Post by Progressive House »

agent_zero wrote:Maloprije gledam booking, brela ništa privatno nema slobodno, tučepi i baška voda ima nešto malo još ali u pizdićima.

vodice nisu loše :)
Gandra_1

#312 Re: Ljetovanje 2015

Post by Gandra_1 »

Progressive House wrote:
agent_zero wrote:Maloprije gledam booking, brela ništa privatno nema slobodno, tučepi i baška voda ima nešto malo još ali u pizdićima.

Vodice su ok, ali je poprilicno velika guzva na plazi i vecinom je omladina iz Zg i okoline koja je dosla da se provodi...
karanana

#313 Re: Ljetovanje 2015

Post by karanana »

rio5 wrote:Bio pocetkom juna u Tunisu, upravo u hotelu gdje se desio pokolj od prije par dana. Uff. Ne znam da cu ikad vise u taj Tunis otic. I ne samo u Tunis, bliski istok i ostatak afrike ne dolazi u obzir.
Elem, platili smo 1100e ukupno, hotel Palm Marina, all inclusive, avion, takse, sve u toj cijeni. Hrana je tamo li-la, uglavnom jednolicno. Suha piletina i tjestenina svaki obrok. Malo voca, kolaca ajmo reci dovoljno, dorucak mrsav, voda iz pipe nije cista tako da zube peres s flasom vode, hoteli od 5* su prljavi, sobe solidno sredjene, barem smo imali tu srecu. Bilo je ljudi koji su prijavljivali kvarove u kupatilu itd..More je ok, plaza solidna, pijesak ne toliko vruc ali ne bas cist. Dosta smeca i crnila nekakvog, meni lici na govna od kamile.
Moze to puno bolje.
nikad vise u sjevernu afriku. sve sto si rekao. nekakvo prljavo, ciganluk, hoteli "na silu" nesto pokusavaju. hrana upravo takva. znaci nebitno teroririzam, meni su tunis, egipat i maroko ostali u negativnom sjecanju i cao.
e jedino sto je u egiptu more za 10. ali to ne nadoknadjuje ostali govnaluk.

ljudi budimo sretni sto imamo jadran ovako blizu i jos uvijek relativno povoljno jer se mozemo skuckati za prevoz i klopu.
bolje i oni onakvi dole kakvi jesu nego arapchine ili sta su vec ovi sjevernoafrikanci.
sumirprimus

#314 Re: Ljetovanje 2015

Post by sumirprimus »

u jebte,zamisl,platis masno i neka budala sjebe sve u sekundi..
agent_zero

#315 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

Gandra_1 wrote:
Progressive House wrote:

Vodice su ok, ali je poprilicno velika guzva na plazi i vecinom je omladina iz Zg i okoline koja je dosla da se provodi...
Eh upravo to... bio, vidio, nije mi se svidjelo... Mislim nije loše ko radi provoda dolazi, ali ja idem na odmor. :wink:
Jolie

#316 Re: Ljetovanje 2015

Post by Jolie »

Izvini, primjetila sam da se bas raspitujes okolo u vezi raznih tema koje se ticu ljetovanja i smjestaja...

Na bookingu ce ti vecina pisati da je vec zauzeto, ali nemoj odustati.

Ja sam recimo trazila po bookingu, izaberem mjesto koje zelim i onda razgledam apartmane cisto zbog slika i lokacije (mape).
Onda kada nadjem sta mi se svidj i odgovara, uzmem nazive apartmana i ona preko googla trazim njihove direktne stranice i kontakte i pisem im mailove 1:1.
Prvo sto mi je tako povoljnije, drugo sto sam se uvjerila da i nije bas sve 100% zauzeto kako booking tvrdi.

Treba samo uloziti malo vise truda, poslati na desetine mailova ali na kraju bude nesto :thumbup:

Sretno!
agent_zero

#317 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

Jolie wrote:
Izvini, primjetila sam da se bas raspitujes okolo u vezi raznih tema koje se ticu ljetovanja i smjestaja...

Na bookingu ce ti vecina pisati da je vec zauzeto, ali nemoj odustati.

Ja sam recimo trazila po bookingu, izaberem mjesto koje zelim i onda razgledam apartmane cisto zbog slika i lokacije (mape).
Onda kada nadjem sta mi se svidj i odgovara, uzmem nazive apartmana i ona preko googla trazim njihove direktne stranice i kontakte i pisem im mailove 1:1.
Prvo sto mi je tako povoljnije, drugo sto sam se uvjerila da i nije bas sve 100% zauzeto kako booking tvrdi.

