Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#301 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

Idemedosumom wrote: Fulao si totalno druže. Argumenti su ti nula bodova. Ja jedem meso jer moj organizam to traži, a ne da bih nekome prkosio. Da odem u indiju sigurno ne bih išao cesto i jeo suho meso. A oni su pravili biznis i zabavu od vrijeđanja drugih vjera.

Ja neopravdavam terorizam i ne podržavam ga. Smiješno je na šta smo spali, moram se pravdati jer branim svoju svetinju.
Pa ima i kod nas onih koji to ismijavaju , nazalost. Pokusavaju da kazu da opravdavam ova ubistva ... ono , guranje onoga sto nisam rekao.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#302 Re: Terorizam u Parizu!

Post by UnscarD »

I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.

Voltaire
Walther

#303 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

leo karan wrote:
Idemedosumom wrote:To što pripadnicima drugih vjera ne smeta ismijavanje, to je nikakvo opravdanje.

Sjediš u autobusu i neko ustane i krene redom svima šamare dijeliti. Ti se pobuniš a on kaže pa nisam samo tebe ošamario, a ostali šute.
Kad kazes pobunis, jel mislis ustanes i slozis mu metak u celo???
Kazes mu 150x da je to ismijavanje i da bi bilo lijepo/pametno da prestane...
vedo_bhf

#304 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vedo_bhf »

:-)
Last edited by vedo_bhf on 08/01/2015 10:02, edited 1 time in total.
mali_balon

#305 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

skafiskafsnjak wrote:
mali_balon wrote:NIje mi jasno sto se bune kada su samo karikature Muhameda a.s. pa i Isa a.s. je bio poslanik sto se ne bune kada i njega ismijavaju.
Zabranjeno je prikazivati lik Muhammeda ... valjda je zbog toga veci problem nego kada su u pitanju drugi poslanici .
Kome je zabranjeno, nama muslimanima jeste, budustima, krscanima, vanzemOljcima i ostalima nije, to sto se oni sprdaju sa vjerom, koja nije njihova njima na dusu nije nase (ljudima na dunjaluku) da im sudimo za to ima ko ce im sudit ako se vec vjeruje u Boga i zagrobni zviot i sve sto ide s tim.
sahara1428

#306 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sahara1428 »

Molio bih pokretača teme da spomene po kojoj definiciji terorizma se ovdje rukovodimo dok pišemo o navedenom dogadjaju u Parizu i da naravno, zašto uopšte postoje pravila na forumu KLIX-a ili bilo kojem drugom forumu, volio bih da prakticiram potpuno slobodu govora.

"Važno je imati na umu da se pojam “terorizam” obično koristi kao uvreda, a ne kao riječ koja točno definira ono što se njome označuje. To je blisko povijesnom pravilu da je naš terorizam protiv njih ispravan i pravedan (tko god mi bili), dok je njihov terorizam protiv nas strašan zločin. Sve dok se ta praksa njeguje, rasprave o terorizmu ne mogu biti ozbiljne. To je samo oblik propagande i apologetike."– Noam Chomsky
vedo_bhf

#307 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vedo_bhf »

Došao Mujo u američku vojsku.

Prođe jedan dan kad u kasarnu uđoše teroristi i pokradoše skoro svo oružje. Sljedeći dan general postroji vojnike i pita: • Ko je bio izdajica pa teroristima rekao gdje se nalazi oružje? Dok je general hodao stade Muji na nogu, a Mujo poviče: • Aj!
:D
skafiskafsnjak

#308 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

mali_balon wrote:
skafiskafsnjak wrote:
mali_balon wrote:NIje mi jasno sto se bune kada su samo karikature Muhameda a.s. pa i Isa a.s. je bio poslanik sto se ne bune kada i njega ismijavaju.
Zabranjeno je prikazivati lik Muhammeda ... valjda je zbog toga veci problem nego kada su u pitanju drugi poslanici .
Kome je zabranjeno, nama muslimanima jeste, budustima, krscanima, vanzemOljcima i ostalima nije, to sto se oni sprdaju sa vjerom, koja nije njihova njima na dusu nije nase (ljudima na dunjaluku) da im sudimo za to ima ko ce im sudit ako se vec vjeruje u Boga i zagrobni zviot i sve sto ide s tim.
Nije im zabranjeno, ali je provokacija kada to rade jer znaju da nama muslimanima smeta. Zasto su nam potrebne provokacije ?

