Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
- madner
#301 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ma dobro, ostat ce elita. 
- ćiribiribela
#302 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
_BataZiv_0809 wrote:Ali fakat ako se nastavi ovaj trend iseljavanja jos par godina, a sve su prilike da hoce, ostacemo bez trecine ljudi![]()
Postacemo ko Dalmacija koja zivi samo ljeti
U Krajini je katastrofa sto se tice tog iseljavanja, svi odose.
Tako, tako, naFali me.Ridjobrki wrote: Evo ljudi ko se misli ženiti malo će gdje naći čestitiju.![]()
Ja ću tebe pribilježiti neđe pa ako te Bilal ne privede prije mene...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- madner
#304 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Mene se nece sjetit niko 
- Ridjobrki
#305 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Da vidiš samo kako je trend ljetnjih dolazaka u Banju Luku opao u zadnje vrijeme. Samo đuturumi sad dođu, k'o groblje slonova jebote..._BataZiv_0809 wrote:Dolazi prva generacija koja je otisla odavde.Ridjobrki wrote:
Nećemo, ne boj se. Dalmacija živi ljeti zbog mora, kod nas neće dolaziti niko.
Njihova djeca, to vec zavisi kako su odgajana i loze li se na BiH uopce.
Djeca njihove djece, tj unucad prve generacije koja je otisla-vrlo rijetko.
Sto znaci dokle god je trend odlaska ovakav, bice i onih koji ce ljetne odmore, a i zimske, provoditi ovdje.
- uglavnomja
#306 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
generalno upuceno tebi, ne samo ovaj kvotani post:sadie_forever wrote:
Pa ako plati ,ili dogovore se oboje da je za papire ok.Ali ako jedna strana misli iz ljubavi je ,a bosanska strana samo ceka papire,i kad dodju papiri sut karta....kako to vidite?
imas li ti pojma koliko je 5 godina?
u zemlji u kojoj nemas nikoga
gdje zavisis od bracnog druga na sve moguce nacine
u zemlji u kojoj znas samo ljude koji su prijatelji tvoje zene-muza
u zemlji u kojoj ne znas jezik
gdje ispadnes tokmak ako naletis na nekoga ko ne zna engleski (mislim generalno ispadnes tokmak u nekom trenutku vezano za jezik
u gradu u kojem ne znas kako se zovu najvazniji dijelovi, ulice, trgovi ....
u zemlji gdje ti treba par mjeseci da naucis otici u granap, radnje, apoteku, restorane, ... izvan najbilizeg komsiluka
da naucis ceste da mozes stici od a do be (hebo gps
da naucis kako mijenjati autobuse i ostalo ako ne vozis
dobijanje posla sa nikakvim znanjem jezika
i za tih 3-5-7 godina ti mozes dobiti sut kartu kad god toj drugoj strani padne na pamet jer si ti "turista" sa produzenim rokom boravka i rada (nije u svim zemljama isto, ali danska i norveska su iste, znaci ako nemas potpis na izajvi o zajednickom zivotu svake godine prve 3 godine - sretan ti put. jer je taj domaci potpisao da ce te izdrzavati ...
tako da "varanje" skupo kosta
mislim, tesko da moze opstati bez obostrane zelje i truda i volje i ljubavi ....
mozete vi da se sprdate sa zvizom, sam daje elemnte, ali zviz obicno pogodi u srz problema, samo ga lose zapakuje u neke bozesacuvaj price
cinjenice su da vecina ljudi bez skole, dobrog posla i sretnog braka zeli da se ispali brakom (a ima i onih sa skolom koji zele vani naravno)
zato jer misli da ce naci neku budalu koja dovozi platu kamionom kuci i koja ce da dubi na glavi oko te pridoslice
a pridoslica ce da ga zahebava kako hoce
nesto kao bajka o azilu
samo nece drzava dati stan, auto, socijalu ... nego neko zeljan ljubavi
Last edited by uglavnomja on 19/02/2015 13:55, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#307 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ne znam za Banjaluku, jer i ja dodjem kad vam stigne dijasporaRidjobrki wrote:
Da vidiš samo kako je trend ljetnjih dolazaka u Banju Luku opao u zadnje vrijeme. Samo đuturumi sad dođu, k'o groblje slonova jebote...
Ali zadnje dvije godine, nikad vise stranih tablica. Zenica i Sarajevo.
- Ridjobrki
#308 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
@ćiribiribela:
Iz Krajine se uvijek odlazilo, oduvijek je ovo kraj vazda spreman na rad vani. I da nisu stvari ovakve kakve jesu opet bi se išlo a pogotovo sada.
I evo da je opet nahvalim - ona je iz kraja gdje su cure vrijedne, tradicionalno odgojene i za seks nezainteresirane.
