Jeste li ili niste Čarli

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply

Jeste li Čarli ili pak ne?

Da
87
28%
Ne
203
65%
Samo četvrtkom (odbijam odgovoriti)
21
7%

Total votes: 311

madner

#301 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by madner »

Nije da nema istine, no kada se izgubi subjektivitet i postane predmet radnji, bez vlastitog izbora, to je dno.
forest gump

#302 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by forest gump »

"Koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge
i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare
i rijeka nije bila rijeka u samom početku
i nije nužno da ne bude ponornica do kraja"
nigor

#303 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by nigor »

m_l wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Prema tome, pitanje - Jesi li ti Charlie ili nisi je vrlo jednostavno - Jesi li ti na strani terorista ili nisi ?!
Tvoja konstatacija je vrlo podla. Sramota!

Gro forumasa se izjasnilo:

NE TERORIZMU, NE UBIJANJU, NE ZLOCINU + NE VRIJEDJANJU

Je li tesko shvatiti?!
Trebaš shvatiti da svaka strana ima svoje "ubit ćemo, zaklat ćemo ko sa nama neće"
nosara

#304 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by nosara »

Jesam Charlie i podrzavam njihov rad, ali nisam ofca... :D
walk_M-A-N

#305 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by walk_M-A-N »

Odličan članak o slobodi i licemjerstvu

https://firstlook.org/theintercept/2015 ... -cartoons/
In Solidarity With a Free Press: Some More Blasphemous Cartoons
Otkrivajući članak o slobodi i ropstvu

http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/
African countries continue to pay colonial tax to France since their independence till today!
Last edited by walk_M-A-N on 12/01/2015 21:35, edited 2 times in total.
SmokingMan

#306 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SmokingMan »

Nikada...

Zamislite da kojim slučajem nečija majka završi na naslovnoj strano ovoga neumjesnog časopisa...

I treće,dodao bih primjer čovjek koji svoju "slobodu govora" izražava na slijedeći način,tako što jednog dosadnog dana,besposlen,isfrustriran,zaokupiran tuđim životima,krene sa vrha svoje ulice,i svakome,na koga naiđe od svojih komšija,ili nepoznatog putnika,opsuje mater,ili nekog drugog člana porodice.Šta mislite kakav će ishod biti kada isti stigne do kraja ulice i osvrene se za sobom...

Sloboda govora?Ili pretjerivanje u istome.Svi uvijek govore o posljedicama,a niko o uzroku...

Sloboda govora,različito mišljenje mora biti prisutno u društvu,ali i kultura izražavanja.

Smrt terorizmu.
walk_M-A-N

#307 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by walk_M-A-N »

Sve je rečeno... ali džaba pričati našim naivcima, kompleksašima i mrziteljima islama... kao da od ovog haosa neće biti bolje samo onim koji iz njega prave svoj red.
http://matrixworldhr.com/2015/01/12/nam ... psihopati/
Pjanic15

#308 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by Pjanic15 »

walk_M-A-N wrote:Sve je rečeno... ali džaba pričati našim naivcima, kompleksašima i mrziteljima islama... kao da od ovog haosa neće biti bolje samo onim koji iz njega prave svoj red.
http://matrixworldhr.com/2015/01/12/nam ... psihopati/
Image

:lol:
SkyLimit

#309 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SkyLimit »

Gledam danas po našim tv kanalima se prikazuju karikature poslanika Muhameda, čak sam vidio i na FTV, koji je javni servis.

Pitam se hoće li IZ reagovati.

I ovi naši političari ne znaju biti populisti. Zamisli da sad neki izađe i javno poruči: "Gospoda draga iz EU, vi imate svoje vrijednosti u kojima je čak pohvalno prikazivati karikature poslanika Muhameda i mi vam nemamo pravo to zabranjivati, ali Bosna i Hercegovina je država gdje su muslimani najbrojnija vjerska skupina, gdje su Bošnjaci muslimani konstutativni narod, i vi nas nemate pravo tjerati da mi prihvatimo da je normalno da mi na TV gledamo karikature našeg poslanika".

