Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
daddy-kool wrote:Da li neko ima iskustva ili preporuke u vezi Michelin Pilot Sport 3 PS3 u dimenziji 205/55/16?
Za koje auto?
To su vrhunske gume, ali ih moras upariti sa autom koji moze da ih zagrije na pravu temperaturu.
Passat kojeg ne vozim agresivno, ali su cijenom vrlo slične M. Primacy 3 pa me je zainteresovalo kako se porede.
Sigurnost i komfor su mi najvažniji.
Primacy je daleko bolja opcija. Duze ce trajati, imat ce bolje karakteristike na hladnije vremenu, brze ce se ugrijati.
Za PS3 to je minimalno 200ks, za agresivnu voznju, vrlo ajke kocnice, i ako si voljan mjenjati svakih 30-35,000km.
legoše nove Continentalke (105 KM 195/65 15) i nove felge
samo što mi uvališe index H (meni dovoljno i T)
jes da će bit mekanije, ali će se brže i trošit
Jaha TZ wrote:legoše nove Continentalke (105 KM 195/65 15) i nove felge
samo što mi uvališe index H (meni dovoljno i T)
jes da će bit mekanije, ali će se brže i trošit
A sta je mekanije? Mislim da objasnis nama koji se ne susrecemo s tom terminologijom.
Ako mislis na meksi gazni sloj, pa brate valja zaustaviti tu zvjer od 80ks
pa nije nista jako onako kako si ti napisao postu u kojem objasnjavas za kakvo su auto te gume, focus 100 konja
Ma to je, te gume su predvidjene za daleko jaca auta, tako da nisu ni opterecene. Jedini problem je sto imaju vjerovatno vrlo visok index brzine pa ih je tesko ugrijati sa takvim autom.
jefferson wrote:
Primacy je daleko bolja opcija. Duze ce trajati, imat ce bolje karakteristike na hladnije vremenu, brze ce se ugrijati.
Za PS3 to je minimalno 200ks, za agresivnu voznju, vrlo ajke kocnice, i ako si voljan mjenjati svakih 30-35,000km.
Tako sam i ja nekako shvatio njihovu podjelu.
U svakom slučaju mi ova Primacy 3 djeluje prilično zaokuženo, a po testovima je i jedna od tiših guma.
pa nije nista jako onako kako si ti napisao postu u kojem objasnjavas za kakvo su auto te gume, focus 100 konja
Ma to je, te gume su predvidjene za daleko jaca auta, tako da nisu ni opterecene. Jedini problem je sto imaju vjerovatno vrlo visok index brzine pa ih je tesko ugrijati sa takvim autom.
vjerovatno si u pravu, desilo mi se 2 puta nakon izlaska iz garaze na prvom semaforu da proklizem kod kocenja, dzaba abs...
kontao sam da sam mozda naletio na ulje ali evo tvoj post mozda to objasnjava
u svakom slucaju kod brze voznje po izrazitim krivinama (sto je jedan dio mog redovnog puta) pokazale su se vise nego dobrim
vjerovatno si u pravu, desilo mi se 2 puta nakon izlaska iz garaze na prvom semaforu da proklizem kod kocenja, dzaba abs...
kontao sam da sam mozda naletio na ulje ali evo tvoj post mozda to objasnjava
u svakom slucaju kod brze voznje po izrazitim krivinama (sto je jedan dio mog redovnog puta) pokazale su se vise nego dobrim
Ma ja, moje ispod 10 stepeni su kao da vozis na klizavoj cesti, a treba im jedno 10 min voznje iznad 50 km/h da s eugriju, a auto je oko 1500kg i 200+ks.
U petak sam zamjenio zimske gume i stavio ljetne. Kako imam dva seta felgi, tako mi je majstor samo provjerio balans i napuhanost guma i nakon toga oprao felge i gume i postavio, a zimske sam lijepo smjestio u garažu. Inače ljetne gume su mi Michelin Energy Saver 205/55/16 na alu felgama. One su došle fabrički na autu. Ovo će im biti 3 prava sezona, jer kad sam auto kupio vozio sam malo više od mjesec dana i onda sam kupio zimske za broj manje 195/65/15 Continentalove i čelične felge 15-ke. Uzeo sam za broj manje, jer su standazirane za moj auto i cijenom zajedno sa felgama me je došlo nekih 100 KM (možda malo više) skuplje nego da sam samo uzeo 16-ke gume, pa skidaj gumu s felge i stavljaj drugu. Ovako samo provjeriš balans i napuhanost i u sekundi završiš. Ono što mi je prava prednost je ta što mjesto gdje mjenjam gumeje nekih 50 metara od kuće, tako da mi je pravo nagodno.