PS: ovi sto su ovo ucinili nisu pravi vjernici nego neki ekstremisti koji nemaju pojma o vjeri . ISkreno, nadam se da ce ih zive uhvatiti i zatvoriti do kraja zivota...pa da gledaju hoce li se po sapun sagnuti ..
AcaLukas

#309 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

Dr. Kuca wrote:Indentifikovase ih i uhapsise za 10-ak sati, a tim istim mocnim agencijama je trebalo 15-ak godina da uhapse karadzica, mladica, ista ta evropa oslobodi ratnog zlocinca. istu tu evropu, ameriku i svijet nabijem na kurac, mater im jebem!
Referendum sutra, priapajanje Evropskoj Uniji ili Kalifatu Bagdadija. Sta biras?

Samo budala moze uporediti hapsenje Karadzica i Mladica s ovim teroristima. Pa trebalo im je 10 godina da nadju Bin Ladena :-)

Vidim nije ti smetalo kada su vehabizisti prosle sedmice izboli bosanskog hodzu. Valjda oni smiju ubijati i silovati muslimane :oops:
Walther

#310 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

Clip iz 2012:

https://www.youtube.com/watch?v=klvhLBYSo4c

Moze li neko izbrajati koliko puta je 10minuta novinarka CNNa rekla da je to sto rade RUZNO, VULGARNO, NEPOTREBNO, UVREDLJIVO, OPASNO?
uglavnomja

#311 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

biografija - svaki bi ih otac za zeta pozelio :run:

klasika, bez skole, posla, obrazovanja, sa trecerazrednim povremenim poslicima, niskog iq, povodljivi ...

___________________________-

"Cherif i Said Kouachi prema pisanju USA Today u ljeto 2014. su se vratili iz Sirije u Francusku, no navedeni medij nije naveo izvor iste informacije, prenosi CNN.

Francuska policija trenutno provodi veliki lov na braću Kouachi, čije je fotografije objavila te ih proglasila naoružanima i opasnima.

Jedan od dvojice braće već je otprije poznat vlastima SAD-a, rekao je jedan policijski dužnosnik za CNN. Iako još mnogi detalji nisu poznati, evo što se dosad zna o trojici osumnjičenika za zvjerski napad u Parizu.
Cherif Kouachi

Mlađi od dvojice braće, taj 32-godišnjak već je proveo vrijeme u zatvoru i to tri godine, zbog sudjelovanja u prstenu džihadističkih novaka, koji su slali borce da se pridruže borbama u Iraku.

Uhićen je u siječnju 2005. godine u dobi od 22 godine, kad su on i još jedan muškarac trebali krenuti za Siriju te nakon toga za Irak, gdje bi se uključili u borbe protiv SAD-a i koalicije.

Kouachijev odvjetnik Vincent Olivier ističe da je tad dosje njegovog klijenta više izgledao dosje "pušača marihuane iz kvarta nego islamista". "On puši, pije, nema bradu i ima djevojku s kojom se želi oženiti", rekao je Ollivier još 2005. francuskim medijima, mjesec dana nakon uhićenja Cherifa Kouachija.

No, na suđenju je Kouachi opisan kao mladić koji je podlegao utjecaju radikalnog muslimanskog propovjednika, Farida Benyettoua u džamiji Addawa. Njegov trening za Irak sastojao se od trčanja po parku Buttes-Chaumont u Parizu te učenja osnova rukovanja jurišnom puškom AK-47 u istoj džamiji, od strane muškarca kojeg je tamo upoznao.

Sam Kouachi je sudu rekao kako ga je na sve to motiviralo mučenje zarobljenika u zatvoru Abu Gharib u Iraku. Dodao je kako mu je laknulo nakon što je uhićen. "Što se više bližio trenutak odlaska, to sam se više htio vratiti nazad. No, da sam se povukao, bio bi u opasnosti da ispadnem kukavica", rekao je Kouachi sucu.