Pa ja bi odmah glasao za njeg i prikupio bi mu još 20 glasova. Doduše, poruku bi trebalo uputiti našim javnim emiterima, jer ne vjerujem da ih je iko iz EU natjerao da to prikazuju u prilozima.
kakavdanakneiskustvu

#310 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by kakavdanakneiskustvu »

SkyLimit wrote:Gledam danas po našim tv kanalima se prikazuju karikature poslanika Muhameda, čak sam vidio i na FTV, koji je javni servis.

Pitam se hoće li IZ reagovati.

I ovi naši političari ne znaju biti populisti. Zamisli da sad neki izađe i javno poruči: "Gospoda draga iz EU, vi imate svoje vrijednosti u kojima je čak pohvalno prikazivati karikature poslanika Muhameda i mi vam nemamo pravo to zabranjivati, ali Bosna i Hercegovina je država gdje su muslimani najbrojnija vjerska skupina, gdje su Bošnjaci muslimani konstutativni narod, i vi nas nemate pravo tjerati da mi prihvatimo da je normalno da mi na TV gledamo karikature našeg poslanika".

Pa ja bi odmah glasao za njeg i prikupio bi mu još 20 glasova. Doduše, poruku bi trebalo uputiti našim javnim emiterima, jer ne vjerujem da ih je iko iz EU natjerao da to prikazuju u prilozima.

bosnjaci i muslimani nisu isto,BiH je sekularna drzava,valjda je to svima poznato
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#311 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by Truba »

bas čitam Martina misteriju...dio radnje u Parizu 1800 ih
tema satira karikature...svega...
zaista imaju dugu tradiciju
medjutim svijet se mijenja
jedna kultura utiče na drugu
SkyLimit

#312 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SkyLimit »

kakavdanakneiskustvu wrote: bosnjaci i muslimani nisu isto,BiH je sekularna drzava,valjda je to svima poznato
Sekularizam znači samo da je u državi religija odvojena od politike, a uopće ne automatski da možeš nečija vjerska osjećanja tretirati kao probušenu čarapu.

To da Bošnjaci i muslimani nisu isto je apsolutno nebitno za ovu temu.

FTV, dio javnog servisa, kako joj ime kaže je televizija Federacije BiH, a zasigurno u toj Federaciji je puno veći broj građana koji ne žele gledati karikature poslanika Muhameda, nego onih koji žele, i ko njih šta pita?

Uostalom, siguran sam da će IZ izdati oštro protivljenje tome, pa njima objašnjavaj to što možda meni želiš.

Valjda se i muslimani nešto pitaju u BiH, ne mogu im kao u Francuskoj poručiti "vi ste imigranti, ako vam se ne sviđa otiđite odakle ste došli".
kakavdanakneiskustvu

#313 Re: Jeste li ili niste Čarli

SkyLimit wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: bosnjaci i muslimani nisu isto,BiH je sekularna drzava,valjda je to svima poznato
Sekularizam znači samo da je u državi religija odvojena od politike, a uopće ne automatski da možeš nečija vjerska osjećanja tretirati kao probušenu čarapu.

To da Bošnjaci i muslimani nisu isto je apsolutno nebitno za ovu temu.

FTV, dio javnog servisa, kako joj ime kaže je televizija Federacije BiH, a zasigurno u toj Federaciji je puno veći broj građana koji ne žele gledati karikature poslanika Muhameda, nego onih koji žele, i ko njih šta pita?

Uostalom, siguran sam da će IZ izdati oštro protivljenje tome, pa njima objašnjavaj to što možda meni želiš.

