Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

hizo ramidovic

#301 Re: Kifla mandatar

Post by hizo ramidovic »

mudrac2 wrote:
hizo ramidovic wrote:
mudrac2 wrote:grijanje i treba da poskupi do nivoa ekonomske odrzivosti. Kriminal je davati pare iz budzeta za grijanje odabranih.
grijanje trebaju placati svi koji ga koriste.
to se valjda podrazumjeva
da, ali ipak ne placaju
kakonako

#302 Re: Kifla mandatar

Post by kakonako »

Dok Kifla razmislja evo mu,da ne zaboravi,prof.dr.Suaf Kurtcehajic iz Rogatice za neko ministarsko mjesto,ako rijesi Sutorinu mogao bi biti,recimo,ministar prostornog uredjenja...
braca

#303 Re: Kifla mandatar

Post by braca »

Kako napisah na drugoj temi - katastrofa....jad i bijeda da nam covjek sa par godina zavrsenog DIF-a bude predsjednik vlade, Dino Konakovic, a eno tamo i onaj Bukva predsjednik skupstine, vjerovatno i on neobrazovan, osim kosarkasa, vrijeme je da instaliramo i kakvog hokejasa....ljudi, ima li kakav naucnik ili barem osoba sa nekim strucnim iskustvom da radi ove poslove....kuku ti je nama, jad smo i zadnja bijeda....
Tvrtko II Kotromanić

#304 Re: Kifla mandatar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

zasto bi naucnik bio kompetentniji da se bavi politikom?

mislim, nastranu kifla i ljudi slicni njemu, ali kod nas se generalno povlaci to pitanje, dajte nam strucnih ljudi bla bla bla
eto koga bi ti?
braca

#305 Re: Kifla mandatar

Post by braca »

Nekoga ko ima formalno obrazovanje a da to nije trcanje ili pjevanje (inzinjer, pravnik, ekonomista, politolog.....), ali prije svego nekoga ko se je DOKAZAO u privredi, po mogucnosti u privatnom businessu, nekoga ko nije kao kokuz dosao u politiku, vec se je dokazao da zna sam sebi zaraditi cipele, u prenešenom znacenju govoreci. Mogao bih ti nabrojati barem deset ljudi koje ja osobno znam i koji su kompetentni u tom smislu. Ovaj nikad nigdje nije nista radio, samo je palamudio okolo, nije cak ni lopte dobro ubacivao, kazu da je bio sampion u faulovima! I on kao takav treba da sada vodi drzavu, oliti kanton, odnosno da odredi (uslovno receno) - sto je jos gore - ko ce voditi kanton!!! Hallllo ba! Pokazi mi i dokazi da znas za sebe napraviti probitak, pa cu ti ja vjerovati da znas i za zajednicu. Pun mi je qrac kokuza koji su nosali pljave gace na stapu, jer su nesposobni, i tek ulaskom u politiku su omastili brke. Na guzove. I onda sjasi Kurto, a uzjasi Murto. Neki novi. Pa jope iz ponove. Ima u ovome gradu i drzavi puno pametnih i sposobnih ljudi, ali ne daju im, nisu podobni, a i problem je da ako pokazu da znaju, svi ce vidjeti da ovi drugi - ne znaju! :zid:

P.S.
Glupo mi je da sada nabrajam neka imena, ali nekako mi je pravo krivo sto svoje mjesto nema prof. Azra Hadzamhetovic, dobro ona je bila drzavni nivo, nije kantonalni, ali se je dokazala kao pravi zmaj, primjera radi, kada je trebalo i kada je to bilo krucijalno i kada su svi podvili rep, ona je povalila i razvalila Slovence kao djeciju kasicu, kazem, primjera radi. Ima toga jos (da ne bude nesporazuma, pojma nemam u kojoj je stranci....) i nemojte se kaciti za ovo ime, napisao sam ga samo primjera radi, imamo mi jos mnoooogo ljudi, samo da im je uzjahati pored ovih nehljebovica. :zid:
ultima_palabra

#306 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Pobrkao si ti to, Azra je zastupala slovenačke interese:
U svom istupu poput prave "slovenske veleposlanice", a ne državne ministrice zemlje u koju je opasno mlijeko uvezeno i čije bi građane trebala zaštititi, Azra Hadžiahmetović je odbila uvažiti preporuku Ureda za veterinarstvo za zabranu uvoza.
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20021121/bih01.asp
Tvrtko II Kotromanić

#307 Re: Kifla mandatar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

nemoj ziv bio kao primjer navoditi Hadziahmetovicku...
eto i ona je akademski gradjanin, pa opet hajra nikakvog

pa imas onda koliko hoces, od rata pa naovamo i profesora i strucnjaka iz raznih oblasti koji su prosli (neki se i zadrzali) politikom pa opet cuna :D

dakle nije to mjerilo fkt

a s druge strane zasto bi iko ko se, sto ti kazes, dokazao u privatnom biznisu, dakle napravio pare, zaradio pare, tj. bogat covjek, bio mazohista i ulazio u nasu politiku :D
braca

#308 Re: Kifla mandatar

Post by braca »

Radi vlasti, radi vlasti!!! Znas sta kaze Nietzsche (parafraziram): "I kao sto se ono manje predaje vecem da bi vladalo nad najmanjim, tako i ono najvece radi vlasti stavlja i zivot na kocku !"

