Pa ja ti kazem Bakir=SDA=BiH tj Bakir bej je alfa i omega bosanjckog djela BiH a to sto treba nesta nako vako i po zakonu to kod begova mena nit ce kad bit, a raja i podanici mogu samo da laju i daju gujce ...hrasno38 wrote: Bakir je trenutno clan predsjednistva a ovakve ugovore trebalo bi da sklapa drzavna vlada. Bosnjacki nek prodaje svoju zemlju kome hoce i kako hoce a za drzavnu postoje ipak neke procedure.
Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
-
mali_balon
#301 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
-
VjecitiStudent
#302 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Berilo je SDP, ili u prevodu, svi su ista bagra.hrasno38 wrote:Nije sasvim sigurno Tomo Nikolic nego premijer Vucic i sasvim sigurno sva ostala administracija koja je potrebna za takvo nesto. Investicija u BiH vrijedna "4 milijarde necega" se svela na Bakira i Berila ili u prevodu SDA!!!!!! I onda treba svi da povjerujemo da su to cista posla? Jesu al u kurcu!The BEN10 wrote:Ko je u Srbiji radio na pripremi Beograd na vodi? Vjerovatno neko ministarstvo?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#303 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
ma jesu druze jasta su nego ista govnaVjecitiStudent wrote:Berilo je SDP, ili u prevodu, svi su ista bagra.hrasno38 wrote:Nije sasvim sigurno Tomo Nikolic nego premijer Vucic i sasvim sigurno sva ostala administracija koja je potrebna za takvo nesto. Investicija u BiH vrijedna "4 milijarde necega" se svela na Bakira i Berila ili u prevodu SDA!!!!!! I onda treba svi da povjerujemo da su to cista posla? Jesu al u kurcu!The BEN10 wrote:Ko je u Srbiji radio na pripremi Beograd na vodi? Vjerovatno neko ministarstvo?
- mousstapha
#304 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Sve je fino i bajkovito opisano, ali previse je otvorenih pitanja. Daj boze da kane koja marka od ovog projekta.
Interesantno mi je bilo objasnjenje Berila u jednom TV intervjuu oko vrijednosti investicije. On spominje da ce vrijednost ukupnog projekta kada se izgradi biti 4,5 milijarde, a da pocetna investicija nije u tom iznosu. Sad za sad samo znamo da ce se nesto graditi. Koliko novca ce biti ulozeno, u koliko faza i slicna pitanja ostaju neodgovorena.
Interesantno mi je bilo objasnjenje Berila u jednom TV intervjuu oko vrijednosti investicije. On spominje da ce vrijednost ukupnog projekta kada se izgradi biti 4,5 milijarde, a da pocetna investicija nije u tom iznosu. Sad za sad samo znamo da ce se nesto graditi. Koliko novca ce biti ulozeno, u koliko faza i slicna pitanja ostaju neodgovorena.
- MOSALJOZE
#305 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Citao sam ja,i radi se oko 950 miliona,koji bi trebali uloziti u prvoj fazi projekta.I ja sam pesimista po pitanju ovoga,ali ako se desi onda 
- Banksy
#306 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
4,5 milijarde, 950 miliona, ono kad se kokuzi (Berilo) šicaju milionima ...
Berilo - i njegovi visoki politički pokrovitelji, svih stranačkih centrala koje je pohodio - kupili su od domicilnog stanovništva budzašto cijelu Bjelašnicu, ali je još nisu unovčili, šibica je tek na stolu, polako, možda im se i izjalovi ...
Berilo - i njegovi visoki politički pokrovitelji, svih stranačkih centrala koje je pohodio - kupili su od domicilnog stanovništva budzašto cijelu Bjelašnicu, ali je još nisu unovčili, šibica je tek na stolu, polako, možda im se i izjalovi ...
- ultima_palabra
#307 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Ne bi je kupovali da nije sigurica... takvi su to tipovi.Banksy wrote:4,5 milijarde, 950 miliona, ono kad se kokuzi (Berilo) šicaju milionima ...![]()
- Banksy
#308 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Kupovali bi je svakako, kupuju je već deset godina, najmanje, bilo je to u bescijenje, vrleti i nedođije bez puta i infrastrukture, a ovi koji su je kupovali, a čiji je Berilo tek lutak na koncu koji se i sam nešto sitno ogrebao, imaju toliko da im je ovo sića.