Valjda se i muslimani nešto pitaju u BiH, ne mogu im kao u Francuskoj poručiti "vi ste imigranti, ako vam se ne sviđa otiđite odakle ste došli".

otkud ti pomisao da ti bilo šta želim objasniti??

postoje ljudi kojima je potpuno isto nacrtati karikaturu isusa i kobe bryanta,življenje u sekularnom drustvu znaci da se smije i jedno i drugo i da niko nece biti kaznjen ili progonjen ili ubijen zbog karikature,crteza isusa,bryanta,michaela jacksona
SkyLimit

#314 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SkyLimit »

Živimo navodno i u demokratskom društvo. Eto, siguran sam da preko 50% građana Federacije BiH ne želi vidjeti karikaturu poslanika Muhameda na televiziji. Dakle, čisto demokratski. Kad je već bio prilog o karikaturi poslanika Muhameda, trebali su je barem prekriti crnilom.

Mene sad samo zanima reakcija IZ BiH. Sve ispod oštrog saopćenja bi me iznenadilo, a možda i kakva pritužba legne.

Ako ništa, time bi dali dobar primjer da se protiv onoga što smatraš povredom svojih vjerskih osjećanja, u demokratskom društvu možeš boriti i sasvim legalnim i nenasilnim metodama.
Pjanic15

#315 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by Pjanic15 »

SkyLimit wrote:Živimo navodno i u demokratskom društvo. Eto, siguran sam da preko 50% građana Federacije BiH ne želi vidjeti karikaturu poslanika Muhameda na televiziji. Dakle, čisto demokratski. Kad je već bio prilog o karikaturi poslanika Muhameda, trebali su je barem prekriti crnilom.

Mene sad samo zanima reakcija IZ BiH. Sve ispod oštrog saopćenja bi me iznenadilo, a možda i kakva pritužba legne.

Ako ništa, time bi dali dobar primjer da se protiv onoga što smatraš povredom svojih vjerskih osjećanja, u demokratskom društvu možeš boriti i sasvim legalnim i nenasilnim metodama.
:facepalm:

Pa to što su prikazivali je samo prikaz djela i stava autora koji je pravio karikature, sa čime medij i onaj ko prenosi nema veze.

I opet nametanje teokratskih pravila u demokratskoj državi sa tim cenzurisanjem, onda hajmo sve cenzurisati u medijima što nije u skladu sa religijom.
area51

#316 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by area51 »

I FTV se igra vatrom,nije im ovo trebalo...ali jbga,bi da budu "veći katolici od Pape"
Preneseš vijest i neobjvljuješ fotografiju i bog te veselio ali...
kakavdanakneiskustvu

#317 Re: Jeste li ili niste Čarli

Pjanic15 wrote:
SkyLimit wrote:Živimo navodno i u demokratskom društvo. Eto, siguran sam da preko 50% građana Federacije BiH ne želi vidjeti karikaturu poslanika Muhameda na televiziji. Dakle, čisto demokratski. Kad je već bio prilog o karikaturi poslanika Muhameda, trebali su je barem prekriti crnilom.

:facepalm:

Pa to što su prikazivali je samo prikaz djela i stava autora koji je pravio karikature, sa čime medij i onaj ko prenosi nema veze.

I opet nametanje teokratskih pravila u demokratskoj državi sa tim cenzurisanjem, onda hajmo sve cenzurisati u medijima što nije u skladu sa religijom.

:thumbup:
SkyLimit

#318 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SkyLimit »

Vi očito pogrešno shvaćate demokratiju. Demokratija = vladavina naroda(barem teoretski).

Siguran sam da većina građana Federacije BiH ne želi vidjeti karikaturu poslanika Muhameda na televiziji Federaciji BiH pod bilo kojim okolnostima, pa je valjda i demokratski da se to ne prikazuje.

Ja poštujem pravo Francuza u Francuskoj da ima svoje vrijednosti i ja u njih ne bi dirao, ali isto tako moje vrijednosti ne smatraju prikladnim da na javnom emiteru BiH gledam karikature poslanika Muhameda, poštuje li neko to?

