crnci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#301 Re: crnci

Post by uglavnomja »

Umalo popisivac wrote:Ma i to je relativno. Klima je ugodna bila i u S. Americi i Srednjoj Americi do dolaska bijelaca, pa sta je tu bilo, nista. Ugodna je i u Kini velikim dijelom pa ni tu nije bio bas razvoj.

Je li u nordijskim zemljama ugodna? Bas i ne bih rekao, pa opet...

dobra klima jeste problem :D

ne moras se muciti da pravis kucu, da pravis zimnicu, da skupljas drva za zimu, da nabavis obucu i odjecu ... ono ne koristi se mozak za PLANIRANJE. nema borbe za opstanak ni ekstra truda kao, napr. u skandinaviji. valjda su te stotine generacije koje su uspjele prezivjeti ekstremne uslove dovele do sadasnjeg stanja.
Umalo popisivac

#302 Re: crnci

Post by Umalo popisivac »

uglavnomja wrote:
Umalo popisivac wrote:Ma i to je relativno. Klima je ugodna bila i u S. Americi i Srednjoj Americi do dolaska bijelaca, pa sta je tu bilo, nista. Ugodna je i u Kini velikim dijelom pa ni tu nije bio bas razvoj.

ne moras se muciti da pravis kucu, da pravis zimnicu, da skupljas drva za zimu, da nabavis obucu i odjecu ... ono ne koristi se mozak za PLANIRANJE. nema borbe za opstanak ni ekstra truda kao, napr. u skandinaviji. valjda su te stotine generacije koje su uspjele prezivjeti ekstremne uslove dovele do sadasnjeg stanja.
A zasto to nije slucaj u Africi? :D opet problem. :D
madner

#303 Re: crnci

Post by madner »

Sezam wrote:
madner wrote:
Sezam wrote:
Sta meni ima biti komplikovano to sto se ti sad pokusavas izvaditi iz govana?

Mozda da pocnes raditi na teoriji kako nam cigani kvare prosjek?

Sto se mene licno tice, negdje sam oko 40-45 stepeni iznad "ocekivanog IQ" prosjecnog Balkanca :wink:
Pa rekao bih da si pao na jednostavnoj recenici i jos uvijek ne kontas.

Studija je za circa 60% nacija imala rezultate IQ testova i nasli su kauzalitet izmedju standarda i prosjecnog IQa, za ostalih 40% su isli obrnutim redosljedom, tj. ekstrapolirali rezultate na osnovu standarda.

Ako se sada vratis, bice ti jasno zasto ne mogu uzeti ozbiljno tu tvrdnju, mislim da bi prosjecan covjek kod drugog posta shvatio. Odokativno, 88.
Provjeri dioptriju :wink:
Ostajem pri tvrdnji.
mali_balon

#304 Re: crnci

Post by mali_balon »

uglavnomja wrote:

Da da, ovo su te neke teorije iz 50ih 60ih proslog stoljeca koje su poticale vecinom od nekih "strucnjaka" superiornije rase iz sjevernije klime. Jer u toploj klimi je sva na dohvat ruke, ono pruzi se ruka i dofati se plod sa drveta, tako da stanovnistvo iz tih klima nema taj neki "gen" koji ih pravi pametnim pa su samim tim glupi lijeni i koji bi ih imalo priblizo superiornijoj rasi iz malo sjevernijih klima... da da culi smo za te teorije....
JohnnyS

#305 Re: crnci

Post by JohnnyS »

MyTao wrote:
JohnnyS wrote:Ovi pobornici rasizma crne rase će dovesti svojim uvredama, kočijaškim jezikom i aluzijama na Hitlera temu do zaključavanja.
Slobodno na jedan miting KKK-a pa tamo nastavi sa svojim stavom, nece ti niko nista reci kao ovdje.

Koja nakaradna logika. Ako konstatiraš realno stanje, onda si materijal za KKK
uglavnomja

#306 Re: crnci

Post by uglavnomja »

mali_balon wrote:
uglavnomja wrote:

Da da, ovo su te neke teorije iz 50ih 60ih proslog stoljeca koje su poticale vecinom od nekih "strucnjaka" superiornije rase iz sjevernije klime. Jer u toploj klimi je sva na dohvat ruke, ono pruzi se ruka i dofati se plod sa drveta, tako da stanovnistvo iz tih klima nema taj neki "gen" koji ih pravi pametnim pa su samim tim glupi lijeni i koji bi ih imalo priblizo superiornijoj rasi iz malo sjevernijih klima... da da culi smo za te teorije....
da promijenimo glavne uloge, imas djecu raznih terzica, bakira, ... bogatasa, koja u zivotu samo pokazu prstom sta hoce, od igracaka, preko auta do diplome ...

