Nadam se da ti je neprijatelj i to žešćialkalna_baterija wrote:@Zviz
Bi li se ti zenio za papire?![]()
Imam jednu, kaze trpila bi i tezak zivot u Danskoj, i progone i potlacivanje i nepravdu i diskriminaciju, samo da se kutarise Bosne.
Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
-
sha_ba
#301 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#302 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Ne hvala. Nebi ja ozenio Balkanku nebitno iz koje drave ni da mi neko nudi kule i gradove. Kad ljudi budu imali svabski mentalitet mozda tada do tada ja imam svoje ciljeve i golove, mozda ce tada cetvrta generacija iza mene imati sta da gleda sa Balkana, ja bez uvrede ne tom Balkanu ne vidim skoro nista pozitivno.alkalna_baterija wrote:@Zviz
Imam jednu, kaze trpila bi i tezak zivot u Danskoj, i progone i potlacivanje i nepravdu i diskriminaciju, samo da se kutarise Bosne.
-
sha_ba
#303 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Pa sto jašeš onda po njemu?Zviz wrote:Ne hvala. Nebi ja ozenio Balkanku nebitno iz koje drave ni da mi neko nudi kule i gradove. Kad ljudi budu imali svabski mentalitet mozda tada do tada ja imam svoje ciljeve i golove, mozda ce tada cetvrta generacija iza mene imati sta da gleda sa Balkana, ja bez uvrede ne tom Balkanu ne vidim skoro nista pozitivno.alkalna_baterija wrote:@Zviz
- Zviz
#304 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Nek sjednu za stol sa DF koja se zalaze da pomognu tamo odakle problem potice, ti ce vam izidati pet zatvora dzaba. Siguran sam kad bi ozbiljno BiH politicari popricali sa Danskim da bi i bilo razultata. Nebi bio prvi put da tako nesto Danci cine. Kad su u Iraku mogli isto tako izacu u susret tuzilastvi oko zatvora sto ne i BiH.spreca wrote: Ok i to je posteno na neki nacin...........ali mi nemamo dovoljno zatvoskih kapaciteta.........mnobi osudjeni nisu u zatvoru i cekaju slobodno mjesto da bi odsluzili svoj rok....ovo se uglavnom odnosi na ove manje kriminalce kradja sitna,javni red i mir itd......sudije cesto pustaju bez zatvorskih kazni zbog nedostatka smjestaja... ... neka nam danci pomognu da napravimo zatvore.....svakako ce nam uskoro trebati puno mjesta ....
- alkalna_baterija
#305 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Ma sve joj dzaba, kad Zviz nece Balkankusha_ba wrote:Nadam se da ti je neprijatelj i to žešćialkalna_baterija wrote:@Zviz
A ja mislila da joj on malo prenese tog zapadnjackog mentaliteta, da je ispuni i ucini produhovljenom, da joj pokaze kako age i begovi iz bejha zive na zapadu.
- joint union
#306 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Pa bi ako si dosao sa namjerom da pravis krivicno djelo u toj drzavi, no ovdje je rijec o momku koji je evo sa 6 godina dosao u Dansku. Po svemu, on je vise Danac nego Bosanac, i vjerujem da cak bolje prica danski nego bosanski. Da li bi ga vratili u slucaju da se rodio u Danskoj, tj da mu je npr. mama dosla trudna u Dansku? Ili je za njegov "tezak" zivot krivo onih 6 godina u BiH?spreca wrote:Znam o cemu pricas......ali u svim drzavama u svijetu ako ne postujes zakone vratit ce te u maticnu drzavu ali posle odlezane kazne ......jebiga i nasi tako rade i radili bijoint union wrote:Nesto sumnjam da je ista situacija u Rusiji i u Danskoj, al' hajd'.spreca wrote:[
Ima mnogih koji nece da uzmu drzavljanstvo jer stalni boravak im je sasvim dovoljan......ja necu da uzmem(rusko iako mi nude)jer se moram odreci svoga......a sa stalnim boravkom imam sva prava kao i svaki rus samo sto nemam pravo birati niti biti izabran na izborima....a zato mi se hebe
Mene je konkretno zanimalo za ovu dvojicu, a evo i zasto. Danci se u ovom slucaju ponasaju malo licemjerno, uzmu od nas (prime), karikiram, 10 000 ljudi, one sto valjaju ostave, a sto ne valja, hajd ti nazad. Pa to ni na pijaci nema kad kupis kilu jabuka, a kamoli ovdje gdje ljude uzimaju dzaba. Zato i pitam sto ne vrate kakvog inzenjera ili doktora (ili zviza), hoce al u q. I tebi Rusi nude drzavljanstvo jer si kriminalac vjerovatno
- Zviz
#307 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Ne hebe danska EU ni koliko je crno za noktom. Ko to nije skonto do sada taj mora nanovo ici u osnovnu. Danska je ono dio EU po ziboru uzme sta misli da joj valja i koristi a ostalo odbije. Vracali su Danci romune koji su dosli da prose po danskoj i sl. pa se Rumunija bunila kao eu sloboda pa Danska zamal nije izbacila im ambasadora pa se usutili. Neki dan je bio lop na prosijake Rumune po sjevernom dijelu kopenhagena. Ko lova na medvjede steta sto niko nije snimio - hapsili ih po parkovima ko lutalice.sinuhe wrote:Jeste u EU, ali mislim ono ko je i šta je ta Danska u okviru EU?spreca wrote:jeli danska u EU?....sramota da neznam ali jebigasinuhe wrote:Dancima su znači problem otvorene granice. Ali to je pitanje velike EU a tu se Danci neće pitati.
