Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Walther wrote:
Opet prosipas gluposti. Zene se prodaju za klikere jer je neka krstaska zemlja napravila haos u islamskom svijetu. Sto su gori to su bolji tj. nafta jeftnija. Ako vjesaju pedere, super. Muce ljude, jos bolje. To su *nasi* najbolji prijatelji. Inace istrebljavanje je zlocin koji nema rok trajanja i nije to bilo prije 500 godine vec se to na Balkanu radilo prije 20 godina. Ljudi koji su istrebljavali danas zive.Btw, nisam vidio da su tema "Turski zlocini u Aziji"
Pravo na jezik je glupost koji su izmislili demokrati jer je zvucalo lijepo (kod nas je to ukinjeno nakon sto je uvedeno). Pravo na vjeru je opet nesto sto zvuci lijepo a nema veze u praksi. Hasisar se smije pokriti u Francuskoj, muslimanke ne. Svaka crkva ima zvonik od xxx decibela. Dzamija obicno nema ni minaret. Drzava odredjuje vjerskoj zajednici kako ce vjerski objekt izgledati sto je za druge skoro pa nemoguce. Drzava u pravilu financira Crkvu od para svih poreznika, a dzamije financiraju vjernici. Sve u skladu jednakosti i turbodemkracije.
Kod zaposljavanja muslimansko ime je skoro automatska diskvalifikacija (to znam jer sam bio prisutan vise put dok se to radilo).
pravo na jezik glupost? pravo da seljak iz anadolije moze poslati dijete u skolu u centru evrope i da mu dijete uci MATERNJI TURSKI JEZIK glupost? dobro, stsa po tebi treba da se uradi? da sruse sve crkve da se par miliona useljenika ne osjeca nepozeljno? useljenici koji zive 10 puta bolje nego sto bi ikad zivjeli u maticnim drzavama? hoces da drzava finansira dzamiju zato sto finansira crkvu? dominantnu religiju vec 1000 godina u zapadnoj i evropi koja je btw 90% od ukupne populacije? kako bi bilo da se ti useljenici vrate nazad u afganistan ili siriju? tamo im drzava ne odredjuje kako ce izgledati vjerski objekat.
kako to da useljenici iz istocne evrope nemaju ovaj problem nego samo problem sa zakonom (uglavnom)? jel njima drzava placa crkvu? jel njima odredjuje kako ce izgledati pravoslavne crkve? ko placa jevrejske skole i fakultete po zapadnoj evropi? da nisu mozda drzavni? smijesni ste bolan. ako vam ne odgovara liberalizam zapadne evrope (liberalizam koji je btw presao svaku mjeru i vratice se kao bumerang prvo tim drzavama, a onda i imigraciji kad ih domacini nagaze radi par glasnih idiota), imate ljepote totalitarnih zemalja zaliva ili divlji zapad amerike
Walther wrote:
Opet prosipas gluposti. Zene se prodaju za klikere jer je neka krstaska zemlja napravila haos u islamskom svijetu. Sto su gori to su bolji tj. nafta jeftnija. Ako vjesaju pedere, super. Muce ljude, jos bolje. To su *nasi* najbolji prijatelji. Inace istrebljavanje je zlocin koji nema rok trajanja i nije to bilo prije 500 godine vec se to na Balkanu radilo prije 20 godina. Ljudi koji su istrebljavali danas zive.Btw, nisam vidio da su tema "Turski zlocini u Aziji"
Pravo na jezik je glupost koji su izmislili demokrati jer je zvucalo lijepo (kod nas je to ukinjeno nakon sto je uvedeno). Pravo na vjeru je opet nesto sto zvuci lijepo a nema veze u praksi. Hasisar se smije pokriti u Francuskoj, muslimanke ne. Svaka crkva ima zvonik od xxx decibela. Dzamija obicno nema ni minaret. Drzava odredjuje vjerskoj zajednici kako ce vjerski objekt izgledati sto je za druge skoro pa nemoguce. Drzava u pravilu financira Crkvu od para svih poreznika, a dzamije financiraju vjernici. Sve u skladu jednakosti i turbodemkracije.