Sud je tad teretio Kouachija i da je htio napasti židovske mete u Francuskoj no da mu je Benettou rekao da Francuska nije, kao Irak, "zemlja džihada", prenio je tijekom suđenja Bloomberg.

Kouachi je zajedno Benyettouom i još petoricom osoba osuđen na zatvorsku kaznu 2008. godine. Ipak, Kouachi nije kaznu odslužio u zatvoru, jer je polovica iste bila uvjetna, a u pritvoru je već proveo dovoljno vremena da nije morao odlužiti ostatak. Zapravo, na slobodu je iz pritvora pušten još i prije početka suđenja.

Kouachi je prije uhićenja radio kao dostavljač pizze a tijekom suđenja je radio u ribarnici u supermarketu. U to vrijeme sudu je rekao da mu je glavni interes stvarati rap glazbu.

No, 2010. godine Kouachi je optužen za povezanost s propalim planom za oslobađanje alžirskog islamista Smaina Aita Ali Belkacema, koji je u zatvoru zbog bombaškog napada na željezničku postaju u Parizu 1995. godine. Slučaj je kasnije odbačen.

Cherif Kopuachi je porijeklom Alžirac, a roditelji su mu umrli dok su on i njegov stariji brat još bili vrlo mladi. Odrastao je u domu u Rennesu, a u Pariz se doselio nakon što je dobio zvanje u sportskoj edukaciji.
Said Kouachi

O dvije godine starijem bratu Saidu (34) puno manje se zna i francuske vlasti nemaju velik dosje o njemu. Riječ je isto tako o francuskom državljaninu.

Saidova osobna iskaznica pronađena je u automobilu kojim su on i brat pobjegli s mjesta napada u srijedu u Parizu, nakon što su upali u redakciju Charile Hebdoa i poubijali koga su god tamo zatekli.

"To im je jedina pogreška", rekaoje Dominique Rizet, policijski i pravosudni konzultatnt.

The Liberation je izvjestio da su oba brata u vrijeme uhićenja mlađeg Cherifa, živjeli u parizu zajedno s Francuzom koji se preobratio na islam.
Hamyd Mourad

Taj se 18-godišnji mladić sam predao policiji, nakon što je primijetio da mu se ime pojavilo na društvenim mrežama, prenio je AFP.

Mourad je maturant i pohađa srednju školu u gradu Charleville-Mézières na sjeveroistoku Francuske. Policija ga je ispitala i privela.
Bodkin

#312 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bodkin »

Idemedosumom wrote:
Bodkin wrote:
Idemedosumom wrote:To jednostavno više nije sloboda govora i štampe već otvoreno i direktno vrijeđanje. A hajde neka nešto protiv holokausta napišu. E to ne smiju, jer je zakonom kažnjivo poricati holokaust. A lafo sloboda govora :D
Znaci kad te indijac prikolje jer mu jedes svetinju da te ne oplakujemo?

Fulao si totalno druže. Argumenti su ti nula bodova. Ja jedem meso jer moj organizam to traži, a ne da bih nekome prkosio. Da odem u indiju sigurno ne bih išao cesto i jeo suho meso. A oni su pravili biznis i zabavu od vrijeđanja drugih vjera.

Ja neopravdavam terorizam i ne podržavam ga. Smiješno je na šta smo spali, moram se pravdati jer branim svoju svetinju.
Nisi shvatio. Ti imas jednu, ja drugu i indijac trecu. Dok je svako klanjem i ubijanjem branio svoje, bili smo u sreenjem vijeku. I da, nije ni ovaj otisao da crtq na bliski istok. Radio je to u svojoj francuskoj
ime_kojeg_nema

#313 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ime_kojeg_nema »