Nemojte me samo ubijeđivati kako moje vrijednosti nisu dobre, jer to bi već bilo pomalo i previše.
Last edited by SkyLimit on 13/01/2015 22:15, edited 1 time in total.
recto-verso

#319 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by recto-verso »

Prvo, satira NIJE novinarstvo.
I na satiru je primjenjivo pravo SLOBODE GOVORA, ali je takva sloboda govora IRELEVANTNA (nevažna, namijenjena samo za uzak krug konzumenata satire), jer satira NIJE novinarstvo.

Drugo, sva sredstva javnog informisanja širom svijeta (namjerno se vraćam ovom starom izrazu, jer je medij sve putem čega imamo protok bilo kakvih informacija, pa je tako medij i osoba koja kaže za sebe da komunicira sa duhovima), bila u javnom, državnom ili privatnom vlasništvu moraju djelovati u skladu sa novinarskim kodeksom i kodeksom časti.
Jedan od temeljnih principa novinarskog kodeksa je objavljivanje ili prenošenje informacije koja je ISTINITA.
Kako satira nije novinarstvo, taj je časopis sebi mogao dozvoliti da objavi informaciju (jer, informacija je i slika) da je Poslanik = terorista. Ta bi slika (i mnoge nakon nje) ostala irelevantna činjenica da, nakon objavljivanja takve slike, vodeće svjetske agencije (koje se brinu da četiri iste vijesti jednog dana budu relevatne ili OBAVEZNE za objavljivanje u svim svjetskim javnim sredstvima informisanja) nisu plasirale informaciju o objavljivanju na sve moguće svjetske platforme za objavljivanje. Tada se šire protesti, imamo krv.

Treće, kako se na satiru NE PRIMJENJUJE novinarski kodeks, to ne znači da se isti ne primjenjuje na sredstva javnog informisanja, posebno javne servise koje finansiraju građani. Kako je laž da je Poslanik terorista, tako je ta informacija NEISTINITA i kao takva sama sebe isključuje od objavljivanja u javnom sredstvu informisanja.

Četvrto, apsolutno je nebitno da li u Bosni i Hercegovini živi većinsko stanovništvo islamske vjeroispovijesti, pa je (samo) zbog toga objavljivanje ove LAŽI nepotrebno i neprikladno u javnim sredstvima informisanja. Takvo objavljivanje u javnim sredstvima informisanja je nedopustivo i u jednoj Grčkoj zato što je riječ o LAŽI.

I naravno, časopis Šarli Ebdo je prodavan u 60 hiljada primjeraka prije napada. Broj nakon napada izdat jee u 3 miliona primjeraka.
Pirija

#320 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by Pirija »

Objasnio...
Pjanic15

#321 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by Pjanic15 »

SkyLimit wrote:Vi očito pogrešno shvaćate demokratiju. Demokratija = vladavina naroda(barem teoretski).

Siguran sam da većina građana Federacije BiH ne želi vidjeti karikaturu poslanika Muhameda na televiziji Federaciji BiH pod bilo kojim okolnostima, pa je valjda i demokratski da se to ne prikazuje.

Ja poštujem pravo Francuza u Francuskoj da ima svoje vrijednosti i ja u njih ne bi dirao, ali isto tako moje vrijednosti ne smatraju prikladnim da na javnom emiteru BiH gledam karikature poslanika Muhameda, poštuje li neko to?

Opet ne shvataš. Ne možeš nikako relevantno utemeljeti demokratskim putem, nešto što se kosi sa osnovnim ljudskim pravima i slobodama, u koje spada govor, izražavanja. Rekoh, hajmo onda i za ostalo uvesti cenzuru vladavinom većine i demokratijom, na odjeću, na pića, na ostale vrste govora itd. Takva se država onda ne bi mogla smatrati demokratskom.
kakavdanakneiskustvu

#322 Re: Jeste li ili niste Čarli

Pjanic15 wrote:
SkyLimit wrote:Vi očito pogrešno shvaćate demokratiju. Demokratija = vladavina naroda(barem teoretski).