Kod zaposljavanja muslimansko ime je skoro automatska diskvalifikacija (to znam jer sam bio prisutan vise put dok se to radilo).
pravo na jezik glupost? pravo da seljak iz anadolije moze poslati dijete u skolu u centru evrope i da mu dijete uci MATERNJI TURSKI JEZIK glupost? dobro, stsa po tebi treba da se uradi? da sruse sve crkve da se par miliona useljenika ne osjeca nepozeljno? useljenici koji zive 10 puta bolje nego sto bi ikad zivjeli u maticnim drzavama? hoces da drzava finansira dzamiju zato sto finansira crkvu? dominantnu religiju vec 1000 godina u zapadnoj i evropi koja je btw 90% od ukupne populacije? kako bi bilo da se ti useljenici vrate nazad u afganistan ili siriju? tamo im drzava ne odredjuje kako ce izgledati vjerski objekat.
kako to da useljenici iz istocne evrope nemaju ovaj problem nego samo problem sa zakonom (uglavnom)? jel njima drzava placa crkvu? jel njima odredjuje kako ce izgledati pravoslavne crkve? ko placa jevrejske skole i fakultete po zapadnoj evropi? da nisu mozda drzavni? smijesni ste bolan. ako vam ne odgovara liberalizam zapadne evrope (liberalizam koji je btw presao svaku mjeru i vratice se kao bumerang prvo tim drzavama, a onda i imigraciji kad ih domacini nagaze radi par glasnih idiota), imate ljepote totalitarnih zemalja zaliva ili divlji zapad amerike
Ma pusti ga šta se raspravljaš s njim. Pa ovdje da ti doseli par desetina hiljada kineza i da krenu otvarat budističke hramove, pola ovih "pravednika" bi ih tjeralo u pm. Pa eno došla dva protestantska misionara i odma opsadno stanje u državi i na forumu. Ovi s bliskog istoka traže sva moguća prava za sebe a prvi bi svima drugima uskratili ta ista prava ali to ti je razlika u civilizacijskom stepenu između njih i Europe.
samo da kaem da je karen armstrong vrhunski autor, iako ovu polja krvi nisam citao, imam je ja kod kuce, al eto nisam, bas tu slucajno. nema istoimeni film, al su ostale joj knjige odlicne
Walther wrote:Poata posta je odnos broja populacija i broja izvrsioca onako usput... sto veca je populacija, vise je "izvrsioca"... to ti je kao trend. U Njemackoj je najvise Turaka i zato je najvise izvrsioca Turaka... drugih po redu ima najvise Poljaka... drugi po redu izvrsioci su.... pogodi ko? U Bosni ce najvise izvrsioca biti muslimana, pa onda pravoslavaca i onda katolika. Cudno jedno da nisu Cigani drugi ili prvi
ako zelis mogu to u ppt sastaviti da bude lakse? Inace su takve statistike bez svih statistika koju idu uz to (opis populacije) debilne totalno...
He jel to pokusavas biti duhovit??! Izvalis budalastinu pa onda malo kabasa da se probas oprati. Ja sam samo napisao na su Turci i Arapi najcesci prekrsioci sto se naravno podrazumjeva kod bistrih umova da se veze za broj polulacije a covjek mi napisa da lazem i da mu podkrijepim cinjenicama. I ako hoces malo da se bavis statistkom nije bas pravilo da procentualno mora biti veci broj nekakvih gradjana adekvatan vecem broju kriminalnih djela. Evo ti pa malo istrazuj.
Lakat Jebić wrote:samo da kaem da je karen armstrong vrhunski autor, iako ovu polja krvi nisam citao, imam je ja kod kuce, al eto nisam, bas tu slucajno. nema istoimeni film, al su ostale joj knjige odlicne
ama kupio sam i procitao ovu knjigu sto je ovaj gore spomenu. fulio temu totalno i poentu...
kamberovica polje wrote:
Ma pusti ga šta se raspravljaš s njim. Pa ovdje da ti doseli par desetina hiljada kineza i da krenu otvarat budističke hramove, pola ovih "pravednika" bi ih tjeralo u pm. Pa eno došla dva protestantska misionara i odma opsadno stanje u državi i na forumu. Ovi s bliskog istoka traže sva moguća prava za sebe a prvi bi svima drugima uskratili ta ista prava ali to ti je razlika u civilizacijskom stepenu između njih i Europe.
izvukao mi zivac. seru iz dijaspore kako su ugrozeni i ogranicena im prava, a u vlastitoj drzavi na pola teritorije ne mogu u dzamiju uopste otici...