Treba samo uloziti malo vise truda, poslati na desetine mailova ali na kraju bude nesto :thumbup:

Sretno!
Hvala na savjetu ;), vidiš baš tako nekako i ja planiram tražiti... Ovo s bookingom je bezveze, ustvari pretpostavljam da tu dosta igra ona opcija "free cancelation", pa mnogi rezevišu tek ono reda radi i zato izgleda da je sve zauzeto.
Nisrin

#318 Re: Ljetovanje 2015

Post by Nisrin »

Imam ti ja onaj provitni smjestaj u Brelima ako zelis kontakt, od 22. do 27.07.

Ja sam se ipak odlucila od 25.7. do 1.8. :D

A fkt ne vjeruj bookingu, nego radije idi na stranicu smjestaj.com.hr i kontaktiraj sve redom...jesu popunjeni kapaciteti, ali ne 100%
ado-šampion

#319 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

Sumnjam da ljudi tek tako rezervisu jer moras biti registrovan i ostaviti broj kartice. Booking ti u svakom trenutku moze skinuti s kartice koliko hoce.

Fazon je sto na Bookingu nisu svi smjestaji, a i oni koji jesu ostave oni nesto "sa strane", sto se moze izdati bez tragova da tako kazem, tj. bez poreza, prijava i slicno. Druga stvar, preko Bookinga je malo teze manipulisati kako znamo da Dalmatinci znaju raditi. Booking je najsigurnija opcija i zato svi lete preko bookinga. Ne moras se ni zezati s uplatama jer je broj kartice osiguranje.

Uglavnom, lako se moze ocekivati da je vec skoro sve puno od poslije Bajrama...
BHCluster

#320 Re: Ljetovanje 2015

Post by BHCluster »

Meni Spanija nekako naj privlacnija a nije skupo uopste.
Progressive House

#321 Re: Ljetovanje 2015

Post by Progressive House »

Gandra_1 wrote:
Progressive House wrote:

pa da :D extra za derneka

hookah bar blizu mora,tako da...
Kinaski

#322 Re: Ljetovanje 2015

Post by Kinaski »

Progressive House wrote:

pa da :D extra za derneka

hookah bar blizu mora,tako da...
hookah bar i provod, ne ide nikako :D
samkoF

#323 Re: Ljetovanje 2015

Post by samkoF »

Raigor Stonehoof wrote:
razonoda wrote::shock: Vidi ovoga --dodje na plazu 1-2, naravno da ima mjesta --svako normalan bjezi sa plaze u ta doba , da bi se vratili oko 4.
vidi ovog padobranca :lol: :lol: :lol: zasto bi iko bjezao iz hlada?? da si bio dole kad pa znas o cemu pricas ne bi pisao gluposti. nisu to glupe plaze tipa crna gora, turska :D gdje trckaras citav dan oko suncobrana za komadic hlada. u makarskoj ne moras na sunce stat osim kad ulazis i izlazis iz vode.

Image

Ovo na slici nije plaza u Makarskoj.
samkoF

#324 Re: Ljetovanje 2015

Post by samkoF »

supercali wrote:Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
Cak je duze do danske i vremenski i daljinom

Pa onaj sto iz danske dodje bude najcesce najmanje mjesec dana u Bosni, a ti neces valjda u Turskoj biti mjesec dana na godisnjem???
samkoF

#325 Re: Ljetovanje 2015

Post by samkoF »

supercali wrote:
razonoda wrote:
supercali wrote:Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
Cak je duze do danske i vremenski i daljinom
Po meni , nije isti razlog putovanja. I drugacije se dozivljava.
Po meni , drugo je kad dijaspora dolazi da obidje svoje a drugo kad Ti planiras god .odmor.
A kad dijaspora dodje ovdje kuci na odmor?
Ja sam uporedio duzinu puta i to vremenski a ne zasto dijasporac dolazi ovamo ili ti u antaliju

Al opet zavisno sta trazis sta zelis itd
Jbg ja sam se prosle godine do praga vozio nekih 12 sati a tako i nazad otprilike

Duzina puta I vremenski duga voznja se lakse podnosi ako znas da opet nazad tako dug put neces voziti bar mjesec dana kao sto cine ljudi koji dolaze iz dijaspore a drugo je kad ides na sedmodnevni il desetodnevni odmor na tako dalek put autom.
Post Reply