Ali sad kad im država izgradi svu infrastrukturu, vjerujem da će možda nešto i izgraditi ili prodati, Arapima ili bilo kome.
edit: fakat da ga niko ne čačka i ne pita oko dozvola i tajnosti, a znamo ko sve tačno drži koje medije, pokazuje ko je sve unutra i ko se sve namiruje.
Ali sad kad im država izgradi svu infrastrukturu, vjerujem da će možda nešto i izgraditi ili prodati, Arapima ili bilo kome.
edit: fakat da ga niko ne čačka i ne pita oko dozvola i tajnosti, a znamo ko sve tačno drži koje medije, pokazuje ko je sve unutra i ko se sve namiruje.
-
vrbas1979
#309 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Niko iz medija ne čačka ili istražuje jer su im javili iz stranačke centrale da ne barću, a drugi dio njih očekuje da će se ogrebati za šaku arapskih para pa šute ko kurve. Teško da će išta od ovog projekta biti. Ustvari onako zamišljenog i ovo što viđamo po medijima se nikada neće napraviti. Postaviti će se kamen temeljac, mašine će malo rovariti gore i sjebati prirodu, oprati će se lova, nestati će arap i tu će sve stati...Banksy wrote:Kupovali bi je svakako, kupuju je već deset godina, najmanje, bilo je to u bescijenje, vrleti i nedođije bez puta i infrastrukture, a ovi koji su je kupovali, a čiji je Berilo tek lutak na koncu koji se i sam nešto sitno ogrebao, imaju toliko da im je ovo sića.
- Banksy
#310 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Vjerovatno, ali tek nakon što se mafija namiri.vrbas1979 wrote:Teško da će išta od ovog projekta biti. Ustvari onako zamišljenog i ovo što viđamo po medijima se nikada neće napraviti. Postaviti će se kamen temeljac, mašine će malo rovariti gore i sjebati prirodu, oprati će se lova, nestati će arap i tu će sve stati...Banksy wrote:
Mi smo osigurali, odnosno isplatili 520.000 KM, za kupovinu zemlje i uskoro ćemo uplatiti još 150.000 KM.
Do kraja godine mi ćemo, nadam se, ispoštovati ono što smo se dogovorili a to je da Općina Trnovo kupi zemlju u vrijednosti od 1,2 miliona KM. Mi sad moramo otkupiti što više parcela
mi smo rekli da ćemo svim privatnim vlasnicima, koji žele, prodati zemlju novac isplatiti u roku od dvije godine a za to nam treba 15 miliona KM.
samo izvedbeni projekt za vodu koštat će nas skoro pola miliona KM
cijeli projekt koštat će najmanje pet miliona KM jer njime želimo riješiti vodosnabdijevanje šireg područja Dejčića, Bjelašnice i Igmana.
Osigurati svu infrastrukturu do samog grada je obaveza općine.
-
VjecitiStudent
#311 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Ključna riječ u projektu je "eksproprijacija".
Ili kako oduzeti zemlju od lokalnog stanovništva za male novce u korist likova koji stoje iza Berila.
U procesu, treba obavezno mahati milijardama da bi se opravdao "javni interes".
Ili kako oduzeti zemlju od lokalnog stanovništva za male novce u korist likova koji stoje iza Berila.
- ultima_palabra
#312 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Fantomski projekat naselja u vukojebini ne može ni u ovoj banana-državi biti javni interes. Ili možda može...VjecitiStudent wrote:Ključna riječ u projektu je "eksproprijacija".
-
VjecitiStudent
#313 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Objavljen je jučer taj ko fol ugovor, eksproprijacija je napisana kao način da općina dođe do zemlje.
A prije toga projekat mora biti proglašen kao nešto od javnog interesa.
A da bi se to desilo, potrebno je puku mahati (nepostojećim) milijardama.
A kad se ovi arapski statisti povuku, onda ulijeću Berilovi standardni partneri, kojekakvi Unionvesti, Okiji i slični, isti oni koji svo vrijeme grade po Babinom Dolu, da pokupe kajmak i prave novo Mojmilo i ovdje.