A sto se tice Azre, nije bitna za ovu temu, naveo sam je samo onako i ona je, vjerujte - zmaj. A ova prica o mlijeku (i nafti) nije istinita, jer kad su nas Slovenci poceli ucjenjivati, povalila ih je tako majstorski da nisu znali gdje im je glava, a gdje rep. A taj isti rep su nakon svega - podvili.
ultima_palabra

#309 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Ne mogu sad naći onu naslovnicu Dana, Azra sa naslikanim brkovima od mlijeka z'bregov :D
VjecitiStudent

#310 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

braca wrote:Radi vlasti, radi vlasti!!! Znas sta kaze Nietzsche (parafraziram): "I kao sto se ono manje predaje vecem da bi vladalo nad najmanjim, tako i ono najvece radi vlasti stavlja i zivot na kocku !"

A sto se tice Azre, nije bitna za ovu temu, naveo sam je samo onako i ona je, vjerujte - zmaj. A ova prica o mlijeku (i nafti) nije istinita, jer kad su nas Slovenci poceli ucjenjivati, povalila ih je tako majstorski da nisu znali gdje im je glava, a gdje rep. A taj isti rep su nakon svega - podvili.
Priča o mlijeku je itekako istinita, samo zahvaljujući Azri slovenačko mlijeko otrovano hloramifenikolom se nesmetano nastavilo uvoziti i prodavati u BiH.
StupskaBitanga

#311 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

Slučaj Gras se može riješiti većom naplatom karata i štampanjem kupona a stečaj nije rješenje
Jel ovaj sav svjestan šta priča pa te fascinantne rampe na Stupu i na Ilidži su rezultirali da se 100m više okretaljka Ilidža otvori tramvajska Kasiindolska a na Stupu ljudi ginu jer nema policajaca da ih kazni što pretrčavaju glavnu saobraćajnicu
Bože ko je sve mandatar za premijera
O'zone
Globalni moderator

#312 Re: Kifla mandatar

Post by O'zone »

http://www.avaz.ba/clanak/165925/novi-m ... vic-kurtes

Jel ovo za minstra privrede ide direktor ZOI-a koji se baš nije proslavio?
Innovation

#313 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

O'zone wrote:http://www.avaz.ba/clanak/165925/novi-m ... vic-kurtes

Jel ovo za minstra privrede ide direktor ZOI-a koji se baš nije proslavio?
Muhicu izgleda "zeko reko". :oops: :roll:
Imaju dobrog :kulerka: u SDA. :novine1:
eifel

#314 Re: Kifla mandatar

Post by eifel »

Pola Srba pola Muslimana. EllhamdullILAH šućur
Lokman

#315 Re: Kifla mandatar

Post by Lokman »

StupskaBitanga wrote:Slučaj Gras se može riješiti većom naplatom karata i štampanjem kupona a stečaj nije rješenje
Jel ovaj sav svjestan šta priča pa te fascinantne rampe na Stupu i na Ilidži su rezultirali da se 100m više okretaljka Ilidža otvori tramvajska Kasiindolska a na Stupu ljudi ginu jer nema policajaca da ih kazni što pretrčavaju glavnu saobraćajnicu
Još samo ovaj mandat da istrpimo i biće bolje. Još samo malo izdržite jer nakon Konakovića ne postoji i ne može biti gore.
StupskaBitanga

#316 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

Lokman wrote:
StupskaBitanga wrote:Slučaj Gras se može riješiti većom naplatom karata i štampanjem kupona a stečaj nije rješenje
Još samo ovaj mandat da istrpimo i biće bolje. Još samo malo izdržite jer nakon Konakovića ne postoji i ne može biti gore.
jer neće ništa ostati
vjetropirka

#317 Re: Kifla mandatar

Post by vjetropirka »

hajd ba raja, bar imamo lijepog i zgodnog premijera :koluta: lakše ćemo mu oprostiti neuspjeh :-)
eifel

#318 Re: Kifla mandatar

Post by eifel »

vjetropirka wrote:hajd ba raja, bar imamo lijepog i zgodnog premijera :koluta: lakše ćemo mu oprostiti neuspjeh :-)
Kolka mu je vugla :lol: prava ona istočka :lol:
vjetropirka

#319 Re: Kifla mandatar

Post by vjetropirka »

eifel wrote:
vjetropirka wrote:hajd ba raja, bar imamo lijepog i zgodnog premijera :koluta: lakše ćemo mu oprostiti neuspjeh :-)
istočka, kakva je to glava ?
pumica

#320 Re: Kifla mandatar

Post by pumica »

eifel wrote:
"vid' mu glaaave"...najjaci argument.
Sad si ga razoruzao.
VjecitiStudent

#322 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

"moramo sistematizirati sistem", izjava Kifle za dnevnik FTV.
Better Man

#323 Re: Kifla mandatar

Post by Better Man »

Imena kandidata za ministre su katastrofa. Od zla oca od gore matere.
eifel

#324 Re: Kifla mandatar

Post by eifel »

Prije vas uopće nije zanimalo ni ko je premijer a nekamoli se ministri. Sada, sada vas sve interesira i to je dobar znak. To znači da se zapadni poredak kod nas lagano i jako mukotrpno uspostavlja. Ministri će i kod nas podnositi ostavke na osnovu švalerancija objavljenih u žutoj štampi ko na Zapadu..., jedan dan.
L u c i f e r

#325 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

"nas"?

ako "ti" tako kaes...

ipak "ti" najbolje znas
Locked