i imas dijete iz porodice koje zna koliko je tesko zaraditi markicu i koje je pocelo sa prvim zaradjivanjem kao klinac i koje je moralo nauciti svaku knjigu da zavrsi skolu i to uz konobarisanje i fizikanerske poslove ...

i sta mislis ko ce se kasnije pokazati kao lijen i glup?

i ovo nema veze sa afromarikancima, oni su domaci tamo.
madner

#307 Re: crnci

Post by madner »

Image

Ovaj region je jednostavno imao sve sto covjeku treba da napravi civilizaciju i zasadi koje polje. :D
dale cooper

#308 Re: crnci

Post by dale cooper »

Umalo popisivac wrote:Dobro, ti iz Kenije, Etiopije mogu trcati, istina- Al to je to. I to je po tebi neka dominacija? Pa i u boksu ih bijelci razvaljuju evo.

Ali pusti te gluposti ko moze vise trcati. Koliko ima nobelovaca crnaca? Koliko ima crnaca koji su doprinijeli svijetu na bilo koji nacin, osim Oprah i njene emisije kako Amerikanci da smrsaju?

Od svih silnih firmi i tehnologije, osnivaca istih i sl. daj mi reci jedno crnca?

Nema ih. Ili skoro da nema. Znaci da tu ocito nesto nije kako treba.

A ovo za muziku je stvarno bilo smijesno. Ako se nekome gledaju napusene kurvice kako skakucu u autima, onda da. :D

Ozbiljno??? OZBILJNO??? :-) Pa popularna muzika kakvu poznajemo ne bi postojala da nije bilo Afro-Američkih i Afričkih
muzičara. Blues, jazz, rhythm'n'blues, soul, reggae i da...rock'n'roll ne bi postojali bez ovih ljudi.
Ali ko će to objasniti ignorantnoj neznalici poput tebe.
mali_balon

#309 Re: crnci

Post by mali_balon »

uglavnomja wrote:
da promijenimo glavne uloge, imas djecu raznih terzica, bakira, ... bogatasa, koja u zivotu samo pokazu prstom sta hoce, od igracaka, preko auta do diplome ...

i imas dijete iz porodice koje zna koliko je tesko zaraditi markicu i koje je pocelo sa prvim zaradjivanjem kao klinac i koje je moralo nauciti svaku knjigu da zavrsi skolu i to uz konobarisanje i fizikanerske poslove ...

Gluposti i kojestarije, ta "begovksa" djeca nece studirati u BiH nego vani gdje ce imatu 100 puta bolje skolovanje i samim tim ce biti obrazovaniji nego taj nas hipoteticki konobar, a moze biti obrnuto kao si vec naveo. Tako da te rasisticke teorija padaju u vodu, sve je do okruzenje u kojem jedinka odrasta.
Tj. dzetic kada se rodi je tkz tabula rasa, osim mozda "predprogramiranih" primarnih instinkta, Ako se baci taj lijeni i glupi crncic medju skandinavce hoce li on vremenom poceti biti kao oni ili ce i dalje biti glup i lijen.
madner

#310 Re: crnci

Post by madner »

Programiranje je bitno, no hardware ostaje.
kosava

#311 Re: crnci

Post by kosava »

sinuhe wrote:A realno koja je sansa da ce neko iz BiH biti nagradjen Nobelom :D
Ivo Andric a rahmetli Mesa Selimovic je umro dok je bio u izboru, da je pozivio jos koju sedmicu bio bi i on Nobelovac.
Last edited by kosava on 27/12/2014 21:17, edited 1 time in total.
Umalo popisivac

#312 Re: crnci

dale cooper wrote:
Umalo popisivac wrote:Dobro, ti iz Kenije, Etiopije mogu trcati, istina- Al to je to. I to je po tebi neka dominacija? Pa i u boksu ih bijelci razvaljuju evo.

Ali pusti te gluposti ko moze vise trcati. Koliko ima nobelovaca crnaca? Koliko ima crnaca koji su doprinijeli svijetu na bilo koji nacin, osim Oprah i njene emisije kako Amerikanci da smrsaju?

Od svih silnih firmi i tehnologije, osnivaca istih i sl. daj mi reci jedno crnca?

A ovo za muziku je stvarno bilo smijesno. Ako se nekome gledaju napusene kurvice kako skakucu u autima, onda da. :D

Ozbiljno??? OZBILJNO??? :-) Pa popularna muzika kakvu poznajemo ne bi postojala da nije bilo Afro-Američkih i Afričkih
muzičara. Blues, jazz, rhythm'n'blues, soul, reggae i da...rock'n'roll ne bi postojali bez ovih ljudi.

Znas sta. sad si me podsjetio na homoseksualce i prava homoseksualaca. :lol: Identicno. Ti tzv. liberali i tzv. borci za prava one koji imaju drugacije misljenje vrijedjaju, do cisto nasilno namecu svoje stavove. A sto je najgore uopce ne citaju argumente i ne slusaju o cemu je rijec.
Last edited by Umalo popisivac on 27/12/2014 21:16, edited 2 times in total.
kosava

#313 Re: crnci

Post by kosava »

MyTao wrote:
Umalo popisivac wrote:
A ajde ti koristi oci (odnosno organe za gledanje :D ) i procitaj sta sam prije napisao po tom pitanju. A kad su to oni jeli jedan obrok na dan u Americi ili Europi, koji Afriku nikad nisu ni vidjeli svojim ocima? Pa cak ni u Africi svi ne gladuju, kao sto sigurno ni u Rusiji ni istocnom bloku nije bilo izobilje i sloboda.

I kako onda objasnjavas da JAR odudara od ostatka Afrike (gdje zive bijelci) i sto Izrael odudara od susjeda koji dijele sve, i dobro i lose.

I sta fali jednom obroku na dan. Pa boga ti kao da ja nikad nisam imao obrok dnevno, cuj sad to.
Objasni ti meni zasto je velika razlika izmedju Balkana i zapadne Europe? Ista rasa, isti uvjeti... sta je problem?
mala samo balkanska kultura je malo drukcija a moze biti i onih 50 godina socijalizma i komunizma da su uzele danak
uglavnomja

#314 Re: crnci

Post by uglavnomja »

mali_balon wrote:
uglavnomja wrote:

Gluposti i kojestarije, ta "begovksa" djeca nece studirati u BiH nego vani gdje ce imatu 100 puta bolje skolovanje i samim tim ce biti obrazovaniji nego taj nas hipoteticki konobar, a moze biti obrnuto kao si vec naveo. Tako da te rasisticke teorija padaju u vodu, sve je do okruzenje u kojem jedinka odrasta.
Tj. dzetic kada se rodi je tkz tabula rasa, osim mozda "predprogramiranih" primarnih instinkta, Ako se baci taj lijeni i glupi crncic medju skandinavce hoce li on vremenom poceti biti kao oni ili ce i dalje biti glup i lijen.
:mrgreen:

to nisu begovska nego skorojevicka djeca

i mogu oni otici vani da studiraju, ali vani ne moze babo kupiti diplomu ... tako da ce imati mudo od ovce, a ne znanje.

a sto se tice azilanata u norveskoj - imaju sve mogucnosti da postanu obrazovani i uspjesni. do njih je sta ce uraditi. mogu visiti po coskovima, mogu studirati ... isto kao i mladi norvezani koji napuste skolovanje poslije osnovne. ili mogu zavrsiti zanat ili nesto sto misle da mogu raditi.

norveska je socijalna drzava, postoji granica siromastva gdje drzava ulijece da pomogne. izracunato u krunu da se ima jesti i nesto obuci. dovoljno da se ne krade za zivot. ko zeli vise od toga - mora raditi.
u biti vecinu kriminala, tog pljacke i slicno izvrse ljudi koji su tu recimo turisti, oni koji nemaju radnu i boravisnu dozvolu. generalizacija mozda, ali statisticki tacna, tu su rumuni na prvom mjestu medju istocnim europljanima, a istocni europljani su svakako na prvom mjestu.
animals

#315 Re: crnci

Post by animals »

Kad pogledamo ko su uspjesni Amerikanci, dolazimo do zakljucka da su to porijeklom,
Nijemci, Englezi..da ne nabrajam jos neke.. da sumiramo pripadnici naroda koji su naselili Ameriku iz Evrope..
ili Australci, ili JuznoAfricka republika.. sve su to Evropljani izgradili..mislim da nije rasizam kad kazemo da pojedini narodi
su jednostavno najbolji u svemu, bez obzira koje krajeve naselili..
kakavdanakneiskustvu

#316 Re: crnci

Post by kakavdanakneiskustvu »

tema :run:
dale cooper

#317 Re: crnci

Post by dale cooper »

Umalo popisivac wrote:
dale cooper wrote:

Znas sta. sad si me podsjetio na homoseksualce i prava homoseksualaca. :lol: Identicno. Ti tzv. liberali i tzv. borci za prava one koji imaju drugacije misljenje vrijedjaju, do cisto nasilno namecu svoje stavove. A sto je najgore uopce ne citaju argumente i ne slusaju o cemu je rijec.
Ja tebe ne vrijeđam, čisto iznosim činjenicu, jer onaj koji kompletnu, bogatu muzičku istoriju jedne rasne
skupine ljudi svede na "napusene kurvice kako skakucu u autima" ne može se nazvati ništa drugo
nego ignorantna neznalica. A za razliku od tvojih lupetanja i naklapanja u onom gore postu, ja sam ponudio
konkretan argument vezan za muzičku istoriju crne rase i iza njega čvrsto stojim. Jer volim i pratim muziku
i dobro poznajem ulogu Afrikanaca i Afro-Amerikanaca u njoj.
dale cooper

#318 Re: crnci

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote:tema :run:
Kud je bolan otvori? :-) :jbt:
MyTao

#319 Re: crnci

Post by MyTao »

animals wrote:Kad pogledamo ko su uspjesni Amerikanci, dolazimo do zakljucka da su to porijeklom,
Nijemci, Englezi..da ne nabrajam jos neke.. da sumiramo pripadnici naroda koji su naselili Ameriku iz Evrope..
ili Australci, ili JuznoAfricka republika.. sve su to Evropljani izgradili..mislim da nije rasizam kad kazemo da pojedini narodi
HEIL HITLER!!!!!
kakavdanakneiskustvu

#320 Re: crnci

Post by kakavdanakneiskustvu »

dale cooper wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:tema :run:
Kud je bolan otvori? :-) :jbt:
7

gotovo je sad
animals

#321 Re: crnci

Post by animals »

MyTao wrote:
animals wrote:Kad pogledamo ko su uspjesni Amerikanci, dolazimo do zakljucka da su to porijeklom,
HEIL HITLER!!!!!
Ajde posto si tako pametan, navedi mi sta prosjecan Bosanac vozi,
i koja mu je marka auta zakon..pa onda lupaj gluposti..
animals

#322 Re: crnci

Post by animals »

I ova je teme bezvezna, jer nista bolji nisu ni bijelci,..
Latino Ameri..ista situacija..
MyTao

#323 Re: crnci

Post by MyTao »

animals wrote:
MyTao wrote:
HEIL HITLER!!!!!
Ajde posto si tako pametan, navedi mi sta prosjecan Bosanac vozi,
i koja mu je marka auta zakon..pa onda lupaj gluposti..
Da navedem... koju marku auta, vozi, prosjecan Bosanac... i koja je marka auta... Bosancu... zakon... I to bi kao trebalo donijeti nesto ovoj temi? :? :?

Hajd' ti meni navedi kakve jabuke voli da jeden prosjecan Crnogorac, pa onda cemo dalje o autima. Prvo moramo rijesiti jabuke. :-) :-)
madner

#324 Re: crnci

Post by madner »

Opet ovaj agresivac bez pokrica.
Umalo popisivac

#325 Re: crnci

dale cooper wrote:
Ja tebe ne vrijeđam, čisto iznosim činjenicu, jer onaj koji kompletnu, bogatu muzičku istoriju jedne rasne
skupine ljudi svede na "napusene kurvice kako skakucu u autima" ne može se nazvati ništa drugo
nego ignorantna neznalica. A za razliku od tvojih lupetanja i naklapanja u onom gore postu, ja sam ponudio
konkretan argument vezan za muzičku istoriju crne rase i iza njega čvrsto stojim. Jer volim i pratim muziku
i dobro poznajem ulogu Afrikanaca i Afro-Amerikanaca u njoj.

Ma neee, ti samo iznosis cinjenicu. A cinjenica je ono sto ti odredis. Kakav si ti to argument iznio? Ja ga ne vidim.

Uostalom, post je izvucen iz konteksta. Rijec je bila o tome kako crnci danas dominiraju, pa tako i u muzici. Ja se s tim ne slazem. Danasnja crnacka muzika (i tocnije muzika americkog drustva) je ono sto sam ja naveo. Pitaj na ulici ko zna za Lee Hookera, Miles Davisa, B.B. King, R. Charlesa itd., a ko zna za Fiftija. :D Iako su imali vrhunske muzicare, opet ne bih mogao reci da dominiraju. A da, danas su na Fifitju. :-D

I zato cu ti reci da kakis, i to je cinjenica. Ha ja. :D
Last edited by Umalo popisivac on 27/12/2014 22:06, edited 2 times in total.
Post Reply