Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
El malagueño wrote:
Dobro sveznalice, jesam li jasno napisao predstavbik boga ILI TAKO NESTO. Zaboli mene kurac jel se on smatra nasljednikom petra ili bozijim predstavnikom, jer je to za mene suplja i jedno i drugo. A na kraju krajeva, svi znamo kako su se pape ponasale kroz historiju (kao bogovi). Kad se svaki papa javno bude distancirao od svih pogresnih postupaka svojih prethodnika onda ce tek zasluziti postovanje koje mu se sad daje dzaba.
Pa po toj logici, ljekare ćeš poštovati tek kad se svi ljekari ograde od Mengelea, Karadžića, Stakića i drugih ljekara koji su kroz historiju činili zla ljudima, ili ćeš poštovati imame kad se ograde od zločina koji su kroz historiju činili "u ime Islama".
Niko ne odgovara za ono što je neko drugi uradio. Niti ima potrebe da se bilo ko izvinjava za nešto što je neko drugi učinio prije 400 godina.
El malagueño wrote:
Dobro sveznalice, jesam li jasno napisao predstavbik boga ILI TAKO NESTO. Zaboli mene kurac jel se on smatra nasljednikom petra ili bozijim predstavnikom, jer je to za mene suplja i jedno i drugo. A na kraju krajeva, svi znamo kako su se pape ponasale kroz historiju (kao bogovi). Kad se svaki papa javno bude distancirao od svih pogresnih postupaka svojih prethodnika onda ce tek zasluziti postovanje koje mu se sad daje dzaba.
Papa je danas jedna simbolicna osoba,prosvijetiteljstvo i humanizam su nas doveli do toga da amo odvojili drzavu od vjere.vjera je jedna privatna stvar....Papa nemoze danas nikoga poslat na lomacu, voditi i forsirati ratove,to doba je proslo.Papa je se distancirao od "mracnog doba" njegova uloga danas je zalaganje za mir i medjuvjerska tolernacija,nista manje i nista vise
El malagueño wrote:
Pa po toj logici, ljekare ćeš poštovati tek kad se svi ljekari ograde od Mengelea, Karadžića, Stakića i drugih ljekara koji su kroz historiju činili zla ljudima, ili ćeš poštovati imame kad se ograde od zločina koji su kroz historiju činili "u ime Islama".
Niko ne odgovara za ono što je neko drugi uradio. Niti ima potrebe da se bilo ko izvinjava za nešto što je neko drugi učinio prije 400 godina.
Poredjenje sa ljekarima je van svake pameti. Neda mi se objasnjavati. Sto se muslimana tice, zar se od njih ne trazi non stop ogradjivanje od svakakvih desavanja?
El malagueño wrote:
Papa je danas jedna simbolicna osoba,prosvijetiteljstvo i humanizam su nas doveli do toga da amo odvojili drzavu od vjere.vjera je jedna privatna stvar....Papa nemoze danas nikoga poslat na lomacu, voditi i forsirati ratove,to doba je proslo.Papa je se distancirao od "mracnog doba" njegova uloga danas je zalaganje za mir i medjuvjerska tolernacija,nista manje i nista vise
Odvojili drzavu od vjere? Gdje tacno? U vatikanu? Jedini raZlog sto je vatikan tako mala drzava je sto je je zajebala italija. a dan danas je katolicka crkva jedina religija koja ima svoju drzavu. Sjedi, 1
El malagueño wrote:
Odvojili drzavu od vjere? Gdje tacno? U vatikanu? Jedini raZlog sto je vatikan tako mala drzava je sto je je zajebala italija. a dan danas je katolicka crkva jedina religija koja ima svoju drzavu. Sjedi, 1
Papa je danas jedna simbolicna osoba,prosvijetiteljstvo i humanizam su nas doveli do toga da amo odvojili drzavu od vjere.vjera je jedna privatna stvar....Papa nemoze danas nikoga poslat na lomacu, voditi i forsirati ratove,to doba je proslo.Papa je se distancirao od "mracnog doba" njegova uloga danas je zalaganje za mir i medjuvjerska tolernacija,nista manje i nista vise[/quote]
Odvojili drzavu od vjere? Gdje tacno? U vatikanu? Jedini raZlog sto je vatikan tako mala drzava je sto je je zajebala italija. a dan danas je katolicka crkva jedina religija koja ima svoju drzavu. Sjedi, 1[/quote]
Ima i islam[/quote]
ja to ovako gledam. dolazi predstavnik vatikana koji je među prvima priznao nezavisnost bosne i hercegovine. pokojni papa ivan pavao II je bio prijatelj bosne, argentinac ide njegovim stopama
nadam se da će sve proći u redu tog 6 juna ćemo biti top tema u svijetu.
