Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
OldMayor

#301 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

Ako iko ima pravo da prica o protjerivanju, to treba da rade oni koji su protjerani - ako su protjerani. Ja njihov glas ne cujem - dakle NE POSTOJI nikakvo udruzenje, barem ja ne znam za njega, nekakvih protjeranih sarajlija. :-) Postoje ljudi koji su se sami ispalili, otisli iz ovog grada, nasli svoj zivot negdje drugo. I mogu se cista obraza vratiti. Mogao je i nele tako, da nije srao sve vrijeme i pokusavao da soli svakome pamet. On objasnjava nekome po kome su pucali ko je kriv i kako. Ma jebe se bolan tom covjeku, on je upucan, sta ga boli qrac kako je dosao u tu situaciju. Jok, Nele je tu da on objasni. :-)

Nele uzima ej sebi za pravo da prica o tome, a covjek AVIONOM odletio iz grada. :lol: Pa ja mislim u historiji covjecanstva nije zabiljezen slucaj da je neko protjeran, a pusten na avion jos.

Ponavljam jos jednom, Nele najmanje ima pravo da prica o ratu i Sarajevu u ratu i nakon rata, jer lik JEDNOSTAVNO NIJE BIO OVDDJE!!! Nema blage veze sta se desavalo.

Pricu o tome mogu samo pricati oni koji su izgubili svoje na kazanima, kojima je fkt pokucao Caco na vrata itd. Ali mi smo se barem s njima obracunali na nasoj strani. I Caco, Juka, Cele, svi su maknuti sa bitnih pozicija, ili su ubijeni od strane Armije - Caco. Jbg to nije uradjeno odmah, ali barem je uradjeno. U jeku rata, dok se pucalo na nas mi smo opet smogli snage da cistimo svoje redove od pogani.

Sta je VRS radio? Ja bih volio da mi se navede slucaj gdje je VRS zatvorio svog covjeka, ubio ga zbog zlocina itd. Eto, volio bih da mi se to napise. Pa jbt oni su takve nagradjivali.
Last edited by OldMayor on 23/03/2015 15:37, edited 1 time in total.
Creasy

#302 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

_BataZiv_0809 wrote:
Creasy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Creasy, uz duzno postovanje, tvoja argumentacija se svodi na hipoteze.
Znači, trebali su ostati i čekati bombu u dvorištu ili minu u bašti... OK
To ti tvrdis. Evo ja tvrdim da toga ne bi bilo. I sta cemo sad?

Elem slozismo se da ih niko fizicki nije protjerao, sto implicira da Nele ili ne poznaje dobro cinjenicno stanje ili svjesno presucuje kontekst koji je nepovoljan za njegove tvrdnje.

A ja ti tvrdim da je toga bilo. Znam lično čovjeka koji je bio u VRS i ostao, da bi '96. nastradao od Srebreničana... Šta ćemo sad?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#303 Re: Nele i KLIX

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:Na početku rata su bježali svi. Od rata, od gladi o mobilizacije. Kasnije uspostavom bratske linije na Kobiljači Srbima i Hrvatima je bilo nešto lakše, dok su Bošnjaci trebali 1000 papira i potpis ministra (i žene i muškarci vojni obveznici). Postojala je i crta "prodaje ljudi" na Vilsonovom čime su se bavili iz HVO-a. Naravno, da Bošnjaci nisu veselo prelazili na Grbavicu za razlikuu od Srba. I tako to bio do 1995
Onda je Krajišnik pozvao Srbe da napuste Grbavicu, Ilidžu, Rajlovac i ostale dijelove grada koji su bili pod kontrolom VRS. I da ih je netko htio protjerati nije mogao, jer im jednostavno nije imao pristupa...
Pričam prije par godina sa jednim čovjekom koji je tako otišao i pati za Sarajevom otvoreno. Pitam ga zašto je otišao i bukvalno mi ovako odgovori "Ide 100.000 ljudi, neću se ja pravit pametan i ostajat"... I to sa ljudske strane razumijem. Ali, onda podmetanje priče o "masovnom protjerivanju" je ravno priči o lavovima u Pionirskoj.
I ja imam jednog poznanika sa slicnom pricom. Kaze htjeli su ostati, ali svaki dan cujes otiso' ovaj, pa otiso' onaj, pa neka pogrebna preduzeca iz Srbije iskopavaju ljude i sta ces ne mozes kontra mase. Otisli su cini mi se za Bijeljinu, ali mu je tadasnja djevojka ostala sa porodicom na Grbavici. Mislim da je rekao da je ima na nekim od snimaka reintegracije. Elem, nakon par godina oboje zapalili za Kanadu.