- spreca
#308 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Nebih ti znao reci kakvi su im zakoni....imas zemalja gdje stices dzavljanstvo ako si se rodio na tlu te zemlje ali takvih je malojoint union wrote:
Pa bi ako si dosao sa namjerom da pravis krivicno djelo u toj drzavi, no ovdje je rijec o momku koji je evo sa 6 godina dosao u Dansku. Po svemu, on je vise Danac nego Bosanac, i vjerujem da cak bolje prica danski nego bosanski. Da li bi ga vratili u slucaju da se rodio u Danskoj, tj da mu je npr. mama dosla trudna u Dansku? Ili je za njegov "tezak" zivot krivo onih 6 godina u BiH?
- alkalna_baterija
#309 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Zviz, lutko, davno si zakljucio da je BiH k od drzave. Ne vidim zasto i dalje pokusavas da nas izvedes na pravi put.
Bolje ti je da prestanes pisati po forumu, da zaboravis i to malo bosanskog jezika sto znas, pa da se onda osjecas potpuno kao Danac i da nemas bojazni da ces dobit nogu u dupe i jednosmjernu za selo odakle si sljeg'o u Dansku.
Bolje ti je da prestanes pisati po forumu, da zaboravis i to malo bosanskog jezika sto znas, pa da se onda osjecas potpuno kao Danac i da nemas bojazni da ces dobit nogu u dupe i jednosmjernu za selo odakle si sljeg'o u Dansku.
- bingov buraz
#310 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
SFsinuhe wrote:E svašta. Da mi je znati kako ovo izgledaZviz wrote:Poznam par slucaja koji su zijanili penziju na taj nacin. Bili su odcvikani od strane Kontrol Team (taj team nema svaka komuna, jer se financira iz budzeta komune) koji radi na terenu u BiH. Pretezno jedan Bosanac i dva danca se stacionaoraju u BiH i izvidjaju. To su cine opcine gdje imaju ozbiljan broj stranaca.
- joint union
#311 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Ufffffalkalna_baterija wrote:Zviz, lutko, davno si zakljucio da je BiH k od drzave. Ne vidim zasto i dalje pokusavas da nas izvedes na pravi put.
Znas kad ce ti sad ozenit' jaranicu...
-
Dick Wanker
#312 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
joint union wrote:
Pa bi ako si dosao sa namjerom da pravis krivicno djelo u toj drzavi, no ovdje je rijec o momku koji je evo sa 6 godina dosao u Dansku. Po svemu, on je vise Danac nego Bosanac, i vjerujem da cak bolje prica danski nego bosanski. Da li bi ga vratili u slucaju da se rodio u Danskoj, tj da mu je npr. mama dosla trudna u Dansku? Ili je za njegov "tezak" zivot krivo onih 6 godina u BiH?
Ima ih vise hiljada koji su u poslednjih 10tak godina vraceni a rodjeni su u Danskoj.....Bosanci su statisticka greska povodom toga, stipu Zviza, kenja... Najvise je Turaka, Poljaka itd....U Danskoj ne dobijas drzavljanstvo po rodjenju ukoliko ti roditelji nemaju drzavljanstvo...
Prije dvije sedmice je bio Cigo na TV, kojeg vracaju u HR, a nikada nije bio u HR i osim danskog i ciganskog ne zna nijedna jezik, ali jbg zbog kriminala nije dobio drzavljanstvo a u principu citav zivot zivio u Danskoj i ko je sada kriv za nejgov kriminal?
- joint union
#313 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Kakva bi se komedija od ovog mogla napraviti, balkanski spijun je mala maca.bingov buraz wrote:SFsinuhe wrote:E svašta. Da mi je znati kako ovo izgledaZviz wrote:Poznam par slucaja koji su zijanili penziju na taj nacin. Bili su odcvikani od strane Kontrol Team (taj team nema svaka komuna, jer se financira iz budzeta komune) koji radi na terenu u BiH. Pretezno jedan Bosanac i dva danca se stacionaoraju u BiH i izvidjaju. To su cine opcine gdje imaju ozbiljan broj stranaca.