Opet ne shvataš. Ne možeš nikako relevantno utemeljeti demokratskim putem, nešto što se kosi sa osnovnim ljudskim pravima i slobodama, u koje spada govor, izražavanja. Rekoh, hajmo onda i za ostalo uvesti cenzuru vladavinom većine i demokratijom, na odjeću, na pića, na ostale vrste govora itd. Takva se država onda ne bi mogla smatrati demokratskom.

:thumbup: :thumbup:
SkyLimit

#323 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SkyLimit »

Pjanic15 wrote: Opet ne shvataš. Ne možeš nikako relevantno utemeljeti demokratskim putem, nešto što se kosi sa osnovnim ljudskim pravima i slobodama, u koje spada govor, izražavanja. Rekoh, hajmo onda i za ostalo uvesti cenzuru vladavinom većine i demokratijom, na odjeću, na pića, na ostale vrste govora itd. Takva se država onda ne bi mogla smatrati demokratskom.
Pa prvo se pozivaš na demokratiju, pa ti se ne sviđa kako funkcionira.

I ja se upravo pozivam na demokratiju, upravo ona mi daje za pravo da izrazim svoj stav da smatram neprikladnim karikaturu poslanika Muhameda na FTV, te mi čak omogućuje razne vidove legalne borbe za moj stav. Tebi kao zakletom demokrati to ne bi trebalo smetati.

Islamska Zajednica BiH je na potezu, baš me zanima njihova reakcija.
Pjanic15

#324 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by Pjanic15 »

SkyLimit wrote:
Pjanic15 wrote: Opet ne shvataš. Ne možeš nikako relevantno utemeljeti demokratskim putem, nešto što se kosi sa osnovnim ljudskim pravima i slobodama, u koje spada govor, izražavanja. Rekoh, hajmo onda i za ostalo uvesti cenzuru vladavinom većine i demokratijom, na odjeću, na pića, na ostale vrste govora itd. Takva se država onda ne bi mogla smatrati demokratskom.
Pa prvo se pozivaš na demokratiju, pa ti se ne sviđa kako funkcionira.

I ja se upravo pozivam na demokratiju, upravo ona mi daje za pravo da izrazim svoj stav da smatram neprikladnim karikaturu poslanika Muhameda na FTV, te mi čak omogućuje razne vidove legalne borbe za moj stav. Tebi kao zakletom demokrati to ne bi trebalo smetati.

Islamska Zajednica BiH je na potezu, baš me zanima njihova reakcija.
Problem je što pogrešno misliš kako funkcionira, a i ovo prikazivanje autorskog djela nekog drugog na FTV i ostalim medijima.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#325 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by dr.gog »

Maharadza wrote:
dr.gog wrote:Ovo je samo uvod u tako teška vremena kakva nismo vidjeli već 6 decenija. Nije to vrijeme opštih ,klasičnih vojnih operacija, već stvaranja atmosfere kontroliranog haosa u kojem će usijane glave ekstremnih stranaka i pokreta u Evropi veoma brzo preuzeti stvarni utjecaj u narodu. Predviđam neku vrst orwellovske koalicije, neku amorfnu birokratsku diktaturu Sigurnosti i Demokratije. Obama je, kao govornik politike svojih stratega, došao da potvrdi američku obavještajnu invaziju, na otvoren način.

Evropa nažalost nije i nikada neće biti nekakav melting pot. Muslimani nisu i nikada neće biti "integrisani"(kako to bolesno zvuči, sama ta riječ), jer islam nije taj koji biva integriran ili stapan u bilo šta, već svjetonazor koji asimilira i integrira sve ostalo po jasnom obrascu -Objava, Hadis i proročanstva, jasna pravila od kojih nema i ne može biti nikakvih temeljnih odstupanja osim u slučaju predominacije "nevjernika" kada je povučenost i odvajanje stvar preživljavanja. Ovo što tvrdim, ne tvrdim za običnog čovjeka, možda našeg bošnju koji klanja i bajramuje neopterećen beskonačnim dersovima raznoraznih šejhova iz Afrike i Azije.

