Zaluđenost bojom haljine

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Capajebo

#301 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Capajebo »

Dohak'o ti je centrasut, haj' ti malo odspavaj, slom zivaca ces dobiti :mrgreen:
BHF_Manijak

#302 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by BHF_Manijak »

Capajebo wrote:Dohak'o ti je centrasut, haj' ti malo odspavaj, slom zivaca ces dobiti :mrgreen:
Hebo te centarust, hebe se tebi kakve sam ja goglote pros'o sve da bi ti slus'o taj centarust, klocino! :mrgreen: :mrgreen:
Capajebo

#303 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Capajebo »

BHF_Manijak wrote:
Capajebo wrote:Dohak'o ti je centrasut, haj' ti malo odspavaj, slom zivaca ces dobiti :mrgreen:
Hebo te centarust, hebe se tebi kakve sam ja goglote pros'o sve da bi ti slus'o taj centarust, klocino! :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :kiss:
seoBIH

#304 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by seoBIH »

BHF_Manijak wrote:Cekaj ba, je l' vi nas jebete???

Mogu razumjeti da se ljudi oko nijansi neke boje raspravljaju, ALI HEEEJ - BIJELA BA!!!

Bijela je bijela i ne mogu da vjerujem da neko za onu nijansu svijetle plave napise da je bijela!!! :shock: :shock: :shock:

Dobro neko napisa, ako vam je haljina bijele boje sa zlatnim, kako onda vidite one coskove radnje ili kakva je ono vec prostorija? Dakle bljeste od bjeline, onda bi valjda trebali biti kao i haljina?

Dakle mogu skontati da se raspravljate jesu li one strajfne crne, svijetlo crne, oker, zlatne, ali o onoj nijansi plave - e to je bas da jebete narod ili vi bijelu boju generalno drugacije vidite?!

Uzeo sam dakle maksuz razlicite nijanse bijel, od cisto bijele do prljavo bijele/boja leda i povukao linije po ovoj vasoj "bijeloj", primjetite razliku, ne? Takodjer uzeo sam uzorak boja iz donjeg desnog coska slike, izrazito bijela boja, te sam povukao liniju po "vasoj bijeloj", primjetite razliku?

A onda sam uzeo uzorak i "vase bijele", pa sa strane slike povukao nekoliko linija, da vidite kako je to zapravo "bijelo", pardon - svijetlo plavo! :-) :-) :-)
Dzabe se pravis pametan. Sa mojim vidom je sve apsolutno uredno. Vidio sam bijelu i smedju, dok kolega kraj mene u istom trenutku plavu i crnu. Nakon par sati i ja sam vidio samo plavu i crnu, te vise nisam uspio vidjeti bijelu i smedju. To sto ti nisi dozivio, to jest iskusio, ne znaci da nije moguce i da drugi nisu. Da li iskusis, sjebao bi se posteno, bas kao sto sam i ja, pa nisam mogao vjerovati da je moguce da haljinu koju sam prije 10 minuta gledao u jednoj boji, sada ima drugu boju.
BHF_Manijak

#305 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by BHF_Manijak »

Ne pravim se pametan, imas na slici primjer i otiske BIJELE boje. Zna se kakva je bijal boja, stavio sam je jasno na podlogu one haljine.
Da je bijelo, stopilo bi se s haljinom - logicno. Medjutim ne da se nije stopilo, vec su totalno drugacije boje, sve fino imas na slici pojasnjeno.
cyprus

#306 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:Pa ja jebo te, ne mogu ba da vjerujem da je OVO nekom bijelo! Znaci hoce me ljudi ubijedit da je iste boje Realov dres i ovo haljinetina? :mrgreen: :mrgreen:
E ako su ove dvije slike iste boje, onda uredu, ja sa konj! :mrgreen:

Image Image

Image

:zzzz:
Raigor Stonehoof

#307 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Raigor Stonehoof »

ja i dalje kontam da je ovo fol koji se siri privatnim porukama u cilju podjebavanja ljudi koji ne znaju za fol. pogledao sam sliku tri miliona puta i svaki put mi je bijela i zlatna.

ova bijela je zapravo svijetlo plava ali to je tako zbog osvjetljenja, ocito dnevna svjetlost pada kroz prozor direkt na haljinu, dok je iza zuto elektricno osvjetljenje.

EDIT: nakon sto nadjoh na netu da je haljina zapravo fakat crna i plava, pokusao sam obrnuti svoju teoriju, i natjerao sam se da vidim crnu i plavu.

znaci zamislite da je iza haljine dnevno svjetlo, a naprijed je osvjetljava zuta svjetlost sijalice.

i dalje mi je na svaki prvi pogled bijela i zlatna, ali kad zamislim ovako raspored svjetla mogu shvatiti kako neko odmah vidi plavu i crnu :)
Cherry-Cherry

#308 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Cherry-Cherry »

Ne mogu da vjerujem, da neko vidi bijelu. :-) To je svijetlo plava, koja ima malu primjesu lila u sebi, rekla sam već to je boja leda. Imam nekoliko komada odjeće te boje i nikada mi nije palo na pamet, da pomislim da je to bijela. Da li vi, koji kažete da je bijela, vidite razliku između te boje i boje snijega? :zoka:

Image
Image

Da li su vam haljina i vjenčanica iste boje?
Image
Image
ExNihilo

#309 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by ExNihilo »

Baš se počelo srati na ovoj temi.
insomnia78

#310 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by insomnia78 »

Ne radi se tu uopste o nijansi ili o nedoumici da li je bijela malo plavkasta ili je plava ustvari bjelkasta
Ja sam bukvalno vidio bijelo zlatnu haljinu, zena jos uvijek a sestra kako kad :D
macchiato

#311 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by macchiato »

Ja je vidim kao bijelu, ali ne cista vec prljavo bijela, kao da je slikana pod prigusenim svijetlom pa je tako ispala.

Al' fascinantno je to da istu sliku gledam kao bijelo-zlatno, a drugarica vidi jasno plavo-crnu boju. Nit' se ona meni moze nacudit gdje vidim te boje nit' se ja njoj mogu nacuditi GDJE vidi plavu, a tek crnu. :cry:

koji mindfuck :run:
trubadur

#312 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by trubadur »

Oni koji su vidjeli bijelu su masoni, izbjegavajte takve osobe...
Sunny-7

#313 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Sunny-7 »

Ljudi, pa toliko ljepsih i pametnijih stvari za gledanje... Ni pomislila nisam da pogledam haljinu. Vidim, gadna pravo, koje god da je boje :D
Towelie

#314 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Towelie »

Zelimo nekakvo nacionalno jedinstvo i toleranciju, a svadjamo se oko yebene haljine kao da nam od toga zivot zavisi. :-?
seoBIH

#315 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by seoBIH »

Cherry-Cherry wrote:Ne mogu da vjerujem, da neko vidi bijelu. :-) To je svijetlo plava, koja ima malu primjesu lila u sebi, rekla sam već to je boja leda. Imam nekoliko komada odjeće te boje i nikada mi nije palo na pamet, da pomislim da je to bijela. Da li vi, koji kažete da je bijela, vidite razliku između te boje i boje snijega? :zoka:
to sto ti ne vidis i ne shvatas, ne znaci da drugi nisu u mogucnosti. Ne, haljina i vjencanica nemaju istu boju SADA, ali su imali, barem kod mene, prvi put kada sam ugledao haljinu. Ovo je ono, dok ne dozivis, ne znas o cemu se radi.
dječak sa šibicama

#316 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by dječak sa šibicama »

Ja i dalje ne vidim nista crnoplavo na slici.
todd_smith

#317 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by todd_smith »

meni i dalje zlatno bijela

ima li ko sliku ove haljine iz drugog ugla ili na nekoj djevojci (ali samo ako je lijepa)
Secer_033

#318 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Secer_033 »

Ja vidim plavu i crnu boju, kao sto rekose, original boje haljine. Ja ne znam kako i zasto neki vide bijelo, nesto vama ne valjaju oci :P
seoBIH

#319 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by seoBIH »

Secer_033 wrote:Ja vidim plavu i crnu boju, kao sto rekose, original boje haljine. Ja ne znam kako i zasto neki vide bijelo, nesto vama ne valjaju oci :P
Vidis, problem je upravo u tome. Cije oci lazu? Cije oci i mozak ne mogu da vide "dalje"? Da li sam ja ogranicen jer vidim samo plavu i crnu, ili sam savrseno zdrav, a onaj ko vidi bijelu i smedju ima problema, ili je "naprednij"? ...
insomnia78

#320 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by insomnia78 »

Ja vidio obje
'naci, co'ek je...
Cherry-Cherry

#321 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Cherry-Cherry »

Ja ne vidim BZ ni PC, nego plavo-oker. :zoka: :zoka:
insomnia78

#322 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by insomnia78 »

Cherry-Cherry wrote:Ja ne vidim BZ ni PC, nego plavo-oker. :zoka: :zoka:
Nahrani kerove i nista ne diraj
Point.

#323 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Point. »

I dalje vidim samo zlatno-bijelu boju. Jutros sam frajeru na poslu pokazao sliku, kaze zlatno-bijela. Maloprije mu pokaza istu sliku, kaze crno plava. Ne vjeruje da je ista slika, umalo mrtva glava ne pade. :)
Secer_033

#324 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Secer_033 »

Ja vidim na maminom laptopu, na onoj blijedoj slici, smedjkastu i svijetlo plavu ali je slika blijeda.

Koju boje vidite na onoj original slici?
Raigor Stonehoof

#325 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Raigor Stonehoof »

:lol: podjoh citat post i planirah da te citiram i napisem desetak ovih " :thumbup: " al onda dodjoh do dijela o ateistima i kontam vidi papka s kim se ja slazem :roll:
Post Reply