- sinuhe
#314 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Danska je puno pomogla BiH a naročito njihov Crveni krst pa i njihovi UNPROFOR-ci. Pravili su i izbjeglička naselja u Hrvatskoj u Kutini i to su bili komotni stanovi. Onaj njihov sir je bio najbolja stvar iz Merhameta. Na kraju su i primili tolike ljude, ali mislim da nije tradicionalna imigrantska zemlja kao Švedska u koju se išlo raditi i prije rata.
- alkalna_baterija
#315 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Vec se izjasnio da ne zeli, pa ovo govore moji povrijedjeni osjecaji...joint union wrote:Ufffffalkalna_baterija wrote:Zviz, lutko, davno si zakljucio da je BiH k od drzave. Ne vidim zasto i dalje pokusavas da nas izvedes na pravi put.
Bolje ti je da prestanes pisati po forumu, da zaboravis i to malo bosanskog jezika sto znas, pa da se onda osjecas potpuno kao Danac i da nemas bojazni da ces dobit nogu u dupe i jednosmjernu za selo odakle si sljeg'o u Dansku.![]()
-
SSemir
#316 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Kaze da bi je ozenio jedino ako je spremna odmah po dolasku u dansku da pljuje po svemu sto dolazi sa balkana, da pljuje po svojim roditeljima, precima, djedovima, da se zgrazava ponasanjem svoje rodbine, da nastoji da omalozava svoje balkanske primitivne komsije...jer bi mu to bio znak da je ona zena za njega!Zviz wrote:alkalna_baterija wrote:@Zviz
- Zviz
#317 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Jura laze da ne zna HR, jer znam covjeka koji mu je prevodio na HR jezikuDick Wanker wrote:joint union wrote:
Ima ih vise hiljada koji su u poslednjih 10tak godina vraceni a rodjeni su u Danskoj.....Bosanci su statisticka greska povodom toga, stipu Zviza, kenja... Najvise je Turaka, Poljaka itd....U Danskoj ne dobijas drzavljanstvo po rodjenju ukoliko ti roditelji nemaju drzavljanstvo...
Prije dvije sedmice je bio Cigo na TV, kojeg vracaju u HR, a nikada nije bio u HR i osim danskog i ciganskog ne zna nijedna jezik, ali jbg zbog kriminala nije dobio drzavljanstvo a u principu citav zivot zivio u Danskoj i ko je sada kriv za nejgov kriminal?
- joint union
#318 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Pa prema sankcijama koje ce dobiti, ocito Hrvatska, jer ga tamo vracaju. Mada ni on sa Hrvatskom, niti ona sa njim nema ama bas nista.Dick Wanker wrote:joint union wrote:
To i ja govorim, ovaj ispao dobro, njega cemo zadrzati, ovaj nije vracamo ga, licemjerno.
Last edited by joint union on 23/01/2015 14:58, edited 1 time in total.
- joint union
#319 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Predpostavio sam da je sujeta u pitanju, al' da se ne zamjeramalkalna_baterija wrote:Vec se izjasnio da ne zeli, pa ovo govore moji povrijedjeni osjecaji...joint union wrote:Ufffffalkalna_baterija wrote:Zviz, lutko, davno si zakljucio da je BiH k od drzave. Ne vidim zasto i dalje pokusavas da nas izvedes na pravi put.
Bolje ti je da prestanes pisati po forumu, da zaboravis i to malo bosanskog jezika sto znas, pa da se onda osjecas potpuno kao Danac i da nemas bojazni da ces dobit nogu u dupe i jednosmjernu za selo odakle si sljeg'o u Dansku.![]()
-
sha_ba
#320 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
i Francuska je a druga sila je u EU? kakav ti je to argument? mislis da bi propali bez vas?Zviz wrote: Ne hebe danska EU ni koliko je crno za noktom. Ko to nije skonto do sada taj mora nanovo ici u osnovnu. Danska je ono dio EU po ziboru uzme sta misli da joj valja i koristi a ostalo odbije. Vracali su Danci romune koji su dosli da prose po danskoj i sl. pa se Rumunija bunila kao eu sloboda pa Danska zamal nije izbacila im ambasadora pa se usutili. Neki dan je bio lop na prosijake Rumune po sjevernom dijelu kopenhagena. Ko lova na medvjede steta sto niko nije snimio - hapsili ih po parkovima ko lutalice.