Lakat Jebić wrote:samo da kaem da je karen armstrong vrhunski autor, iako ovu polja krvi nisam citao, imam je ja kod kuce, al eto nisam, bas tu slucajno. nema istoimeni film, al su ostale joj knjige odlicne
ama kupio sam i procitao ovu knjigu sto je ovaj gore spomenu. fulio temu totalno i poentu...
ma dobro, vjerovatno jest, nego ja nako da kazem, ako ovo citao neko ko bi sta i konkretnije citao, da je karen armstrong fkt dobar autor. bitka za boga, o vjerskim fundamentalizmima, isto vrhunsko stivo, ako koga zanima
jedan mali procenat doseljenika pravi probleme,ali jedan i bas ne mali procenat nedoseljenika pravi probleme,sta cemo sa njima?
sta cemo sa neonacistima,kako cemo njih integrirat u drustvo?
Pa ne mozes ih deportirati kad su oni domicilni. Al ako krse zakon tu je zatvor. To naravno ne znaci da su Nijemci duzni svu bagru ovog svijeta filtrirati. Ovo su upravo prosvjedi protiv vlasti da se poostri useljenicka politika. Hoce socijalu al da nista ne rade. Hoce njihovu socijalu al da ne znaju jezik. hoce njihovu socijalu al da im pametuju o "ispravnoj vjeri" itd. itd. ma msr u pm., to samo nogom nabiti odakle je doslo. Al nece da idu jer tamo nema socijale.
I sto je primjetno da se ovo ne dogadja samo u Njemackoj, nego diljem Zapadne Europe rastu tenzije protiv useljenika.
uopste nije tesko procitati , iscitati da bi ti sve doseljenike u EU stavio u ausicic i od njih napravio sapun . mozes se ti kofrciti koliko hocers ali ja znam citati izmedju redova . sta god ti kazes to je pisanje uz vjetar . ti bi to sve pobio i zaklo kume . zar ne . ja te citam kao bukvar .
Nomo wrote:
yebote zivot ovom covjeku ne treba policija nego doktori i ludnica . koja blasfemija , koja mrznja , kakve predrasude . sto ti je fasizam majko draga, u krvi kola pamet muti .
pa u cemu je to pogrijesio...gdje je pokazao mrznju...to sto kaze da velika grupa tih izbjeglica koje su dosle na zapad I zive guzovace hoce da mjenjaju sistem, da uvode seriju....to je istina samo sto je ti nezelis da vidis...umij se malo sine pa progledaj...imam osjecaj da svaka kritika muslimana je objava rata islamu...e pa gospodo ako zelite da zivite na zapadu...bujrum mjenjajte se
Velika vecina pripadnika tvog naroda su izvrsili genocid ili isti podrzavali. Izdali su svoju zemlju i svakim danom, skoro svakim potezom su spremni da je uniste.
Ako Bosnu ne vole koji kurac u njoj zive? Bosna je ovakva kakva je upravo zbog Bosnjaka i Bosanaca. Znas ono ako si u Bosni, ponasaj se kao Bosanac. Ne grizi ruku koja te hrani. Ovo se ne odnosi samo na Srbe ... odnosi se i na Hrvate.
Ko god ne voli Bosnu, mars u pi.ku materinu u maticu pa u njoj neka srbuje.
Jel' ovako dobro? Meni dodje slicno. Cak sta vise ... bolje utemeljeno na cinjenicama.
Hevo ga, agreŠn, samo je bilo pitanje vrehmena. A koga vi to hranite tako ti boga. Cuj vi Bosna. Jeste, mozda od Osmanlija, tamo u Maoci. Sta je to Bosanac? Ja kad sam zadnji put provjerio to je nacionalna manjina kao narod, a opet smo svi Bosanci.
Hrvati (i nemuslimani) u Bosni zive puno duze nego sto si ti musliman, a i Srbi zive dosta duga. I ti ces nekome ovdje govoriti sta da radi. Za razliku od nabrojanih ovi dolaze u zemlju ciji ni jezik ne znaju, samo da bi ubirali blagodati zapadnog zivota (kao socijala, zdravstvo...) dok opet preziru sve sto je zapadno. Pa postavlja se logicno pitanje, sto onda uopce dolaze. Pa i ako ih ne vole, sto uopce dolaze.