@zgembo naravno da albanija nije muslimanska država. to je jedna sekularna država gdje zajedno žive tri religije, i svi se na kraju izjašnjavaju kao albanci.
Vatikan predstavlja Mračno doba u historiji Evrope i nije realno očekivati da će ti zlikovci tretirati većinski narod Bosne drugačije od muslimanske većine u Albaniji.
zgembomaratonac wrote:Vatikan predstavlja Mračno doba u historiji Evrope i nije realno očekivati da će ti zlikovci tretirati većinski narod Bosne drugačije od muslimanske većine u Albaniji.
Jos veceras, spremi prnje i pravac aerodrom, dole u Saudiju! Sa srecom ti bilo medju bracom mracnjacima i zlikovcima!
zgembomaratonac wrote:Vatikan predstavlja Mračno doba u historiji Evrope i nije realno očekivati da će ti zlikovci tretirati većinski narod Bosne drugačije od muslimanske većine u Albaniji.
Jos veceras, spremi prnje i pravac aerodrom, dole u Saudiju! Sa srecom ti bilo medju bracom mracnjacima i zlikovcima!
Vatikanski mračnjci lobiraju protiv demokratizacije BiH (principa jedan čovjek jedan glas) i seru o nekakvoj ugroženosti krsta dok prijateljska Saudija od prvog dana spašava BiH protiv udruženih krstaški napada: http://foreignpolicy.com/2015/01/27/kin ... hadi-ties/
Salman gathered donations from the royal family for Balkan relief, supervising the commission until its until its recent closure in 2011. By 2001, the organization had collected around $600 million — nominally for relief and religious purposes, but money that allegedly also went to facilitating arms shipments, despite a U.N. arms embargo on Bosnia.. Between 1992 and 1995, European officials tracked roughly $120 million in donations from Salman’s personal bank accounts and from the SHC to a Vienna-based Bosnian aid organization named the Third World Relief Agency (TWRA). Although the organization claimed to be focused on providing humanitarian relief, Western intelligence agencies estimated that the TWRA actually spent a majority of its funds arming fighters aligned with the Bosnian government.
Ovaj se globalni moderator ufurao da osim na forumu moze svakoga banovati i u pravom zivotu :p
It_is_a_Leclerc wrote:Da mi je mozak ovih likova što zemlje dijele na muslimanske i "anamo one", da se odmorim.
Srednji vijek - u svom najizvornijem obliku još stanuje u pojedinim bošnjačkim glavama.
sve su to djeca, izvrhunjena za babinim stolom i u mektebima od malih nogu!
Nije niko dijelio zemlje na muslimanske i druge. Nego vatikan (katolicku zemlju, kojom upravlja lider katolicanstva, i "anamo one sekularne". I pricamo o tome sta predstavlja vatikan. I onda dodje neki balavac meni pricati o tome kako je vatikan danas za prosvjetljenje, mir blabla i kako smo odvojili drzavu od vjere. A prvi vatikan je upravo drzava u sluzbi samo i iskljucivo katolicanstva. I ako cete voditi normalnu diskusiju nemojte ici ad hominem vise. Pogotovu jer nemate pojma dali je neko bio u mektebu i tako dalje. Na kraju krajeva iz cega si zakljucio da je neko musliman. I ako jesam, zasto ti smeta?
vidim gore se spominje albanija... u pojedinim dijelovima albanije je pola pola što se religije tiče što bi rekli bare bare...
tako da mnogo predrasuda imamo o toj zemlji...
Black swan wrote:vidim gore se spominje albanija... u pojedinim dijelovima albanije je pola pola što se religije tiče što bi rekli bare bare...
tako da mnogo predrasuda imamo o toj zemlji...
Oko 10% katolika, 20% pravoslavnih, ostalo muslimani, a sve zajedno nominalno, porijeklom. Dosta je ateista.
Last edited by Challenger__ on 03/02/2015 09:02, edited 1 time in total.