Walther wrote:Vise puta je njima receno (i ne samo od strane muslimana) da je to sto rade ruzno, vulgarno, nepotrebno, primitivno, opasno, ...
ne moze se svijet ravnat prema muslimanima. provokacija ako satirici magazin ismijava religiju, provokacija ako hoces odrzati queer izlozbu itd. a kao odgovor na provokacije imamo nasilje. vecina ljudi na svijetu ne zeli zivjeti po serijatu i to vjerski ekstremisti medju muslimanima moraju prihvatiti.
skafiskafsnjak

#314 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

ime_kojeg_nema wrote:
Walther wrote:Vise puta je njima receno (i ne samo od strane muslimana) da je to sto rade ruzno, vulgarno, nepotrebno, primitivno, opasno, ...
ne moze se svijet ravnat prema muslimanima. provokacija ako satirici magazin ismijava religiju, provokacija ako hoces odrzati queer izlozbu itd. a kao odgovor na provokacije imamo nasilje. vecina ljudi na svijetu ne zeli zivjeti po serijatu i to vjerski ekstremisti medju muslimanima moraju prihvatiti.
Jebiga, ne treba ove ekstremiste poistovjecivati sa Islamom - veze oni sa vjerom tom nemaju . I isto jebiga, ko je kriv krscanima sto im ne smeta kada crtaju karikature Isusa i ne znam ti koga...

Kao sto rece ova novinarka CNN-a , ne znam koja je svrha tih karikatura u ovakvo doba...

provokacije i samo provokacije, ne bi li se desavale ovakve stvari... nazalost desavaju se .
vaučer

#315 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vaučer »

skafiskafsnjak wrote:
Nije im zabranjeno, ali je provokacija kada to rade jer znaju da nama muslimanima smeta. Zasto su nam potrebne provokacije ?

PS: ovi sto su ovo ucinili nisu pravi vjernici nego neki ekstremisti koji nemaju pojma o vjeri . ISkreno, nadam se da ce ih zive uhvatiti i zatvoriti do kraja zivota...pa da gledaju hoce li se po sapun sagnuti ..
Meni kao ljudskom biću jako smeta odnos prema ženama u islamskim zemljama, vrijeđa me, čini me anksioznim i ljutim.
Zašto me opetovano provociraju?
AcaLukas

#316 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

iceman2010 wrote:
Ma od ovih vatrenih forumasa kojima su sada puna usta price o slobodama i radikalnom islamu neces naci ovako ostre komentare osude Izraelskog rezima i americke invazije na Irak npr. Ipak, 12 Francuza vrijedi puno vise nego Iracka djeca. Sta su radile ove vrle demokrate dok je Bagdad gorio ili dok su djeca u Iraku umirala od gladi zbog sankcija? A za samo nekoliko sati su ispisali ko zna koliko komentara zbog 12 ubijenih Francuza. I jos sada spominju radikalizaciju u Evropi i na neki nacin je pravdaju, a ne pitaju se kako konstantno eksploatisanje, spletkarenje, mijesanje u unutrasnje probleme, bombardovanje, ubijanje, zatvori uticu na ove druge. Gospodo, to je dvosmjerna ulica. Nisu ni ovi iz cista mira poceli pucati po Parizu.

Da ne bi neko pozurio da me optuzi za nesto da napomenem da se gnusam svakog cina nasilja i da ni jedan ne smatram opravdanim. Osudjuem ubijanje nevinih ljudi juce u Parizu. Samo za mene, za razliku od ovih licemjera, jednako vrijedi zivot siromasnog Irackog, Palestinskog, Afganistanskog djeteta kao i zivot Francuskog novinara.[/quote]
Sta ti radis danas dok djeca umiriju zbog vehabizma u Iraku? Sta radis danas kada se nevehabijske curice prodavaju po trznim centrima sirom ISIS-a? Sto su izboli hodzu u BiH, jel i on bio s Thatherkom? Sto sutis kada vehabomuslimani kolju muslimane?

Poserem ti se na logiku.
vedo_bhf

#317 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vedo_bhf »

:bih:
Last edited by vedo_bhf on 08/01/2015 10:29, edited 2 times in total.
Havatar

#318 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Ne moraju podrzavati serijat ali ne smiju ugrozavati ni tudja vjerska prava , ni pravo na zivot i pravo da bude jednako tretiran pred sudom bilo da tuzi ili da je tuzen raznim pozivima na linc sakrivenim iza "satire" .
ljutiajvar

#319 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ljutiajvar »

Jbte koliko ljudi relativizira ovaj terorizam, prosto nevjerovatno.

U Parizu su izmasakrirani satiričari, kritičari čiji je osnovni alat humor. To posebno naglašava gnusnost i težinu ovog masakra.
Šta je sljedeće? Pjesnici? Režiseri? Matematičari? Astronomi? Sve što se ne uklapa u mišljenje ovih islamskih fundamentalista. U osnovi sve već viđeno u primitvnim šerijatskim režimima na bliskom istoku.

Je Suis Charlie
Walther

#320 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

ime_kojeg_nema wrote:
Nisu muslimani trazili da se ravna po njima i blagosiva njihovo vidjenje... Trazili su ono sto vazi i za druge. Zbog jedne recenice u Zidovima ostajes bez posla. Odma i bez pogovora. Za ovakve "karikature" ti ugase firmu i uniste zivot za 10 minuta.

H.H. legendarna novinarka koje radila u Bijeloj kuci 50 godina i nakon jedne recenice inace istinite recenice o Zidovima izbacena iz Bijele kucu i ostala bez posla. Za "karikature" bi je lansirali u Svemir. Kakva crna sloboda govora i kerefeke...
Dr. Kuca

#321 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Dr. Kuca »

AcaLukas wrote:
Dr. Kuca wrote:Indentifikovase ih i uhapsise za 10-ak sati, a tim istim mocnim agencijama je trebalo 15-ak godina da uhapse karadzica, mladica, ista ta evropa oslobodi ratnog zlocinca. istu tu evropu, ameriku i svijet nabijem na kurac, mater im jebem!
Referendum sutra, priapajanje Evropskoj Uniji ili Kalifatu Bagdadija. Sta biras?

Samo budala moze uporediti hapsenje Karadzica i Mladica s ovim teroristima. Pa trebalo im je 10 godina da nadju Bin Ladena :-)

Vidim nije ti smetalo kada su vehabizisti prosle sedmice izboli bosanskog hodzu. Valjda oni smiju ubijati i silovati muslimane :oops:
Ma da, inace nije bilo nikakve frke u evropi nakon paljenja dzamije, valjda je to normala ubijat muslimane po evropi. Karadzic i mladic su pobili puno vise ljudi nego ovi tkzv muslimani i borci nekakvi, kurci palci.
Havatar

#322 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

vaučer wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Meni kao ljudskom biću jako smeta odnos prema ženama u islamskim zemljama, vrijeđa me, čini me anksioznim i ljutim.
A ne smeta ti sto u sred zapada Hefner primorava zene na seks sa njim i jos se to promovise preko medija i predstavlja kao zabava ( vise zena se po napustanju njegove vile zalilo na to i svjedocilo u medijima pa opet nema reakcije, nema ca ni osude "boraca i zabrinutih za prava zena")
Opetja033

#323 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Opetja033 »

skafiskafsnjak wrote:
Hoces sada da ti postavim jedno desetak slika iz muslimanskih izvora koje predstavljaju likove poslanika, ukljucujuci i lik Muhammeda a.s.?

Naravno da je najlakse sada sve crtati crno-bijelom bojom i optuziti karikaturiste/novinare ili muslimane opcenito. I sa jedne i sa druge strane je najlakse gledati svijet u jednoj boji. Tako imamo na ovoj temi i na temi o demonstracijama u Njemackoj komentare koje otvoreno pozivaju na protjerivanje i istrijebljenje muslimana u Europi, namracnije stavove ideoloskih sinova Radovana Karadzica i Ratka Mladica. Kada portal jednog foruma sa sjedistem u Sarajevu ne nalazi za shodno da reaguje na otvorene pozive na genocid i etnicko ciscenje, na otvoreni rasizam (pominju se garavi, kozojebi, itd) sta onda ocekivati od medija u zapadnim zemljama. Islamofobija je toliko daleko otisla da su takva piskaranja sasvim prihvatljiva.