U Evropi, dakle, imamo milione muslimana iz drugog podneblja, sasvim nevezanih bilo kakvim zajedničkim sociološkim i etničkim nitima sa domicilnim stanovništvom jedne konzervativne seljačke Austrije, još seljačkijeg Bajerna ili pak nacističkim žutokljuncima od Poljske do Rusije i Ukraine.
Međusobno odvojeni po porijeklu, često socijalno na dnu, te odgojeni da se ne miješaju sa drugima po bilo kojem osnovu i da ne vjeruju kršćaninu nikad( a možda ni tad), oni žive svoj paralelni život već koju deceniju, već druga i treća generacija. Da još bude gore, i rasni elemenat je veoma prisutan, a sva EU filozofija o demokraciji i jednakosti građana pada pred tihom većinom onih koji zaziru od tamnije kože i ezana, i koji u tišini glasaju za desničare.

Joseph Goebbels, demon propagande i najveći ismijavač "demokratije" u NSDAP-u, je davno označio zašto je evropski koncept demokratije uvijek osuđen na propast. "Demokratija je dobra stvar, baš zato jer sama daje način da je se sruši, iznutra". Isto tako je Henirich Himmler, još prije 63 godine, na jednom sastanku u Fuehrerhauptquartier(glavni štab Vođe, odn. uži kabinet Hitlerov), svom šefu iznio konačnu procjenu vrijednosti upotrebe i saradnje sa islamskim vođama i koegzistencije nacizma i islama u budućem poretku. Himmler je naime, veoma cinično i sasvim otvoreno izjavio da je "Islam jedna zgodna vjera(glaubensrichtung) kada je u pitanju SS, jer nam njihov način razmišljanja daje vojnike spremne da umru svaki čas, uz minimalne tehničke troškove opremanja". Taj stav je obilježio i današnji gard evropskih sigurnosnih službi koje mahom vode uski krugovi jednih te istih ljudi decenijama. Ipak, SS-u odn.RSHA je bilo lako manipulirati tada,ali danas imaju naslijeđe politike koja im je istu tu "zgodnu religiju" umnožila u milione tamnoputih muslimana sa pasošima Njemačke, Austrije, Danske itd.

Hiljade njih su, zbog defaulta "sasvim prirodne" segregacije, ostali na socijalnom dnu, te iako rođeni u tim zemljama, imaju smiješan akcent, i ostaju u svojim getoima, često bez posla i nade u bilo šta bolje osim obećanja saudijsko-jordanskih, jemenskih i inih protuha u ogrtačima i bradama. Obećanja da je socijalno blagostanje i mir jedino sigurno ako preuzmu širenje islama u svoje ruke, te isto blagostanje zasluže oružanim džihadom čak i protiv iste te zemlje gdje su odrasli. Gorljivi propovjednici sa podignutim kažiprstom, poput čak i naših ublehaša tipa Porče u Beču, pozivaju u nedefinisana "ustajanja protiv krivovjeraca i njihovog terora nad muslimanima". Zatim ti isti mali fireri skupe svoje haljine, zaglade bradu, i sjednu u BMW praćeni nabildanim tinejdžerima koje krase obavezne palestinske karirane marame, te odu kućama gdje mjesečno uredno primaju dodatak za 5 djece i sve socijalne naknade države Austrije i Njemačke,a na tajne račune novce od saudijskih službi za širenje vjere ili drugih bogatih Bin Laden Soroša. Sve to uredno prate obavještajci, među kojima, posebno u njemačkom VfS-u ključa pobuna i latentni nacionalizam već godinama.