A prije toga projekat mora biti proglašen kao nešto od javnog interesa.
A da bi se to desilo, potrebno je puku mahati (nepostojećim) milijardama.
A kad se ovi arapski statisti povuku, onda ulijeću Berilovi standardni partneri, kojekakvi Unionvesti, Okiji i slični, isti oni koji svo vrijeme grade po Babinom Dolu, da pokupe kajmak i prave novo Mojmilo i ovdje.
- Banksy
#314 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Kupovani su komadi, kao krpe, koje sada valja spojiti ...
-
The BEN10
#315 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Dajte ba, šta pjenite - vidi se da ste ljubomorni. 
-
VjecitiStudent
#316 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
A ovu ljudsku i moralnu bijedu, naše medijske plaćenike, predvođene portalom koji drži ovaj forum, koji će puhati u jedra svim koji im doture stotinjak maraka, ne treba posebno ni komentarisati.
Last edited by VjecitiStudent on 12/11/2015 10:48, edited 1 time in total.
- JThomas
#317 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
tetris sa zemljom.
arapi skupljaju pare za gradnju, njima ovo dođe k'o konkurs ili tender, a berilo u međuvremenu troši opštinsku lovu...
arapi skupljaju pare za gradnju, njima ovo dođe k'o konkurs ili tender, a berilo u međuvremenu troši opštinsku lovu...
-
Trebam te
#318 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Tako je, godinama je poznato sta Berilo radi i kako se ponasa, nekome iz vrha odgovara sto Berilo drzi Opcinu kao vlastitu prciju...VjecitiStudent wrote:Ključna riječ u projektu je "eksproprijacija".
Ovdje je Berilo ovca za sisanje, covjek sa kojim se moze manipulisati jer ce Berilo koji je do juce bio puki bijednik, prodati i drzavu za saku dolara a no kamoli Precko Polje!!!
-
Trebam te
#319 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
JThomas wrote:tetris sa zemljom.
Berilo, huh toliko otrcano i jeftino ime i prezime, otkupljuje sam sebi svoju zemlju
- MOSALJOZE
-
vrbas1979
#321 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Danas u 14h se održava javna rasprava o Nacrtu Odluke o provođenju Regulacionog plana Sportsko-rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko polje-Kolijevka-I faza-Prečko polje i Nacrtu Odluke o usvajanju Regulacionog plana Sportsko-rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko polje-Kolijevka-I faza-Prečko polje.
http://www.trnovo.ba/obavijest-za-javnu ... planovima/
http://www.trnovo.ba/obavijest-za-javnu ... planovima/
- bach
#322 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Još jedan trgovac nekretninama poprijeko gleda Bosanku koja želi kupiti stan u Hadžićima. "Ovo nije mjesto za tebe", objašnjava agent, "izgradila ga je firma iz Saudijske Arabije za Arape ."
http://www.klix.ba/vijesti/bih/britansk ... /160121158
Da ja dođem kupiti stan negdje u BiH i da mi neko u mojoj zemlji kaže "ne možeš kupiti stan jer to je za Arape", njega bih osunetio a firmu mu sravnio bagerom...
Da ja dođem kupiti stan negdje u BiH i da mi neko u mojoj zemlji kaže "ne možeš kupiti stan jer to je za Arape", njega bih osunetio a firmu mu sravnio bagerom...
-
lajkujMe
#323 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
bach wrote:Još jedan trgovac nekretninama poprijeko gleda Bosanku koja želi kupiti stan u Hadžićima. "Ovo nije mjesto za tebe", objašnjava agent, "izgradila ga je firma iz Saudijske Arabije za Arape ."
Poprilicno sam siguran da ovo krsi neki zakon o ljudskim pravima saznati ko je agenat i agencija i lijepo tuzba na sud
-
saja_dj
#324 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Kako bi narod rekao, "ma samo nek se gradi"bach wrote:Još jedan trgovac nekretninama poprijeko gleda Bosanku koja želi kupiti stan u Hadžićima. "Ovo nije mjesto za tebe", objašnjava agent, "izgradila ga je firma iz Saudijske Arabije za Arape ."
- bach