Ne treba da zaboraviti da je na ovom kontinentu pocinjen samo jedan genocid nakon 2. svjetskog rata i da su zrtve tog genocida bili upravo muslimani. Ne treba zaboraviti da i sami francuski socijolozi upozoravaju na teske uslove, zanemarenost i diskriminaciju koju muslimani prozivljavaju u getto naseljima francuskih velegradova. Ta su ta geto naselja burad baruta i glavno uzgajaliste buducih terorista koji se osjecaju diskriminiranim iako su vrlo cesto treca generacija Francuza. Francuza na papiru.

Sa druge strane imamo sukob shvatanja, ideologija pa i civilizacija u kojem zapadna civilizacije ne smije popustiti. Ovi ubijeni karikaturisti i novinari su trali sve zivo. Mnogima na Zapadu nije shvatljivo kakvo mjesto satira ima u francuskom drustvu a kako tek da to shvate neobrazovani i marginalizirani pojedinci i grupe. Pa kada su one danske novine napravile sramotne karikature Poslanika Muhammeda a.s. neki lideri muslimanskih drzava su trazili da danska drzava zabrani izdavanja Jylland Postena. Naravno sasvim drugi par cipela je to sto na Zapadu postoje svete krave u koje se ne dira, da su i jedni i drugi (i Francuzi i Danci) na isti nacin portretirali Izrael, Holokaust, itd - imali bi moralnu prednost da im niko ne smije nista reci. Cak je nedugo nakon objave karikatura Muhammeda a.s. u medijima isplivao podatak da je redakcija par mjeseci ranije odbila objaviti ponizavajuce karikature Isusa.
Lahko je udarati po marginaliziranim grupama koje vec leze. Treba skupiti muda pa udariti na gornje slojeve drustva.

Sa ovim apsolutno ne zelim revitalizirati ovaj brutalni teroristicki cin. Sa teroristima, sa onima koji regrutuju mlade, marginalizovane i dezorijentisane muslimane na Zapadu u ratove na drugim krajevima svijeta - svaka drzava mora zestoko da se obracuna. I mora prvenstveno da uziva podrsku mainstreem muslimanskih zajednica. Medjutim rijesenje ovog problema je kompleksno. Bez korjenitih socijalnih reformi koje ce ici paralelno sa obracunom sa teroristima i njihovim ideolozima problem se nece rijesiti. Naprotiv, ovakve pojave ce biti sve cesce.
Ogromna odgovornost lezi, mimo drzave, i na muslimanskim institucijama, zajednicama i organizacijama. Do sada se nijedna nije pokazala sposobnom da preuzme drustvenu odgovornost i nadje modele kojima ce suzbiti radikalizaciju mladih generacija muslimana.

Problem je kompleksan. Samo ekstremisti sa obje strane mogu vidjeti brza i efikasna rijesenja. Rijesenje problema lezi u borbi, ali borbi kroz institucije, kroz sistem, kroz obrazovanje. Rijesenje nije u ovakvim zalosnim i krvolocnim napadima.
Last edited by Opetja033 on 08/01/2015 10:18, edited 1 time in total.
Chisum

#324 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chisum »

Havatar wrote:
vaučer wrote:
skafiskafsnjak wrote:

A ne smeta ti sto u sred zapada Hefner primorava zene na seks sa njim i jos se to promovise preko medija i predstavlja kao zabava ( vise zena se po napustanju njegove vile zalilo na to i svjedocilo u medijima pa opet nema reakcije, nema ca ni osude "boraca i zabrinutih za prava zena")
Primorava kurave na sex? :lol:

Dugo te nije bilo da se prosipas po forumu ovim imbecilnim postovima.
Pismonosa

#325 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pismonosa »

Dobro neko reče, dogmižu u evropske gradove skriveni u raspalim brodovima bježeči od gladi i bijede iz svojih toliko voljenih zemalja, i onda kad ih ti gradovi odhrane, odškoluju i socijalno zbrinu, počnu ubijati njihove građane. Fuj.

A četnici i četnikuše na temi su već posebna priča. Napušite mi se kurca :bih:
Post Reply