Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vade_mecum

#301 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

pa onda je do tebe da prihvatis da ti ne lezi takva hrana, kao i da prihvatis da ima stotine miliona ljudi koji ne mogu zamisliti carbonaru ili rizoto bez parmezana.
Ajatolah_

#302 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ajatolah_ »

Mislim da su Nadrealisti precijenjeni. :skoljka:
vade_mecum

#303 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

Ajatolah_ wrote:Mislim da su Nadrealisti precijenjeni. :skoljka:
uuuh troll alert :D sad si najebao :skoljka:
JohnnyS

#304 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

vade_mecum wrote:pa onda je do tebe da prihvatis da ti ne lezi takva hrana, kao i da prihvatis da ima stotine miliona ljudi koji ne mogu zamisliti carbonaru ili rizoto bez parmezana.

Pa tema je namijenjena za nabrajanje takvih stvari, za ono što ne kontamo zašto je popularno.
SkyLimit

#305 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by SkyLimit »

Ne kontam osobe koje mogu pratiti indijske sapunice na OBN. Lakše bi podnio da me muče vatrom nego da me tjeraju da gledam to sranje.

Ne kontam urednike FTV. Ta me televizija podsjeća na film Dan mrmota kada se čovjeku svako jutro ponavlja jedan te isti dan.

FTV svaku Novu godinu pusti jednu te istu novogodišnju Vizu za Budućnost, svaki bajram koncert Safeta Isovića, film Kod Amidže Idriza u redovnim razmacima od 3 mjeseca a epizode Naše Male Klinike svaki dan i ne misle stati, izgleda da će je reprizirati do sudnjeg dana.
vade_mecum

#306 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

JohnnyS wrote:
vade_mecum wrote:pa onda je do tebe da prihvatis da ti ne lezi takva hrana, kao i da prihvatis da ima stotine miliona ljudi koji ne mogu zamisliti carbonaru ili rizoto bez parmezana.

Pa tema je namijenjena za nabrajanje takvih stvari, za ono što ne kontamo zašto je popularno.
pa dobro, ali to ne mjenja cinjenicu da je tema besmislena i puna netolerantnih stavova. nevezano za tebe, ali ako neko nesto ne voli ili ne razumije, to ga ne cini boljim niti pametnijim, niti drugu stranu gorom ili glupljom. sovinizam u fullu cijelo vrijeme.

ne kontam ljude koji ne kontaju da su TV i internet najdemokratskiji mediji ikada i da je dovoljno okrenuti kanal ili zatvoriti stranicu. ne kontam netolerantne i iskljucive ljude opcenito. ne kontam ovu temu.
Rinzler

#307 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Ne kontam naizgled inteligentne ljude preko 30 godina koji i dan danas, nakon svog silnog trubljenja, lijepe statuse o raznoraznoj maltretiranoj djeci, slike djece u sljivama, krvava djeca, deformisana, uplakana i onda ona prica, podjeli i lajkuj i fb daje ne znam kolko dolara, centi, kuraca palaca. Momentalno pobjesnim na takvu stupidnost.
I ne kontam salve mladjarije zaposlene po real madridu i barceloni, izaspem se momentalno.
Ne kontam balavchad godina one debele ilme gice karahmet i svrsavanje na njeno urlanje neke odvratno dvosmislene pjesme sadrzaja tipa, ne pricaj plaho hodi i jebi me, ono nesta rjeci su djela bla bla, a mase klikcu, salve svrsavaju u publici, kontam se wtf gdje ovaj svjet ide u pizdu materinu.
Cherry-Cherry

#308 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam kada neka djevojka postane miss opštine, ulice, semafora, mjesne zajednice, nečega i onda se odjednom jave skriveni talenti, te postane voditeljica, glumica, pjevačica, novinar, političar...
JohnnyS

#309 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

vade_mecum wrote:
JohnnyS wrote:

pa dobro, ali to ne mjenja cinjenicu da je tema besmislena i puna netolerantnih stavova. nevezano za tebe, ali ako neko nesto ne voli ili ne razumije, to ga ne cini boljim niti pametnijim, niti drugu stranu gorom ili glupljom. sovinizam u fullu cijelo vrijeme.

ne kontam ljude koji ne kontaju da su TV i internet najdemokratskiji mediji ikada i da je dovoljno okrenuti kanal ili zatvoriti stranicu. ne kontam netolerantne i iskljucive ljude opcenito. ne kontam ovu temu.