Walther wrote:
To je fašistička i besramna zamjena teza, čiji je cilj prefrigano i pokvareno ispiranje mozga. Takvu prefriganost više ne možeš ni lakovjernim dilajlama prodavati, jarane!!!!!
Čovjek ti fino objašnjava o različitim vrstama diskriminacije. Napadi na useljenike su činjenica. Niko čak ni ne traži jednak status useljenika, o kojem blebećeš, već švabe ovim protestima ustvari žele proglašavanje ljudi petog i desetog reda koji nisu švabe. Žele legalizaciju segregacije i legalizaciju daa su neki građani, ustvari zaista građani petog i desetog reda. Legalizaciju diskriminacije. Ono jednaki i jednakiji. A ti useljenici i njihova potrošnja čuvaju Njemačku provredu od deflatorne implozije. Vrhunac prepredenog fašizma.
I nakon genocida, ovdje imaš drskosti da bljuješ takve pokvarene zamjene teza. Fakinluk i bezobrazluk maksimalni.
jastuk1 wrote:
To je fašistička i besramna zamjena teza, čiji je cilj prefrigano i pokvareno ispiranje mozga. Takvu prefriganost više ne možeš ni lakovjernim dilajlama prodavati, jarane!!!!!
Čovjek ti fino objašnjava o različitim vrstama diskriminacije. Napadi na useljenike su činjenica. Niko čak ni ne traži jednak status useljenika, o kojem blebećeš, već švabe ovim protestima ustvari žele proglašavanje ljudi petog i desetog reda koji nisu švabe. Žele legalizaciju segregacije i legalizaciju daa su neki građani, ustvari zaista građani petog i desetog reda. Legalizaciju diskriminacije. Ono jednaki i jednakiji. A ti useljenici i njihova potrošnja čuvaju Njemačku provredu od deflatorne implozije. Vrhunac prepredenog fašizma.
I nakon genocida, ovdje imaš drskosti da bljuješ takve pokvarene zamjene teza. Fakinluk i bezobrazluk maksimalni.
uh jesi zajeban. velike rijeci procitao u avazu? kakve veze ja sa genocidom imam paramecijumu jedan? ti imigranti u njemackoj imaju veca prava i bolji zivot u njemackoj nego u maticnim zemljama. uostalom ne znam sto ti odgovaram uopste. ajde na ignore
p.s. samo da dodam da se poserem na ovu ekstremnu njemacku desnicu koji zive isto tako od socijale i seru po imigrantima, a u stvari su klosari i narkomani koji, opet, da nisu rodjeni u njemackoj bi kopali negdje u rudniku. ovako po cijeli dan piju pivo na racun socijale i protestuju. ne radi se ovdje o njima
Gojeni H wrote:
Sve je to udure, ali sta s ljudima koji vise nisu Pakistanci, Turci, Indijci ...?
Njihovi roditelji to mozda jesu bili, ali oni nisu Pakistanci ili Indijci, urdu ili hindi samo nabadaju, a osjecaju se punokrvnim Britancima ili Nijemcima ... i zele svoj komad njemackog ili britanskog sna.
Trebamo razdvojiti opravdan gnjev domacih prema ljudima koji dodju u Njemacku i osnivaju Germanistan (za budale koje se upecaju) i one koji se "nerviraju" kada ljudi opravdano ukazuju na diskriminaciju u drustvu koje se zove gradjanskim, demokratskim i kako vec.
Plaho me tema i ne interesuje, jer ne zivim na tom Zapadu. Ako kad dodju pa bi da uvode judeo-krscansku tradiciju, vam-tam, bla-bla, u Bosnu ... onda bih imao volju upitati cija majka crnu vunu prede.
U medjuvremenu, volim da grebem ove multi-kulti-u-Bosni/najcrnji-fasizam-u-Evropi likove.
O cemu ti pricas? Pa krscanska ti je tradicija na 75% prostora BiH. Ko su ti fasisti po tebi? Sigurno nisi ti i ovi sto govore o Nijemcima kao "krstaskim divljacima". jok, to ba.
Walther wrote:
Last edited by Ripicipi on 06/01/2015 12:54, edited 1 time in total.
iscrtani čovek wrote:A na forumu sam hiljadu puta pročitao poruke upućene nebošnjacima u Bosni ,,ako vam se ne sviđa u Bosni, kofere u ruke pa u Srbiju i Hrvatsku.''