Tako se, kao onomad i dvadesetih godina prošlog stoljeća, stvara savršena podloga za otvoreni sukob i progone, i začarani krug osveta i ubijanja koji će Evropu odnijeti dođavola- baš tamo gdje svakih nekoliko decenija sama sebe gura. Sarcozyieva "željezna metla" koju je najavio taj opskurni kreten kao tadašnji čef policije Francuske, ovih dana kreće sa metenjem nepoćudnih i sumnjivih. Mađarski ljudski otpad Jobbik, holandski i danski "arijevci", nacisti južne i istočne Njemačke su na nogama. Službeni aparati su pokrenuti uz drugarsku pomoć američke CIA-e. Dakle, "bilali" moji dragi, na "putu jihada", ono što ste željeli, postigli ste.

Islam, ta jasna i čista vjera, bespovratno je takvim fanatizmom , od strane zavedenih sa socijalnog dna, potpuno iskarikiran i krivo predstavljen, te je postao trajna meta, kao i oni koji mu pripadaju.

Mislim da bi mi, koji smo preživjeli genocid, trebali biti svjesni da u sadašnjim parlamentima EU sjede desetine novih Mladića i Arkana, te da bi se trebali držati podalje od sve galame, u sigurnosti svoje Bosne, skupa sa svojim zemljacima drugih vjera. Imamo za to sasvim dovoljno razloga.

edit p.s. :

Cinizam, čin prvi: Francuske novine Liberation, naravno ugledne i njihov urednik, sinoć odvratno euforično Žsvisčarlijevski, najavljuju tiraž od milion primjeraka nečega što je po prirodi anarhistička satira i nekomercijalno. Stotine hiljada eura dobiti na račun leševa one šake jadnika koji su sjedili u svojoj skromnoj redakciji i zajebavali sve i svakoga za par eura po primjerku. Pokojni jadni crtači i satiričari koji su pokošeni u nelogičnom zločinu. bi na tu ljubav nacrtali možda baš najžešći odgovor potpisan sa FUJ!!!.

Svaka tebi čast za ovaj post, mada se iskreno nadam da se te prognoze koje si iznio neće ostvariti, mada na žalost itekako ima razloga za brigu, pogotovu za 99% Muslimana u EU koji nemaju ništa sa onim fundamentalistima i prihvataju suživot sa ostalim konfesijama! Nadajmo se da će ipak razum na kraju pobjediti i da šaćica idiota neće uspjeti naštetiti jednoj (ugl.) miroljubivoj vjerskoj skupini! :thumbup:
Uprava Ueberevropskog SS-a u prvim pohodima političke policije Francuskog Reicha:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/osudj ... /150114096

Predviđanje dakle tačno.

Sljedeće je otvaranje posebnih policijskih i sigurnosnih centara za smještaj i preodgoj tamnoputih muslimana, i svih onih kojima je koncept Charlija Hebdoa bio najobičnije sranje.

Bilo bi interesantno pitati francuskog ambasadora u BiH:

Ekselencijo, možete li zamoliti g. Hollanda da povuče francusku vojsku iz BiH, tj. onu šaku bjednika iz Nato-a, te špijunčine iz ambasade uključujući i nelegalno prisutni DST, s obzirom da ste postali Charlie, tj. nakaza koju boli qrac što vrijeđa par milijardi ljudi,k'o što vas je ,tj fakina Chiraca,bolio qlinac dok vam je njemački BND proslijeđivao slike stvaranja temelja jebene republike srpske "gradnjom" grobnica??

Ekselencijo, možete li usput povesti i Charlija Yowu Divjaka, pošto je iz gradske legende o lojalnom Srbinu postao jeftini promotor najcrnjeg populizma?Pokupite i ono cvijeće ispred ambasade.

I da, jebem vam mater za sve vaše zagrljaje sa četnicima na Grbavici, za zavaljivanje vlastitih vojnika od 19-20 godina, za legionarski šverc, za lažno bombardovanje VRS topova, za uništavanje infrastrukture u KSC Skenderija, za posjetu skota Mitteranda, za lažova Moriona,za podršku genocidu u Ruandi i desetini diktatora, za podjelu državljanstava fukari Afrike koju ste kolonizovali.

Novinarima pokoj duši, a vama pas mater, kao i Liberationu, j>>o vas Čarli.
Post Reply