I sad su i njih dvoje na Neletovom spisku protjeranih :zzzz:
Creasy

#304 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

ozdrlje_donje wrote:
Creasy wrote:
pici wrote:razapinjali bi ih na križeve po marijin dvoru i mazali marmeladom da ih izjedu komarci i mravi...
Tebe moram na ignore, naporan si, ali ono baš... Ne znam zašto to nisam ranije.
Pa i ti si prenaporan i jos imas obraza da maltretiras tim nebulozama i poturas lazi i meljes jedno te istop pa te vecina do sad nije ignorisala :zoka:

Ako smatraš da poturam laži, ignoriši me. Šta je problem?
uglavnomja

#305 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

OldMayor wrote:Ako iko ima pravo da prica o protjerivanju, to treba da rade oni koji su protjerani - ako su protjerani. Ja njihov glas ne cujem - dakle NE POSTOJI nikakvo udruzenje, barem ja ne znam za njega, nekakvih protjeranih sarajlija. :-) Postoje ljudi koji su se sami ispalili, otisli iz ovog grada, nasli svoj zivot negdje drugo. I mogu se cista obraza vratiti. Mogao je i nele tako, da nije srao sve vrijeme i pokusavao da soli svakome pamet. On objasnjava nekome po kome su pucali ko je kriv i kako. Ma jebe se bolan tom covjeku, on je upucan, sta ga boli qrac kako je dosao u tu situaciju. Jok, Nele je tu da on objasni. :-)

Nele uzima ej sebi za pravo da prica o tome, a covjek AVIONOM odletio iz grada. :lol: Pa ja mislim u historiji covjecanstva nije zabiljezen slucaj da je neko protjeran, a pusten na avion jos.

Ponavljam jos jednom, Nele najmanje ima pravo da prica o ratu i Sarajevu u ratu i nakon rata, jer lik JEDNOSTAVNO NIJE BIO OVDDJE!!! Nema blage veze sta se desavalo.

Pricu o tome mogu samo pricati oni koji su izgubili svoje na kazanima, kojima je fkt pokucao Caco na vrata itd. Ali mi smo se barem s njima obracunali na nasoj strani. I Caco, Juka, Cele, svi su maknuti sa bitnih pozicija, ili su ubijeni od strane Armije - Caco. Jbg to nije uradjeno odmah, ali barem je uradjeno. U jeku rata, dok se pucalo na nas mi smo opet smogli snage da cistimo svoje redove od pogani.

Sta je VRS radio? Ja bih volio da mi se navede slucaj gdje je VRS zatvorio svog covjeka, ubio ga zbog zlocina itd. Eto, volio bih da mi se to napise. Pa jbt oni su takve nagradjivali.
oni su ubijali srdjane aleksice ... :|
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#306 Re: Nele i KLIX

Post by _BataZiv_0809 »

Creasy wrote:

A ja ti tvrdim da je toga bilo. Znam lično čovjeka koji je bio u VRS i ostao, da bi '96. nastradao od Srebreničana... Šta ćemo sad?
Pa dok znas samo jednog, znaci da nije masovna pojava.ž

I sta znaci "nastradao"? Ubijen? Ili mu neko zviznuo šamar, opsovao majku?
Creasy

#307 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Škobo Habu wrote:
Creasy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Creasy, uz duzno postovanje, tvoja argumentacija se svodi na hipoteze.
Ostali je nešto srpskih porodica u Vogošći i na Ilidži, nisam čuo da im je iko bacao bombe u kuće.
Ako nisi čuo, znači da si slabo informisan.
Škobo Habu

#308 Re: Nele i KLIX

Post by Škobo Habu »

Creasy wrote:

Što se ne izađe sa stvarnim brojkama u javnost? Evo na 3 stranice i niko mi još ne odgovori koliko je stvarno Srba napustilo grad?
Obraćaš se na pogrešnoj adresi po tom pitanju.
Tu evidenciju je vodila srpska strana, a ja smatram kako je 200.000 protjerani Srba iz Sarajeva čista nebuloza i mitomanija.
Za vrijeme rata srpska strana je konstantno tvrdila da je 10.000 hiljada Srba u Sarajevu ubijeno do strane, citiram, "muslimanske strane". Ta brojka je danas spala na manje od 1.000 građana srpske nacionalnosti. Prema podacima SGV, govorim po sjećanju, oni su baratali oko 400-500 nestalih osoba srpske nacionalnosti u opkoljenom Sarajevu.
Last edited by Škobo Habu on 23/03/2015 15:43, edited 3 times in total.
Creasy

#309 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Ripicipi wrote:
Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
Super, samo sto to nije ni pola od 150 hiljada, slazes li se?
Je l' ti sad jasno sto je Jankovic lazov??

P.S. hoces da kazes da je 70 hiljada Srba protjerano-napustilo- Sarajevo od 92-95 :-)
Daj mi nadji podatak ili snimak gdje 100 Srba prelazi sa ove na "onu" stranu, a ne 70 hiljada, pa to nigdje ne postoji zabiljezeno, kao npr. sto je zabiljezeno kako Bosnjaci i Hrvati sa kesama u rukama prelaze most Bratsva i Jedinstva, vise puta po vise stotina ljudi.

Nadji mi bilo kakav izvjestaj gdje se Srbi sa cekerima u grupama izbacuju iz grada???
Pojedinacnih slucajeva je svakako bilo, to je glupo negirati, ali ti sada pricas o 70 hiljada IZBACENIH iz grada, a to nigdje nije zabiljezeno :-)

OK. :run:
:shock:
70.000 + ovi što su poslije reintegracije otišli... :-)
Gubis se, vidim ja, tesko je protiv ARGUMENATA.
Lijepo ti dam podatke, izvjestaj RTRS-a, a ti jok, udri po svom.

Cim je tebi Nele koji je avionom odletio sa aerodroma protjeran, onda vidim da ti uopste nisi realan.
KENJAC

#310 Re: Nele i KLIX

Post by KENJAC »

_BataZiv_0809 wrote:
Creasy wrote:
To ti tvrdis. Evo ja tvrdim da toga ne bi bilo. I sta cemo sad?

Elem slozismo se da ih niko fizicki nije protjerao, sto implicira da Nele ili ne poznaje dobro cinjenicno stanje ili svjesno presucuje kontekst koji je nepovoljan za njegove tvrdnje.
Ej , ajmo vako. Tema je taj neki Nele i drz te se teme. Srbi u ratnom Sarajevu mogu biti tema ali odvojeno od ovoga. Ukratko gromnoj vecini Sarajevskih srba je pun qurac i onih sto su im govorili "bje'z te poklat ce vas" a i onih drugih "je'de da vas niko ne dira" ! Problem nas Sarajevskih Srba je taj da se vazda nadje neki pozvani delegat da nam objasni ko smo i sta smo ! Kurcina smo ! Ljudi bez domovine. Ko nas predstavlja? Tatjana i Mirko u ratu ! I jedno i drugo policija cuvala ko bijelog medjeda dok je Caco radio sta je htio ! Ko nas sad predstavlja ? Milorad ? Bakir? Zlatni Ljiljan ? Ko ? Ko zna kako nam je bilo dok te Uros jebe sa PAT-om a Hamdija gleda kako da ti "nadje" oruzje u kuci ili te vidi kako dajes signale. Svaka gnjida te mogla nazvat petom kolonom ! Sta zna Nele kako mi je bilo ? Ili ce to mozda Hadzihafizbegovic bolje objasnit ? Kad smo trebali glumit multietnicnost tad smo vam trebali. Sad smo teret ! Kad smo trebali punit 155-ice tad smo njima trebali. Kad smo odbili postali smo teret! Jebali vas Sarajevski Srbi ! Drz'te se Neleta i njegovih naprdjivanja!
OldMayor

#311 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

Creasy wrote:
Chmoljo wrote:
Creasy wrote:Nisi u toku.
Ne bi ostao niko naravno. I što se onda čudimo Srbima koji nisu dočekali Alijinu policiju, nakon 4 godine rata?
itekako sam u toku, samo ti priča ne drži vodu. sva je u hipotezama jer nemaš realnih, dovoljno uvjerljivih oslonaca.

osim toga, već sada si ogolio i najveću Neletovu laž o PROTJERANIM Srbima iz Sarajeva.
A pa ko zna šta bi bilo kad bi bilo. Nele je upotrijebio termin "protjerani", ali objektivno, kao što reče neko maloprije, nije bila dobra klima za Srbe da su ostali. Evo javio se Srbin koji je bio čitav rat u gradu i ispalio se '96. Pitaj njega zašto nije ostao... :roll:
Pa imam i ja havera bosnjak, bio u ratu i ispalio se 97 za ameriku.

I?

Prosao istu golgotu kao i ovaj.

Srbi se nisu na vrijeme ogradili od politike SDS-a, kasnije kad su zaglibli onda je bilo kasno. Ja razumijem da dosta srba nije podrzavalo klanja i silovanja, ali kazem, vec je bilo kasno.

I neko cije je dijete ubijeno, ti ga moras razumjeti jarane.

O tome ste trebali razmisljati kad ste svi objerucke prihvatili planove Krajisnika, Karadzica i ekipe. 96' je bilo kasno.

Ustvari, najzalosnije je sto se ni dan danas srbi ne ogradjuju od te politike. I dalje podrzavaju karadzica, mladica i ostale. Daju im ulice, nazive univerziteta itd... Pa to je ravno ludilu. Ti ljudi su vas doveli u takvu poziciju, da bi se svako normalan ogradio od istih, a vi ih velicate. :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#312 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

de te zločince na videlo...Capajbom hodi 6000 ratnih zločinaca najmanje...a i ona podmetanja po pijacama i bacanje srba na snajpere...živi štit
Ali Kemal

#313 Re: Nele i KLIX

Post by Ali Kemal »

Problem je da je stvoren sistem u kome su ljudi napustali grad i ako im nije niko direktno prijetio, niti ih fizicki ugrozavao.
Ako neko zna odgovoro zasto, ja bih volio da cujem stvarno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#314 Re: Nele i KLIX

Post by Chmoljo »

Creasy wrote:
A pa ko zna šta bi bilo kad bi bilo. Nele je upotrijebio termin "protjerani", ali objektivno, kao što reče neko maloprije, nije bila dobra klima za Srbe da su ostali. Evo javio se Srbin koji je bio čitav rat u gradu i ispalio se '96. Pitaj njega zašto nije ostao... :roll:
iz istog razloga zbog kojeg se ni meni danas ne ostaje. prvo ekonomski, pa onda svi ostali. nije dobra ni za mene koji želim praviti djecu i odgajati ih.

ali poenta je da nije bio PROTJERAN. pogotovo ne '96.

POGOTOVO to nije bila POLITIKA državne vlade.

POGOTOVO što navodite pojedinačne slučajeve.

što znači da smo ogolili svjesnu laž Jankovića. i još se čudimo što je iritantan, :-) :-) :-)
hizo ramidovic

#315 Re: Nele i KLIX

Post by hizo ramidovic »

KENJAC wrote: Ej , ajmo vako. Tema je taj neki Nele i drz te se teme. Srbi u ratnom Sarajevu mogu biti tema ali odvojeno od ovoga. Ukratko gromnoj vecini Sarajevskih srba je pun qurac i onih sto su im govorili "bje'z te poklat ce vas" a i onih drugih "je'de da vas niko ne dira" ! Problem nas Sarajevskih Srba je taj da se vazda nadje neki pozvani delegat da nam objasni ko smo i sta smo ! Kurcina smo ! Ljudi bez domovine. Ko nas predstavlja? Tatjana i Mirko u ratu ! I jedno i drugo policija cuvala ko bijelog medjeda dok je Caco radio sta je htio ! Ko nas sad predstavlja ? Milorad ? Bakir? Zlatni Ljiljan ? Ko ? Ko zna kako nam je bilo dok te Uros jebe sa PAT-om a Hamdija gleda kako da ti "nadje" oruzje u kuci ili te vidi kako dajes signale. Svaka gnjida te mogla nazvat petom kolonom ! Sta zna Nele kako mi je bilo ? Ili ce to mozda Hadzihafizbegovic bolje objasnit ? Kad smo trebali glumit multietnicnost tad smo vam trebali. Sad smo teret ! Kad smo trebali punit 155-ice tad smo njima trebali. Kad smo odbili postali smo teret! Jebali vas Sarajevski Srbi ! Drz'te se Neleta i njegovih naprdjivanja!
pa ne naprdjuje nele o proslogodisnjem urodu paradajza vec o '150 000 protjeranih sarajevskih srba'
Creasy

#316 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Škobo Habu wrote:
Creasy wrote:

Što se ne izađe sa stvarnim brojkama u javnost? Evo na 3 stranice i niko mi još ne odgovori koliko je stvarno Srba napustilo grad?
Obraćaš se na pogrešnoj adresi po tom pitanju.
Tu evidenciju je vodila srpska strana, a ja smatram kako je 200.000 protjerani Srba iz Sarajeva čista nebuloza i mitomanija.
Za vrijeme rata srpska strana je konstantno tvrdila da je 10.000 hiljada Srba u Sarajevu ubijeno do strane, citiram, "muslimanske strane". Ta brojka je danas spala na manje od 1.000 građana srpske nacionalnosti. Prema podacima SGV, govorim po sjećanju, oni su baratali oko 400-500 nestalih osoba srpske nacionalnosti u opkoljenom Sarajevu.

I po peti put, niko ne reče koliko je Srba OTIŠLO iz Sarajeva?
Ali Kemal

#317 Re: Nele i KLIX

Post by Ali Kemal »

hizo ramidovic wrote:pa ne naprdjuje nele o proslogodisnjem urodu paradajza vec o '150 000 protjeranih sarajevskih srba'
A ako su otisli dobrovoljno to je u redu :D
statixx

#318 Re: Nele i KLIX

Post by statixx »

Trebalo je kleknuti i moliti Srbe da ostanu, a Creasy bi danas mogao pisati kako je vladala dobra klima. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#319 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