To kao nije fašizam, nego patriotizam i domoljublje. Ali kad to isto kaže Nemac-u mojoj državi ja se pitam, prilagodite se i poštujte zakone, kulturu i običaje sredine koja vas je primila( i u velikom broju slučajeva dala vam i obezbedila mnogi bolji život, nego što ste imali u zemljama iz kojih ste došli)ili izvolite se vratiti tamo odakle ste i došli, e to onda po vama nije patriotizam i domoljublje-već fašizam.
--------
Odosmo malo sa teme ali ne mogu da ne prokomentarisem - stranci u njemackoj nisu otvarali Dretelj i Manjacu, nisu drzali gradove pod opsadom, nisu pravili genocid, nisu etnicki cistili sa puskom u ruci, nisu bogomolje palili. Sitna ali bitna razlika zar ne ?
jastuk1 wrote:
uh jesi zajeban. velike rijeci procitao u avazu? kakve veze ja sa genocidom imam paramecijumu jedan? ti imigranti u njemackoj imaju veca prava i bolji zivot u njemackoj nego u maticnim zemljama. uostalom ne znam sto ti odgovaram uopste. ajde na ignore
I šta sad - to što imaju bolja prava treba ih kazniti i legalizovati da ni slučajno više nemaju takva prava.
Ti braniš diskriminaciju i borbu za diskriminaciju i mene na ignore. Bezobrazluk i pokvarenost maksimalna.
Pa što ima veze što Nijemci hoće legalizirati segregaciju, samo kopiraju sustav iz većinski muslimanskih zemalja gdje su nemuslimani građani u najboljem slučaju drugog reda. Očito da je demokracija propao eksperiment jer je svatko iskorištava...
Ustvari, sami Nijemci su sebi napravili problem, svojom useljeničkom politikom, barem kada su Turci u pitanju: prije pola vijeka im je trebala radna snaga, turski narod je došao a onda su im rekli: vi ste tu da radite i sebi zaradite, ali nećete nikada moći dobiti njemačko državljanstvo, ferštend? dođete, radite i idete.
Turci razumjeli, počeli stvarati useljenička geta gdje se živi njihova kultura, govori njihov jezik, itd. Kog će vraga učiti jezik, dosta mu je bilo par riječi za njegov pos'o, a da se još, biva, ''asimilira'' u njemačko društvo, da se ''utapa'' u kulturu...
Pa što ima veze što Nijemci hoće legalizirati segregaciju, samo kopiraju sustav iz većinski muslimanskih zemalja gdje su nemuslimani građani u najboljem slučaju drugog reda. Očito da je demokracija propao eksperiment jer je svatko iskorištava...
U različitim muslimanski zemljama vladaju različita pravila. U nekim stranici imaju sva prava, u nekim nikakva.
Ako švabe hoće legalizirati postojanje građana drugog reda neka to i urade. Samo onda nek začepe licemjernu gubicu sa "prodajom" magle i LJUSKIH (sic) prava. Pa ja.
Evropljani barem imaju historijsko pravo da nekada, ako budu htjeli ili im se pokaže nužnim, legaliziraju segregaciju. Odnosno vrate je Azijske i afričke zemlje ne moraju oko toga razbijati glavu.
Imao sam prilike boraviti u Njemačkoj u kontinuitetu i sa prekidima, i moram reći da je potpuno razumljiv bunt autohtonih Nijemaca. Naime, u nekim sredinama, imigranti su gotovo, pa i u većini, i besramno množe civilizacijske i svake druge norme s nulom, u pokušajima da nametnu vlastite sisteme vrijednosti koji su retrogradni i nije im mjesto u Evropi, poput odnosa spram žena, odnosa spram prava homoseksualnih osoba, itd, što je iznimno iritantno za jednog prosječnog Nijemca koji je odgojen da živi svoj život, radi svoj posao i da ne dira druge.
Osim toga, njemačka država izdvaja stotine miliona para njemačkih poreskih obveznika u cilju pokušaja da emancipuje tu nepismenu, mahom bolesnu, zapuštenu grupaciju, koja, opet kažem, u najvećem broju slučajeva nije raspoložena da radi, već bi samo socijalnu pomoć, azil, besplatno osiguranje, a mlađi vrlo brzo srljaju u kriminal, oružane i druge napade, trgovinu ukradenih automobila itd. Kad im spomenete asimilaciju, školu, posao, kulturu, poštivanje katoličke vjere kao dominantne u Njemačkoj, pogledaju vas kao da niste normalni. To je jedna uistinu posebna sorta ljudi koji, većinom, smatraju da to što oni postoje i što im je njemačka država dozvolila da uživaju njene blagodati, automatski znači pravo da toj državi budu nezahvalni.
It_is_a_Leclerc wrote:Imao sam prilike boraviti u Njemačkoj u kontinuitetu i sa prekidima, i moram reći da je potpuno razumljiv bunt autohtonih Nijemaca. Naime, u nekim sredinama, imigranti su gotovo, pa i u većini, i besramno množe civilizacijske i svake druge norme s nulom, u pokušajima da nametnu vlastite sisteme vrijednosti koji su retrogradni i nije im mjesto u Evropi, poput odnosa spram žena, odnosa spram prava homoseksualnih osoba, itd, što je iznimno iritantno za jednog prosječnog Nijemca koji je odgojen da živi svoj život, radi svoj posao i da ne dira druge.
Osim toga, njemačka država izdvaja stotine miliona para njemačkih poreskih obveznika u cilju pokušaja da emancipuje tu nepismenu, mahom bolesnu, zapuštenu grupaciju, koja, opet kažem, u najvećem broju slučajeva nije raspoložena da radi, već bi samo socijalnu pomoć, azil, besplatno osiguranje, a mlađi vrlo brzo srljaju u kriminal, oružane i druge napade, trgovinu ukradenih automobila itd. Kad im spomenete asimilaciju, školu, posao, kulturu, poštivanje katoličke vjere kao dominantne u Njemačkoj, pogledaju vas kao da niste normalni. To je jedna uistinu posebna sorta ljudi koji, većinom, smatraju da to što oni postoje i što im je njemačka država dozvolila da uživaju njene blagodati, automatski znači pravo da toj državi budu nezahvalni.
Priznaj da si, dok si bio u Njemačkoj u kontinuitetu i s prekidima, radio u Institutu za socijalna istraživanja i društvene pojave pri Univerzitetu u Hajdelbergu? Jer ne bi znao ovo sve da nisi
Chisum wrote:Ne znam samo sta te tjera da tu ostanes?Jebote, dodje nepozvan u tudju zemlju, dobije, ako ne sve, a onda deset puta vise nego sto bi tamo odakle se uhvatio noge ikada dobio, i dzaba... Ne valja. Problemi...
Pa, eto, i da je tako. Znac ne zele te tu - hajde, brate, nazad odakle si dosao, a mjesto ustupi nekome ko ce znati cijeniti priliku koja mu se pruzila - da zivi u normalnom drustvu, a ne u nekoj vukojebini u kojoj se o ljudskim pravima nad kojim, toboze, lamentirte, moze samo sanjati.
Svi ste vi ponosni ovi, oni, ali sad, sutra da vam kazu, hajde lijepo nazad odakle ste i dosli, svi bi vi potpisali da vam se te zle Svabe, ili gdje si se vec skrasio, pišaju zavrat slijedecih hiljadu godina, samo da tu ostanete.
Sta tebe zaboli gdje je ostanem ili ne ostanem? Inace zivim u vise drzava zbog posla. Filozofiranje o tudjoj ili vlastitoj zemlji je generalno debilna. Pogotovo u kapitalizmu. Kao sto sam napisao (valjda nisam bio jasan?) ja NEMAM problema ali dosta ljudi IMA. Ja NEMAM slucajno. Moj brat recimo IMA (konkretno zbog imena).
Ono sto imam zaradio sam svojim ledjima, niko mi nista nije dao i nemam potrebe biti zahvalan nekome. Usput, nisam tu gdje jesam jer nisam imao vec sam tu, slucajno.
Da budem iskren, zivo mi se jebe ko si, gdje si, sta radis i sta te je tu dovelo... Znam samo da bi i ti, a i svi ovi ostali sto kmece ovdje na forumu, prije dali ruku iz ramena da im iscupaju, nego pristali da se iz tih svojih silnih "problema" vrate odakle su, najcesce nepozvani, dosli.