- zgembomaratonac
#321 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Interes BiH je da se naši ljudi u Danskoj odupiru asimilaciji koju danski hegemonisti pokušavaju nametnuti stranicma. Nikakve koristi BIH nema od asimilacije našeg življa tamo. Idealno bi bilo da se svi naši u toj Danskoj ponašaju kao Albanci u Jugoslaviji.sinuhe wrote:Danska je puno pomogla BiH a naročito njihov Crveni krst pa i njihovi UNPROFOR-ci. Pravili su i izbjeglička naselja u Hrvatskoj u Kutini i to su bili komotni stanovi. Onaj njihov sir je bio najbolja stvar iz Merhameta. Na kraju su i primili tolike ljude, ali mislim da nije tradicionalna imigrantska zemlja kao Švedska u koju se išlo raditi i prije rata.
- Tito_i_Partija
#322 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Sta radis onda ovdje koji kurac?Zviz wrote:
Ne hvala. Nebi ja ozenio Balkanku nebitno iz koje drave ni da mi neko nudi kule i gradove. Kad ljudi budu imali svabski mentalitet mozda tada do tada ja imam svoje ciljeve i golove, mozda ce tada cetvrta generacija iza mene imati sta da gleda sa Balkana, ja bez uvrede ne tom Balkanu ne vidim skoro nista pozitivno.
- Zviz
#323 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Pa ti direktno podrzavas kriminalitet i korupciju i sl. Jarane, Danska moze da procera sve one koji nemaju DK pasos a imaju BiH bez da navedu razlog. Sjeti se izbjeglica iz Ghane kad ih je Danska svih 5 hiljada i kusur protjerala.zgembomaratonac wrote:Interes BiH je da se naši ljudi u Danskoj odupiru asimilaciji koju danski hegemonisti pokušavaju nametnuti stranicma. Nikakve koristi BIH nema od asimilacije našeg življa tamo. Idealno bi bilo da se svi naši u toj Danskoj ponašaju kao Albanci u Jugoslaviji.sinuhe wrote:Danska je puno pomogla BiH a naročito njihov Crveni krst pa i njihovi UNPROFOR-ci. Pravili su i izbjeglička naselja u Hrvatskoj u Kutini i to su bili komotni stanovi. Onaj njihov sir je bio najbolja stvar iz Merhameta. Na kraju su i primili tolike ljude, ali mislim da nije tradicionalna imigrantska zemlja kao Švedska u koju se išlo raditi i prije rata.
- stakasa
#324 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Sve ti ovo zviz prijavi nadleznim sluzbama u DanskojZviz wrote:Pa ti direktno podrzavas kriminalitet i korupciju i sl. Jarane, Danska moze da procera sve one koji nemaju DK pasos a imaju BiH bez da navedu razlog. Sjeti se izbjeglica iz Ghane kad ih je Danska svih 5 hiljada i kusur protjerala.zgembomaratonac wrote:Interes BiH je da se naši ljudi u Danskoj odupiru asimilaciji koju danski hegemonisti pokušavaju nametnuti stranicma. Nikakve koristi BIH nema od asimilacije našeg življa tamo. Idealno bi bilo da se svi naši u toj Danskoj ponašaju kao Albanci u Jugoslaviji.sinuhe wrote:Danska je puno pomogla BiH a naročito njihov Crveni krst pa i njihovi UNPROFOR-ci. Pravili su i izbjeglička naselja u Hrvatskoj u Kutini i to su bili komotni stanovi. Onaj njihov sir je bio najbolja stvar iz Merhameta. Na kraju su i primili tolike ljude, ali mislim da nije tradicionalna imigrantska zemlja kao Švedska u koju se išlo raditi i prije rata.Vraceni su bilu u roku tri sedmice. A nista drugacije nije bilo ni sa azilantima iz Iraka.
- zgembomaratonac
#325 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
To bi već bio interes BiH. A do tada ih gulite gdje god stigneteZviz wrote:Pa ti direktno podrzavas kriminalitet i korupciju i sl. Jarane, Danska moze da procera sve one koji nemaju DK pasos a imaju BiH bez da navedu razlog. Sjeti se izbjeglica iz Ghane kad ih je Danska svih 5 hiljada i kusur protjerala.zgembomaratonac wrote:Interes BiH je da se naši ljudi u Danskoj odupiru asimilaciji koju danski hegemonisti pokušavaju nametnuti stranicma. Nikakve koristi BIH nema od asimilacije našeg življa tamo. Idealno bi bilo da se svi naši u toj Danskoj ponašaju kao Albanci u Jugoslaviji.sinuhe wrote:Danska je puno pomogla BiH a naročito njihov Crveni krst pa i njihovi UNPROFOR-ci. Pravili su i izbjeglička naselja u Hrvatskoj u Kutini i to su bili komotni stanovi. Onaj njihov sir je bio najbolja stvar iz Merhameta. Na kraju su i primili tolike ljude, ali mislim da nije tradicionalna imigrantska zemlja kao Švedska u koju se išlo raditi i prije rata.Vraceni su bilu u roku tri sedmice.
Preporuka Damira Nikšića: