Nije mogao upisati nacionalnost Bosanac u rodni list. Na popisu si se mogao izjasniti i kao magarac (znam jednog).mO k3 wrote:cek ba ako je tako zasto je kemo bio na sudu??joint union wrote:Procitaj temu legendo, imas na njoj par ljudi, Hrvata ili Srba iz BiH koji su se izjasnili i kao Bosanci. Time nisu postali manji Srbi ili Hrvati.ban COOL in wrote:ima, ponovo PITAM
hoće li se ijedan hrvat ili srbin izjasnit kao Bosanaca i napravit slično sranje
neće
samo glupi Bošnjo, retardirani , debilni
Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
- joint union
#301 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
- mO k3
#302 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ma to sam skonto ... nego me zanima tih par srba i hrvata koji su se izjasnili jesu li i oni upisali svoju djecu kao bosancima ....
- madner
#303 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ove mamlaze sto negiraju priznanje BiH od UNa treba pod hitno vratiti nazad u skolske klupe.
- mO k3
#304 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
imenuj molim ...madner wrote:Ove mamlaze sto negiraju priznanje BiH od UNa treba pod hitno vratiti nazad u skolske klupe.
-
Shiba
#305 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Pratim temu, nemam vremena da citam sve trenutno ali prostudiracu od A do Z popodne uz kafu. Nadam se da u ovom silnom prepucavanju i nadmudrivanju ima i pokoja korisna informacija.
Sto se mene licno tice, skidam kapu ovom gospodinu (procitao sam prvi post), srbin sam "po defaultu" (za ovog sto pita "ima li ko kod njiha da vako"), na popisu se izjasnih kao bosanac a planiram ovo uraditi i za svoje dijete koje je na putu, ne znam postoji li nacin da to uradim i za sebe (valjda negdje pise u ovih 13 strana diskusije) ali drago mi je sto postoji slucaj na koji mogu da se "pozovem". Jednog dana cu djetetu samo objasniti da ne moze na Eurosong i u Predsjednistvo, mislim da mu/joj nece tesko pasti posto svakako nismo muzikalni familijarno niti nas politika nesto posebno interesuje.
Sto se mene licno tice, skidam kapu ovom gospodinu (procitao sam prvi post), srbin sam "po defaultu" (za ovog sto pita "ima li ko kod njiha da vako"), na popisu se izjasnih kao bosanac a planiram ovo uraditi i za svoje dijete koje je na putu, ne znam postoji li nacin da to uradim i za sebe (valjda negdje pise u ovih 13 strana diskusije) ali drago mi je sto postoji slucaj na koji mogu da se "pozovem". Jednog dana cu djetetu samo objasniti da ne moze na Eurosong i u Predsjednistvo, mislim da mu/joj nece tesko pasti posto svakako nismo muzikalni familijarno niti nas politika nesto posebno interesuje.
- joint union
#306 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
jbg, za odgovor na to pitanje moraces baciti kasike ili pitati ljude.mO k3 wrote:Ma to sam skonto ... nego me zanima tih par srba i hrvata koji su se izjasnili jesu li i oni upisali svoju djecu kao bosancima ....
Znaci poenta je, ako Srbi i Hrvati iz BiH nece da se izjasnjavaju nacionalno kao Bosanci, onda to, ni u kom slucaju, ne bi trebali raditi ni Bosnjaci?
- mO k3
#307 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
E jarane ako ovo uradis jos postavis ili posaljes meni na pp da si svoje dijete upisao kao bosanac kapu do zemlje do tada sve je suplja pricaShiba wrote:Pratim temu, nemam vremena da citam sve trenutno ali prostudiracu od A do Z popodne uz kafu. Nadam se da u ovom silnom prepucavanju i nadmudrivanju ima i pokoja korisna informacija.
- joint union
#308 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Najtuznije je sto se u drzavi Bosni i Hercegovini ne moze desiti da Bosanac ili Hercegovac bude Predsjednik drzave. Apsurdistan pravi.Shiba wrote:Pratim temu, nemam vremena da citam sve trenutno ali prostudiracu od A do Z popodne uz kafu. Nadam se da u ovom silnom prepucavanju i nadmudrivanju ima i pokoja korisna informacija.
- mO k3
#309 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
to je licna stvar tebe ,mene njih,onih , ali da je se prvi srbin ili hrvat izjasnili pa reko bi vidi ,ali bosnjojoint union wrote:jbg, za odgovor na to pitanje moraces baciti kasike ili pitati ljude.mO k3 wrote:Ma to sam skonto ... nego me zanima tih par srba i hrvata koji su se izjasnili jesu li i oni upisali svoju djecu kao bosancima ....
Znaci poenta je, ako Srbi i Hrvati iz BiH nece da se izjasnjavaju nacionalno kao Bosanci, onda to, ni u kom slucaju, ne bi trebali raditi ni Bosnjaci?
- mO k3
#310 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
pises gluposti druzejoint union wrote:Najtuznije je sto se u drzavi Bosni i Hercegovini ne moze desiti da Bosanac ili Hercegovac bude Predsjednik drzave. Apsurdistan pravi.Shiba wrote:Pratim temu, nemam vremena da citam sve trenutno ali prostudiracu od A do Z popodne uz kafu. Nadam se da u ovom silnom prepucavanju i nadmudrivanju ima i pokoja korisna informacija.
- joint union
#311 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
A znas li ko se najvise borio protiv stvaranja bosanskohercegovacke nacije (iliti Bosanaca) kad je rahmetli Kalaj htio da je napravi?mO k3 wrote:to je licna stvar tebe ,mene njih,onih , ali da je se prvi srbin ili hrvat izjasnili pa reko bi vidi ,ali bosnjojoint union wrote:jbg, za odgovor na to pitanje moraces baciti kasike ili pitati ljude.mO k3 wrote:Ma to sam skonto ... nego me zanima tih par srba i hrvata koji su se izjasnili jesu li i oni upisali svoju djecu kao bosancima ....
- mO k3
- joint union
#313 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Sta je ovdje glupost? Je li se hajka digla na Suljagica sto je rekao da je Bosanac?mO k3 wrote:pises gluposti druzejoint union wrote:Najtuznije je sto se u drzavi Bosni i Hercegovini ne moze desiti da Bosanac ili Hercegovac bude Predsjednik drzave. Apsurdistan pravi.Shiba wrote:Pratim temu, nemam vremena da citam sve trenutno ali prostudiracu od A do Z popodne uz kafu. Nadam se da u ovom silnom prepucavanju i nadmudrivanju ima i pokoja korisna informacija.
- joint union
#314 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Znao sam da ne znas, tacno se da namirisati... Procitaj malo, napumpaj se informacijama o svojoj zemlji, ne boli.mO k3 wrote:a ko ...
- mO k3
#315 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Mi imamo 3 predsjednika, kolektiv
- mO k3
#316 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
da da u pravu ....joint union wrote:Znao sam da ne znas, tacno se da namirisati... Procitaj malo, napumpaj se informacijama o svojoj zemlji, ne boli.mO k3 wrote:a ko ...
- šatirana_ljubičica
#317 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Jedva čekam da vidim jednog srbina ili hrvata koji će se izjasniti kao bosanac, bilo kad, bilo gdje!
- joint union
#318 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Borgovi. Moze li jedan od njih biti Bosanac? Ili Hercegovac?mO k3 wrote:Mi imamo 3 predsjednika, kolektiv
- mO k3
#319 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
to pricamšatirana_ljubičica wrote:Jedva čekam da vidim jednog srbina ili hrvata koji će se izjasniti kao bosanac, bilo kad, bilo gdje!
- mO k3
#320 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Moze li rom, jevrej ?? a tebi stalno do bosancajoint union wrote:Borgovi. Moze li jedan od njih biti Bosanac? Ili Hercegovac?mO k3 wrote:Mi imamo 3 predsjednika, kolektiv
Ne budi licemjeran
-
KENJAC
#321 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Sto se tice izjasnjavanja i suplje price oko istog ,zelio bih samo da napomenem pucanstvo da se Dr. Ejup Ganic (konsultovat googl za detaljnija objasnjenja) izjasnjavao kao Jugosloven ! Moj Kemo , nek tvoja djeca budu ljudi , zivi , zdravi i skolovani. Nek ne sire mrznju ! A kako ce se izjasnjavati ... koga ba to interesuje ?
Previse dajemo znacaja korici knjige , a malo nas cita sta je unutra !
P.S Ja se nikad necu izjasnit kao Bosanac. Zna li mi ko 'vako on line reci kaki sam co'jek ?
Previse dajemo znacaja korici knjige , a malo nas cita sta je unutra !
P.S Ja se nikad necu izjasnit kao Bosanac. Zna li mi ko 'vako on line reci kaki sam co'jek ?
- madner
#322 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Svako ko negira naciju koja je clanicu UNa i forsira neke etnicke grupe koje se mogu mjenjati licnim izjasnjavanjem svaki dan.mO k3 wrote:imenuj molim ...madner wrote:Ove mamlaze sto negiraju priznanje BiH od UNa treba pod hitno vratiti nazad u skolske klupe.
- šatirana_ljubičica
#323 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Uvijek su muslimani trčali u jedinstvo, što nije loše ali na kraju ispadnemo budale.
Kao da nemamo primjera milion za to.
Meni generalno smeta što su Bošnjak izjednačili sa Musliman.
Bošnjaci trebaju da su svi, ili eto BOSANCI a Musliman je Musliman, jel problem da to stoji pored Hrvat i Srbin?
Isto da su zamijenili to ovim terminom Bošnjak da zvuči manje uvredljivo
Kao da nemamo primjera milion za to.
Meni generalno smeta što su Bošnjak izjednačili sa Musliman.
Bošnjaci trebaju da su svi, ili eto BOSANCI a Musliman je Musliman, jel problem da to stoji pored Hrvat i Srbin?
Isto da su zamijenili to ovim terminom Bošnjak da zvuči manje uvredljivo
- madner
#324 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
To zapravo nije tacno, muslimani su ti koji su se najvise opirali projektima bosanske nacije tokom Austrije.
Jerbo ode vjera ako se pika nacija.
Jerbo ode vjera ako se pika nacija.
- šatirana_ljubičica
#325 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
tokom Austrije???
jesi ti normalan?
pa prije toga bosanci su 500 godina bili TURCI!
govorim o periodu nakon .....
jer kad su se prestali opirati onda su otišli u drugu krajnost
jesi ti normalan?
pa prije toga bosanci su 500 godina bili TURCI!
govorim o periodu nakon .....
jer kad su se prestali opirati onda su otišli u drugu krajnost