Pljuvanje po tom Zapadu, a k'o da vas neko vezanog drzi tu gdje ste, stara je praksa na ovom forumu... I uvijek se pitam kako li se samo svi zajebu kad dodje do bjezanije - iz bilo kojeg razloga - pa nikad da ubodu tursku ili pakistansku ambasadu... uvijek zavrse u nekoj od "zlih krstaskih zemlja".
Ne svidja vam se? Put pod noge. Olaksajte i njima, a prije svega sebi samima. Ima mnogo zemalja gdje ce da vas miluju po glavi kad im kazete kako se zovete, a crkvena zvona necete ni cuti.
@Gojeni H
Sto se tice oih sto natucaju urdu, kineski ili, arapski ili koji vec jezik, oni ce sami dati odgovor.... Ja, vodjen iskustvom s nasim velikim "boracima za Bosnjastvo i islam u Bosnjaka" koji vec dvadeset i kusur godina ne mrdaju iz Svedske ili Njemacke, Austrije i Amerike, mogu staviti pare da ni 0.2% njih ne bi mijenjalo to "zlo Zapada" koje ih je, aman, jadni oni, "snaslo".... i OVO JE SVA prica ovdje.
A sad, sto se sire teme tice, nevezano za Bosnjake, ma koliko se neki trudili da se smjeste u isti kos sa narodima s kojim istorijski i kulturoloski nemaju nista zajednicko.... Matematika je ovdje bolno jednostavna... Ruzno je igrati se apstrakcijom u prici iz koje ispadaju nesretne sudbine, siromastvo, strah, ratovi, sa sve imenima i prezimenima, ali se ovdje preplicu nacionalni sport br. jedan - kmecanje, te uzrocno-posljedicni splet istorijskih cinjenica - spojene posude svijeta u kojem zivimo.
Zapad, barem jedan njegov veliki dio, stoljecima cacka i rovari po tom zaostalom islamskom svijetu, pogotovo dalekom istoku... eksploatacijom i zakulisnim igrama oblikuje ga i iskoristava, obicno, u globalnim okvirima, kao monetu za potkusurivanje, sisu s koje crpi sta mu treba, i sve to ostavljajuci iza sebe gomilu banana drzava bez glave i repa, nekompatibilnu s vremenom i zakonima po kojim sam funkcionise.
E sad, igrati se ovako s tudjim sudbinama, a ocekivati da se taj jad i bijeda jednog dana ne pokupi i ne zaputi na Zapad, smijesno je i suludo... I ne samo smijesno i suludo, nego i odurno i dvolicno. Igrati se robovlasnika, a onda, kad igracka dosadi ili, kad se, u slucaju Zapada, "preraste", ocekivati da se tu sve zavrsava - ne ide! Hraniti fundamentalizam i primitivizam, a ocekivati da isti nece doci po jos - ne moze!
Elem, Zapadu se igra s ovom istocnjacnom i africkom bijedom vratila poput bumeranga, i to u po njih zao cas - vrijeme liberalizma, demokratije, ljudskih prava i ostalih parola... I, gledano iz ovog ugla - neka je. Ko im jebe mater! Hoces s bijedom i nesrecom - eto ti je u kuci. Medjutim, i ovo je sustina - sad je Zapad na potezu!
I tu je sad i drugi par rukava - Zapad, kakav je da je, surov, pragmatican i zao, sa svim svojim aferimima iz proslosti, s vremenom se mijenjao, sto nije slucaj sa svijetom odakle ova sirotinja dolazi, koji je ostao zaglavljen negdje u picki materijoj, u srednjem vijeku, sto zaslugom Zapada, sto svojom sopstvenom gluposcu i zaostaloscu.
I onda imas slucaj da je taj isti Zapad, takav, "zao", kako ga ovaj gore opisuje, otvorio svoja vrata i pruzio deset puta bolje uslove za zivot, te jos i maksimalno "iznivelisao" prava domicilnih i pridoslih - sta vise, bez ikakve konkretne zasluge, "grebuci" se o demokratiju po kojoj tako cesto hracu (nista smijesnije, dodje da priziva serijat i one svoje plemenske, pustinjske zakone, i poziva se na demokratsko pravo...), dobili su sve uslove za normalan zivot, poslovima koje su tu dobili hrane i sebe i te banana drzave iz kojih su dosli... ali dzaba... Ne da djavo mira.
Evo, citam ovog gore i ne mogu da vjerujem kako neko neki nemaju obraza...
