nada umire posljednja.tandmand wrote:Valjda je vodeca stranka u Bosnjaka, SDA za ovih 20 godina pripremila odgovor na ovakve stvari.zlata wrote: UVJERILA sam se prije nekoliko dana, u sve OVO sto sam napisala. Preko osobe iznutra HDZ-a, i njegovih ideologa.
Slucajno se potrefilo da vec godinama odrzavam prijateljsku vezu s nekim iz te svite.
Od jednom se covjek, nehotice IZDAO.
Price o kantonu, majorizaciji, su samo pred-igra za eventualnu podjelu BiH.
Cetnicka ideoogija u "zapadnom" izdanju.
Oportunizam "par excellence".
Mirom se planira dobit, ono sto se nije uspjelo u ratu.
Covjek s kojim sam razgovarala, mi je cak rekao,
da bi se pod hitno trebalo rijesit "hrvatsko pitanje",
da se izbjegne eventualno, KRVOPROLICE.
MIRA RADI.
Nadam se, da se nece nepripremljeni prepustiti improvizaciji, apelima medjunarodnoj zajednici i floskulama kako je za rat potrebno dvoje.
Hrvatski narodni sabor
-
155_mm
#301 Re: Hrvatski narodni sabor
-
zlata
#302 Re: Hrvatski narodni sabor
Nije uopce bitno sta je JEDAN covjek rekao,Lincoln-Burrows wrote:Kojih ovdje ima paćenika,
rekao mi ovaj, rekao mi onaj, a ni manje ni više nego da će izbit rat.
PRATI sta se sve govori jos od 1990-e,
kad su u Hrvatskom Centru u Streetsville-u,
Franjo i HDZ Hercegovci iz Toronta,
odlucivali "sta ce gdje", i "dje ce ko".
CILJ je ostao isti. IDENTICAN!
Samo se ceka oportun trenutak
a u medjuvremenu, saveznistvo i koketiranje sa
post-Cetnicima Dodikove vrste
je isto bitan dio dugorocne strategije.
Jerbo, bez dogovora sa trecom, srpskom stranom,
cilj je neostvariv.
Ove danasnje price o majorizaciji, kantonima,
ugrozenost, nemaju veze s pravim ciljem.
Pravi cilj se VIDI u aparthajdu koji se sprovodi jos od 1993-e,
gdje god je hrvatski narod pod uticajem ili kontrolom HDZ politike.
Ako je tebi pravi cilj da zivis PORED NEKOG gradjanina BiH,
ali na iskljucivo SVOJOJ teritoriji,
a priori,
KAO GRADJANIN SUSJEDNE DRZAVE
I BUDALI DOSTA!
I Francuzi su u Libanu glumili neutralnost, jos od Osmanskog Carstva
pa se vidilo u zadnjem gradjanskom ratu koliko su upravo "neutralni".
Hrvatska nije samo dobar susjed, bratska zemlja, ona je cesto, i vrlo prljav igrac,
narocito, kad je BiH na stolu.
Izgleda da sve zavisi od vrha u Zagrebu,
a zato je nekim toliko stalo da gradjani BiH mogu glasovat za Hrvatski Sabor.
-
155_mm
#303 Re: Hrvatski narodni sabor
ti kao poznati demograf ovdje na forumu mozda znas koja su podrucja najvise pogodjena iseljavanjem. na primjer jesu li to vise ruralna ili gradska podrucja. ili ako znas konkretno koje opstine su najvise pogodjene.Mister Yes wrote:Ne vidim da je ovim iko zadovoljan. Koliko ono rekoše da je napustilo samo prošle godine, čini mi se 68.000?Lakat Jebić wrote:sve si upravu. a posto drzave nema bez krvavih gaca, kome se ovo sadasnje ne svidja, nek se uhvati puske, pa sta bude
- reis1
#304 Re: Hrvatski narodni sabor
HNS = vrhovno tijelo H-B Hrvata = ako im HNS ne pomogne, niko nece 
- Lincoln-Burrows
#305 Re: Hrvatski narodni sabor
Jeli ti živiš u BiH?zlata wrote:Nije uopce bitno sta je JEDAN covjek rekao,Lincoln-Burrows wrote:Kojih ovdje ima paćenika,
odlucivali "sta ce gdje", i "dje ce ko".![]()
cilj je neostvariv.
a priori,
I BUDALI DOSTA!
Hrvatska nije samo dobar susjed, bratska zemlja, ona je cesto, i vrlo prljav igrac,
Kakve budalaštine si sve ovdje nabrojila,
jeli ti poznato da čak i Njemci u Belgiji imaju
svoju jezičnu jedinicu, svoj TV kanal, hej tamo neki Njemci ima ih jedva 80.000.
Cijela Europa je tako uređena a ti bi Libanon.
- reis1
#306 Re: Hrvatski narodni sabor
Kad Hrvatska napravi entitete srpskoj, bosnjackoj, madjarskoj, italijanskoj manjini, tad ja a vjerujem i vecina Bosnjaka podrzava da to isto dobije i hrvatska manjina u BiH.Lincoln-Burrows wrote:Jeli ti živiš u BiH?zlata wrote:Nije uopce bitno sta je JEDAN covjek rekao,Lincoln-Burrows wrote:Kojih ovdje ima paćenika,
cilj je neostvariv.
a priori,
I BUDALI DOSTA!
svoju jezičnu jedinicu, svoj TV kanal, hej tamo neki Njemci ima ih jedva 80.000.
- madner
#307 Re: Hrvatski narodni sabor
Ne Njemci, nego regije koje su anektirane od Njemacke nakon WWI.
Naravno da mozemo prepisati odmah to uredjenje, samo ne znam da li je kanal vrijedan toga da se izgubi autonomija u svim drugim oblastima. Ne mogu samostalno donjeti prostorni plan.
Naravno da mozemo prepisati odmah to uredjenje, samo ne znam da li je kanal vrijedan toga da se izgubi autonomija u svim drugim oblastima. Ne mogu samostalno donjeti prostorni plan.
-
155_mm
#308 Re: Hrvatski narodni sabor
isto se moze reci da ce napretka biti tek kad BL i zapadni dio MO ne budu po automatizmu svaki prijedlog SA o preustroju zemlje zvati unitarizacijom i majorizacijom a svaki pokusaj kompromisa sa SA izdajom u vlastitim redovima.travnik wrote:Neki od preduvjeta konačnog napretka u BiH su da SA (politika, mediji, intelektualci i ovi što pokusaju što im nabrojani serviraju) prestanu po automatizmu svaki razgovor o preustroju BiH zvati podjelom, svaki pokušaj kompromisa i dijaloga izdajom i svakog političara S ili H koji ne razmišlja 100% na način kako se razmišlja u SA zvati nacionalistom i fašistom. Naravno, i BL i MO, moraju mnoooooogo toga uraditi, o čemu se ovdje naveliko piše, pa nema potrebe za copy-paste.
hahahaah hahahah hahahaha hahahaah hahahah.
-
Nomo
#309 Re: Hrvatski narodni sabor
sta je to jezicna jedinicaLincoln-Burrows wrote:Jeli ti živiš u BiH?zlata wrote:Nije uopce bitno sta je JEDAN covjek rekao,Lincoln-Burrows wrote:Kojih ovdje ima paćenika,
cilj je neostvariv.
a priori,
I BUDALI DOSTA!
- It_is_a_Leclerc
#310 Re: Hrvatski narodni sabor
Kad mi neko objasni ko će finansirati taj "hrvatski kanal", ja bih to još i mogao prihvatiti kao ideju. Al' dok god bi Hrvati tv kanal na hrvatskom jeziku (iako je FTV kanal na kojem se bossanski jezik ne govori gotovo nikako, osim pola sata dnevno u Dnevniku, svaki drugi dan), a da im to plaćaju Bošnjaci, kao narod koji uglavnom održava sistem javnih emitira likvidinim plaćanjem pretplate, to ne dolazi u obzir.
- Lincoln-Burrows
#311 Re: Hrvatski narodni sabor
Nisam ja napisao da je cijela Europa uređena kao BiH,Nomo wrote: sta je to jezicna jedinicahaj ne lupetaj gluposti i nebuloze cuj cijela evropa uredjena kao Bosna i Hercegovina . Ni u Africi ne postoji , nigdje na svijetu ne postoji drzava koja je uredjena kao BiH a on meni ni manje ni vise nego sva Evropa uredjena TAKO !!!!!!!!!!! A kako je to uredjena Evropa . Po receptu HNS a , dodika ili kardjica
već da BiH treba urediti po uzoru na europske višenacionalne države.
-
Nomo
#312 Re: Hrvatski narodni sabor
Povijest Belgije a pogotovo Svicarske se ne moze porediti sa BiH . Svica je nastala udruzivanjem kantona u jednu cijelinu a u BiH neko hoce razdruzivanje jedne cjeline koja svoju istoriju , kulturu , obicaje , tradiciju , granice itd .Lincoln-Burrows wrote:Nisam ja napisao da je cijela Europa uređena kao BiH,Nomo wrote: sta je to jezicna jedinicahaj ne lupetaj gluposti i nebuloze cuj cijela evropa uredjena kao Bosna i Hercegovina . Ni u Africi ne postoji , nigdje na svijetu ne postoji drzava koja je uredjena kao BiH a on meni ni manje ni vise nego sva Evropa uredjena TAKO !!!!!!!!!!! A kako je to uredjena Evropa . Po receptu HNS a , dodika ili kardjica
- Lincoln-Burrows
#313 Re: Hrvatski narodni sabor
O jedinici za Srbe u Hrvatskoj bi imalo smisla pričati itekako da rat nije završio pobjedomm Hrvatske a i sadareis1 wrote: Kad Hrvatska napravi entitete srpskoj, bosnjackoj, madjarskoj, italijanskoj manjini, tad ja a vjerujem i vecina Bosnjaka podrzava da to isto dobije i hrvatska manjina u BiH.
imaju još uvijek pravo to zahtijevati.
A to o hrvatskoj manjini u BiH je jedan neiskusan gaf ali pravit ću se da nisam čuo, ustvari boli me neka stvar.
-
Nomo
#314 Re: Hrvatski narodni sabor
Zasto Bosna ne bila uredjena kao Francuska , ili npr kao Srbija ili Hrvatska koje su takodje visenacinalne drzave . pogotovo ove zadnje dvijeLincoln-Burrows wrote:Nisam ja napisao da je cijela Europa uređena kao BiH,Nomo wrote: sta je to jezicna jedinicahaj ne lupetaj gluposti i nebuloze cuj cijela evropa uredjena kao Bosna i Hercegovina . Ni u Africi ne postoji , nigdje na svijetu ne postoji drzava koja je uredjena kao BiH a on meni ni manje ni vise nego sva Evropa uredjena TAKO !!!!!!!!!!! A kako je to uredjena Evropa . Po receptu HNS a , dodika ili kardjica
- Lincoln-Burrows
#315 Re: Hrvatski narodni sabor
Ne znam zbog čega forsiraš razdruživanje, HNS o tome ne govori,Nomo wrote:Povijest Belgije a pogotovo Svicarske se ne moze porediti sa BiH . Svica je nastala udruzivanjem kantona u jednu cijelinu a u BiH neko hoce razdruzivanje jedne cjeline koja svoju istoriju , kulturu , obicaje , tradiciju , granice itd .Lincoln-Burrows wrote:Nisam ja napisao da je cijela Europa uređena kao BiH,Nomo wrote: sta je to jezicna jedinicahaj ne lupetaj gluposti i nebuloze cuj cijela evropa uredjena kao Bosna i Hercegovina . Ni u Africi ne postoji , nigdje na svijetu ne postoji drzava koja je uredjena kao BiH a on meni ni manje ni vise nego sva Evropa uredjena TAKO !!!!!!!!!!! A kako je to uredjena Evropa . Po receptu HNS a , dodika ili kardjica
riječ je isklkjučivo o ostvarivanju jednakopravnosti u cjelovitoj BiH.
- Lincoln-Burrows
#316 Re: Hrvatski narodni sabor
Ustav tih država ne kaže da su to višenacionalne države.Nomo wrote: Zasto Bosna ne bila uredjena kao Francuska , ili npr kao Srbija ili Hrvatska koje su takodje visenacinalne drzave . pogotovo ove zadnje dvije
-
Nomo
#317 Re: Hrvatski narodni sabor
LB
Nasmijavas me . Prijdlog je bio da se od FBiH naparvi cetri federalne jednice a da se ne dira genocidna rs . i to je tebi ravnopravnost u cjelovitoj BiH
.Ne znam zbog čega forsiraš razdruživanje, HNS o tome ne govori,riječ je isklkjučivo o ostvarivanju jednakopravnosti u cjelovitoj BiH
Nasmijavas me . Prijdlog je bio da se od FBiH naparvi cetri federalne jednice a da se ne dira genocidna rs . i to je tebi ravnopravnost u cjelovitoj BiH
- seln
#318 Re: Hrvatski narodni sabor
Juce sam pojeo tako neiskusne cevape, za povratiti...Lincoln-Burrows wrote: A to o hrvatskoj manjini u BiH je jedan neiskusan gaf ali pravit ću se da nisam čuo, ustvari boli me neka stvar.
-
Nomo
#319 Re: Hrvatski narodni sabor
nekad je govorio ali se za bozic promijenioLincoln-Burrows wrote:Ustav tih država ne kaže da su to višenacionalne države.Nomo wrote: Zasto Bosna ne bila uredjena kao Francuska , ili npr kao Srbija ili Hrvatska koje su takodje visenacinalne drzave . pogotovo ove zadnje dvije
- madner
#320 Re: Hrvatski narodni sabor
Dakle belgijski model?
Samo da se uzme sve iz istog.
Samo da se uzme sve iz istog.
- seln
#321 Re: Hrvatski narodni sabor
OK, znaci li to da Hrvati opet dobiju Posavinu a Bosnjaci Podrinje?Lincoln-Burrows wrote:Ne znam zbog čega forsiraš razdruživanje, HNS o tome ne govori,Nomo wrote:
Povijest Belgije a pogotovo Svicarske se ne moze porediti sa BiH . Svica je nastala udruzivanjem kantona u jednu cijelinu a u BiH neko hoce razdruzivanje jedne cjeline koja svoju istoriju , kulturu , obicaje , tradiciju , granice itd .
riječ je isklkjučivo o ostvarivanju jednakopravnosti u cjelovitoj BiH.
Moze, a sto ne bi moglo....
- reis1
#322 Re: Hrvatski narodni sabor
Na kojoj europskoj politickoj osnovi mislis da hrvatska manjina u BiH (jer 10% populacije je naravno manjina) treba da ima svoj entitet?Lincoln-Burrows wrote:O jedinici za Srbe u Hrvatskoj bi imalo smisla pričati itekako da rat nije završio pobjedomm Hrvatske a i sadareis1 wrote: Kad Hrvatska napravi entitete srpskoj, bosnjackoj, madjarskoj, italijanskoj manjini, tad ja a vjerujem i vecina Bosnjaka podrzava da to isto dobije i hrvatska manjina u BiH.
imaju još uvijek pravo to zahtijevati.
A to o hrvatskoj manjini u BiH je jedan neiskusan gaf ali pravit ću se da nisam čuo, ustvari boli me neka stvar.
Gotovo sve zemlje u Europi su danas visenacionalne, pa i recimo Hrvatska danas ima recimo 80.000+ Bosnjaka svojih gradjana. Nadam se da svojom stavom za trecim entitetom podrzavas da i Bosnjaci u Hrvatskoj dobiju ekvivalentan entitet onom hrvatskom u BiH kojeg prizeljkujes.
-
zlata
#323 Re: Hrvatski narodni sabor
Upravo tako.Nomo wrote:Povijest Belgije a pogotovo Svicarske se ne moze porediti sa BiH . Svica je nastala udruzivanjem kantona u jednu cijelinu a u BiH neko hoce razdruzivanje jedne cjeline koja svoju istoriju , kulturu , obicaje , tradiciju , granice itd .Lincoln-Burrows wrote:Nisam ja napisao da je cijela Europa uređena kao BiH,Nomo wrote: sta je to jezicna jedinicahaj ne lupetaj gluposti i nebuloze cuj cijela evropa uredjena kao Bosna i Hercegovina . Ni u Africi ne postoji , nigdje na svijetu ne postoji drzava koja je uredjena kao BiH a on meni ni manje ni vise nego sva Evropa uredjena TAKO !!!!!!!!!!! A kako je to uredjena Evropa . Po receptu HNS a , dodika ili kardjica
HDZ zeli ono isto, sto su Centici djelimicno ostvarili,
a to je, razdvajanje "sopske salate", na sir, luk, krastavac.....
Sve ono sto su Cetalji postigli silom i genocidom,
HDZ misli postic za pregovarackim stolom.
Nije ni cudo sto je Franjo Tudjman bio fasciniran Grcko-Turckim dogovorom o razmjeni stanovnistva.
-
Nomo
#324 Re: Hrvatski narodni sabor
Nacinalna manjina nema veze sa brojem ljudi . Alabanci su bili nacinalna manjina u jugoslaviji ( 2 miliona ljudi ) jer su imali svoju maticnu drzavu Albaniju . Madjari i Talijani su bili nacinalna manjina u jogoslaviji jer su imali svoju domicilnu , maticnu i nacinalnu drzavu Italiju od Madjarsku . Ne mozes imatio dvije nacionalne drzave . Srbi su postali nacinlana manjiina u Hr 1990 god promjenom Ustava jer imaju svoju nacinalnu drzavu Srbiju . Amen . Niz mozes nastaviti do sutra na primjerima iz cijelog svijeta osim naravno BiH .
-
Nomo
#325 Re: Hrvatski narodni sabor
Dok god u biH ne bude jedan narod konstitutivan i suveren nema ni hljeba ni kruha ni posla ni mira u toj drzavi .