Ženiti bez okolišanja.

Iz Krajine se uvijek odlazilo, oduvijek je ovo kraj vazda spreman na rad vani. I da nisu stvari ovakve kakve jesu opet bi se išlo a pogotovo sada.
I evo da je opet nahvalim - ona je iz kraja gdje su cure vrijedne, tradicionalno odgojene i za seks nezainteresirane.
Ženiti bez okolišanja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#309 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
To jeste stari emigrantski kraj, kao i Hercegovina.
- edo_79
#310 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
I šta kad je oženiš ako nije zainteresirana ...... uokvirit je i okačit na zid kraj goblena?Ridjobrki wrote:@ćiribiribela:
Ženiti bez okolišanja.
- madner
#311 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Sve je emigrantski kraj u Jugoslaviji. Da su zaustavili migracije, bilo bi nas preko 50 miliona. 
- Ridjobrki
#312 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Nakon agrarne reforme i cazinske bune je stanje bilo stoput gore nego sada i tad haman da nije bilo izbora nego otići vani - za početak u Sloveniju a onda se progulilo i preko grane._BataZiv_0809 wrote:To jeste stari emigrantski kraj, kao i Hercegovina.
- SaraFina
#313 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
insomnia78 wrote:SaraFina wrote:Stvarno se ukopavas svakim postominsomnia78 wrote:
U Austriji hoće početi raditi, na vjencani list i A2 diplomu njemačkog bez koje nema ni vize.
Za vas u Skandinaviji ne znam. Pola vas je na socijali.
Uglavnom tebe bi tvoja Svedjanka svakako oderala alimentacijom i izdrzavanjem, pa se ti ne upustaj u flertanje. Preopasno je
Ni na forumu!
Ako dodje do razvoda onda ti sljeduje "noga" tako da nema alimentacije niti izdrzavanja
Kao što ti rekoh
Da ne ponavljam..
A za mene se ne brini, hvala.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#314 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Dobro, ali se intenzitet mjeri razlicito ovisno o kraju.
- Ridjobrki
#315 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pa.. dobro kuhaju, znaju s djecom a ne daju mrvi na pod.edo_79 wrote:
I šta kad je oženiš ako nije zainteresirana ...... uokvirit je i okačit na zid kraj goblena?
-
Mustang1
#316 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Jeste se to poceli i zeniti preko foruma.. Malo vam samo barenje 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#317 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Insomnia je u Francuskoj i sretno ozenjen i otacSaraFina wrote: Kao što ti rekoh
Da ne ponavljam..
- edo_79
#318 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pa kako djecu napravit ako nisu zainteresovane za sex ..... procesom fotosinteze jbt shishmishRidjobrki wrote:Pa.. dobro kuhaju, znaju s djecom a ne daju mrvi na pod.edo_79 wrote:
I šta kad je oženiš ako nije zainteresirana ...... uokvirit je i okačit na zid kraj goblena?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#319 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Oprasivanjemedo_79 wrote:
Pa kako djecu napravit ako nisu zainteresovane za sex ..... procesom fotosinteze jbt shishmish
- ćiribiribela
#320 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ukopao si me sa ovim.Ridjobrki wrote:@ćiribiribela:
Ženiti bez okolišanja.
- SaraFina
#321 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
_BataZiv_0809 wrote:Insomnia je u Francuskoj i sretno ozenjen i otacSaraFina wrote: Kao što ti rekoh
Da ne ponavljam..
Pa ja se zezam.
Lik ne konta. Pa mu kontriram.
A on lupa zakone
Znaš već da uzivam u tom.
- madner
#322 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Covjek je htio reci prije braka.
Ono, dobro ocuvano, maksimalno druga ruka, ako je i vozeno.
Ono, dobro ocuvano, maksimalno druga ruka, ako je i vozeno.
- edo_79
#323 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Do vrata te ukop'oćiribiribela wrote:Ukopao si me sa ovim.Ridjobrki wrote:@ćiribiribela:
Ženiti bez okolišanja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#324 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pa nemas potrebe, dobro ti je rekao za neke stvari. Uglavnomja je dobro objasnila.SaraFina wrote: Pa ja se zezam.
Lik ne konta. Pa mu kontriram.
A on lupa zakone
Znaš već da uzivam u tom.
- spreca
#325 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ljudi sta vas cudi.....ljudi se zene za papire....plati 15hiljada eura dobije papire razvedu se i svako na svoju stranu......a ima i onih koje se zene i udaju radi braka a vjerovatno ni ovdje ljubav nije presudna.....zasto toliko cudjenje.....ja kad bih bio u situaciji da mi je to jedini izlaz egzistencije uradio bih isto.....a ljubav mozda nadodje u voznji