Pa eto, poslušaj sam svoj savjet i zatvori ovu stranicu :D
ćiribiribela

#310 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

Rinzler wrote: Ne kontam balavchad godina one debele ilme gice karahmet i svrsavanje na njeno urlanje neke odvratno dvosmislene pjesme sadrzaja tipa, ne pricaj plaho hodi i jebi me, ono nesta rjeci su djela bla bla, a mase klikcu, salve svrsavaju u publici, kontam se wtf gdje ovaj svjet ide u pizdu materinu.
ou maj gad
vade_mecum

#311 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

@JohnnyS jedno je ukazati da je tema puna frustracija, sovinizma, iskljucivosti i generaliziranja i ljudi koji nose to u sebi, a sasvim je druga stvar da mi citanje toga dize pritisak do te mjere da ne mogu izdrzati i okrenuti se ;-)
Rinzler

#312 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

ćiribiribela wrote:
Rinzler wrote: Ne kontam balavchad godina one debele ilme gice karahmet i svrsavanje na njeno urlanje neke odvratno dvosmislene pjesme sadrzaja tipa, ne pricaj plaho hodi i jebi me, ono nesta rjeci su djela bla bla, a mase klikcu, salve svrsavaju u publici, kontam se wtf gdje ovaj svjet ide u pizdu materinu.
ou maj gad
Da smo nacisto ne odnosi se samo na tog balavog glavatog mutanta sa tripom zvjezde, vec i na masu druge balavurdije sada po tim audicijama i emisijama. Sa takvim bljuvotinama i izborom pjesama da se frapiras :) o koreografijama i oblacenju da ne pricamo.
Bambi_na_kofeinu

#313 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

Kad smo kod sireva imam jednu vječnu misteriju. ..Što mi proizvodimo svega par vrsta sira.
Kolika mudrost treba biti za proizvesti nešto s tim plemenitim plijesnima ili šta već...u svijetu na stotine vrsta sireva kod nas još uvijek izbor između mladog i dimljenog.
Pa bar uslove za stočarstvo imamo.
p206

#314 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by p206 »

Bambi_na_kofeinu wrote:Kad smo kod sireva imam jednu vječnu misteriju. ..Što mi proizvodimo svega par vrsta sira.
Kolika mudrost treba biti za proizvesti nešto s tim plemenitim plijesnima ili šta već...u svijetu na stotine vrsta sireva kod nas još uvijek izbor između mladog i dimljenog.
pa imaš travnički, livanjski, sjenički, pljevaljski, ovo bliže nama...možda još neki...
vade_mecum

#315 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

Bambi_na_kofeinu wrote:Kad smo kod sireva imam jednu vječnu misteriju. ..Što mi proizvodimo svega par vrsta sira.
nemoj tako, imamo i livanjski tvrdi i travnicki/vlasicki mada sam nedavno vidio i domaci trapist (menisecini iz Visokog), mada visocki trapist mi je u istom rangu kao i pileca mortadela :D
Rinzler

#316 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Ima i travnicki slani :) ne znam fakat i sam sam se pitao x puta slicno. Gledajuci onog giganta bourdaina i njegove putopise i poguzijanluk, pa emisije o talijanima i susenju raznih vrsti mesa, sunki i fazona, kontam x puta sto nasi samo prave dimljene sudjuke i suho meso. Moze se to i prirodnije, ljepse, na susarama i propuhu ostavljat.
Bambi_na_kofeinu

#317 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ma znam, ali kakvih fantazija ima...to plavo pljesnjiv, to zeleno, to dimljen a unutra mekan, svega...
Isto i sa suhomesnatim proizvodima, da.
Ima tu prostora za inovacije masa.
A kod nas seljaci ne znaju šta će s mlijekom, prodaju ga ispod cijene.
vade_mecum

#318 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

pa susi se i svinjsko meso #prsut (mozda i po najbolje suseno meso)
Mr.Penguin

#319 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mr.Penguin »

Ne kontam ljude koji jedu kavijar.
Rinzler

#320 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

ćiribiribela wrote:
ou maj gad
I btw da ja tebe nesta pitam vako ljudski, snebivas se kao na moju opservaciju a prirodno ti da djete od 13 godina pjeva nesta ovako?

Iz njega cujem glas bez rijeci
cutim snagu golog tijela
ja slaba, svakodnevna kroz igru rijeci
sve bih htjela

Ref.
Volis me njezno, znam, to si ti
tako mi trebas, trebas mi ti
u jednom trenu sve bih htjela
kroz igru rijeci, a rijeci su djela

Ne kontam fakat u cemu je fazon.
ćiribiribela

#321 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

Rinzler wrote:I btw da ja tebe nesta pitam vako ljudski, snebivas se kao na moju opservaciju a prirodno ti da djete od 13 godina pjeva nesta ovako?
Samo sam se cudila nacinu na koji si se izrazio, ne zanima me ni Ilma Karahmet ni sta to ona pjeva.
Rinzler

#322 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Hvala na pojasnjenju, mozes se nastavit cudit i dalje :)
JThomas

#323 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

svaki sir intenzivnijeg ukusa smrdi. sva kuhana jela smrde dok se kuhaju. burek smrdi, roštilj smrdi. kad bi to bio kriterij čovjek mnogo štošta ne bi jeo.
Rinzler

#324 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Pojeo bi i mrtvog cetnika prije neg ono jelo sto se kuha u onoj krpi, ko drob neki nesta, fuuuuj. I one slinave hajvane iz skoljki, ko puz a nije puz, ne znam kako se zove, sline neke nesta, ono prjesno ko slina, fuj fuj fuj :(
JThomas

#325 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

i ne znam što vam je božo vrećo sporan, pa ne bi mogao imati onakav glas da mu hormoni nisu u kuršlusu. znate koliko su stotina godina u raznim kulturama dječake talentovane za pjevanje kastrirali da bi imali onakav glas. e božo je prirodno takav.
Post Reply