Uzmimo da je zaista tako kako neki pricaju... Dobro, ali, koji mazohista moras biti da tako mrzis okruzenje u kojem zivis, a ni na pamet ti ne padne da se sklonis negdje gdje je "bolje"???
Sta te sprjecava? Jedna avionska/autobuska karta, dva presjedanja, sendvic i malo volje...
Sustina je - NIKO od ovih galamdzija, i pored sve suplje, ni ne pomislja da mijenja adresu negdje u Njemackoj, Svedskoj ili Americi ... ali ono sto je bitnije je - 99% nasih dijasporaca suti i radi, i zivi... bez problema... Ili, evo, neka nam forumasi napisu probleme s kojim su se susretali, i sta je to, gdje se to prelomilo kad su odlucili da konacno napuste Zapad.... Aha.... hoce.... al' u kurcu.
Drugo....
Kraj ovakvih majmuna, radi kojih ce mnogi ni krivi ni duzni jednog dana najebati, ne cude sve tanji i tanji zivci i strpljenja domicilnog stanovnistva, te pojava slicnih majmuna, na kontra strani, druge provenijencije.
Toliko emigranata po Evropi, i manje-vise svi dolaze iz jedne te iste price - bivsih orobljenih kolonija... i neka mi neko nadje ovakve primjere i ovakvo pljuvanje i prezir po zemljama i kulturi koja ti otvori vrata.
Last edited by Chisum on 06/01/2015 13:16, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc wrote:Imao sam prilike boraviti u Njemačkoj u kontinuitetu i sa prekidima, i moram reći da je potpuno razumljiv bunt autohtonih Nijemaca. Naime, u nekim sredinama, imigranti su gotovo, pa i u većini, i besramno množe civilizacijske i svake druge norme s nulom, u pokušajima da nametnu vlastite sisteme vrijednosti koji su retrogradni i nije im mjesto u Evropi, poput odnosa spram žena, odnosa spram prava homoseksualnih osoba, itd, što je iznimno iritantno za jednog prosječnog Nijemca koji je odgojen da živi svoj život, radi svoj posao i da ne dira druge.
Priznaj da si, dok si bio u Njemačkoj u kontinuitetu i s prekidima, radio u Institutu za socijalna istraživanja i društvene pojave pri Univerzitetu u Hajdelbergu? Jer ne bi znao ovo sve da nisi
Nisam. Ali sam svaki dan radio s ljudima, s jednim i drugima,i vrlo jasno uočio razliku od društvenom statusu, zdravstvenoj prosvijećenosti, emancipaciji i zrelosti autohotnih Nijemaca i useljenika.
U različitim muslimanski zemljama vladaju različita pravila. U nekim stranici imaju sva prava, u nekim nikakva.
Ako švabe hoće legalizirati postojanje građana drugog reda neka to i urade. Samo onda nek začepe licemjernu gubicu sa "prodajom" magle i LJUSKIH (sic) prava. Pa ja.
Nije uopste bitno da li su zemlje islamske, evropske ove ili one poenta je da kad negdje dodjes da zivis kao stranac onda treba da naucis da zivis po pravilima tih zemalja. I nema drzave koja nije muhanata na nametanje nekih vanjskih pravila i nekih drukcijih nacina zivota. Pa sami Bosnjaci u BiH su muhanati na nacin prakticiranja vjere vehabija a muslimani su i jedni i drugi a kako onda da se ne pojavi ta muhanatost u zemljama gdje recimo zivi 80-90% recimo krscana ili obratno muslimana. Njemacka je zaista jedna demokratska zemlja koja kao i svaka na svijetu ima svoje radikalne skupine koje su opet ako potegnemo broj stanovnika zaista u malom broju. Turci konkretno su odavno postali integralni dio njemackog drustva i omogucena su im sva prava onim onih da prave sranja i da od Njemacke prave Tursku. To vazi i za sve ostale doseljenike u Njemacku koji su dobili boravak. Imas posao, skolovanje, zdravstvenu zastitu, pred zakonom si isti kao i njemac, imas svoje prodavnice, vjerske objekte, imas pravo da hodas na ulici kakav hoces u globalu imas sve da zivis svoj zivot.
U vecini islamskih zemalja stranci nemaju ni priblizno takva prava ali to je drugi par carapa jer ovdje pricamo o Njemackoj.