KENJAC wrote: Ej , ajmo vako. Tema je taj neki Nele i drz te se teme. Srbi u ratnom Sarajevu mogu biti tema ali odvojeno od ovoga. Ukratko gromnoj vecini Sarajevskih srba je pun qurac i onih sto su im govorili "bje'z te poklat ce vas" a i onih drugih "je'de da vas niko ne dira" ! Problem nas Sarajevskih Srba je taj da se vazda nadje neki pozvani delegat da nam objasni ko smo i sta smo ! Kurcina smo ! Ljudi bez domovine. Ko nas predstavlja? Tatjana i Mirko u ratu ! I jedno i drugo policija cuvala ko bijelog medjeda dok je Caco radio sta je htio ! Ko nas sad predstavlja ? Milorad ? Bakir? Zlatni Ljiljan ? Ko ? Ko zna kako nam je bilo dok te Uros jebe sa PAT-om a Hamdija gleda kako da ti "nadje" oruzje u kuci ili te vidi kako dajes signale. Svaka gnjida te mogla nazvat petom kolonom ! Sta zna Nele kako mi je bilo ? Ili ce to mozda Hadzihafizbegovic bolje objasnit ? Kad smo trebali glumit multietnicnost tad smo vam trebali. Sad smo teret ! Kad smo trebali punit 155-ice tad smo njima trebali. Kad smo odbili postali smo teret! Jebali vas Sarajevski Srbi ! Drz'te se Neleta i njegovih naprdjivanja!
Niti jednom normalnom čovjeku u ovom gradu njegov sugrađanin nije teret. Što ste papcima teret, pa i ja sam... tako nam je grah pao, odnosno onaj ko je počeo rat (a oko toga se, izgleda nikada nećemo složiti), napravio da se prestrojimo i etnički purificiramo. Caco radio šta je htio? Da, ali koliko se sjećam, a sjećam se postoje mezari i Bošnjačkih Cacinih žrtava. Tako da nije baš crno-bijelo. Da jesmo hebali majku četničku kako padne koja granata jesmo cijeli rat, ali to , valjda može pogoditi samo one ili koji se osjećaju četnici ili koji suosjećaju sa onima koji bacaju granate.
Jednostavno, postoji trenutno jedna vrsta Srpsko-sarajevsko autizma. Kad nema posao kaže da nema posao zato što je Srbin, a zaboravlja na primjer, da svih 45% nezaposlenih u ovoj zemlji nisu Srbi.

A priča i te kako ima veze sa Neletom, jer mu je srž diskursa upravo odlazak u Sarajevo i nepovratak u Sarajevo. Svodeći to na nacionalno
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#320 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

Ali Kemal wrote:
hizo ramidovic wrote:pa ne naprdjuje nele o proslogodisnjem urodu paradajza vec o '150 000 protjeranih sarajevskih srba'
Ne, nego ne mogu se osjećati ja odgovornom za ono što ti dobrovoljno napraviš. Jednako kao što se ti ne možeš osjećati odgovornim za moje dobrovojne akcije :wink:
Ali Kemal

#321 Re: Nele i KLIX

Post by Ali Kemal »

KatarinaKosaca wrote:A priča i te kako ima veze sa Neletom, jer mu je srž diskursa upravo odlazak u Sarajevo i nepovratak u Sarajevo. Svodeći to na nacionalno
Mislim da je tu vise bio politicki aspekt, a ne nacionalni.
OldMayor

#322 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

Pa druze evo i ja sam u ovoj drzavi pa sam ko bez domovine, ko mene, eto ajd nazvat cu se bosnjakom mada sam bosanac, ko mene predstavlja. Pa ja za SDA nikada nisam glasao u zivotu. :roll:

Ja sam gore napisao upravo ovo, o tome trebaju da pricaju srbi koji su bili ovdje, kojima je caco pokucao, a ne Nele koji se ispalio sa avionom. I znaci nije bio 20 godina ovdje i sad on dosao da nama i vama isprica sta smo mi to ovdje radili, ko je koga, zasto i kako... a on se opijao po kafanama u beogradu i 'ladio muda.

I sam kaze da se vidja i druzi sa tim ljudima koji su se ispalili kao on.

Suti. Ispalio si se i sta imas baljezgat, nit zna citavu pricu ili je zna, ali se pravi lud.
hizo ramidovic

#323 Re: Nele i KLIX

Post by hizo ramidovic »

Ali Kemal wrote:
otici dobrovoljno i biti protjeran su dvije potpuno razlicite stvari...kontas?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#324 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

Sto druga slavna pravoslavna...
Ripicipi

#325 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

Creasy wrote:
A drago mi je sto si i ti napokon priznao da nije istina o 150 hiljada protjeranih, samo sto od tebe i nisam ocekivao da priznas, ali od "legende grada" jesam, a on uporno laze i laze. To je karakteristila supaka, a ne "legendi".
Locked